Per aspera ad astra

Profile picture for user Inombords

@Natalia hej! Åh du hade en jobbig natt såg jag. Jag beklagar att du har det svårt just nu men vilken styrka du uppvisar, och vilket mod. Det hjälper att skriva om vad man är med om även om man helst skulle vilja glömma. Hoppas du får en lugn och fin dag med sinnesro!🌸

Profile picture for user Inombords

Idag är jag helt slut. Hade så mycket energi igår att bearbeta det ena och det andra och idag bara… ingenting. Antar att det inte går att lösa alla problem över en natt hur mycket man än vill. Får unna mig att bara vara idag.

Profile picture for user Ny dag

@Inombords Grattis 👏 till dubbelt så många nyktra dagar än vad jag har, jag hoppas jag alltid kommer vara 35 dagar efter dig! 70 dagar är stort, och du har verkligen fått uppleva en nykter sommar. Nu kämpar vi vidare💪🌱❤️

Profile picture for user Inombords

@Andrahalvlek @Allegra @vår2022 @Ny dag @Kebne1 Tack för alla grattishälsningar! ❤️Det betyder mycket för mig att få feedback från er och få tillhöra detta fantastiskt fina forum! Så fin stämning här!

Jag har haft en tuff arbetsvecka och blev sjuk i feber igen på torsdagen. Åkte tidigare en dag som varit tuff och och hann tänka att precis vid ett sånt här tillfälle har jag köpt och druckit många gånger det senaste året. Det var som om min hjärna fortfarande är delvis inställd på att i alla fall notera tillfällen som uppkommer. Jag tänkte krasst ”Ja hjärnan, det stämmer att det är ett sånt tillfälle men vi dricker inte och vi ska åka hem och vila.” Så jag åkte hem och vilade. Tror det kommer vara såhär och jag får acceptera det. Tankarna borde blekna med tiden om jag inte tillför A.
Idag är jag fortfarande svag i kroppen men har tagit en pyttepromenad och startat ett nytt pussel. Sambon lagar mat och vi ska titta på en bra serie så jag har det rätt bra. Dricker alkoholfri öl (sambon dricker starköl) men det känns bra. Mitt mål är att leva på som förut med den skillnaden att jag inte dricker alkohol. Och att det inte finns alkohol hemma i veckodagarna. Än så länge går det bra och jag är tacksam. Tack!🌸

Profile picture for user Varafrisk

@Inombords Grattis till 70 dagar! Så himla stort! Trist att vara sjuk men hoppas att du snart blir bättre!
Vad är det för serie ni tittar på? Bara lite nyfiken ...alltid kul om man kan få lite tips. Ibland har jag tur att hitta något bra men ibland kan det dröja länge mellan gångerna som jag tittar. Fast mitt dilemma är väl att jag plöjer en serie på bara några dagar.

Ha det fint! Kram

Profile picture for user Andrahalvlek

@Inombords Så är det. Vin-flasharna kommer ofta i början. ”Hmmm, den här känslan brukar jag dricka vin på.” Det räcker att bara konstatera det. Och sen vila eller äta eller dricka vatten eller röra på sig, vad det nu är som hjärnan behöver just då.

Efterhand som du väljer nyktra lösningar så kommer hjärnan att programmeras om, och vin-flasharna kommer då allt glesare. Att bli nykter handlar jättemycket om att skapa nya nyktra vanor.

Krya på dig!

Kram 🐘

Profile picture for user vår2022

@Inombords Jobbigt att bli sjuk igen med feber. Jag reflekterar rätt ofta på hur det var i olika situationer och jämför med hur jag gjorde när jag drack mot nu när jag inte gör det. Noterade ofta, som du, att i den och den situationen drack jag på automatik. Superbra att kan tänka högt på att det är din hjärna som spökar, och det är ju precis det den gör. Att få ihop de undermedvetna tankarna med de medvetna, en nyckel till att minska motstridiga känslor och konflikten i hjärnan och ta över kommandot. Skrev i min tråd just om detta att det är en slags läkeprocess att påminnas om hur det var då mot nu och inte glömma. För egen del kommer jag nog att göra det tills det helt enkelt är klart. Som jag brukade säga till min son när han var liten ”var ledsen klart, så känns det bättre sen”.

Krya på dig! Du jobbar på så bra!❤️

Profile picture for user Se klart

Grattis till alla dina dagar 💞
Jag menade inte att kritisera det du skrev om angående att ”leva på som vanligt med skillnaden att inte dricka”- precis så upplevde jag det, tänkte och skrev. När det gått en tid insåg jag att det var ett lite mer omfattande jobb jag behövde göra med mig själv, min omgivning. Ibland tänker jag att nykterheten är lite som när jag skilde mig. Att jag inte från början kunde se vidden av mitt beslut. Ångrar inte det en milli-sekund men jag behövde veckla ut processen lite i taget- och så småningom ställa om mer än vad jag förutsåg.
Hejar på dig som tusan, kram 🥰🌸

Profile picture for user Inombords

@Se klart Jag tog det inte som kritik alls😀👍🏻. Kom på att jag skrivit lite otydligt bara, alltid bra att bli uppmärksammad på det.👍🏻 Nu tror jag jag börjar förstå det här med att jobbet knappast är klart för att man utesluter alkohol. Jag har börjat vrida och vända på allt! På mig, mitt liv och mina tankar minnen och känslor. Tar itu med det som skaver. En sak jag har gjort är att skriva ned mina små och större trauman och försöka minnas det i detalj när jag skriver. En slags KBT, att möta det jobbiga istället för att gömma mig och slå bort det så fort det poppar upp. Jag läste en bok om PTSD och där stod det att saker man slår bort bara kommer tillbaka för att de inte tillåts en plats i långtidsminnet. Jag tror det har hjälp. Jag delar upp det i rubrik, händelse, analys och acceptans. På slutet försöker jag acceptera händelsen och förlåta och skriva hur jag kan undvika det i framtiden. Jag har också börjat besöka platser som jag undvikit. Stå och känna och minnas och acceptera. Svårare är relationen med familjen, där får jag nog ta hjälp av nån professionell.
Idag fastnade jag i en oväntad bilkö men tog det med förvånansvärd ro. Tror nykterheten kanske redan gjort mig mer stabil.
Hur går det med dina odlingar nu? Växer det bra? 🌸

Profile picture for user Inombords

@vår2022 Åh det låter som en jättebra hållning till ditt barn. När jag var liten och blev riktigt arg/ledsen så sa min mamma att nu är det ju inte ”mitt namn” som pratar utan nu är det ”kommer inte ihåg vad den fiktiva personen hon beskrev hette men den var i alla fall varken trevlig eller snäll” som har kommit fram. Och så ”fick” jag komma fram igen och så var allt bra. Jag tror hon gjorde så gott hon kunde men det låter inte så bra nu, som att jag inte fick äga mina känslor. Hm. Tål att tänkas på.

Profile picture for user vår2022

@Inombords Ja, det är nog rätt vanligt att man sade som du beskriver det, att nu känner jag inte igen dig när du är så där arg, vem är det? Att man inte fick ha rätt till alla sina känslor, framförallt inte de ”negativa”. Det fick en att känna sig som ett dåligt barn. Man lärde sig att spela snäll fast man varg arg innerst inne. Som du säger de förstod antagligen inte bättre och hade själva blivit uppfostrade så. Men oavsett är det en form av nedvärdering av ens person. Jag har jobbat mycket med att ha rätt till alla mina känslor, detta senaste nyktra år. Att det är ok att vara arg, ledsen. För jag har upplevt att om jag blev arg på min mamma, så blev hon arg på mig för att jag var arg på henne och offerkoftan kom på. Det är nog därför jag försökt göra annorlunda med mina barn, så gott det gått, att de får vara arga färdigt och det blir bättre efter det😁💕

Profile picture for user Andrahalvlek

@Inombords Wow! Vilket jobb du gör. Mäktigt. Klokt och synnerligen en investering för framtiden. Att stoppa huvudet i sanden har vi gjort hela vårt onyktra liv, nu är det slut med det. Upp med skiten på bordet bara! Precis som trollen spricker de i solen.

Och du har helt rätt. Att sluta dricka är steg 1. Sen börjar arbetet med steg 2, 3, 4, 5 osv. Nästan alla som blir nyktra tar livsavgörande beslut inom cirka ett år från sin första nyktra dag. Man tar inte skit längre, man står upp för sig själv på ett helt annat sätt. Sannolikt för att man inte längre har en massa skuld och skam att bära runt på. Plus att våra hjärnor funkar bättre, när vi inte förgiftar dem i tid och otid,

Kram 🐘

Profile picture for user Inombords

Äntligen helg! Haft en riktigt slitig arbetsvecka och hade ett krypande sug hela dagen igår. Skulle garanterat unnat mig vin en sådan fredag om det varit förr. Jag drack alkoholfri öl och åt middag och sen kändes det lite bättre. Glad att jag vaknar nykter idag. Jag måste lära min hjärna att den egentligen vill ha vila och inte alkohol. Jag ska fira tre månader på tisdag och vill inte trampa snett nu. Kanske spökar hjärnan för att jag tidigare bara varit nykter i 3 mån och att den tror att jag får dricka efter tisdag? Att jag är ”klar” då? Nej det blir till att ta ett nytt grepp om nykterheten idag. Jag ska bli fri! Och få med mig hela hjärnan. Uppåt och framåt!

Profile picture for user Inombords

@Andrahalvlek @Se klart Tack fina ni, mina inspiratörer! Ja just nu känns det lite som att jag måste vara extra vaksam. Ville liksom ha kommit förbi det här stadiet. Men det tar väl tid att ändra livsstil helt enkelt. Det är det där tålamodet jag behöver hitta, någonstans.

Profile picture for user vår2022

@Inombords Precis så! Uppåt och framåt! Din hjärna håller på att balansera sig bra, du ser igenom suget och kan resonera rationellt med dig själv. Fasiken vad tiden går, snart 3 månader nykter💪 Hur bra som helst!

Ha en fin lördag och njut av dina kloka tankar❤️

Profile picture for user Inombords

Tre månader idag! Strålande! Fokus på var jag trampar bara. Jag siktar på inom överskådlig framtid men nästa milstolpe blir fyra månader. Unnat mig ett smycke som jag ska bära med stolthet! Lyssnat om på Alkohol Lied to me igår. Idag ska jag ta en promenad till jobbet. Kämpa på alla!🌸🥰

Profile picture for user Torn

@Inombords Stort grattis till 3 månader! 🤩 Då börjar de nyktra vanorna sitta lite mer, och en hel del positiva fördelar har fallit på plats. Sedan blir det bara ännu bättre hela tiden. 😀

Kram

Profile picture for user Ny dag

@Inombords 🥳🥳 till tre månader! Starkt jobbat! Och vad fint att unna dig ett nykterhetssmycke! Är själv snart på dag 50 men tänker fortsätta denna resan. Hoppas vi kan följas åt längs vägen. 🥰

Profile picture for user Inombords

@Torn Tack! Jag hoppats det har satt sig lite i ryggmärgen. Får fortfarande nån ovälkomen tanke ibland efter en lång och tung dag, men jag tror tiden läker ut den delen av hjärnan. Tack för pepp!🌸

Profile picture for user Inombords

Dag nittio idag. Har fått plötslig ryggont så ligger och försöker jobba från sängen. Jag skriver inte så ofta just nu men jag här inne och läser dagligen. Och fyller i kalendern. Jag önskar att er dag blir som ni vill🌸

Profile picture for user majken_r

@Inombords grattis till dina dagar! Ryggont..vidrigt😩Hoppas det lättar snart🙏🏼 Fyller också i kalendern och läser, bra stöd Kram🍃

Profile picture for user vår2022

@Inombords Wow! Grattis till 90 dagar!🥳 Ja, det hände mycket för mig mellan 3-6 månader, poletten trillade ännu djupare på många plan. Min värderade riktning med mitt liv blev tydligare och glädjen över nykterheten handlade inte längre om att avstå alkohol. Krya på dig och hoppas ryggontet går bort fort!❤️

Profile picture for user Allegra

Tack för ett gott skratt @Inombords 😊 ”vetekudde under skjortan” Hoppas du blir bättre snart! (Det finns en naprapat, Fredrik Jensen, som har lagt ut tre enkla övningar att göra vid ryggskott, både förebyggande och vid skarpt läge, på youtube.) Ha en fin dag✨✨✨

Profile picture for user Inombords

Firade hundra dagar igår. Känns lite segt nu men är ändå stolt! Kanske för att det är höst och jag vill försvinna bort en stund. Ojoj. Får försöka ta ett nytt grepp. Tänker inte falla nu. Kämpigt just nu. En dag i taget.

Profile picture for user Inombords

@Andrahalvlek @vår2022 @Kebne1 @Himmelellerhelvette Tack för grattishälsningar! En kämpig helg nu (pms och sååå trött) men nykter! Kämpar på. Hoppas ni alla får en fin vecka!🌸

Profile picture for user Inombords

Och där kom återfallet. Först ett sug som stegrats i veckor och sen var det som ett fritt fall. Druckit i smyg i en vecka nu snart. Inga mängder men ändå. Tar ett nytt grepp nu, har fått ny medicin och en psykiater att prata med. Trodde inte jag skulle få återfall faktiskt. Blir till att ta lärdom och göra det bättre den här gången. Trött och ledsen men skönt att ta nya tag. Lycka till och kämpa på därute.🌸

Profile picture for user Andrahalvlek

@Inombords Sånt händer. Misstag kan alla göra, huvudsaken är att man lär sig något av det. Vad gick fel? Varför? Hur kan jag göra annorlunda?

Jag tänker spontant att du kanske har slarvat med det som AA brukar kalla ”vikten av att hålla närhet till programmet”.

Kram 🐘

Profile picture for user Inombords

@Andrahalvlek
Tack för att du skriver, ja det är precis vad som hände. Har varken skrivit eller läst på ett tag. Nu är det slut med sånt slarv. Jag tror jag tog ut segern i förskott också, typ att jag kunde ta det lugnt med alkoholarbetet eftersom jag ”ju klarat 100 dagar galant”. Aldrig glömma, aldrig ta första glaset, viktigast först-att vara nykter. 😄

Profile picture for user Inombords

@majken_r Tack, jag skämdes lite för mycket för att dela, tycker inte om att misslyckas. Men som du säger, det visar ju på att man aldrig kan vara säker. 🌸 går det bra för dig?

Profile picture for user Allegra

Hej @Inombords , vi kan ta nya tag tillsammans 😊 Hade en vit månad tillsammans med min man och efter det har jag smådruckit några dagar, som för att ”kolla läget” - men jag gillar det inte!! Jag vill klara att vara nykter tre månader minst. Du fixade 100 dagar, så imponerande!!! Idag är vi nyktra tillsammans!? Kram✨✨✨

Profile picture for user vår2022

@Inombords Det är bra att du tar nya tag!💪. På´t igen bara, du vet att du kan och du vill! Ja, det är det som är lärdomen, man blir stursk och tror att man kan överlista Alkoholdjävulen. Men denne kan man aldrig rå på och det är ingen idé att ens försöka. Som att tro att du kan tala en björn tillrätta på väg att anfalla dig, om du kommer i vägen mellan dennes ungar. Finns bara en instinkt hos björnen, att anfalla och ta bort faran från ungarna. Som hos Alkoholdjävulen, finns bara en instinkt, drick för att lindra ångest/få en kick. Det enda som gäller är att inte gå mellan björnen och dess ungar och att aldrig ta ett först glas. Man kan försöka smyga, men både björnen och Alkoholdjävulen hör dig ändå😂.

Så full fart med nya tag! Du kan och du vill! Det kommer att gå bra!💪❤️

Profile picture for user majken_r

@Inombords Skönt att blotta skam, den lättar liksom då! 🥰 Det går bra för mig. Det blev en enorm skillnad när jag stängde alla bakdörrar, låste och slängde nyckeln. Prövade ju 100 dagar, måttligt och var i lite sällan när jag bestämde mig för att släppa taget och ge upp. Det nyktra livet hade då också börjat visa sig som ett alldeles ypperligt alternativ. Hade nog fram tills dess inte ens tänkt att livet utan kunde vara bättre?! De gånger (få) då jag kan sakna ett glas berör mig inte längre. Jag kan liksom titta på den inre bilden och sörja lite, men så är det med många saker i livet. Stor kram och ha en go lördag🥰

Profile picture for user Lina. 2.0

@Inombords
Jag är ju rutinerad på återfall så att säga. Jag vill bara säga att du inte nånstans har misslyckats, du är ju här igen. Hade du inte kommit tillbaka och tagit tag i det så hade det mer räknats som misslyckande.
Att vara nykter innebär mycket träning. Du är ju på banan och gör just det.
Välkommen tillbaka 🌸

Profile picture for user Inombords

Hej och tacka alla som skrivit. Jag är nästan på banan igen, försöker lära mig mer om hur jag fungerar och vad som gör det går snett efter 3 månader. Det blir en vit jul för mig till att börja med! Lycka till och kämpa på alla.

Profile picture for user Anna3456

@Inombords Du kanske inte är kvar här inne men vill bara säga heja dig och kämpa på vet vad du går igenom och jag tycker du är så stark som delat med dig. Jag känner igen mig otroligt mycket i din berättelse

Profile picture for user Inombords

Tillbaka igen. Jag tappade greppet och har druckit på ett eskalerande sätt sen jag skrev sist. Idag vaknade jag bakfull och kände att jag orkar inte hålla på så här längre. Den här gången måste jag klara av att bli nykter! Dag 1 idag. Tack alla ni som skrivit. ❤️

Profile picture for user Se klart

Välkommen tillbaka.
Nej, det är väl en erfarenhet som du delar med många. Man orkar inte.
När man bestämmer sig en gång för alla är det så ofantligt mycket som släpper. Så småningom en stor frihet i att leva livet.
En dag i taget. 💪🏻

Profile picture for user Inombords

@Se klart @Himmelellerhelvette Tusen tack för att ni skriver! Jag känner mig så ensam i det här just nu. Är på dag 4 nu och känns som jag har influensan men tror det är abstinensbesvär. Har bestämt mig för att sluta för gott nu, men det känns lite svajigt. Kommer behöva skriva här mycket för att klara mig igenom detta. Förra gången klarade jag drygt hundra dagar sen började jag så smått och sedan i maj har det varit mycket hemmadrickande. Därav abstinensen. Jag ska ta mig igenom denna fas och försöka arbeta med mig själv igen, definiera varför jag dricker och vad jag kan göra åt det. Uppgiven och liten idag. Tack för att ni finns här!🌸

Profile picture for user Varafrisk

@Inombords Heja dig💪🏻 Toppen att du är på dag 5! Min resa t nykterhet har varit allt annat än rak men idag har jag varit nykter i tio månader. Jag skrev här på forumet nog i tre år innan jag insåg att jag behövde mer än forumet men jag slutade aldrig skriva. Det är dock många som klarat av att bli nyktra av forumets stöd. Så..jag tror på dig men fortsätt att skriva om det du behöver skriva om🙏🏻Kramar❤️❤️

Profile picture for user Inombords

@Varafrisk åh hej Varafrisk! Jag har precis läst ikapp din resa, herregud vad du har varit modig och stark! 10 månader alltså! Helt fantastiskt! 👏
Jag håller i och samlar dagar nu. Hoppas abstinensbesvären lägger sig snart så jag kan känna mig friskare. Kram!

Profile picture for user vår2022

@Inombords Välkommen tillbaka och grattis till dag 5!🥳 ja, det är lite svajigt och stappligt i början, men nu är du på dag 5 och snart är den första puckeln avklarad och du kommer att få mer krafter och stabilitet på din resa. Sköt om dig och skriv här om hur det går, det är en bra och fast punkt att hålla sig till❤️

Profile picture for user Inombords

@vår2022 Åh vad glad jag blir över att du tittar in! Du har så bra synpunkter! Ja nu är jag i full fart med att dricka julmust så jag får vara nykter första helgen på läänge. Jag inser att jag måste jobba på djupet med mig själv, men just nu ska jag fokusera på att ta mig över 14dagarspuckeln. Vill minnas att det gick lättare sen. Det går bra för dig va? 🌸

Profile picture for user vår2022

@Inombords Ja, minns att vi hade många intressanta samtal😁. Åh, vad skönt att vara nykter den första helgen på länge och tänk vad bra du ska må imorgon när du vaknar obakis och vad gott kaffet ska smaka. Det blir lättare för var dag som går och jag tyckte nog att den första veckan var värst vad gäller abstinens. Ja, det går bra för mig och jag har nu varit nykter i över 2 år. Jag har utvecklats och processat på många livsområden och det finns inte på kartan att alkohol skulle få vara en del av mitt liv mer. För det är nu jag lever fullt ut, jag har balans och kan hantera svårigheter på ett bra sätt.

Ha det gott!❤️

Profile picture for user Inombords

@vår2022 Det låter ju underbart! Det är dit jag ska! Det finns inget annat alternativ nu, jag måste få bort alkoholen ur mitt liv för gott. Jag klurar lite på vad jag ska göra annorlunda den här gången eftersom jag föll efter ca 100 dagar sist. Jag ska undvika alkoholfri öl och cider tror jag, för säkerhets skull. Sen måste jag lägga till träning för att hålla igång kroppen och hjärnan. Förmodligen borde jag väl hitta nån sorts terapi också och ta reda på orsakerna till att jag känt att jag behöver bedöva mig. Men just nu ska jag bara vara nykter och ta en dag i taget.

Profile picture for user Inombords

En vecka idag! Abstinensen är nästan borta men ersatts av covid. Allt är dock bättre än att vara onykter! Sjöng lite för mig själv i bilen på väg från jobbet, ett tydligt tecken på att jag mår bättre. Men oj det känns som om dagarna går väldigt mycket långsammare när man räknar dom…

Profile picture for user vår2022

@Inombords En vecka är ändå mycket och igenom den värsta abstinensen, bra gjort!💪. Och lite sång för dig själv på det😁. Det kan kännas långsamt i början, men det rullar på med dagar hela tiden. Vi har en benägenhet att vilja att allt ska gå så fort, men allt som sker i processen behöver den tid det tar. Det är som att så ett frö i jorden. Man ger den vatten och omvårdnad. Efter någon vecka börjar den titta fram ur jorden som ett grönt litet blad. Man gallrar efter ett tag för att plantan ska bli stark och få möjlighet att växa ifred och få en god start. Det blir allt kraftigare och växer. Man ger den näring emellanåt för att den ska få bättre motståndskraft och vara frisk. Den levererar knoppar som slutligen slår ut i full blom. Det gäller att ha tålamod och samtidigt njuta av varje dag och följa processen och låta ha den ha sin gång. Det skulle vara rätt trist om allt skulle gå alldeles för fort, det är vägen som är det viktigaste inte målet. Och egentligen så finns det inget slutmål med en nykterhetsprocess, det finns delmål att uppnå, men det handlar mer om att hitta ett förhållningssätt till sitt liv och hur man vill att det ska se ut och vad det ska innehålla.

Jag har också precis gått igenom covid för någon vecka sedan, även det går till slut över. Krya på dig och ta hand om dig❤️

Profile picture for user Inombords

@vår2022 Vilken fin analogi med plantan! Kan riktigt se den framför mig. Idag är jag på dag 10 och det känns bra. Coviden sitter i och har mest sovit idag, hoppas jag blir frisk snart. Jag vill ut och leva ett värdigt liv! Men som du säger, jag behöver öva på tålamod. Lite ensamt idag eftersom min sambo blev frisk och jobbar och hunden är på hunddagis eftersom jag är för sjuk för att ta ut henne. Men det är nig bra att jag vilar, har ju inte varit så snäll mot min kropp den senaste tiden. Jag fokuserar på att ge mig själv kärlek omvårdnad och att känna hopp. Och nykterhet så klart. Ha en fin dag!

Profile picture for user Inombords

Dag 12 idag! Vaknar nykter och covidsjuk. Men ändå nöjd över att det går åt rätt håll. Att kroppen får vila. Att sinnet får vila. Från alkohol. Från skam. Från smusslande och gömmande och planerande. Ett steg itaget, det här blir en lång och spännande resa.🌸

Profile picture for user Varafrisk

@Inombords Grattis t 12 dagar! I början av nykterheten är varenda dag så fantastisk👌🏼
Slippa skam och smusslande är guld värt🙏🏻

Krya på dig! Kram🥰

Profile picture for user vår2022

@Inombords Grattis till 12 nyktra dagar!🥳. Så skönt att få vila och komma allt längre bort från skammen, gömmandet och smusslandet. Allt det tillhör alkoholens fördärv och det blir så tydligt när man varit nykter ett tag. Skillnaden blir så stor. Det är en sådan befrielse att få vara sann och ärligt mot sig själv. Krya på dig!❤️🎄🤎

Profile picture for user Inombords

@Varafrisk Du är så stark som står kvar som en träd mitt i ett svajande åkerfält! Hu vad mycket som frestar på omkring dig och du klara nykterhetsarbetet galant! Imponerad! Ja det känns bättre för varje dag, självkänslan börjar så sakta byggas upp. Dag 13 idag. Ska till återvinningen med lite gamla saker. Nytt inom mig och nytt omkring mig tänker jag. Kram!

Profile picture for user Inombords

@vår2022 Tack fina vår! Sitter här och njuter av en kopp lyxigt te. Har också upptäck hur gott det är med vatten. Och juice. Precis allt är ju godare än att tvinga i sig öl i tid och otid. Jag börjar så smått bygga upp mig själv igen. Jag vill leva ett gott liv som styrs av mig och inte av min beroendehjärna. Nu ska jag svälta ut den därA-fan för gott! Ska åka till en blomsterbutik idag, inte för att köpa något direkt, har lite usel ekonomi just nu, precis fått jobb och väntar på första lönen, men för att jag mår så bra av att befinna mig bland alla vackra växter. Ny må bra-grej för mig! Precis, befrielse är ledordet nu. Jag klamrar mig fast i dina ledspår. Kram!

Profile picture for user Inombords

Dag 17 idag! Tredje helgen närmar sig. Känns lugnt, vill ju inte dricka. Lite nervös över julen. Är ju så väldigt nynykter. Får hänga mycket här så det känns mindre ensamt. Kram på er!

Profile picture for user vår2022

@Inombords Snyggt jobbat! Grattis till dag 17!🥳. Ha en plan över jul och nyår och håll dig till den stenhårt. Att det första som kommer ut är i stil med ”Nej tack! Tar gärna något alkoholfritt.” Glöm inte att alkoholdjävulen säkert kommer att pocka på och säga ”Ett litet glas kan du ta nu när du varit så duktig”. Glöm inte hur det brukar sluta. Var starkare och kör över alkoholdjävulen. Det är du som är chefen i ditt liv. Ha positiva tankar om hur skönt det är att vakna nykter varje morgon och slippa ångest och bakfylla. Hur skönt det är att vara klar i huvudet och även att njuta av ledigheten. Tänk på hur gott din hjärna och kropp mår av att få återhämta sig och komma i balans igen.

Du fixar det! Det kommer att gå bra! Skriv här och ta hjälp när det behövs. Hoppas du är frisk nu, kram❤️