Först idag är det sista, sista ute ur källarförrådet. Så segt att få ut allt. Ena foten kollapsade mitt i- stressfraktur. Dotter kom och hjälpte. Så nu blir det tyvärr lite sitta stilla. Ser att folk går i shorts på gatorna o uteserveringarna är fulla. Kan sakna det- hur solen gnistrar i ett fullt glas vitt vin! Men - solen kan ju gnistra också i andra drycker. Jag är nog nu lite på gränsen till utmattad. Ändå bra att ha varit nykter. Nå, nu är det foten som får all uppmärksamhet ett tag. Hittade en gammal kompis i röjet- boken Dagliga reflektioner. Tror aa:s bok. Läst under tidigare nyktra perioder. Minns den som väldigt bra, ska försöka minnas nu vilken låda den hamnade i. Bra med lite hjälp att vidga den andliga sfären.

@Geggan Hoppas du bli bra i foten snabbt och att du får vila. Försök att se alkoholdjävulen som ligger och badar i det gnistrande vinet i solen, hur han gnuggar sina händer och väntar på att få hoppa in i hjärnan hos sin drickare och skrika efter påfyllning och senare ojja sig i ångest😂. Det är rätt bild när du tittar ut mot uteserveringarna och då kan du känna dig stolt och glad över att du förstår vad det gnistrande glaset egentligen innebär.

Ha en fin dag!🌷💕

Glad så länge solen skiner! Fick helt okej a-fritt rödvin igår på bokklubbsmiddag- kändes omtänksamt. Rolig kväll- ja man kan ha lite roligt och t.o.m. vara lite rolig utan vin. Särskilt när vi är ett par stycken som är nyktra. Annars är det vila, med dålig fot och ont i halsen. Simmade igår- ljuvligt. Lunch på uteservering. Testade bilden med alkoholdjävulen i glasen vid borden runt omkring- blev full i skratt! Börjar klä in den nya balkongen i alla möjliga blommor. Njuter.

Dagarna går. Igår minnesstund för nära vän som gått bort. Varmt. Samtal med många gamla vänner, med varierande krämpor och besvär. Livet som äldre är en skör historia. Idag hoppas jag att barnbarn kommer men förkylning grasserar så oklart. Hoppas snart ha kommit i ännu bättre ordning här hemma. Lite vårdeppig. Borde ta itu med övervikt. Nykterheten lunkar på i nu ganska invanda hjulspår. Läser lite runt på forumet och inser igen- alkohol är en farlig fiende: listig falsk och stark. Numera är det iofs ny översättning: mäktig gåtfull och ?? Tycker den gamla var bättre.

Ny dag. Känner en massiv tomhetskänsla, vet inte riktigt varför. Kvardröjande förkylning spelar säkert in. Ännu mycket att ordna efter flytten. Ja, det är bara att nöta på och absolut inte dricka fast det känns mycket frestande.

@Geggan Jag börjar bli bra för min förkylning och jag upplevde att jag blev deppig när jag var förkyld. Mest för att jag inte kunde träna som vanligt, mitt lyckopiller, och för att orken var slut. En flytt är oerhört ansträngande också och tar kraft. Jag försökte tänka framåt och att jag snart skulle bli piggare, och det blev jag till slut😁💕

Ja @vår2022 , jag tror det hängde ihop. Idag känns allt mycket roligare,piggare efter förkylning, stort familjegäng kommer på middag. Bra motivation att lite plocka iordning och då känns det ännu bättre. Skall nog bli bra det här! Tänker på dig därute på snövidderna! Alltid tyckt att det verkar härligt. Kanske jag nån gång ännu får uppleva det.

Hej!
Hur har du mått idag?

Tomhetskänsla är en jobbig känsla att bära inom. Känslan är så subjektiv och behöver ju heller vara förknippad med ensamhet. Bara upplevelsen av att något fattas eller inte känns tillfredsställande. Vissa perioder i livet, som vid utmattning, brister ju också den egna orken eller måendet så pass att man heller inte mäktar med att jobba på att fylla det där upplevda tomrummet. Eller så genererar ofta utmattningen som sådan en känsla av just tomhet.

Hoppas att du snart kan återfå mer ork till livet och till glädje.
Glöm inte att vara sann mot din ork och pressa dig inte genom med tvång.

Kram och sov så gott ❤

Hej @Natalia ! Jodå, det går upp och ibland går det ner. Liksom förkylningen. Tror att det hänger ihop. Börjar bo in mig i det nya men sååå mkt saker fortfarande i källare ouppackade. Att man samlar på sig så. Idag ska barn o barnbarn äntligen komma. Sen tror jag livet börjar på nytt. Vi kämpar på!

Halloj!

Hoppas du ska trivas i nya hemmet!
Och det uppackade försvinner iaf inte nånstans. Ta det med ro. Fokusera inte på det som är ogjort, det kan du fokusera på när du har ork och lust att ta itu med det ❤

Varit extremt trött- men det har varit mycket i veckan. Alla barn o barnbarn i flera omgångar, mfl. Tänker ibland på postakut abstinens, kan också spela in i att jag inte mår riktigt bra. Nu är det bara 1 1/2 månad kvar till 6 månader då risken för ppa väl börjar klinga av. Bestämt mig för att inte läsa trådar som inte har ett absolut ”vara nykter”- perspektiv. Det blir oroande och fungerar inte bra för mig. För mig är perioden testa olika saker helt förbi. Jag dricker inte. Önskar alla glad Valborg och första maj!

@Geggan Förstår att du är trött, det har varit intensivt en tid för dig nu. Vi har haft vanan att ta till alkohol i dessa lägen och domnat av, inte upplevt tröttheten på samma sätt då. Sedan går det upp och ned med måendet, det dippar emellanåt och då har vi också haft vanan att ta till alkohol för att domna av. Tror det är bra att i detta läge att inte läsa trådar som kan störa dig och din process. Försök att vila och återhämta dig, bara vara och låta det vara som det är, det blir bättre.

Grattis till 4,5 månader!🥳. Du kämpar på så bra! Och du gör det så bra! Och du kommer att må så bra!
Trevlig valborg och första maj!🌷💕

Idag hämtat cykel i gamla bostaden. Nu ska det cyklas! Tog en tur i simhallen när jag ändå höll på. Så ja, en bättre dag idag. Lunch i solen på balkongen. Glitter i det alkoholfria vinglaset. Köpt en clematis som ska klättra därute. Bit för bit.

Idag är mitt i allt en lyckodag efter mycket trötthet. Nästan misströstat. Men nu känns allt rätt, flytten o alltihop. Livet hänger ihop o jag har kontakt med de olika delarna. Cyklar runt i solen i mina gamla hemkvarter. Det är väl så, en flytt är som en tsunami, allt rycks upp och är huller om buller. Men sen en vacker dag är vattenytan lugn igen. Ganska stolt att jag gått igenom allt detta nykter. Träffade väninna igår, som också flyttat o också kämpar med alkohol. Visste att hon varit nykter 4 veckor,men när jag kom till uteserveringen stod ett glittrande glas rosé på bordet och hon drack raskt ännu ett. Jag sög på min goda fanta. ”Det är som att jag har två spår i huvet ” sa hon - ”det ena är att vinet är gott, det andra att det är helt åt skogen. ” Jag förstår precis, men är jätteglad att jag nu bara har ett spår i huvet och det blir ett allt stadigare spår för varje dag. Hon borde verkligen sluta , hon blir gapig och dum när hon dricker. Men hon är i det där fördömda förhandlandets våld:” kanske det ändå går. Kanske jag kan kontrollera. ” Jag för min del är bergsäker på att jag inte kan kontrollera.

Soliga dagar fortsätter. Nu förestår nästa steg, att börja gå på möten. Börjar imorgon kl 12. Man brukar alltid få lite nya perspektiv. Och det är intressant och stärkande att höra om andra människors kamp. Jag är nu på god väg mot fem månader! Det känns jättebra. Idag satt sambon o jag i soffa i solen på uteservering efter söndagspromenaden med en tonic o alkoholfri öl. Ljuvligt.