Hej,
Då är jag igång igen och kör helvitt enligt planen.
Mr A fick hela april till förfogande efter 91 dagar nyktert. Tittade nyss i almanackan och det var inte så illa som jag trott, men ändå många tillfällen med A. Nu gör jag stopp igen, mår ju så mycket bättre utan. Ser fram emot det!

Var på konferens/utbildning med jobbet igår-idag. Alkoholen flödade från kl 15 och det är verkligen ett galet gäng! Vi har så kul ihop. Mycket skratt och härlig stämning. Karlar är lätta att hänga med.
Jag & de jag satt med på middagen var lite onyktra, men vi kom fram till att vi var spiknyktra jämfört med gänget vid bordet brevid. Vi har en klick på 7-8 killar som alltid hänger ihop och dricker riktigt mycket alltid. Jag kommer på mig själv att tänka att de verkligen har problem med alkoholen. Men vad är skillnaden mot mig?! Bara för att jag inte vinglar, gapar & somnar rätt upp och ner på en pinnstol så är ju inte mitt beroende av alkohol mindre, eller? Lätt att tänka att dom har problem, mycket större problem än vad jag har.. är det en undanflykt eller ett försvar?
Jag är inte den som har med mig egen alkomätare för att se om jag är körbar. Gör det mitt beroende mindre att jag blåser 0 vid tidig frukost när de fortfarande ligger på 3,5-4,5 vid kl 10?
Är man mer eller mindre alkoholist?
Dag 1 ✅
God natt 😴

@Rehacer jag gillar din inställning så mycket, nu kör du och du ser fram imot det. Det låter så skönt.
Bra frågestälningar du tar upp, det är så otroligt svårt att klasaa ett beroende, vad är det, hur mycket osv... jag tror att ett beroende är något som ändras varje dag beroende på allt vi gör, äter, dricker, tänker, sover osv. Så att säga att någon har mer eller mindre problem med beroende vet jag inte om man kan säga. Lycka till på din nya vita resa.

@Rehacer God morgon till dag 2. Tycker också det är intressant fråga ang beroende. Tänker att man är mer eller mindre beroende och högsta graden av beroende är nog om man inte klarar av att sluta dricka och att om man återfaller till att börja dricka igen som tidigare efter en tids nykterhet. Även att det ofta spelar in om man har ärftlighet för detta.

Läste på en sida om alkoholberoende att återfall innebär inte att återvända till startpunkten, om man inte ger upp målen för den önskade förändringen och rehabiliteringsprocessen fortsätter. Tänker att då har man lyckats bryta sitt beroende till en viss grad. Du höll upp i 3 månader, druckit vid några tillfällen, och då har hjärnan hunnit bli korrigerad och du kan fortsätta med den önskade förändringen igen.

Så vi är nog mer eller mindre alkoholberoende och att ha haft ett uppehåll på minst tre månader gör nog stor skillnad.

Ha en superfin söndag!🌞🌷💕

@Rehacer Hejar på dig! Du har klarat det förut, vet hur du ska göra och parera, så du fixar maj på ett kick!
Tycker också dina tankar om beroende är intressant. Jag vet att jag brottades med såna tankar tidigare, men från andra sidan. Tänkte mer att om hen dricker så mycket så kan ju jag också dricka, det var min ursäkt att det alltid fanns någon som drack mer. Tills jag till slut insåg att jag var en av de där som drack mest.

Om jag bara får komma med en liten tanke, hoppas du inte tar illa upp. Det här med att du 'måste' dricka när ni har tillställningar med jobbet. Jag tror att det skulle vara bra om du kunde komma ifrån det.
I mitt förra jobb var det mycket mässor, workshops, kundmöten och resor. Det var inte så att spriten flödade, men det var kutym att man skulle dricka, lunch och middag. Vid ett tillfälle då jag hade tagit en vit månad fick jag stå upp för mig själv inför mina kollegor och säga, nej jag har en vit månad (det var i januari, så det accepterades ganska lätt). De tyckte självklart att jag var skittråkig, men accepterade det. Precis som när man 'kommer ut' bland ens vänner vid fester och tillställningar, så måste man också göra det ibland med kollegor. Din nyktra resa kommer att bli lättare när du har bestämt dig för att du inte dricker alls, vare sig det är hemma eller på jobb.

Bra start på maj, som enligt mig är den bästa månaden!
Ha en fin fin söndag ☀️💚

@Rehacer Nu följs vi åt, en helvit maj är målsättningen och ett bra delmål på resan. Tycker @vår2022 har ett intressant resonemang kring graden av beroende. Själv har jag haft uppehåll av varierad längd men hittills alltid tagit återfall men jag kommer aldrig att ge upp och jag hoppas och tror att detta ändå bidrar till bestående nykterhet. Idag dag 14 och jag mår överlag så mycket bättre. Ha en fin söndag🌱!

Nu kommer maj, ljuset och nykterheten ☀️🌼💕! Och vi slipper dricka, vakna och ångra oss som satan (som jag tror jag skrev till dig en gång förra året). Nu kör vi Rehacer 🔥💪🏼😊. ❤️🦆

majken_r

@Rehacer låter lite befriande med fri maj, tänk att det kan bli så? Att man kan längta till en alkoholfri månad, halvår, livstid. Även om det är tufft jobb. Det trodde jag aldrig förr, då var det mer ett nödvändigt ont.
Kramar till dig och ha en skön 1 maj💕

Gokväll,
Efter att ha haft dottern med pojkvän och hund här sen jag kom hem igår tills i eftermiddag så är jag nu ganska sliten. Älskar att vara med mina barn men efter en sen fredagskväll med mycket vin & väldigt lite sömn så har jag varit en trött mamma i helgen. De var oxå rätt trötta så vi har mest tagit det lugnt, tittat på film, serier och varit ute med hundarna.
Mysigt att kunna slappa ihop. ❤️

Känner mig så irriterad nu ikväll. Det är en grej med exet jag stört mig på och nu när han äntligen hörde av sig för att lämna besked om något jag frågat om länge så exploderade jag. Orkar inte med karln! Gaaah!
Gillar inte att vara arg. Jag var mycket arg när vi levde ihop och det tar sån energi. Vill inte ha den känslan i kroppen. Undviker att bli irriterad och arg. Jag är en ny människa sen vi skiljdes oss, men han trycker fortfarande på så många irritationsknappar i mig. Usch.
Försöker skaka bort känslan. Tänker oxå att jag reagerar extra mycket för att jag är trött.
En känsla som hade varit lätt att dricka på.
Men jag dricker ju inte.
Dag 2 ✅

@cthd
Jag tar inte illa upp, jag gillar att du frågar & tycker till! 🧡
Såklart hade det varit bra att inte känna att jag ”måste” dricka på våra företagsevent. Jag håller med att det är knäppt att det inte är acceptabelt att inte dricka. Jag kan iofs tycka att det är skönt att det är så, för jag vet inte om jag hade orkat delta överhuvudtaget om jag inte hade fått ett glas vin. Om jag ska sluta helt med A så måste jag nog även sluta vara med på våra middagar och konferenser. Så krasst är det, sjukt egentligen.
Kanske borde byta jobb? Men vem orkar det?
Nu har vi inget jippo förrän tidigast i september och då kanske jag är starkare & stabilare i min nykterhet. Jag låter det vara nu, tar den fajten då. Med vänner ser jag inget problem att inte dricka. Mitt problem är jobbet som sagt.
Nu njuter vi av en nykter maj - årets bästa månad!
🤗

@majken_r
Ja, jag har längtat. Tänkt att nu måste jag bara avverka fredagen, sen kör jag. Fredagen var inget offer, men kände att jag ville ha alla hinder borta innan jag startade igen. Så visst har tanken ändrats från ett nödvändigt ont att jag måste sluta till att verkligen se fram emot det.
Längtar efter bra sömn och fina mornar, lätt huvud och bra andedräkt. April var inte ultimat på de områdena…
Kram 🤗

@Rehacer även ✅ för mig idag, även om en viss melankoli smög sig in bland alla tankar. Maj månad är annars en underbar månad och jag ser framemot många fika i solen antingen med kaffe eller annat afritt alternativ, kylen full med olika sorters a fri öl samt olika smaksatta lyxtonics. Min make avstår för egen del för att stötta ovh det känns otroligt skönt. Det är bara när vi är borta, har gäster som han kommer dricka a. För mig känns detta underbart härligt. Vi ska snart boka in hans försenade 50års present, avsmakningsmeny för två med tillhörande vinpaket och tack och lav har de också ett alkoholfritt (svindyrt) paket men det ska bli så intressant att testa till maten och samtidigt få egna tips

@Rehacer Ja, tänk vad vansinnigt arg och irriterad man kan bli på sitt ex och även på min mans ex. Nu är mina barn så stora så jag har knappt någon kontakt med mitt ex men mannens ex finns det mer kontakt med kring deras barn som är lite yngre. Man får liksom flashbacks från det ”gamla” livet som man inte trivdes i och som man gått vidare från. Som om tiden stått stilla just när situationen uppstår. Samma gamla attityd och beteende som man möts av. Svårt att få till ett gott samarbete kring barnen med mannens ex, då allt ska ske på hennes villkor och att hon anser sig veta bäst om allt i alla lägen. Så narcissistisk och sittandes på höga hästar. Men blev ännu argare och ännu mer irriterad när jag drack, kunde verkligen se rött och inte släppa det. Som nykter kan jag hantera det bättre och inte fästa för energi i det. Men är man trött, som du säger, då kan en explosion vara farligt nära. Då får man gå och lägga sig och önska att en ny dag kommer fort och att allt var en mardröm😂.

Sov gott!🌷💕

majken_r

@Rehacer ex kan verkligen krypa under skinnet på en…i mitt fall har det tack o lov blivit klart bättre i takt med att barnen blev stora 😅 Hoppas du får en bra nattsömn🙏🏼

Hej,
Ingen lätt match det här periodvis. Har sug, har tankar som bagatelliserar drickandet och förhandlar med mig själv. Längtar tills det avtar.
Men är nykter idag med. 🙌

@Ny dag vad fint att du har en man vid din sida som stöttar. Var glad för det! ❤️ Jag önskar såå att jag hade någon som hejade på mig.
Låter riktigt mysigt med restaurangbesök och alkoholfri dryckesmeny. Rapportera sen hur vinerna var och om det var värt pengarna.

@majken_r & @vår2022
Det där med ex kan vara trixigt. Jag och mitt ex fungerar oftast bra, men när det blir för ofta/för mycket och som i detta fallet en massa velande hit & dit så blir jag galen. Tål mycket, men det går till en viss gräns. 😁

Ikväll blir det yoga. Har riktigt ont i ryggen så vi får se hur det går. Känns bra att hålla igång det iallafall.
Ha det fint! 🌸

majken_r

Hoppas det blev bra med yogan. Har också ont i ryggen och försöker göra lite yoga varje dag för att inte helt stelna till😣 Tycker du är grym som kämpar så💪🏼👏🏼 (Mot suget) @Rehacer

@majken_r @vår2022
Yogan gick fint, det var Yin Yoga igår så det passade ju perfekt. Fokus låg på ryggen, ibland har man ju tur! Jag känner mig bättre idag men inte bra, men man kan inte få allt.
Ha en fin dag vänner! 🤗