Middag ute med vänninor ikväll, jag drack Loka citron. Det gick bra och ingen ifrågasatte. Hade tänkt skylla på att jag körde, men eftersom jag slapp köra så kunde jag inte säga det. ☺️ Gick strålande ändå.
Lägger mig nu med nackont från h-vetet och en begynnande huvudvärk. Livet är bra underbart..

Jag har ont och går verkligen på sparlåga idag.
Känner mig tom. Känner mig oxå så tunnhudad och skör vilket gör att jag känner mig nedstämd.
Vet inte vad som händer, men idag är ingen bra dag.
Men jag har inget sug. Och jag är nykter. Alltid nåt.

@Rehacer Skitdagar kommer och går. Inte konstigt att du är nedstämd då du har så ont också. Det kan verkligen ta ned en. Skönt att du inte har sug. Låt det vara en skitdag idag och bara tillåt dig att vara i det, precis som det är. Film och vila. Det kommer att komma en bättre dag snart. Hoppas ontet går över snart.

Massor av kramar🥰🌷💕

Hej Rehacer ❤️! Hur mår du idag? Skrev just om det här med att stå ut med tunnhuden och skörheten… Så kämpigt när det är så. Hoppas att det har känts bättre idag 💕! Kommer du ihåg hur mycket tjockare hud man oftast gick runt med när man levt livet nykter en lite längre tid…? Vi kommer tillbaka dit. ✨💛

@Annabell
Idag har jag fläskat på mig, huden är inte alls lika tunn & tårarna lika nära. Jag har fått energi bl a genom att en god vän varit här ikväll och hjälpt mig få upp en taklampa jag köpt. Fick skratta, prata om det höga och det djupa i livet. Fina samtal ger så mycket!
Å nog stämmer det att jag (du) var med i balans när alkoholen var en icke-fråga. Då när vi visste vad vi pysslade med och var starka som lejon. Jag avstår ju nu och det går väl bra, men suget finns där ofta. Var så nära att åka in på bolaget idag efter jobbet men hejdade mig.
Vi kommer dit, dit där vi var förrut. En dag i taget.
Kram på dig 🤗

Började dagen med ett besök hos massören/naprapaten som hjälper mig med min nacke och rygg. Jag var så glad när jag låg på britsen att jag parerade känslan att köpa vin igår. För hade jag druckit så hade jag varit orolig att jag luktade. Det slapp jag nu.

Har fått tips av en nära vän att söka ett jobb. Pirrar i magen. Ska jag? Ska jag inte? Får fundera lite. Men söka kan man ju alltid göra som hon säger.. Kanske vore bra att komma ifrån mitt nuvarande. Men hur ska man veta? Är gräset alltid grönare på andra sidan??

Idag är jag nykter.

@Rehacer Hoppas behandlingen ger effekt. Jag är ju jobbsökarbranchen😂 och mitt råd är varför inte söka, skulle du komma vidare kan du ta nytt beslut på hur du vill göra. Eftersom du funderar på ev byta jobb, vad är det som gör att du i så fall vill byta jobb? Trivs inte så bra eller annat? Jag stannade kvar trots att jag egentligen inte trivdes, trodde inte riktigt på mig själv heller om att få något annat. Nu blev jag ju tvungen eftersom jag blev arbetslös, men det är nyttigt tror jag att se sig omkring lite och slänga ut en ansökan.

Ha en fin tisdag!🌷💕

majken_r

@Rehacer Hoppas besöket hos naprapaten hjälpte, ska till ”min” i morgon. Har envist yogat lite mjukt var dag och det har hjälpt resten av kroppen. Till helgen blir det gymmet, äntligen😄 Skönt också att inte tänka på att lukta, grymt bra jobbat att parera suget.
Det där med jobbsökande, och hur man vet. Testa och sök, det är ju en process. Kan ju vara spännande att se hur du känner? Stor kram och hoppas kroppen mår bättre idag💕

Godmorgon,
Konstigt det där med suget. Igår var det obefintligt och dagen innan så påtagligt för mig. Tänker även på andra som hållit upp längre tid, att suget från ingenstans kan dyka upp även efter ett halvår! Det är stört. Å verkligen inget man kan prata bort. Det är väl då det kommer vara, att man aldrig kan se dig som safe.
Idag är jag nykter. ✅

Gällande jobb @vår2022 @majken_r så kommer jag söka. Pratade med min syster igårkväll om det och hon sa att jag skulle kolla mitt värde. Kan vara kul, kan ju alltid tacka nej OM jag får det. Jag sitter ju inte i sjön, har ett bra jobb nu men det är mycket som kan förändras där.. och kanske man har ett förhandlingsläge om man blir erbjuden ett annat. Vad vet jag. Men jag ska testa.

Nacken får jag leva med, har insett det nu. Den är aldrig helt 100, inte idag heller. 😕
Det hände något med den sommaren för två år sen när jag vandrade med tung ryggsäck och var kall efter ett bad. Sen dess så låser den sig extremt lätt och bara dummar sig. Men det är som det är.
Yoga är ju såå bra Majken & den hjälper mig. Kanske ska göra det dagligdags som du gör. Följer du någon kanal eller kör du själv efter känsla?

Ha en fin dag! Stor kram 🤗

Hej
Så bra kämpat med allt. Vill flika in och säga att suget minskar-minskar- för att gå över. Sug finns INTE i mitt liv efter 2,5 år nykter. Det kan störa mig att vara i miljöer där alkoholen är ”naturlig” dygnet runt (tex resort/semester)
Men där är jag ju sällan och jag har lärt mig det. Sug som i ”det vore gott/skönt med ett glas vin” - finns ej.
Känslan av ”önskar lite flykt från verkligheten” kan komma och gå- men inget jag iaf behöver agera på.
Hopp finns om livet! Heja heja dig 😍

majken_r

@Rehacer så bra att du kommer söka jobbet, se vad som händer! Tråkigt med nacken..min rygg är lite samma. Så den behöver underhåll typ dagligen😅 Jag kör egen yoga, och efter en bok ibland. Oftast bara typ två/tre övningar. Det hinner jag alltid och oftast innan jag lägger mig. Ibland längre pass. Tar lektion en gång i veckan. Hoppas du får en fin dag!!🥰

@Rehacer Läste om PAA, post akut abstinens, vilket kan vara utmaningen i att orka stå emot alkohol trots uppehåll:

”Hur länge håller PAA på?
Den totala varaktigheten för PAA kan vara utmanande att förutsäga eftersom det kan fluktuera baserat på missbrukets längd, frekvensen av missbruk av droger, mängden droger eller alkohol som konsumeras och en individs hälsa.

PAA symtom börjar vanligtvis uppstå mellan sju och 14 dagar efter den akuta återkallelseperioden. Dessa symtom når en topp mellan tre till sex månader efter abstinensens början och kan fortsätta upp till två år efter den akuta abstinensperioden.

Det vanligaste temat bland postakuta abstinenssymptom är att de inte är konsekventa . Istället kommer de och går intermittent, och varje avsnitt kan pågå i cirka två till tre veckor. Enligt aktuell forskning upplever många människor dessa symtom med jämna mellanrum på 30-dagars, 60-dagars, 90-dagars, 120-dagars, 180-dagars, 1-års och 2-års nykterhetsdatum.

Hjärnan kommer att ta tid och tålamod att läka när den akuta abstinensperioden är över, och alla måste arbeta på sin egen tidslinje.

Det mest betydelsefulla oro för dem som lider av post-akut abstinenssyndrom är ett återfall. Oförmågan att känna sinnesfrid eller positivitet i kombination med stress och ångest i livet i återhämtning kan skapa den perfekta grogrunden för ett återfall – särskilt för dem i de tidiga stadierna av nykterhet som fortfarande lär sig att hantera det på lång sikt.

Det finns ingen definitiv väg att behandla PAA. Eftersom det mestadels psykologiska och känslomässiga, pågående stödet från en terapeut, en återhämtningsgrupp, familj och vänner är en väsentlig del av att minska stressen vid postakut abstinenssyndrom.

En hjälpsam akronym för dem som kämpar med postakut abstinenssyndrom är HALT Det är en påminnelse för individer att ta ett steg tillbaka och försöka identifiera de känslor som får dem att slå ut i stället för att agera irrationellt. Vanligtvis är det en av de fyra känslorna som H.A.L.T står för – hungrig, arg, ensam eller trött. Det är dessa små men kraftfulla påminnelser som hjälper dem i återhämtning att bibehålla sin nykterhet även under stressiga omständigheter.

Även post-akuta abstinenssymtom kan vara frustrerande, men genom att visa sig tålamod och vänlighet varje dag kommer de som lider kunna hantera sina PAA symtom framgångsrikt vid återhämtning.”

Vi har verkligen att göra med ett allvarligt gift som påverkar oss en lång tid framöver efter att vi gjort alkoholstopp. Att tro sig kunna dricka måttligt är att lura sig själv fullständigt med fakta om hur alkohol påverkar vår hjärna. Det är nog också individuellt hur pass tufft det är att motstå sug och de som har de tuffast måste kämpa hårdast. Det tar tid, år men i det långa loppet av ett liv, är det inte så långt. Men, visst fan suger det under tiden och det känns som en evighet med bara en månad. Detta är fakta och det finns bara en väg att gå om man vill komma ut på andra sidan som nykter och med en hjärna i balans.

Då är det bra att detta forum finns, så att vi kan stötta varandra att komma ut på andra sidan. Stötta varandra att orka ta den tuffa fighten mot alkoholen💪💪💪❤️

Smärta tror jag påverkar rätt mycket också. Det är inte så lätt att bortse ifrån. Jag såg ett program för länge sen, tror det var med Tarec Taylor som hade svåra smärtor i nacken efter att ha brutit den. Han visade på ett träningsprogram han fått som han gjorde och som fått bort smärtorna. Vet inte om du har sett det inslaget, det gick att googla fram.
Hoppas det gick bra utan plan igår.

@Sisyfos
Jag hittade klippet på Tareq Taylors nackövningar, ska lägga in dom i mina kvällsrutiner! Det var övningar att göra liggandes nämligen. Tack för tips, är glad för allt som möjligtvis kan hjälpa. Hatar att ha ont, känner mig gammal. 😕
Att vara ensam t ex en tisdag gör mig ingenting, triggar mig inte. Men att vara det en fredag är känsligt, jag blir dubbelt så ensam då på nåt konstigt sätt. Alla andra sitter hemma med antingen familj eller med en partner. Att åka hem från jobbet en fredag och veta att jag ska tillbringa kvällen i soffan ensam är för mig fruktansvärt jobbigt. Jag längtar efter en tvåsamhet, någon att vara med. Barnen är utflugna och mina vänner har sina liv med sina partners, en fredag vill man liksom inte störa.
Så för att göra en lång historia kort så funkade inte gårdagskvällen utan plan. Jag köpte en flaska vin & jag somnade i soffan med vovven bredvid. Ett patetiskt och ett oerhört svagt handlande! Hatar att jag inte kan se bortom, att jag känner att jag vill fly från känslan.
Jag köpte bara en flaska, var inte ens inne på att köpa en BiB. Sitter ensam även ikväll men nykter, lördagar triggar inte på samma sätt.
Jag är som ett allergiutslag som långa perioder håller sig i schack, men helt plötsligt blossar det upp och kliar som f*n. Usch!!! Äckligt.

@Rehacer Börjar med en cyberkram❤️. Förstår att det måste vara jobbigt att känna sig ensam när man längtar efter tvåsamhet. Det är då lätt att ta till vin för att fly känslan av ensamhet. Vad bra att du inte dricker idag. Tänk att det ska vara så svårt att hitta en passande man, men det gäller att inte ge upp här heller. Han borde finnas någonstans där ute…

Här kommer en kram till och ge inte upp!❤️❤️❤️

Det var ju bra att det inte blev en BiB. Jag tror att man kan borra lite i det där du just skrev. Fredagsensamheten - finns känslan för att man förväntas att ha sällskap och kul på helgen eller är det så att du faktiskt helst skulle vilja göra något med någon?
Å så vinet är det tröst eller en känsla av lyx och ompysslande. Det tog mig rätt lång tid att få in i huvudet att vin, särskilt på fredagen, var helt onödigt. Mycket av idealiseringen av vin sitter i huvudet och nu när jag väljer, väljer jag allt som oftast bort, eftersom det faktiskt inte tillför något. Och jag tänker att det kanske finns något annat du kan göra en fredag för att pyssla om dig. Eller köpa en piccoloflaska. Eller ännu hellre alkoholfritt kanske, man kan lura sig själv ganska bra och det är så skönt att vara nykter just på fredagarna tycker jag nu tiden för avkopplingen kommer och då är det en underbar avkoppling.
Jag tycker inte att man ska gräla så mycket på sig själv, utan försöka ha lite förståelse för att man kanske inte gör de bästa valen jämt och försöka skaffa lite bättre förutsättningar att göra rätt. Kom igen Rehacer. Det är faktiskt inte värre än att köra vidare.