Hej! Hyfsat ny här. Tycker om det jag läser, känns som det är en fin och trygg ton i inlägg och svar. Har lite svårt att förstå trådar och inlägg men tänkte att, nu är det bara att börja. Får lära mig efterhand 😅
Tänker skriva lite som en dagbok, funderingar som dyker upp. Känslor. Allt det där. Har bestämt mig för att helt sluta med vin i 90 dagar. Oftast känns det ok. Men ibland dyker den där förhandlaren upp som tycker det vore toppen att dricka ett gott glas till den goda maten. Så, en dag i taget. Är nu på dag 12!

majken_r

@Jan.3. @majsan_nu @Rehacer @Argbiggan Men wow!!! Jag hade ingen koll och så möts jag av detta. Tack❤️

majken_r

AW idag, inget sug. Mer en insikt i hur påverkade människor blir även på ett-två glas. Det såg jag inte tidigare. Hemma nu. Redo för våffla och soffmys, känns riktigt bra. Läser ikapp här, önskar er en fin kväll 🌱

@majken_r på middag hos grannen, de drack vin. Ja, det märks efter ett par glas, diskussionerna blir intensivare och jag tröttare😂. Hemma nu, ett par tre timmar räcker.

Ha en fin kväll!🌷💕

@majken_r våfflor och soffmys låter faktiskt bättre än Aw och sprit 😍🤣 skulle välja det första alla dagar.
Ha en fin dag 💕

@majken_r hej! Läst ikapp lite här. Vad skönt att komma till den insikten om vad du VILL göra. Där tror jag en extremt viktig bit ligger oavsett vad det handlar om. Att göra en förändring om man genuint inte vill, då kommer den inte hålla i längden. Försöka förändra för att man måste eller borde. Man kommer romantisera och längta efter det gamla. Jag tror på dig, du låter så klok och medveten! 🌷

majken_r

@Friluftstok men tack! Kul att man kan låta klok o medveten, känns inte alltid så😅
Kram!!😍

@majken_r
Hej, våffla och soffmys lät trevligt! Har inte ätit någon våffla i helgen, men fått i mig massa annat gott. 😁
Upptäckte förra lördagen det där fenomenet hur personer blir efter 1-2 glas vin. När man själv är nykter så upplever man det hela lite annorlunda, man märker den stegvist ökande volymen på röster, hur folk upprepar sig och diskussioner spårar. Det är kul ett tag men rätt snart längtar man hem till soffan. 😁
Ha en fin kväll, imorgon är det måndag igen!
Kram

majken_r

Dag 86. Det rullar på just nu. Men det slog mig idag att när jag testade ett tremånaders-uppehåll förra gången (som jag avbröt) så var fokus liksom på att komma tillbaks till vanliga livet men med bättre dryckesvanor.
Denna gång har den idén sakta försvunnit. Jag vill inte tillbaks för nu är det nya vanor som ”sitter”, bra vanor med tex meditation, mjuk rörelse, yoga och gym. Närvaro med barnen. Kul och energi på jobbet. Så jag vill fortsätta framåt, hålla i. Dessa vanor har funnits tidigare också men satt inte lika hårt, kunde ganska enkelt förhandlas bort med suktande efter en guldkant. En guldkant som inte behövdes. Det vet jag nu. Kommer inte se mig som absolutist efter mina dagar, men nykterist typ. Tror jag. Eller så dricker jag aldrig mer. Det visar sig. Just nu är jag nöjd☀️

majken_r

@vår2022 ja, nöjd är jag nuförtiden. Oftare i alla fall. Alkoholen gav mig väldiga baksmällor även efter väldigt mängd, trötthet. Har nog en hjärna som faktiskt inte alls passar för vin😅 Och det gör inget! Jag klarar mig utan, även om det är svårt ibland. Är väldigt glad för din pepp och dina ”huvudet-på-spiken” inlägg. Kram o tack🌱

@majken_r
Nöjd låter bra!!
En dag i taget och att vara nöjd med det liv man lever är ju verkligen jättebra. Man behöver inte så mycket mer än så faktiskt.
Kram 🤗

@majken_r Godmorgon på dag. 87.
Vi som närmar oss 100 strecket verkar ha liknande tankar, nya vanor, nytt tankesätt, ser inte vinet som nån guldkant på tillvaron längre. Vi kan känna avslappning på andra sätt än att sitta själva och hälla upp ett glas vin i vår ensamhet.
Säger som @Rehacer skrivit tidigare, vilken bedrift vi gör här.

Och en sak till , den här tiden har ändrat vårat tankesätt så mycket att ingen av oss skulle komma på tanken att hänga på låset på bolaget bara för att det står 90 dagar på appen.

majken_r

@Jan.3. Godkväll, eller godnatt⭐️ Ja, tänk vad vi gjort, klarat. Kram till dig, glad för att du finns här🌱

majken_r

Haft hektiska och oroliga dagar, har läst här men inte hunnit skriva. Tittade i min app idag och såg att det gått 90 dagar..

90?!?
Helt otroligt..för 90 dagar sedan kändes det som att mitt mål med 100 dagar utan vin var helt galet stort. Något jag aldrig skulle klara med tanke på alla helger och vardagar som skulle klaras av utan min guldkant, vinet. Middagar, fest och ledsamma tillfällen utan vin. Otänkbart.

Men, det har gått 90 dagar och mitt fokus har så brutalt skiftat, från saknad till lättnad. Frihetskänslan. Att vara klar, pigg. Närvarande. Ja, herregud så mycket bättre livet blivit. Visst är det jobbigt när suget sveper förbi. Men det går över. Jag vet. Precis som det gör när jag är sugen på andra saker jag inte kan få när jag vill, typ räkmacka, nya sneakers eller ett stort hus. Det går att stå ut. Jag klarar mig.
Som alltid, så tacksam för detta forumet 🙏🏼🌸💕