Härligt att höra @Lina. 2.0 ☀️. Jo jag känner igen det där med ”kan själv”. Bom om du klarar det 😅. För egen del har jag försökt fram och tillbaka själv i så många år. Jag klarar det inte… Vi håller kontakten här, jag tror på dig 🙏🏼☀️.

Ha en fin kväll nu ☀️

@Lina. 2.0 Heja dig som heller inte ger upp. Har fallit oräkneliga gånger känns det som. Är på dag 1 igen med ångesten från helvetet. Jag har kommit fram till att jag aldrig kommer kunna dricka normalt, jag har utvecklat beroende och väljer vara alkoholfri på heltid. Nu kämpar vi tillsammans här! 🥰

@Ny dag att ge upp finns inte med på listan.
Jag tror någonstans att alla återfall är en sorts träning som i slutändan hjälper oss. Kanske är dom en hjälp til att slutligen kapitulera, eller bara att bli så jäkla trött på den vägen i livet. Så länge inte viljan dör med återfallen så kommer vi till slut dit vi ska.
Jag har faktiskt följt din resa de sista månaderna och känner igen mig i så mycket. Du håller på att staka ut en ny riktning i ditt liv och förändringar är inte lätta. Men du ger inte upp och det är bra.
Vi följs åt och växeldrar varandra. Stöd är nog så viktigt 🤗

@Lina. 2.0 Jag hoppas också att dessa återfall är ett led i arbetet mot nykterhet. Jag vill verkligen tro det😢… och jag försöker skriva här hur jag mår efteråt och det är en fruktansvärd ångest. Bra att växeldra varandra. Det viktigaste är ju förutom att vara nykter är att inte ge upp. 🥰

Bra där @Lina. 2.0 😎. Jo tack det går bra. Fick min första antabus idag. Så himla skönt 😅. Nu vet jag att jag inte kan lura mig själv på ett bra ta iallafall 🙏🏼.

Önskar en fin kväll ☀️

"Det är inte hur man har utan hur man tar det" en mening en av mina boenden frekvent harklar ur sig. En ganska bra inställning till mycket i livet. Ta saker med ro. "Det var ett tappert försök" är en annan floskel hen svänger sig med. Man kan tro hen är en zenmästare.
Något jag måste träna på. Att ta saker med ro. Bygga upp tålamod och distans till saker och ting. Ibland även mig själv 😳😁

10 minuter kvar på arbetspasset. Om jag ser framemot en hotellfrukost av rang? Absolut. Att sen åka hem och sova? Nä faktiskt inte. Men lär knoppa så fort jag lägger mig i sängen 😁🙏

Idag blir en fin dag.

Dag 9. Allt känns lugnt. Stabilt. Men så är det ju innan jag når 10-14 dagar som sagt.
Den här gången infaller de flesta av mina orosdagar mitt i veckan, så det känns bra.

Jag tror att mitt stora problem egentligen är att jag inte ännu tagit ett fast beslut på att sluta helt. Jag vet inte hur jag ska komma dit. Att göra slut.
Det kanske kommer med tiden.
Jag siktar nu på att försöka klara 90 dagar som sägs ska vara en bra start. Tänker att kanske beslutet inte behöver tas just här och nu men 90 dagar, det ska jag klara.

Dag 11.
Sovit dåligt inatt vilket kommer märkas under dagen. När jag varit nykter en vecka ungefär blir jag så känslig med sömnen och sömnbehovet.
Ska jobba 13 timmar idag. Har tagit på mig extra arbete för att inte kunna sitta hemma och dricka. Längtar redan hem dock 😂 fast till sängen och inte alkohol.

@Lina. 2.0 Hej och grattis till dag 11!
Läste att du skrivit ”Jag behöver alltså hitta en strategi för att klara mitt krön som ligger på mellan 10-14 dagar. För jag tror att om jag kan komma över den gränsen så skulle tålamod och självförtroende få en boost. Då kan jag försöka med 10-14 dagar till osv. Nu ska jag försöka göra tvärtom den här gången. Läser att många skriver att man ska försöka se hela filmen i huvudet. Se förloppet. Det ska jag försöka mig på. Är bara rädd att filmen förskönats när jag väl är där. Skulle behöva en nykterhetskompis kanske. Någon som påminner mig om hur filmen faktiskt slutar. Att slutet alls inte är romantik och rosa moln”.

Nu är du ju på dag 11 och tänkte att ditt krön mellan dag 10-14 är här och påminna dig om hela filmen och hur den alltid slutar, om sug skulle uppstå. Att det slutar med minnesluckor, inte rosa moln och romantik, det blir åskmoln och en läskig thriller. Idag ska du ju jobba 13 timmar så det finns nog ingen plats för alkohol. Nu har du möjlighet att komma över krönet och få en boost i självförtroendet. Du kommer att fixa det! Tänk så himla skönt det är att vakna nykter varje morgon och att nå ditt mål på 90 dagar och en nykter jul med barnen.

Du kan och det kommer att gå bra!💪💕

Dag 12 och idag är det jobbigt. Var nära att gå in på bolaget på väg hem från jobbet. Tog några extra andetag och gick vidare. Ska bli skönt att komma hem. Ska bli skönt att lägga sig nykter.

Det kräver mycket tankeverksamhet och det i sin tur mycket energi att vara nykter. Tröttsamt och det ger en slags känsla av moment 22. För när man är trött vill man ju ha en påfyllning av energin de första glasen ger. Men det stannar ju inte vid ett eller två glas. Ikväll låter jag bli och låter kropp och knopp få vila. Idag är jag nykter 🙏