Ja, den där oron.. Jag har den alltid i mig. Men den blir för mig hanterbar när jag tar hand om kroppen- äter, sover, rör på mig. Och inte dricker. Sen kan den oroliga energin ibland omvandlas till en superkraft, när jag får ägna mig åt musik som är min passion. Jag ser det som att jag är en jedi under upplärning, jag måste lära mig bemästra kraften.. May the force be with us idag... Påskmust och ängsblommmor står på min dagordning. Önskar dig en fin midsommar!

Ja May the force be with you Kennie! Musik är ju det bästa som finns! Har sjungit i kör och spelat mycket piano. Kanske ska ta upp pianospelandet igen. Risken är att jag går all in och glömmer bort jobbet om jag börjar. Blir lätt manisk med det jag gillar. Ha en underbar midsommar nu! Snart blir det långpromenad med vovven!💕

Hur går det @Varafrisk? Vi har kommit hem från långpromenaden nu, var tvungen att hälla vatten på hunden och hon blev lite grinig men hellre det än att hon får värmeslag. Jag är också lite grinig för i mitt gamla liv hade jag öppnat en flaska och firat vid det här laget men nu är det slut med det. Jag tänker vara nykter idag och inga trista tankar ska förstöra det. Ramlösa here we go! Jag håller dig i handen hela dagen och kvällen!🌸

@Inombords Faktiskt så går det jättebra! De två senaste midsomrarna har varit nyktra för mig fast då var det nog jobbigare. Det har alltid funnits alkohol på Midsommar men inte i överflöd.
Har ju varit på systemet i veckan och det är verkligen sanslöst vad det har handlats bubbel, öl, rosé, sprit. Jag tänker på alla barn.

Jag har köpt jordgubbar. Plockat blommor. Ätit lunch. Ligger i trädgården och solar. Känns som en förkylning är på gång…igen! Snart blir det lunch och så åker vi nog iväg och tittar på Midsommardans.

Har du alkohol hemma?

@Varafrisk det låter ju jättebra! Jordgubbar blommor och sol! Kan det bli bättre? Vi är inomhus en stund nu så vovven får sova, hon blev lite matt av värmen. Ja vi har några folköl men dom är till sambon. Jag dricker alkoholfria och det känns helt ok. Fick tips av Vår2022 att föreställa mig en a-djävul när jag tittar på hans glas men jag har just läst om sniglar i @Se Klarts tråd så jag föreställer mig en massa sniglar där. Funkar bra. Mysigt med midsommardans! 🌸

@Inombords Vi har också några folköl vilka är t min man och jag är inte alls sugen på dem. Dricker nog en alkoholfri öl t sillen men annars ska jag sikta in mig på vatten m smak, lemonad och must.

Ja sniglar är ju inte heller ngn höjdare🙈

☀️☀️

@Inombords Vi har också några folköl vilka är t min man och jag är inte alls sugen på dem. Dricker nog en alkoholfri öl t sillen men annars ska jag sikta in mig på vatten m smak, lemonad och must.

Ja sniglar är ju inte heller ngn höjdare🙈

☀️☀️

@Varafrisk ja vatten är faktiskt underskattat! Tror jag ofta druckit för lite (även nyktra dagar) så nu är min kropp förvirrad men glad! Jag tror min lever dansar midsommardans! Jag blir ju tvåbent i morgon tror jag om jag räknat rätt. Det ska firas i vatten med is!

Lyxfrukost på balkongen med sambo och tiggande vovve. Brämhults lemonad blev det också. Försöker unna mig nya drycker nu så jag får ett bredd utbud att välja på när det blir sugit. Det är ju lite det jag hoppas det nyktra livet ska bli, en ögonöppnare för sånt jag valt bort och för allt som finns att upptäcka! Livet här kommer jag! Tvåbent och allt, dag 11 idag!

Nu är det så fint väder så jag blir stressad av att vara inomhus. Har varit ute större delen av dagen men nu kan jag inte riktigt slappna av. Är det typiskt svenskt kanske att få dåligt samvete när solen syns och man ändå är inomhus? Man har ju längtar så länge på just det här. Andra nyktra helgen rullar på, sambon dricker folköl (tror han fått i sig tre på hela dagen, den sopan). Jag dricker alkoholfritt men tuggar i mig så mycket godis så jag mår illa. Allt eller inget. Önskar jag vore lite mittemellan men jag får försöka se det positivt. Hur går det för er alla som kämpar därute i sommarvärmen? 🌸

Tacksam för att jag somnar nykter. För att jag kommer vakna nykter. För att kroppen får vila från den misshandel jag utsatt den för. För att mitt psyke får en chans att stabilisera sig och att signalsubstansernas obalans kommer räta ut sig. Godnatt!🌸

"Per aspera ad astra" Tack för den :) Jag hade också det som valspråk ett tag och jag återvänder nog till det ibland. Den numera nerlagda flottiljen F1 hade även de samma valspråk.

Numera är det mest ljus i mitt liv men absolut kommer det stora svarta skuggor som nu när min dotter återvänder till en figur som har våldstendenser men har en suverän manipulationsförmåga. Jag har väl en bättre försvarsmur än mitt X som går all-in i sin smärta över utvecklingen. Jag är ju "uppfostrad" i AA och har deras steg och deviser som ett oerhört starkt stöd i mitt liv.

Som motvikt till det svåra fick jag igår erbjudande om billigt boende under min resa i vinter och det lyfter hela livet ! Kanske inte det ideala stället att bo på men så bra pris så jag måste göra ett seriöst övervägande. Jag är så glad över att jag inte dricker så jag kan göra såna här triviala funderingar då jag inte behöver kolla var närmsta bar eller affär med alkohol finns.
Idag är min viktigaste fundering : Finns det kaffebryggare på rummet ?? Eller iaf en vattenkokare ?? En gigantisk skillnad mot min aktiva tid !

Ta hand om dig och tänk på att solen/ljuset alltid finns där ovan molnen !

@Adde hej vad kul att få besök av en veteran! Jag är ju lite svag för latin (har väl ett tiotal böcker om det språket hemma, men har ju druckit i soffan istället för att läsa så… ska göra det idag. Tack för att du förgyller min dag! Underbart med resa och ännu mer underbart att inte styras av minibarer och systembolag! Snart är jag där, är på blygsamma dag 12 men man måste börja någonstans och även en resa på tusen steg.. ja du vet. Har insett att att sluta dricka är bara första steget i arbetet så detta kommer ta sin tid. Hoppas jag om några år som nykter också kommer fokusera på kaffekokare och vattenkokare! Ha en toppendag Adde! 🌸

@Inombords vad otäckt med din dotter. Svårt att hantera kan jag tänka mig med fria viljan osv. Bra att du är nykter så du kan klara det bättre. Jag hoppas det ordnar sig, skickar lite styrka!