@Inombords De är alkoholdjävulen som jag kallar de, som ska försöka lura dig att ”bara ta ett glas, de klarar du”
Men du vet sanningen, läs ditt första inlägg.
Försök att stoppa tanken på alkohol direkt när den kommer. De finns inget att fundera över, Ta aldrig första glaset för det blir inte ett eller två glas.
Försök tänka positivt, jag kommer klara de här så bra 💪🏼😀 Äta gott, dricka fräscha alkoholfria drinkar eller alkoholfri öl.
Visa de andra att du klarar av de här så bra och ha roligt utan alkohol.
Den bästa belöningen efter en nykter storhelg är den positiva självkänslan som går upp på topp 🤗
Man känner sig så jäkla bra, så man kan gå i bitar 💪🏼

De bästa med de är att man får en sådan skjuts i styrkan, att fortsätta sin nyktra resa.
Jag var så lycklig över att klara av att vara nykter förra midsommar, och inte tråkigt hade jag heller.
Nu blir de min andra nyktra midsommar, och de känns så fantastiskt bra.
Ge dig själv den här chansen nu, att bryta med alkohol en gång för alla.
Kram 💕 sländan

@Kennie @Sländan! Tack så mycket för stödet! Jag tänker lyssna på det där tipset om att småäta. Har vräkt i mig smågodis (som inte ens var gott?) men allt är bättre än alkohol tänker jag. Nykter idag! Och ska vara hela helgen! Yes jag ska klara det! Sen ska jag skriva till er och vara oerhört stolt! Tack!🌸

@Inombords skrev:" en liten del av mig vill dricka imorgon" Jag är bara alltför välbekant med den känslan! Kan det vara till någon hjälp om du faktiskt tänker igenom vad du förväntar dig att få ut av att dricka och ställer det emot de konsekvenser drickandet får för dig? Väga för- och nackdelar mot varandra? Det är jävligt svårt för logiken att vinna, men gör ett försök. Det värsta som kan hända är att du sitter nykter och tittar på alla fyllskallar som gör bort sig😂

Ha en bra midsommar!

Jag funderar på vilka som är mina triggers. HALT tror jag stämmer. Men också fint väder (balkong-dricka-väder). Därför är nog sommaren svår. Och andra sidan dricker jag ju på den mörka årshalvan också (för det är ju så mörkt och kallt…). Som för många här tror jag jag har en kritisk tid efter jobbet och fram tills typ 20. Måste hitta andra saker att göra då. Uteserveringar känns jobbigt tills jag lyckats säga dom magiska orden (jag tar alkoholfritt…) till serveringspersonalen sen känns det lugnt. Fast jag är nog A-fixerad för jag noterar hur många hur mycket och vem som dricker. Och hur snabbt. Ofta imponerande långsamt tycker jag. Fast så är dom inte beroende kanske.

Andra triggers… alla pratar om alkohol hela tiden. Jag var nykter på ett jobbevent förra månaden och blev ifrågasatt först för att jag inte drack vin till maten, sen att jag inte stannade på minglet, eller hotellbaren. Gick och la mig nykter Kl 10. Hade ställt undan vinet på skrivbordet in i minibaren för att inte bli frestad men drack upp mineralvattnet. På morgonen sa jag att jag behövde checka ut via disken istället för via mobilen och då fick jag kommentaren ”det behövs inte om du inte druckit ur hela minibaren höööhö). Detta var ingen som kände mig så jag tror inte det låg nånting i det, men jäklar vad trist det är med alla dessa A-skämt. Tänk om han hade vetat att jag lätt skulle kunna gjort det en dålig dag..
nu kom jag av mig igen. Men kanske att sura elaka människor som säger tanklösa saker är en trigger.
Ska fundera vidare.
🌸

Tack @Onkel F! Jag ska göra en lista. Vet ju redan nu att nackdelarna är långt många fler men det är som om nånting annat bor bredvid förnuftet i min hjärna. Nån envis beroenderöst eller så. Den ska jag träna bort. Jag vill bestämma över hela mig!

@Inombords Du har fått många bra tips och kloka ord. Tänkte på triggers och pratet om alkohol. Jag brukar tänka, fy fan vad skönt att jag inte dricker och slipper bli bakfull som dem. Mitt kaffe kommer att smaka så gott när jag vaknar fräsch och nykter. De kommer att ha ångest och ont i huvudet😂. Jag kommer dessutom att lägga mig i tid så jag ska orka med nästa dag. Valet blir då lätt, att dricka eller att vara nykter.

Ha en fin nykter midsommar, du kommer inte att ångra dig och du kommer att vara mallig som en tupp!🌸🇸🇪🌞

@Inombords kom på ett tips till gällande uteservering och när du noterar drickandet. Fantisera och tänk att du ser Alkoholdjävulen 😈 som badar på rygg i glaset med alkohol. Han smider sina djävulska planer, gnider sina händer med en ångestfylld blick. Han väntar på att glaset snart är slut och så att han kan hoppa in i nästa glas. Han vet att effekten som han vill att personen ska få snart kommer att komma, berusningen! Det kommer att bli fler glas, hurra! Då mår han gott, han har lyckats fånga in en till i alkoholdimman med efterföljande hemska bakfylla, ågren, ångest och oro.

Prova, det kan vara svårt att hålla sig för skratt och de övriga fattar ingenting😂

@vår2022 tack! Jag tror jag läst i @Se Klarts tråd ett tips om att göra morgonen efter till höjdpunkten på helgen. Jag kanske ska köpa lite lyxfrukost och nåt gott te (kanske en ny fin tekopp som jag kan köpa som kan få bli nån slags symbol, ska se om jag hittar nån fin). Låter ju mysigt att krypa upp i kökshörnet medan sambon snarkar. Ta ut hunden innan alla andra vaknar i kvarteret, älskar att inte vara bakfull när jag vet att andra är det (ja jag vet hemskt elakt, men jag griper efter allt som kan hjälpa mig, som inte skadar någon annan..). Problemet nu är ju att jag sover till 11 så det blir inte så mycket morgon öht. Behöver nog läkesömn. Nu blir det kvällste och kopp-shopping. 🌸

Godmorgon!
Här njuts kaffe innan husets duracellkaniner (barnbarn) uppstår ur täckhögarna.
Frukost är det nya aw för nyktra klubben. Tänk att du kan unna dig allt du är sugen på- slår aldrig priset av drinkar på stan eller surt vin i låda.
Så, låt morgonen vara superlyxen i livet- för mig är det 8 dagar av 10- kaffe! Ibland eb croissant, ibland en hel tärnad mango, rysk yoghurt och valnötter.
Ha en fin midsommarmorgon!

@Se klart vad kul att du tittar in! Har följt dig och brukar läsa dina fina inlägg om nyktra dagar, det är inspirerande om något. 🌸. Nu blir det lyxfrukost! Känner mig lugn inför dagen, jag ska klara den här helgen med. Precis som jag gjorde med förra. 🌸

Jag funderar på vad som kan ha lett mig in i denna alkoholfixering och beroende. Jag hade ju en sån där wow-upplevelse första gången när jag var ung och det kanske kan spela in. Sen har jag ju levt ett väldigt studentikost liv med mycket fester så det var ju en tidsfråga. Alkohol är ju beroendeframkallande. Vin ute, vin hemma sen vin i garderoben och i tvättkorgen. Bisarra mängder folköl. Jag har beroendegener på båda sidor i släkten. Pappa höll sig på rätt kant av A med hjälp av mamma (som haft en alkoholist till mor) och drack mest öl på helgerna. Fast han längtade alltid. Var alltid kung i baren på fester och hade lika dåligt ölsinne som jag. Mamma dricker knappt alls (lite vin ibland) och min syster och hennes man dricker normalt. Några av mina vänner dricker som jag men de flesta verkar ha en stoppmekanism. Min sambo kan säga saker som ”nej tack jag är nöjd” under en fredagskväll när jag håller i nästa flaska och tycker vi ska öppna. Vadå nöjd? Jag är aldrig nöjd.

Det inlägget egentligen skulle handla om var varför jag vänt mig till alkoholen på det sätt jag gjort. Jag har alltid varit en duktig flicka (pådriven av mig själv) och ibland blir det för mycket. Jag vill bara släppa loss, slappna av och få vara lite dålig ibland. Mycket har jag nog druckit för att varva ned, lindra ångest och stress (haha som om det fungerar…). Jag kan känna som @Vinäger en gång skrev att varför i helskotta gör jag så här, som har ett så bra liv? underbar sambo, fint men litet boende, en fantastisk hund. Ett bra men slitigt jobb. Ordentlig utbildning och helt ok ekonomi. Var kommer min ångest ifrån och hur ska jag arbeta med mig själv för att komma vidare. Först vara nykter såklart. Men sen?
Jag funderar vidare.