Hu! I nättras hade jag en rätt talande dröm. Jag var full fast jag hade insett min problematik och försökt vara nykter och jag det var nån slag stadsfestival. Jag var hemma hos några vänner och simmade full i deras pool (det här stället finns alltså inte på riktigt). Plötsligt väcktes jag (i drömmen alltså) av en kompis som sa att jag nästan drunknat och hon hade dragit upp mig i sista stund. Jag satte mig upp och det var fler vänner (och obekanta samt en gammal klasskompis jag knappt känner) och de hade en intervention med mig angående mitt drickande. Min bästa vän som finns på riktigt (och som faktisk har samma dryckesstil) sa att det var jobbigt att jag förstört så många kvällar, varit promiskuös och svår att ha att göra med. Jag var i förssvarsställning och försökte svara saker som ”Ääh men Duråå?” Och ”Det är ju faktiskt fest..” men till saken hörde att jag tidigare under dan råkat tugga/dra av tungan som jag slängt i en papperskorg inne på en offentlig toalett så allt blev väldigt sluddrigt. Dom försökte snällt och vänligt be mig söka hjälp men jag var mest oroligt huruvida min tunga skulle gå att hitta/sätta tillbaka och försökte få reda på om tungor växer ut igen. Jag vaknade från denna dröm med ett ryck och märkte att jag var torr om tungan (hade sovit med munnen öppen och muntorrhet är en biverkan av min sömntablett). Jag blev överlycklig över att jag har kvar min tunga och nu har ångesten lagt sig. Tror mitt undermedvetna sliter med alla nya tankar kring vad som hänt och vad som väntar. Tokigt värre.

Jag glömde skriva det roliga, att hade dom haft den här interventionen idag hade jag varit den första att 1. Lägga korten på bordet. 2. Helhjärtat hållit med dem. 3. Försökt sluta. Vilket jag gör. Jag tror knappast jag hade förnekat och försvarat mig. Men det kanske är den vakna delen av hjärnan som tycker det. Hm.

@Inombords Puh! Vilken dröm! Ja, det är nog ditt undermedvetna som jobbar på och allt blir en enda röra. Kanske sade drömmen att, det är precis som du skulle gjort om de haft interventionen idag, att du är ärlig och inte förnekar det. Du har lagt korten på bordet, du håller med och du har slutat dricka. En bra dröm men ändå jäkligt läskig 👻 och den talade om var du befinner dig i processen😁. Man kunde ju önska att drömmar talade med en med lite mindre dramatik och kaos.

Ha en fin lördag!🌞🌺

@Inombords Bra! Har varit ute på en löptur med maken och hunden och pysslat lite i trädgården. Sitter nu ute och njuter av det fina vädret smuttandes på en drink. Det är funlight + bubbelvatten och isbitar. Ska lyssna på någon dokumentär på P1 eller något annat. Bara njuta av dagen idag🌞

Det låter ju så skönt! Hajade till där när jag läste drink (tydligen starkt förknippat med alkohol för mig) men sen blev jag glad när jag läste klart. Kanske det jag ska lära mig idag. Definitionen av drink. Tror jag ska göra en nu, har lite ramlösa fläder som jag kan toppa med energidryck. Mums! Pappa var diabetiker hela livet så jag har druckit min beskärda del av funlight. Tyckte riktig saft som man fick på förskolan smakade konstigt (socker i alltså) för det var liksom inte den saft jag var van vid. Men det är en bra smaksättare och kalorisnålt. Hoppas det blir fint i trädgården, det låter så pyssligt och mysigt.

@Inombords Jag hajade också till lite efter att jag lagt ut inlägget😂. Att jag inte skrev alkoholfri drink. Man kan laborera lite med allt möjligt gott, naturligtvis alkoholfritt, i ett fint glas och med isbitar i, det ser så läskande ut och smakar gott. Har även druckit alkoholfritt bubbel från Ica vid lite speciella tillfällen, nerkyld och med is i, riktigt gott och festligt. Alkoholfri öl dricker jag också till maten ibland och gillar smaken, det räcker med en och det triggar mig inte. Ja, det är roligt att pyssla i trädgården nu, när jag drack var det mest ett ont måste. Har du något som du gillar att pyssla med eller göra?

Åh jag är en allt eller inget-person med många projekt på gång. Inget blir riktigt klart 😅. Håller på med blommor och odling på balkongen. Har en hund som jag älskar att hänga med och pyssla om. Älskar att läsa fantasty-böcker och deckare och är väl mest förknippad med att jag älskar att lägga 20000-50000 bitars pussel. Det var typ det enda jag klarade av när jag jag utmattad/utbränd men den hobbyn har hängt kvar 😊

@Inombords pussla är riktigt kul! Mest pusslat med barnen när de var yngre men inget 2000-5000 bitars. Då måste man verkligen ha tålamod och inte ge sig kan jag tänka och även att det kan vara svårt att sluta😁. Ska någon gång längre fram köpa ett sånt pussel. Jag är också en person med många projekt på gång och jag har blivit bättre på att avsluta också. Mitt största gissel nu kan vara att jag blir för ivrig och kör slut på mig för jag vill bli klar. Förutom stickning som jag höll på med förut, kunde lessna mitt i och sluta. Tränar på att dela upp ett projekt/arbete på flera dagar och ta pauser emellan så det inte blir för stressigt. Var det länge sedan du var utmattad?

Ja jag rekommenderar pusslande med ljudbok i öronen. Lite meditativt att göra nåt enkelt med händerna. Jag blev utbränd 2017 och sen igen 2019. Nu är jag nästan helt återställd men det tog tid att träna /vila tillbaka hjärnan. Jag har lite hypomaniska drag med OCD och upptäckte att pusslande hjälper mot min stress och rastlöshet. Så det vill jag rekommendera alla att börja med. 😊

Jag är dålig på att sticka, blir arg när det blir fult och måste börja om hela tiden. Men jag hade ett broderi som jag startade under en depression och den kanske jag ska göra klart snart. Finns ju en massa roliga saker man kan ägna sig åt som inte involverar mobilen TV eller A. Vad duktig du är som lyckats avsluta också, det ska jag bli bättre på!

Oj förlåt jag uttryckte mig väldigt otydligt. Hypomanisk kallas det om man är hyperaktiv men inte lika svårt hyperaktiv och impulsiv som om man har mani, är manisk. OCD står för obsessive compuslive disorder och innebär i mitt fall att jag vill ha ordning på saker och ting omkring mig och gillar inte när saker är i oordning. Ofta städar jag sjukligt mycket eller går runt och tror att man ska må bättre bara jag sorterar sakerna i lådor eller i alfabetsordning. Jaha det här kommer över mig ibland och då hjälper pussel (ordning och reda och det är ju en typ att ministädning). Vet inte om det blev tydligare nu, låter förmodligen helt knasig😅.

@Inombords Jo, jag tror jag förstår. Att det blir lite som tvångstankar och att det måste utföras för att lätta på trycket, ångesten? Jag kan också känna att hela jag blir rörig om det är stökigt hemma. Jag städar inte sjukligt mycket men om jag inte hinner städa undan disk eller så blir jag stressad och lite irriterad. Brukar också helst diska och städa vissa ställen för att få den ordning som jag vill ha det😆.

Ja precis så! Vad bra du är på sätta ord på det! Jag vaknade av en mardröm nu, men den handlade inte om A i alla fall. Alltid nåt! Jag tror jag måste hitta andra verktyg för att varva ner än städning. Det kan bli lite mycket ibland. Kanske kommer på nåt efter en längre tid med nykter hjärna 🙂. Hoppas du får en hel natts sömn och en fin dag!

@Inombords Ja, fick en god natts sömn. Blev lite sent i sängs igår, brukar försöka lägga mig vid 22 men sov lite längre istället. Jag gillar att vakna tidigt vid senast 7 på helgen så jag kan dra mig i sängen, mysa med hunden, dricka kaffe och läsa nyheter, skriva här och planera min dag. Intressant med att hitta verktyg för att varva ned och inte få ångest. Går du hos psykolog för att få hjälp med verktyg? Blev alkohol ett sätt att varva ned?

@Inombords jag hade också mycket mardrömmar eller konstiga drömmar ett bra tag när jag slutade dricka. Det tog sin tid med att få en bättre sömn, inte massa uppvak. Hjärnan återhämtar sig efter allt drickande och söker balans, det kan ta 3-6 månader. Men jag stressade inte upp mig för jag visste att jag kommer att sova bättre när balansen infinner sig, och det har den gjort😁

@vår2022, God nykter morgon!
Jag har gått hos flera stycken och KBT har hjälp men får ångest när jag är stressad. Och rastlös.
Jag ser fram emot och se om det lugnar ned sig om ett halvår om jag lyckas vara nykter (ja det ska jag lyckas med!). Nej jag har mest använt ångestdämpande för det, funkar bättre än A. Jag tror jag tagit till A mer för att få döva snurret i huvudet och få släppa lite på kraven. Men jag har nog druckit mycket på känslor också. Ska funder mer på det så jag kan identifiera mina triggers. Tack! Mysig morgon du har😊.