Dottern har googlat och det är fler än jag som märkt att minnet blir påverkat av Zyprexa. Trist med dom här biverkningar när medicinen fungerar även för ångest som är mitt största problem efter sömnlösheten.

Jag har bjudit en av döttrarna på middag och hoppas att jag klarar det utan att öppna en flaska vin. Jag behöver en tre månaders vit period och att reflektera mer över mig själv och mitt beteende.

Jag har ägnat mig åt att dölja, och kände mig oerhört lättad av dotterns telefonsamtal under gårdagen. Hon tackade för senast och då var jag inte för berusad på senaste familjemiddagen. Bara jag vet att jag hade druckit för många glas vin. Tror jag, det kanske var tvärtom!

@Milady Jag övar också på att låta bli. Jag har börjat föra bok över när jag går på systemet för att se till att jag låter bli att gå så ofta. Jag vill också låta bli att dricka varje fredag och lördag, låta bli en dag eller t o m båda dagarna. Jag tänker att jag kanske också landar i att låta bli en månad eller vem vet att låta bli en längre period. Jag processar vidare och är tacksam för varje gång jag kan låta bli. Jag dricker inte söndag till torsdag generellt sett men däremot har jag druckit osunt fredag och lördag.

Hm, ja det där vinintresset känner jag igen. Jag tänkte undermedvetet att om jag köper dyrt vin som jag läst på om och dricker det till god mat så är det ju inte beroendedrickande.. Tänk så man kan lura sig själv. Du får nog acceptera att vin inte är en hobby du kan ägna dig åt. Det finns så mycket annat!

Vinet får stå kvar på hyllan och jag ska ägna mig åt vattengympa, hundprommisar och cykling dom närmsta månaderna. Min fixering vid vinet är osund och har nog varit ett sätt att lura mig själv till att det är tillåtet att dricka om man findricker dvs ett glas eller två. Framåt mot bättre tider.

Kanske ringa alkohollinjen och få lite tips? Känns som att du skulle behöva få hjälp att lägga upp en övergripande strategi. Du har kört många punktinsatser som funkar en kort period, och det är ju positivt att du kämpar och vill hitta vägar. Men mer långsiktigt behöver du kanske ta till något nytt för att komma vidare. Jag tror du behöver jobba med inställningen till vinet. Din idé om vad vinet ska ge dig stämmer väl inte med vad du verkligen får av det? Finns det någon anledning att dricka alls?

@Milady hej! Tänkte på det du sa om att klara av sömnen utan piller, vet inte om du testat det, men melatonin kan man få utskrivet och tror det finns receptfritt, nu är ju just det ett piller men det är ju inte ett sömnpiller i den meningen utan naturligt hormon som hjälper till med sömnen.