Dricker varje dag, vill sluta

Profile picture for user Rehacer

@Annabell
Ja, det är en utmaning det vet vi med säkerhet båda två.
Trodde jag kunde hänga på förbjuden mark under en kväll och sen inte gå dit igen. Men det är precis som jag har ett klippkort där nu. Det hojtas och lockas och jag har fallit flera ggr.
Än är det tyvärr inte en äckelgrop för mig, önskar att jag bara såg en gyttjig avsmakande grop men jag ser oxå en liten gräddhylla till höger där man kan ha det lite trevligt utan att grisa ner sig. Å den tanken är farlig. Mycket farlig. Att det lockar utan förnedring. Vill vara ärlig och transparent här, vet att det hjälper att säga som det är.
Jag måste som du hitta motivationen igen!! Vill inte hamna i det faktum att jag landar för hårt och för djupt i geggan igen innan jag tar nya tag. Men det är en kamp. 😣
Vi jobbar vidare, glad att Du är här. Tillsammans blir vi starka.
Kram 🤗

Profile picture for user Rehacer

@vår2022
Ja, det blir kul att träna med vovven. Hon är lättlärd och lyssnar bra. Har henne alltid lös i skogen och hon kommer direkt på inkallning. Har inte gått någon kurs alls med henne, har liksom inte behövt det. Men efter första riktiga löpet så blev hon helt förändrad under drygt en månad, nästan deprimerad, så jag tänkte liva upp henne lite med en kul kurs. 😝
Ha en underbar dag, hoppas snön smälter bort hos er snart. Vi har snö kvar för solen inte kommit åt, men den är nog snart borta den med.
🥳

Profile picture for user Annabell

Ja - det är skitbra att vara ärlig 💪🏼✨! Gräddhyllan till höger i gropen finns ju där. Människor man gillar hänger där utan att trilla ner i gyttjan, hur glada som helst. Det är ju därför man vill dit och vill tro att man också kan vara med. Mina närmsta och bästa personer möts ju ofta på gräddhyllan - var fasiken ska jag vara då?! I torr-skogen själv, hundra mil bort eller? Forever? Lite så kan det ju kännas… Men JA. Hellre blir jag fan eremit-nunna i torr-skogen om det ska vara så, än att leva i helvetesgropen. Flera av mina favoritpersoner riskerar förresten att också falla från gräddhyllan ner i gropen… De låtsas bara inte om det än. Jag önskar och hoppas så mycket att du får styrsel på motivationen, utan att behöva hamna i ett jättedåligt mående… ❤️. ”Gör om gör rätt kvinna!” skrev du ju i ditt första inlägg här och när jag läste det var det som att spela upp den tanke jag själv alltid tänkte/tänker vareviga morgon när jag druckit. Du kan ju det här Rehacer! Ta kampen nu - inte vänta! Det blir så himla tufft för kropp och själ när man (som jag gjorde) väntar… 💕✨💪🏼

Profile picture for user Rehacer

@Annabell
Ja, så är det ju att gräddhyllan ligger farligt nära gropen och helt plötsligt faller man i.
Får bli en eremit-nunna i torrskogen jag med 😂 Låter inte kul men är du oxå där då blir det fint! ❤️
Skärtorsdag, jobbar halvdag idag.
Behöver verkligen ledigt. Behöver vila och sova. Lite lagom socialt med nära vänner blir det, inte allt för krävande utan bara trevligt och kul.
Hoppas din påsk oxå blir bra!
🤗

Profile picture for user majken_r

@Rehacer hade älskat att hänga med dig❤️ Ska titta på Törnrosas skjörtel låter fin!
Jag älskar luktärtor, verbena och ska också plantera anemoner. Behöver bara få grävt rabatter😅

Profile picture for user Rehacer

Hej,
Efter några nyktra dagar igen så är ju livet så bra igen. Att få ha härliga dagar med människor jag tycker om, att ha kul utan vin, att vakna tidigt nykter, att få skratta. Det är fina grejer!
Tacksam. ❤️

Profile picture for user Ny dag

@Rehacer Kram till dig, ser framemot att följas åt så småningom när livet lugnat sig lite. Man ångrar ju aldrig en nykter tag och tillsammans här blir vi starkare. Styrkekram🥰

Profile picture for user Annja

@Rehacer bra beslut att ta nya tag på valborg. Då har du sköna maj månad framför dig och kan se alla vackra färger igen. Jag håller på dig. Du fixar det igen. Fortsätt att läsa här även om du inte orkar uppdatera status. Jag läser varje dag men är dålig på att skriva. Kram🌺

Profile picture for user Annabell

Fina Rehacer ❤️. Tack för ditt meddelande i min tråd! Så jäkla svårt det är när livet tuffar till sig och känns som ett krig och man dessutom blandar in Mr A/Tjatterfjanten som drar ner en ytterligare och gör att man knappt orkar lyfta blicken ens… 💔. Smart att ta sikte på lördag 1 maj! Göra bort den här veckan och den där fredagen och sen sätta hälarna i backen 💪🏼🌟. Majsolen i det där fina skicket vi var i innan vi besökte markerna igen… tänk dig det - så jäkla härligt det kommer att bli 🤩☀️. Vi hörs snart igen ❤️🤗

Profile picture for user Rehacer

Hej,
Vaknade med en sån skön känsla i kroppen i morse. Har sovit såå bra inatt, efter att ha haft flera nätter som varit katastrofala.
Känslan över att ha kommit fram till ett beslut, att det har landat i mig känns tryggt. Jag vet vad jag vill och vad jag kan.
@Ny dag tack för hejarop. Å en nykter dag ångrar man aldrig, det blir en sån idag med! Å jag följs gärna åt med dig.
@Annja har följt din resa och jag fortsätter gärna göra det, även om vi inte skriver så mycket! Ser fram emot maj, ser fram emot att slippa ha Mr A flåsandes i nacken som han gör nu..
@Annabell Ja, livet är tuffare i perioder. En himla bergådalbana. Vi kommer ta maj med storm du & jag. Vi kommer chockeras över vårt glow och vår kampvilja! Mr A & Tjatterfjanten får ge sig på någon annan framöver.
🎶 Here we go again 🎶
Kram 🤗

Profile picture for user Rehacer

Godmorgon,
samma goa känsla imorse med!
Har sovit bra och det känns bra med mitt beslut. Har dock en oroskänslan som ligger som en ständig klump i magen. Försökt komma på vad den grundar sig i men kommer hela tiden fram till att det är jobbet. Mycket som ska klaffa, måste funka och som jag är ansvarig för. Därför ännu viktigare att hålla mig nykter och få bra kvalitativ sömn!
Idag jobbar jag hemma, betydligt lugnare här. Inte en massa folk som springer in på rum eller som helt enkelt sätter sig där och fikar och pratar. Stressar mig enormt ibland även om jag älskar att de tycker om att hänga på mitt rum. Hör hemma är det bara vovven & katterna som ”stör”. ❤️
Ikväll är det agility igen och det ska bli kul!
Idag är jag nykter.
Kram

Profile picture for user Ny dag

@Rehacer Härligt att vakna med den goa känslan, den finns bara när man vaknar nykter. Känslan. är dock en färskvara som kräver nya nyktra beslut varje dag tänker jag, och det ”borde ju inte vara ett problem” för man ångrar aldrig en nykter dag. Oroskänslor och skav som ändå finns i kroppen löser man inte ut med alkoholen men vi behöver (våga) hitta vägar för att förstå vad som ligger bakom. Själv försöker jag jobba mycket med detta... 🌺🥰

Profile picture for user Rehacer

@Ny dag
Jag försöker oxå jobba med det. Men det är inte lätt. Jag flyr inte från känslorna längre, märkte när jag var nykter tre månader nyss att jag orkade känna efter hur jag mår. Har haft lätt att ta till alkoholen för att fly från gnaget och få en lugn stund. Men utan vinet blir man mera tunnhudad och sårbar. På gott och ont. 😊
Ha en fin dag!
🤗

Profile picture for user Rehacer

Hej,
Då är jag igång igen och kör helvitt enligt planen.
Mr A fick hela april till förfogande efter 91 dagar nyktert. Tittade nyss i almanackan och det var inte så illa som jag trott, men ändå många tillfällen med A. Nu gör jag stopp igen, mår ju så mycket bättre utan. Ser fram emot det!

Var på konferens/utbildning med jobbet igår-idag. Alkoholen flödade från kl 15 och det är verkligen ett galet gäng! Vi har så kul ihop. Mycket skratt och härlig stämning. Karlar är lätta att hänga med.
Jag & de jag satt med på middagen var lite onyktra, men vi kom fram till att vi var spiknyktra jämfört med gänget vid bordet brevid. Vi har en klick på 7-8 killar som alltid hänger ihop och dricker riktigt mycket alltid. Jag kommer på mig själv att tänka att de verkligen har problem med alkoholen. Men vad är skillnaden mot mig?! Bara för att jag inte vinglar, gapar & somnar rätt upp och ner på en pinnstol så är ju inte mitt beroende av alkohol mindre, eller? Lätt att tänka att dom har problem, mycket större problem än vad jag har.. är det en undanflykt eller ett försvar?
Jag är inte den som har med mig egen alkomätare för att se om jag är körbar. Gör det mitt beroende mindre att jag blåser 0 vid tidig frukost när de fortfarande ligger på 3,5-4,5 vid kl 10?
Är man mer eller mindre alkoholist?
Dag 1 ✅
God natt 😴

Profile picture for user Matti77

@Rehacer jag gillar din inställning så mycket, nu kör du och du ser fram imot det. Det låter så skönt.
Bra frågestälningar du tar upp, det är så otroligt svårt att klasaa ett beroende, vad är det, hur mycket osv... jag tror att ett beroende är något som ändras varje dag beroende på allt vi gör, äter, dricker, tänker, sover osv. Så att säga att någon har mer eller mindre problem med beroende vet jag inte om man kan säga. Lycka till på din nya vita resa.

Profile picture for user vår2022

@Rehacer God morgon till dag 2. Tycker också det är intressant fråga ang beroende. Tänker att man är mer eller mindre beroende och högsta graden av beroende är nog om man inte klarar av att sluta dricka och att om man återfaller till att börja dricka igen som tidigare efter en tids nykterhet. Även att det ofta spelar in om man har ärftlighet för detta.

Läste på en sida om alkoholberoende att återfall innebär inte att återvända till startpunkten, om man inte ger upp målen för den önskade förändringen och rehabiliteringsprocessen fortsätter. Tänker att då har man lyckats bryta sitt beroende till en viss grad. Du höll upp i 3 månader, druckit vid några tillfällen, och då har hjärnan hunnit bli korrigerad och du kan fortsätta med den önskade förändringen igen.

Så vi är nog mer eller mindre alkoholberoende och att ha haft ett uppehåll på minst tre månader gör nog stor skillnad.

Ha en superfin söndag!🌞🌷💕

Profile picture for user cthd

@Rehacer Hejar på dig! Du har klarat det förut, vet hur du ska göra och parera, så du fixar maj på ett kick!
Tycker också dina tankar om beroende är intressant. Jag vet att jag brottades med såna tankar tidigare, men från andra sidan. Tänkte mer att om hen dricker så mycket så kan ju jag också dricka, det var min ursäkt att det alltid fanns någon som drack mer. Tills jag till slut insåg att jag var en av de där som drack mest.

Om jag bara får komma med en liten tanke, hoppas du inte tar illa upp. Det här med att du 'måste' dricka när ni har tillställningar med jobbet. Jag tror att det skulle vara bra om du kunde komma ifrån det.
I mitt förra jobb var det mycket mässor, workshops, kundmöten och resor. Det var inte så att spriten flödade, men det var kutym att man skulle dricka, lunch och middag. Vid ett tillfälle då jag hade tagit en vit månad fick jag stå upp för mig själv inför mina kollegor och säga, nej jag har en vit månad (det var i januari, så det accepterades ganska lätt). De tyckte självklart att jag var skittråkig, men accepterade det. Precis som när man 'kommer ut' bland ens vänner vid fester och tillställningar, så måste man också göra det ibland med kollegor. Din nyktra resa kommer att bli lättare när du har bestämt dig för att du inte dricker alls, vare sig det är hemma eller på jobb.

Bra start på maj, som enligt mig är den bästa månaden!
Ha en fin fin söndag ☀️💚

Profile picture for user Ny dag

@Rehacer Nu följs vi åt, en helvit maj är målsättningen och ett bra delmål på resan. Tycker @vår2022 har ett intressant resonemang kring graden av beroende. Själv har jag haft uppehåll av varierad längd men hittills alltid tagit återfall men jag kommer aldrig att ge upp och jag hoppas och tror att detta ändå bidrar till bestående nykterhet. Idag dag 14 och jag mår överlag så mycket bättre. Ha en fin söndag🌱!

Profile picture for user Annabell

Nu kommer maj, ljuset och nykterheten ☀️🌼💕! Och vi slipper dricka, vakna och ångra oss som satan (som jag tror jag skrev till dig en gång förra året). Nu kör vi Rehacer 🔥💪🏼😊. ❤️🦆

Profile picture for user majken_r

@Rehacer låter lite befriande med fri maj, tänk att det kan bli så? Att man kan längta till en alkoholfri månad, halvår, livstid. Även om det är tufft jobb. Det trodde jag aldrig förr, då var det mer ett nödvändigt ont.
Kramar till dig och ha en skön 1 maj💕

Profile picture for user Rehacer

Gokväll,
Efter att ha haft dottern med pojkvän och hund här sen jag kom hem igår tills i eftermiddag så är jag nu ganska sliten. Älskar att vara med mina barn men efter en sen fredagskväll med mycket vin & väldigt lite sömn så har jag varit en trött mamma i helgen. De var oxå rätt trötta så vi har mest tagit det lugnt, tittat på film, serier och varit ute med hundarna.
Mysigt att kunna slappa ihop. ❤️

Känner mig så irriterad nu ikväll. Det är en grej med exet jag stört mig på och nu när han äntligen hörde av sig för att lämna besked om något jag frågat om länge så exploderade jag. Orkar inte med karln! Gaaah!
Gillar inte att vara arg. Jag var mycket arg när vi levde ihop och det tar sån energi. Vill inte ha den känslan i kroppen. Undviker att bli irriterad och arg. Jag är en ny människa sen vi skiljdes oss, men han trycker fortfarande på så många irritationsknappar i mig. Usch.
Försöker skaka bort känslan. Tänker oxå att jag reagerar extra mycket för att jag är trött.
En känsla som hade varit lätt att dricka på.
Men jag dricker ju inte.
Dag 2 ✅

Profile picture for user Rehacer

@cthd
Jag tar inte illa upp, jag gillar att du frågar & tycker till! 🧡
Såklart hade det varit bra att inte känna att jag ”måste” dricka på våra företagsevent. Jag håller med att det är knäppt att det inte är acceptabelt att inte dricka. Jag kan iofs tycka att det är skönt att det är så, för jag vet inte om jag hade orkat delta överhuvudtaget om jag inte hade fått ett glas vin. Om jag ska sluta helt med A så måste jag nog även sluta vara med på våra middagar och konferenser. Så krasst är det, sjukt egentligen.
Kanske borde byta jobb? Men vem orkar det?
Nu har vi inget jippo förrän tidigast i september och då kanske jag är starkare & stabilare i min nykterhet. Jag låter det vara nu, tar den fajten då. Med vänner ser jag inget problem att inte dricka. Mitt problem är jobbet som sagt.
Nu njuter vi av en nykter maj - årets bästa månad!
🤗

Profile picture for user Rehacer

@majken_r
Ja, jag har längtat. Tänkt att nu måste jag bara avverka fredagen, sen kör jag. Fredagen var inget offer, men kände att jag ville ha alla hinder borta innan jag startade igen. Så visst har tanken ändrats från ett nödvändigt ont att jag måste sluta till att verkligen se fram emot det.
Längtar efter bra sömn och fina mornar, lätt huvud och bra andedräkt. April var inte ultimat på de områdena…
Kram 🤗

Profile picture for user Ny dag

@Rehacer även ✅ för mig idag, även om en viss melankoli smög sig in bland alla tankar. Maj månad är annars en underbar månad och jag ser framemot många fika i solen antingen med kaffe eller annat afritt alternativ, kylen full med olika sorters a fri öl samt olika smaksatta lyxtonics. Min make avstår för egen del för att stötta ovh det känns otroligt skönt. Det är bara när vi är borta, har gäster som han kommer dricka a. För mig känns detta underbart härligt. Vi ska snart boka in hans försenade 50års present, avsmakningsmeny för två med tillhörande vinpaket och tack och lav har de också ett alkoholfritt (svindyrt) paket men det ska bli så intressant att testa till maten och samtidigt få egna tips

Profile picture for user vår2022

@Rehacer Ja, tänk vad vansinnigt arg och irriterad man kan bli på sitt ex och även på min mans ex. Nu är mina barn så stora så jag har knappt någon kontakt med mitt ex men mannens ex finns det mer kontakt med kring deras barn som är lite yngre. Man får liksom flashbacks från det ”gamla” livet som man inte trivdes i och som man gått vidare från. Som om tiden stått stilla just när situationen uppstår. Samma gamla attityd och beteende som man möts av. Svårt att få till ett gott samarbete kring barnen med mannens ex, då allt ska ske på hennes villkor och att hon anser sig veta bäst om allt i alla lägen. Så narcissistisk och sittandes på höga hästar. Men blev ännu argare och ännu mer irriterad när jag drack, kunde verkligen se rött och inte släppa det. Som nykter kan jag hantera det bättre och inte fästa för energi i det. Men är man trött, som du säger, då kan en explosion vara farligt nära. Då får man gå och lägga sig och önska att en ny dag kommer fort och att allt var en mardröm😂.

Sov gott!🌷💕

Profile picture for user majken_r

@Rehacer ex kan verkligen krypa under skinnet på en…i mitt fall har det tack o lov blivit klart bättre i takt med att barnen blev stora 😅 Hoppas du får en bra nattsömn🙏🏼

Profile picture for user Rehacer

Hej,
Ingen lätt match det här periodvis. Har sug, har tankar som bagatelliserar drickandet och förhandlar med mig själv. Längtar tills det avtar.
Men är nykter idag med. 🙌

@Ny dag vad fint att du har en man vid din sida som stöttar. Var glad för det! ❤️ Jag önskar såå att jag hade någon som hejade på mig.
Låter riktigt mysigt med restaurangbesök och alkoholfri dryckesmeny. Rapportera sen hur vinerna var och om det var värt pengarna.

@majken_r & @vår2022
Det där med ex kan vara trixigt. Jag och mitt ex fungerar oftast bra, men när det blir för ofta/för mycket och som i detta fallet en massa velande hit & dit så blir jag galen. Tål mycket, men det går till en viss gräns. 😁

Ikväll blir det yoga. Har riktigt ont i ryggen så vi får se hur det går. Känns bra att hålla igång det iallafall.
Ha det fint! 🌸

Profile picture for user majken_r

Hoppas det blev bra med yogan. Har också ont i ryggen och försöker göra lite yoga varje dag för att inte helt stelna till😣 Tycker du är grym som kämpar så💪🏼👏🏼 (Mot suget) @Rehacer

Profile picture for user Rehacer

@majken_r @vår2022
Yogan gick fint, det var Yin Yoga igår så det passade ju perfekt. Fokus låg på ryggen, ibland har man ju tur! Jag känner mig bättre idag men inte bra, men man kan inte få allt.
Ha en fin dag vänner! 🤗

Profile picture for user Rehacer

Middag ute med vänninor ikväll, jag drack Loka citron. Det gick bra och ingen ifrågasatte. Hade tänkt skylla på att jag körde, men eftersom jag slapp köra så kunde jag inte säga det. ☺️ Gick strålande ändå.
Lägger mig nu med nackont från h-vetet och en begynnande huvudvärk. Livet är bra underbart..

Profile picture for user Rehacer

Jag har ont och går verkligen på sparlåga idag.
Känner mig tom. Känner mig oxå så tunnhudad och skör vilket gör att jag känner mig nedstämd.
Vet inte vad som händer, men idag är ingen bra dag.
Men jag har inget sug. Och jag är nykter. Alltid nåt.

Profile picture for user vår2022

@Rehacer Skitdagar kommer och går. Inte konstigt att du är nedstämd då du har så ont också. Det kan verkligen ta ned en. Skönt att du inte har sug. Låt det vara en skitdag idag och bara tillåt dig att vara i det, precis som det är. Film och vila. Det kommer att komma en bättre dag snart. Hoppas ontet går över snart.

Massor av kramar🥰🌷💕

Profile picture for user Annabell

Hej Rehacer ❤️! Hur mår du idag? Skrev just om det här med att stå ut med tunnhuden och skörheten… Så kämpigt när det är så. Hoppas att det har känts bättre idag 💕! Kommer du ihåg hur mycket tjockare hud man oftast gick runt med när man levt livet nykter en lite längre tid…? Vi kommer tillbaka dit. ✨💛

Profile picture for user Rehacer

@Annabell
Idag har jag fläskat på mig, huden är inte alls lika tunn & tårarna lika nära. Jag har fått energi bl a genom att en god vän varit här ikväll och hjälpt mig få upp en taklampa jag köpt. Fick skratta, prata om det höga och det djupa i livet. Fina samtal ger så mycket!
Å nog stämmer det att jag (du) var med i balans när alkoholen var en icke-fråga. Då när vi visste vad vi pysslade med och var starka som lejon. Jag avstår ju nu och det går väl bra, men suget finns där ofta. Var så nära att åka in på bolaget idag efter jobbet men hejdade mig.
Vi kommer dit, dit där vi var förrut. En dag i taget.
Kram på dig 🤗

Profile picture for user Rehacer

Började dagen med ett besök hos massören/naprapaten som hjälper mig med min nacke och rygg. Jag var så glad när jag låg på britsen att jag parerade känslan att köpa vin igår. För hade jag druckit så hade jag varit orolig att jag luktade. Det slapp jag nu.

Har fått tips av en nära vän att söka ett jobb. Pirrar i magen. Ska jag? Ska jag inte? Får fundera lite. Men söka kan man ju alltid göra som hon säger.. Kanske vore bra att komma ifrån mitt nuvarande. Men hur ska man veta? Är gräset alltid grönare på andra sidan??

Idag är jag nykter.

Profile picture for user vår2022

@Rehacer Hoppas behandlingen ger effekt. Jag är ju jobbsökarbranchen😂 och mitt råd är varför inte söka, skulle du komma vidare kan du ta nytt beslut på hur du vill göra. Eftersom du funderar på ev byta jobb, vad är det som gör att du i så fall vill byta jobb? Trivs inte så bra eller annat? Jag stannade kvar trots att jag egentligen inte trivdes, trodde inte riktigt på mig själv heller om att få något annat. Nu blev jag ju tvungen eftersom jag blev arbetslös, men det är nyttigt tror jag att se sig omkring lite och slänga ut en ansökan.

Ha en fin tisdag!🌷💕

Profile picture for user majken_r

@Rehacer Hoppas besöket hos naprapaten hjälpte, ska till ”min” i morgon. Har envist yogat lite mjukt var dag och det har hjälpt resten av kroppen. Till helgen blir det gymmet, äntligen😄 Skönt också att inte tänka på att lukta, grymt bra jobbat att parera suget.
Det där med jobbsökande, och hur man vet. Testa och sök, det är ju en process. Kan ju vara spännande att se hur du känner? Stor kram och hoppas kroppen mår bättre idag💕

Profile picture for user Rehacer

Godmorgon,
Konstigt det där med suget. Igår var det obefintligt och dagen innan så påtagligt för mig. Tänker även på andra som hållit upp längre tid, att suget från ingenstans kan dyka upp även efter ett halvår! Det är stört. Å verkligen inget man kan prata bort. Det är väl då det kommer vara, att man aldrig kan se dig som safe.
Idag är jag nykter. ✅

Gällande jobb @vår2022 @majken_r så kommer jag söka. Pratade med min syster igårkväll om det och hon sa att jag skulle kolla mitt värde. Kan vara kul, kan ju alltid tacka nej OM jag får det. Jag sitter ju inte i sjön, har ett bra jobb nu men det är mycket som kan förändras där.. och kanske man har ett förhandlingsläge om man blir erbjuden ett annat. Vad vet jag. Men jag ska testa.

Nacken får jag leva med, har insett det nu. Den är aldrig helt 100, inte idag heller. 😕
Det hände något med den sommaren för två år sen när jag vandrade med tung ryggsäck och var kall efter ett bad. Sen dess så låser den sig extremt lätt och bara dummar sig. Men det är som det är.
Yoga är ju såå bra Majken & den hjälper mig. Kanske ska göra det dagligdags som du gör. Följer du någon kanal eller kör du själv efter känsla?

Ha en fin dag! Stor kram 🤗

Profile picture for user Se klart

Hej
Så bra kämpat med allt. Vill flika in och säga att suget minskar-minskar- för att gå över. Sug finns INTE i mitt liv efter 2,5 år nykter. Det kan störa mig att vara i miljöer där alkoholen är ”naturlig” dygnet runt (tex resort/semester)
Men där är jag ju sällan och jag har lärt mig det. Sug som i ”det vore gott/skönt med ett glas vin” - finns ej.
Känslan av ”önskar lite flykt från verkligheten” kan komma och gå- men inget jag iaf behöver agera på.
Hopp finns om livet! Heja heja dig 😍

Profile picture for user majken_r

@Rehacer så bra att du kommer söka jobbet, se vad som händer! Tråkigt med nacken..min rygg är lite samma. Så den behöver underhåll typ dagligen😅 Jag kör egen yoga, och efter en bok ibland. Oftast bara typ två/tre övningar. Det hinner jag alltid och oftast innan jag lägger mig. Ibland längre pass. Tar lektion en gång i veckan. Hoppas du får en fin dag!!🥰

Profile picture for user vår2022

@Rehacer Läste om PAA, post akut abstinens, vilket kan vara utmaningen i att orka stå emot alkohol trots uppehåll:

”Hur länge håller PAA på?
Den totala varaktigheten för PAA kan vara utmanande att förutsäga eftersom det kan fluktuera baserat på missbrukets längd, frekvensen av missbruk av droger, mängden droger eller alkohol som konsumeras och en individs hälsa.

PAA symtom börjar vanligtvis uppstå mellan sju och 14 dagar efter den akuta återkallelseperioden. Dessa symtom når en topp mellan tre till sex månader efter abstinensens början och kan fortsätta upp till två år efter den akuta abstinensperioden.

Det vanligaste temat bland postakuta abstinenssymptom är att de inte är konsekventa . Istället kommer de och går intermittent, och varje avsnitt kan pågå i cirka två till tre veckor. Enligt aktuell forskning upplever många människor dessa symtom med jämna mellanrum på 30-dagars, 60-dagars, 90-dagars, 120-dagars, 180-dagars, 1-års och 2-års nykterhetsdatum.

Hjärnan kommer att ta tid och tålamod att läka när den akuta abstinensperioden är över, och alla måste arbeta på sin egen tidslinje.

Det mest betydelsefulla oro för dem som lider av post-akut abstinenssyndrom är ett återfall. Oförmågan att känna sinnesfrid eller positivitet i kombination med stress och ångest i livet i återhämtning kan skapa den perfekta grogrunden för ett återfall – särskilt för dem i de tidiga stadierna av nykterhet som fortfarande lär sig att hantera det på lång sikt.

Det finns ingen definitiv väg att behandla PAA. Eftersom det mestadels psykologiska och känslomässiga, pågående stödet från en terapeut, en återhämtningsgrupp, familj och vänner är en väsentlig del av att minska stressen vid postakut abstinenssyndrom.

En hjälpsam akronym för dem som kämpar med postakut abstinenssyndrom är HALT Det är en påminnelse för individer att ta ett steg tillbaka och försöka identifiera de känslor som får dem att slå ut i stället för att agera irrationellt. Vanligtvis är det en av de fyra känslorna som H.A.L.T står för – hungrig, arg, ensam eller trött. Det är dessa små men kraftfulla påminnelser som hjälper dem i återhämtning att bibehålla sin nykterhet även under stressiga omständigheter.

Även post-akuta abstinenssymtom kan vara frustrerande, men genom att visa sig tålamod och vänlighet varje dag kommer de som lider kunna hantera sina PAA symtom framgångsrikt vid återhämtning.”

Vi har verkligen att göra med ett allvarligt gift som påverkar oss en lång tid framöver efter att vi gjort alkoholstopp. Att tro sig kunna dricka måttligt är att lura sig själv fullständigt med fakta om hur alkohol påverkar vår hjärna. Det är nog också individuellt hur pass tufft det är att motstå sug och de som har de tuffast måste kämpa hårdast. Det tar tid, år men i det långa loppet av ett liv, är det inte så långt. Men, visst fan suger det under tiden och det känns som en evighet med bara en månad. Detta är fakta och det finns bara en väg att gå om man vill komma ut på andra sidan som nykter och med en hjärna i balans.

Då är det bra att detta forum finns, så att vi kan stötta varandra att komma ut på andra sidan. Stötta varandra att orka ta den tuffa fighten mot alkoholen💪💪💪❤️

Profile picture for user Sisyfos

Smärta tror jag påverkar rätt mycket också. Det är inte så lätt att bortse ifrån. Jag såg ett program för länge sen, tror det var med Tarec Taylor som hade svåra smärtor i nacken efter att ha brutit den. Han visade på ett träningsprogram han fått som han gjorde och som fått bort smärtorna. Vet inte om du har sett det inslaget, det gick att googla fram.
Hoppas det gick bra utan plan igår.

Profile picture for user Rehacer

@Sisyfos
Jag hittade klippet på Tareq Taylors nackövningar, ska lägga in dom i mina kvällsrutiner! Det var övningar att göra liggandes nämligen. Tack för tips, är glad för allt som möjligtvis kan hjälpa. Hatar att ha ont, känner mig gammal. 😕
Att vara ensam t ex en tisdag gör mig ingenting, triggar mig inte. Men att vara det en fredag är känsligt, jag blir dubbelt så ensam då på nåt konstigt sätt. Alla andra sitter hemma med antingen familj eller med en partner. Att åka hem från jobbet en fredag och veta att jag ska tillbringa kvällen i soffan ensam är för mig fruktansvärt jobbigt. Jag längtar efter en tvåsamhet, någon att vara med. Barnen är utflugna och mina vänner har sina liv med sina partners, en fredag vill man liksom inte störa.
Så för att göra en lång historia kort så funkade inte gårdagskvällen utan plan. Jag köpte en flaska vin & jag somnade i soffan med vovven bredvid. Ett patetiskt och ett oerhört svagt handlande! Hatar att jag inte kan se bortom, att jag känner att jag vill fly från känslan.
Jag köpte bara en flaska, var inte ens inne på att köpa en BiB. Sitter ensam även ikväll men nykter, lördagar triggar inte på samma sätt.
Jag är som ett allergiutslag som långa perioder håller sig i schack, men helt plötsligt blossar det upp och kliar som f*n. Usch!!! Äckligt.

Profile picture for user vår2022

@Rehacer Börjar med en cyberkram❤️. Förstår att det måste vara jobbigt att känna sig ensam när man längtar efter tvåsamhet. Det är då lätt att ta till vin för att fly känslan av ensamhet. Vad bra att du inte dricker idag. Tänk att det ska vara så svårt att hitta en passande man, men det gäller att inte ge upp här heller. Han borde finnas någonstans där ute…

Här kommer en kram till och ge inte upp!❤️❤️❤️

Profile picture for user Sisyfos

Det var ju bra att det inte blev en BiB. Jag tror att man kan borra lite i det där du just skrev. Fredagsensamheten - finns känslan för att man förväntas att ha sällskap och kul på helgen eller är det så att du faktiskt helst skulle vilja göra något med någon?
Å så vinet är det tröst eller en känsla av lyx och ompysslande. Det tog mig rätt lång tid att få in i huvudet att vin, särskilt på fredagen, var helt onödigt. Mycket av idealiseringen av vin sitter i huvudet och nu när jag väljer, väljer jag allt som oftast bort, eftersom det faktiskt inte tillför något. Och jag tänker att det kanske finns något annat du kan göra en fredag för att pyssla om dig. Eller köpa en piccoloflaska. Eller ännu hellre alkoholfritt kanske, man kan lura sig själv ganska bra och det är så skönt att vara nykter just på fredagarna tycker jag nu tiden för avkopplingen kommer och då är det en underbar avkoppling.
Jag tycker inte att man ska gräla så mycket på sig själv, utan försöka ha lite förståelse för att man kanske inte gör de bästa valen jämt och försöka skaffa lite bättre förutsättningar att göra rätt. Kom igen Rehacer. Det är faktiskt inte värre än att köra vidare.

Profile picture for user Onkel F

@Rehacer skrev: "Ett patetiskt och ett oerhört svagt handlande! Hatar att jag inte kan se bortom, att jag känner att jag vill fly från känslan." Är det verkligen så? Svagt och patetiskt? Människan är ett flockdjur som inte fungerar som det skall när det känner sig / blir ensamt. Oavsett om det är i ett förhållande eller om vi lever singel.
(Känslan av) ensamhet är väl snarast ett återkommande tema här när det gäller varför vi "medicinerar" med alkohol eller något som är receptförskrivet. Att, som en del skriver, stanna kvar i känslan kanske inte är så konstruktivt när man känner på det sätt du beskriver. Jag är bara alltför välbekant med den känslan. Det gäller att hitta ett sätt att hantera den på, utan alkohol.
Det är inget äckligt allergiutslag som blossat upp, det är bara människan Rehacer, med sina svagheter och behov, som gjort sig påmind. Det gäller "bara" att hitta andra lösningar än vin när den känslan gör sig påmind.
Tänk snälla tankar om dig själv. Du köpte vin, men bara en flaska istället för en BiB. Jättebra gjort! Du mår säkert mycket bättre idag än om du köpt den där BiB:en.

Hoppas din lördagskväll blir bra. Tag hand om dig och vovven!

Profile picture for user Se klart

Åh vad bra onkelF skriver om detta- du är verkligen ingen allergi- du är en människa.
Tänkte när jag läste Astrid Ks inlägg härom dagen att det var något väldigt bra att
1. Identifiera suget
2. Konstatera att drickande inte var en lösning
3. Snabbt gå vidare till en aktivitet som kan minska suget (massage eller träning)
Skriver om detta pga jag har nog aldrig agerar så bra och rationellt själv. Men det är bra att läsa- och härma.
Ta med dig din människa idag ut i världen och njut av söndagen. Kram

Profile picture for user majken_r

@Rehacer känner så igen mig i ensamhetskänslan en fredagkväll..eller semestern. Var ensam några år och tror det även var då mitt ensamdrickande tog fart. Tror min ensamhetskänsla triggade en känsla av övergivenhet som gick längre tillbaks, och det blev bättre efter terapi. Jag blir liksom inte så passiv/smådestruktiv längre när den känslan dyker upp (vilket den gör även när jag nu har en partner). Stor kram till dig och grymt att du lät bli boxen🙌🏼❤️

Profile picture for user Rehacer

Tack alla fina för påhälsning här med uppmuntrande ord och tips som jag tar med mig. ❤️🤗
Jag har det bra nu, skön helg trots dikeskörningen i fredags.
Nykter idag med.
Kram

Profile picture for user Rehacer

Gokväll,
Bra dag idag med, är nykter.
Har varit på barnmusikal nu ikväll och fått le och träffat goda vänner (vars dotter var med i musikalen). Oerhört smart drag att uppehålla sig på kvällarna, då blir det lätt att välja bort A.
@Vår2022 & @Majken_r skrev om att var nyfiken på sig själv, att rota lite i sitt inte. Idag blev jag verkligen förvånad över mig själv och det gjorde mig nyfiken på mig själv. Den känslan kan jag inte minnas när jag kände sist. Jag har gjort lite tester som jobben jag sökt har velat att jag ska göra. Bl a ett logiktest. Jag har alltid tyckt att det varit slöseri med tid att sitta med kluriga saker, att lösa olika tankenötter, få loss ett rep från någon pinne eller typ andra saker man ska sätta ihop på nåt speciellt sätt (ni fattar). Helt meningslöst och ointressant, antar att det grundar sig i att jag inte tror jag kan och därför inte vill lägga tid på det. Mina två äldre syskon var alltid jättemycket smartare än mig och det fick jag ofta höra från dom. Har alltid känt mig lite dum. Men så skulle jag då alltså göra logiktestet… hade testat med några gratis varianter på nätet och jag klarade det måttligt. Öppnade upp länken och första frågan var sååå svår, såg ingen logik i det alls och hjärnan låste sig helt! Stängde igen allt och tänkte att jag skiter i det. Att jag inte kan sjunka så lågt att jag gör ett test som bara bevisar hur dum i huvudet jag är.
Men jag sov på saken och idag öppnade jag länken igen. Var lugn och tänkte att det får gå som det går. Oerhört komplext var det, verkligen skitsvårt. Men jag såg logiken och jag upptäckte att jag kunde rätt mycket (trodde jag iallafall för jag såg inte svaren direkt). Min kollega kom in och störde ngr ggr så jag fick avbryta och dyrbar tid gick från testet MEN jag klarade det bra! Å ännu bättre hade jag gjort om jag inte fått tidspress på slutet. Jag låg en bra bit över det normala mot var genomsnittet får för resultat!
Det gjorde mig såå himla förvånad, att jag kunde. Å nyfiken på vad jag mer kan som jag inte vet om. Den här resan öppnar upp ögonen på de mest konstiga sätt. Så kul att man kan imponera på sig själv!
Lång historia kort - jag är bra på logiskt tänkande. 🤣
Tack å godnatt!

Profile picture for user vår2022

@Rehacer Underbart! Du är inte dum, du är bäst! Vet du, jag har gått igenom samma sak med tester nu när jag sökt jobb. Jag har inte heller tyckt tankenötter är speciellt kul och tänkt att jag inte är den typen som klarar av det, lite dum. Det har varit personlighetstest samt logik/slutledningsförmåga tester. Jag klarade dem bra och under tidspress, jag är inte dum! Jag har t.o.m. igår blivit kallad på en ny jobbintervju där jag utfört testerna i ett första steg. Problemet är att jag inte vet vad jag ska göra, har ju tackat ja till ett jobb redan. Hur som helst, jag känner mig faktiskt nästan som smart och det har ökat på såväl självkänslan som självförtroendet, jag kan visst! Och jag vet även att jag kvalificerar in på dessa tjänster.

Så den nyktra resan har fört med sig många goda effekter, att man inte längre är korkad, man har blivit smart, självförtroendet och självkänslan har ökat och man kan i princip göra vad som helst!🤣.

Ha en riktigt fin onsdag! Du är bäst!❤️

Profile picture for user majken_r

@Rehacer Så kul att läsning! Coolt att du inte gav upp utan fortsatte. Känner sååå igen mig i detta med dessa tester, känslan av att inte få till det. Så det är inspirerande att läsa om hur du nyfiket pushade dig och lyckades så bra. Tänker ganska ofta på vad vi fått för oss att vi inte kan (eller hört foton andra), och hur stort det är att våga pröva.
Hoppas du haft en fin dag, kramar!

Profile picture for user Sisyfos

Grattis Rehacer! Tänker att det där visar så väl hur mycket av våra begränsningar dom sitter i huvudet. Klappa dig på axeln och känn dig stolt. Hoppasdet går vägen med jobbansökningarna också. Spännande!
Jag har för övrigt varit rätt duktig på just logiktester, så för mig går det tyvärr bara utför just där. Åldern. Eller så är det som med kondition att man måste underhålla det lite.

Profile picture for user Rehacer

@vår2022 Vad kul att du upplevt samma sak! Vi är inte dumma! ❤️
När börjar du nya jobbet förresten? Eller tvekar du på om det är det du ska ha nu när du blivit kallad till ytterligare en intervju?
@majken_r @Sisyfos Ja begränsningarna sitter i huvudet & det är lätt att man tror på vad andra säger om en. Kul när man motbevisas typ 40 år senare (var ju mina syskon som sa att jag var dum när vi fick i skolan, bara för att jag inte fick alla rätt på proven som de fick).

Har sökt flera jobb nu. Vet inte vad som hände helt.. tanken på nåt nytt började locka när jag sökte det första jobbet.
Men sen är man ju bekväm med, jag vet vad jag har idag & jag trivs ändå rätt bra på mitt jobb. Orkar jag starta om?! Hur långt är jag beredd att pendla? Vad gör jag om inte jag kan ha hunden med mig på det nya jobbet? Många frågor, men jag känner att det är bra att tänka igenom vad jag är villig att offra och inte.
Högre lön är inte allt.
Ha en fin fredag! 🤗

Profile picture for user Rehacer

Fruktansvärd helg! Åkte hem från jobbet vid lunch i fredags pga nack- & huvudvärk som tog musten ur mig helt.
Lördagen satt nackontet kvar men huvudet mådde bättre. Gick promenad med hunden och laddade inför en mysig helg hos en väninna som bort 10 mil bort. Såg så mycket fram emot att komma dit och bli ompysslad. Då börjar ryggen värka och det blev snabbt värre. Slutade med ryggskott. Överlevde gårdagen med tanken att jag klarar smärta rätt bra (hade jätteont). Efter en skitnatt så bestämde jag mig vid femtiden imorse att gå upp.. men jag kom inte ur sängen. Ryggen krampade i ALLA lägen och jag kunde inte röra mig alls. Hemskt. Kom tillslut efter ca 20 minuter upp, kallsvettig och såå illamående. Dagen har varit en plåga och smärtan har jag inte hanterat bra alls. Många tårar.
Känns ändock som det släppt något nu ikväll, musklerna krampar inte lika hysteriskt nu. Får se hur det är imorgon, har förvarnat chefen om att jag nog inte är i tid till jobbet. Undrar om jag ens kan komma in i bilen å kan jag köra??
Kiropraktor ska ringas direkt imorgonbitti iallafall.
Funderar på om stress kan sätta sig i ryggen med? För jag var ju inget tungt eller gjorde nåt konstigt för att det skulle låsa sig så. Har en fruktansvärt intensiv vecka framför mig, även om det är kortvecka. Mycket viktigt hänger på mig de här dagarna och jag funderar på om kroppen spjärnar emot?
Många tankar. Många känslor. Mycket ont.
Gokväll.

Profile picture for user majken_r

@Rehacer åh, fy vad jag lider med dig..ryggskott och värk/smärta är vidrigt.. Klokt att ringa kiropraktorn/naprapat i morgon.
Jag är i mitt fall helt säker på att stress och oro sätter sig i min kropp. Märker det tydligt, hur det blir spänningar som sedan ganska lätt blir tex ryggskott. Har noll marginal att slarva med kropp och knopp. Vilket jag ändå gör ibland.. Jag har mediterat ikväll, valde det istället för att rusa runt och plocka med tvätt. Klart bra val🙌🏼 Hoppas du får en ok natt, kram!!!!
Och så bra att du fixat helgen nykter❤️

Profile picture for user Varafrisk

@Rehacer Åh så tufft du har haft det i helgen! Hoppas verkligen att du kan få hjälp imorgon🙏🏻Tänker att stress kan sätta sig i ryggen. Jag själv känner mig stressad och börjar känna lite i ryggen.
Hoppas att du kan sova inatt!

Kram💕

Profile picture for user vår2022

@Rehacer Åh, vad kämpigt för dig💕. Har inte haft ryggskott men sett det på min man och det var ingen lek. Det kom bara pang bom. Den smärtan och att inte kunna röra sig, aj! Tror säkert att stress kan sätta sig i ryggen och utlösa ryggskott. Hoppas verkligen du får hjälp av kiropraktor idag och snart är bra igen.

Krya på kramar från mig❤️