Jag tycker verkligen du ska försöka ta hjälp av medicin. Kampen blir så oändligt mycket "enklare" utan suget som pockar på. Sen är det ju givetvis ändå jobbigt att bryta ovanan.🙏🏼❤️

Idag fortsätter kampen, har tagit beslutet att vara nykter också idag. Har det lite jobbigt just nu och tror det beror på att vardagen dragit igång igen men också att det under resan kommer perioder som helt enkelt är jobbigare. Jag fortsätter med att varje dag arbeta med nykterheten genom fakta och det har nog hjälpt till att lättare skrika NEJ när suget kommer. Önskar en fin fredag 🥰

@vår2022 Jag fortsätter kämpa, och kommer klara helgen. Har pratat med maken som är medveten om läget just nu och det omöjliggör smygdrickande. Behöver jobba ikapp under helgen, denna vecka har varit skitjobbig rent ut sagt och jag har haft svårt att fokusera på det jag borde. Men, viktigast först är att bibehålla nykterheten och kommer prata om detta med läkaren nästa vecka. För om jag inte lyckas vara nykter så är ju denna sjukdom progressiv…. Bättre att ev vara sjukskriven ett litet tag om mina koncentrationssvårigheter fortsätter för jag klarar nog inte båda kamperna samtidigt. Detta tar emot att skriva för jag tycker om att jobba och sätter värde på att sköta jobbet/leverera och prestera på topp men känner att det är svårt just nu vilket nog är bakgrunden till suget dvs inte stress och jag behöver en längre tids nykterhet för att klara av att motarbeta stressen. Känner att jag svamlar men är kluven och vet varken in eller ut, förutom att jag måste prioritera nykterhet. Ha en fin kväll i ditt nya fria liv ❤️.
Läste i din tråd om dina känslor inför en kollega och mitt råd är att lita p din magkänsla. Du resonerar så klokt runt ämnet och jag är övertygad om att du i slutändan kommer få svart på vitt att din instinkt stämde. 🥰

@Ny dag Ett tips är att söka på ”intervention” på youtube. Tar garanterat död på suget direkt. Ibland behövs lite skrämseltaktik, men oftast är det fokus på det positiva med nykterheten som funkar bäst. Du klarar detta! Det värsta har du bakom dig nu. Du vill INTE börja om från början igen.

Kram 🐘

PS. Förlåt för tough love ❤️

@Andrahalvlek Ska söka på det..,. Det blir min faktainhämtning för idag. Be inte om ursäkt för tipset, gillar raka rör utan omskrivningar.. Ej jag vill inte börja om. Skriver och läser här hela tiden för att påminna mig… ❣️❣️❣️

@Natalia 🙏, och tack detsamma ❤️.

En månad nykter och en lugnare känsla i kroppen jämfört med i veckan. Skönt med helg och vila. Idag kommer jag klara vara nykter, har omöjliggjort smygdrickande och det är en befrielse. Nu siktar jag på ännu en nykter månad men kommer försöka ta det en dag i taget. Känner mig lite stolt och förhoppningsfull inför kommande månad, har haft fruktansvärda sug/besök av alkoholdjävulen hela veckan/typ varje timme men jag vann, jag skrek NEJ och använde mig av alla strategier och kunskaper och idag när vaknade jag nykter har en annan lugnare känsla infunnit sig och jag känner mig nästan euforisk över att jag klarat veckan och att jag nog kommer klara det igen 🙏🙏🙏💪💪💪! Äter förvisso mängder av godis men det är ok för nu. När jag klarat 90 dagar får det vara slut med sötsakerna igen. Den dagen den sorgen. Nu lördag med familjen och huset behöver fixas lite efter att vi varit borta hela sommaren. 30 nyktra dagar innebär en besparing om ca 4 000 kr att spendera på lite fina krukväxter 🪴 och nytt tyg att klä om matsalsstolarna.
Önskar en fin lördag 🙏💪🤗

@Ny dag Grattis till din 1:a nyktra månad! 🥳🥳🥳 Det är stort, riktigt stort. Bra att du omöjliggjort smygdrickande hemma. Ibland kan det vara så att om det finns en möjlighet rent teoretiskt att dricka, att det tex finns alkohol hemma, så jobbar vårt undermedvetna på den lösningen och det kan väcka sug. Så det gäller att spika igen alla bakdörrar.

Samma sak som med godis, har man godis hemma så gnager suget i bakgrunden konstant. Har man inget godis hemma är suget helt borta. Kommer man då på att kiosken nog är öppen…. Så kommer suget som en raket tillbaka. Så spika igen alla bakdörrar, då lättar suget. Ofta är man inte ens medveten om det, det ligger i vårt undermedvetna och spökar liksom.

Och just godis ska du ge dig själv som en belöning för att du inte dricker. Jag åt sjuka mängder choklad mitt första nyktra halvår. Var sak har sin tid. Viktigast först. Vara nykter.

Jag tror också att jobbstress är en trigger hos dig. Du är van att ta det lugnt med vin efter jobbstress, och då väcks suget när du upplever jobbstress. Du får försöka hitta ett annat sätt att vila efter jobbstress. Som jag minns det tog jag en stund liggande på sängen direkt efter jobbet. Djupandades, räknade sakta in och ut. En kvart kanske. Och då kom vilan, och suget stillades. Man kan komma ner i varv utan alkohol, men det tar lite längre tid. Med ett glas vin kommer lugnet direkt liksom.

Kram 🐘

Yey @Ny dag !✨ En nykter månad är stort! Fan vad bra av dig ❤️ Och så himla mysigt det låter att fixa med växter och tyger för pengarna som du sparat in. Allt gott och gratulerar även till ett nyfunnet lugn✨✨✨

@Ny dag Grattis till en månad!🥳. Det är verkligen stort! Du är verkligen en kämpe och du ger dig inte!💪. Du ska verkligen unna dig nya krukväxter och nytt tyg på stolarna, det ger sådan trevnad och piff på tillvaron.

Ha en riktigt fin lördag med familjen❤️

Tack 🤩 @Andrahalvlek @Allegra @Kebne1 @vår2022 för pepp! Det gör faktiskt mer än jag trodde att bli påhejad av anonyma människor som jag faktiskt tycker mig känna… konstigt, men tror jag gärna hängt med er också IRL ❤️❣️

Växter 🪴 inhandlades igår, hittade däremot inte tyg till 🪑arna (10 st) men gör nya försök nästa vecka. 🪴 lyfter verkligen inomhusmiljön, köpte dyrare och finare än vad jag brukar men tänker att dessa ska ju växa i takt med min nykterhet och då behövs det lite kvalitet. Suget från förra veckan har varit 10 % igår = en befrielse! Sömnen krånglar men de timmar jag ändå får är riktig sömn och inte medvetslösa timmar så på det hela taget är detta ändå 👌. Så stolt att jag klarade att stå emot förra veckan, att jag passerat 31 dagar eftersom jag fallit efter 15-25 dagar ett flertal ggr under våren. Det är kanske nu det sker (vågar inte jinxa)🥺. Idag ska jag bara chilla med familjen och ladda batterierna inför nästa nyktra vecka. Jag ska klara det men försöker ta en dag i taget. Idag är jag iaf nykter!

Snart dags att sova, lättare och mindre sug än under veckan. Humöret växlande, stundom glad och som vanligt för att i nästa stund få panikkänslor.
Fikade hos en kompis i eftermiddags och fick en stor vin-flash. Vi har tidigare träffats och tagit ett glas vin eller två och det slog mig att det ju inte kommer bli så framöver. Att bjuda hem på ett glas vin är ju ganska opretentiöst och ändå festligt. Jag kan alltid tacka ja till en inbjudan men sedan be om afritt - det är inga problem MEN hur gör jag, jag kommer ju inte som jag tidigare gjort bjuda in på ett glas vin för att sedan inte dricka själv, eller? Hur gör ni? Vad bjuder ni in kompisar på typ efter jobbet?

@Kebne1 🙏! Jag hoppas verkligen att det snart vänder på riktigt! Jag är iaf stolt över att ha klarat en månad - det känns faktiskt mäktigt! Och också ha klarat det under sommaren och semestern.

majken_r

@Ny dag Har också funderat lite på detta.. Jag har alltid kunnat dricka vin ute, eller hemma, med vänner. (Det är efteråt det för ofta fyllts på..) Att ses ute känns ok, ses och beställa alkoholfritt. Men precis, hemma.. Jag har en gång i somras bjudit hem en vän på kvällen. Lite mat. Sa inget direkt utan hade vin och alkoholfritt framme vid bordet. Inga problem alls. Tror det mest är jag som tänker på det. Sen så kommer nog någon tycka det är lite trist att inte dela vinintresset mer, det som jag delat med en del. Inte enkelt, kanske det dyker upp lite smarta råd på din fråga 😇
Ps det låter som jag typ har en ocean av vänner, inte riktigt så😅

@Ny dag Jag bjuder inte hem vänner så ofta. De få gånger jag har gjort det så bjuder jag på middag, och säger till dem innan att jag inte dricker alkohol, så vill de ha vin till maten får de ta med sig själva. Annars får de dricka vatten eller alkoholfri öl som jag gör. Om vi träffas ute på krogen kvällstid väljer jag alkoholfri öl eller alkoholfria drinkar.

Det som jag har gjort mest det senaste året är faktiskt att föreslå lunchdejt. Jag träffar en vän i taget på tu man hand, äter gott och tjötar i två-tre timmar. Oerhört givande 🥰 På många hotell kan man även som extern gäst köpa hotellfrukost eller brunch. Nu när jag inte dricker alkohol längre behöver vi inte träffas kvällstid. Vill man träffas efter jobbet kan man köpa med sig sallader och alkoholfri cider och ha picknick. Man kan säga till innan att om kompisen vill dricka alkohol så får hon ta med sig det själv.

Kram 🐘

PS. Middagen behöver inte vara så avancerad. Man kan mötas över helt vanlig vardagsmat. Turas om att bjuda varandra med viss regelbundenhet. Låta samtalet hamna i fokus, inte innehållet i glasen.

Min nynyktra tid körde jag undvikande-strategi! Allt som kunde locka mig tillbaka till alkoholen undvek jag. Det funkar såklart inte i längden... men jag ville bli trygg och ha mer kött på benen innan jag utsatte mig för frestelse. Min största trigger har visat sig vara mitt hem, som varit som ett nav för vänner. Givetvis med bubbel i glasen. Jag klarade inte det o föll tillbaka till alkoholen, i ca två veckor. Efter det har jag sagt att festen är över. Mitt hem är min borg. Till de enstaka jag ff bjuder in säger jag att mitt hem är alkoholfritt. Ingen har klagat på det än så länge. Så svårt detta med att alkohol är så normaliserat. Jag har äntligen valt att vara sann mot mig själv. Jag klarar inte av att ha vin o bubbel framför näsan på mig i mitt hem. Annars funkar det bra. Hos andra eller på lokal har jag inga problem. Hoppas du hittar din väg som funkar för dig!@Ny dag

Dag 34 - lite mindre ångest idag än under förra arbetsveckan. Jobbade under gårdagen med att komma ikapp förra veckans arbete. Ff koncentrationssvårigheter vilket börjar bli riktigt jobbigt, försöker numera alltid delta med kameran på när jag jobbar hemma för att sätta extra press på mig att vara närvarande. Viktigast först är nykterheten, försöker intala mig att jobbet behöver komma i andra hand just nu och att jag inte ska överprestera utan bara göra det som är nödvändigt för dagen (långt ifrån mina vanliga ambitioner). Mitt minne ställer också till det för mig för tillfället. Men uppsidan på måendet är att jag åtminstone är nykter.

Tack 🙏 för inblick i hur ni hanterar det hör med att bjuda hem @Kebne1 @Andrahalvlek @majken_r ❤️