Dag 6
Sovit så otroligt gott inatt. Hårt och länge.
Dricker dagens första kaffe innan det är dags att åka på kvällsjobb.

Vet inte om jag är lite deprimerad. Känner mig så less på allt, så trött på att ha ångest. Så trött på att känna mig som den sämsta människan på jorden.
Så trött på att svika mig själv och de runt omkring mig.
Så trött på att inte klara av att vara nykter.
Ska försöka släppa stoltheten eller vad det är som gör att jag gör det så svårt för mig själv.
Ska försöka vara mer tacksam för det jag har. Sluta ta saker för givna.
Det är tungt när man som kommit på sig själv och det inte går att gömma längre.

Dags för ärlighet. Jag är beroende av alkohol. Spelar ingen roll hur jag försöker ljuga bort. Jag är beroende.

Jag tror att många med psykisk ohälsa dricker för mycket. Ångest och jobbiga känslor dämpas för stunden för att sedan bli värre. Du vet att det finns psykolog online typ Mindler. Kämpa på!🙏🏼❤️@Lina. 2.0

@Kebne1
Du har säkert 100 procent rätt. Alkohol har en fantastisk effekt på ångest. En kort stund. Moment 22 är nog vad många upplever med alkoholen.
Tack för tips. Ska kolla upp det 💗

Jobbkvällen har flytit på som den ska. Tycker om när det är mycket att göra och trivs som bäst med många bollar i luften. Då slipper man dessutom tänka på allt annat. Också en, för mig, bra medicin mot ångesten jag upplever just nu.
Samtidigt som det är jobbigt att ha dessa känslor är jag tacksam för dom då jag påminns om varför jag inte ska dricka.

Hem och knoppa några timmar innan nästa pass på lyckofabriken 😁

Dag 7
Sen notering men har haft en fin nykter kväll med mannen.
Ångesten och oron börjar släppa mer och mer. Skönt för så här jobbigt har det aldrig varit förr.

Dags att sova så morgon kaffet kan intas. Ikväll somnar jag nykter.

Det här med att vakna tidigare än alla andra och få en gyllene stund för sig själv 🙏
En av de bästa sakerna med att vara nykter. Vakna pigg, kaffet smakar bra och en stunds tystnad och lugn innan dagen kör igång.

Jag vaknade strax före sju, resten av hemmet kommer vakna om ca en timme. Uppskattar den här tiden så mycket att det inte går att beskriva.
Ska försöka lägga vikten på de här stunderna. Fokusera på vad nykterheten ger istället vad min hjärna tycker att den förlorar.

Har bett min man att inte ha alkohol hemma på fredagar. Fredagar är min kritiska dag om man kan uttrycka sig så. Helst skulle jag vilja att hemmet är en alkoholfri zon varje dag, och kanske behöver jag det för att säkerställa att jag inte kan agera på sug men jag måste lära mig hantera mitt beroende. Det är mitt ansvar.
Förhoppningsvis blir det lättare framöver.

Idag mår jag lite bättre psykiskt. Ångesten och skammen bleknar lite varje dag.
Har startat programmet här men även ett annat program genom en app. Det känns bra att jobba med det. Som att på något sätt mota olle i grinden lite.
Jag vill så gärna klara av detta.
Jag ska klara av detta. Är så klar med alkohol. Så jävla trött på allt den kommer med.
Bokade tid på labbet för provtagning för riddargatan 1. Ett steg närmre. Ska jag bara gå och inte fega ur också 🙄

Dags att sätta punkt för dag 8.
Det har varit en lugn och skön dag. Man hinner med att vila när man är nykter. Tänka sig 😁

Ser framemot morgondagens morgonkaffe som kommer intas under täcket till en film / serie. Bästa sättet att börja en dag på 😍

Dag 9
Sovit gott inatt igen. Vaknade tidigt och får njuta av lugnet på morgonen igen 🙏
Har inte haft något sug under helgen. Det har varit skönt. En känsla, tanke, börjar göra sig hörd. Något jag inte känt på ett tag. Jag kan klara av att sluta. Som något som känns i maggropen.

Har för första gången på ganska länge faktiskt vilat under helgen. Riktig vila. Igår låg jag i badet i nästan två timmar. Levande ljus, lugn musik och gott doftande badolja. Måste vara säkert 10 år sedan jag låg i ett bad. Det var så skönt. Så avkopplad har jag inte vetat man kan känna sig, eller helt enkelt glömt bort. Känslan finns kvar även idag. Jag måste komma ihåg att ta hand om mig själv ibland.
Jag är annars proffs på att ta hand om andra. Förutom de gånger jag super till, då tar jag inte hand om någon alls.
Annars försöker jag, jag vänder mig ut och in för att se till att alla runt om mog har det bra. Att de har det de behöver. På jobbet som undersköterska på ett äldreboende. Ett jobb jag älskar.
Hemma som mamma, sambo, ja alla roller man har i ett hem.
Jag försöker att vara alla till lags. Ibland är jag så snäll att jag blir dum. "välkommen, här är det bara att trampa på mig och mina känslor och gränser". Duktiga flickan syndromet slår högt.
Jag glömmer bort att jag är trött och faktiskt ibland är den som behöver hjälp och tas hand om. Det är då, när det står mig upp i halsen att vara så duktig, så snäll, jag tar första glaset. Det är då, istället för att vila och stå upp för mig själv jag tycker mig vara värd en öl.

Från och med nu ska jag när jag är så trött ge mig själv chansen att vila. Lära om helt enkelt. Ta ansvar för mig själv istället för att tänka - äh skitsamma.

Utan programmet här där man ska registrera risksituationer och alkoholkalendern med registrerade känslor hade det nog dröjt länge innan jag kom till insikten att jag gör livet svårare än det behöver vara.
Jag har registrerat dagar i snart en månad och inte en enda gång har jag använt känslan glad de dagar jag druckit. Det har varit känslan trött eller irriterad. Då har jag ju druckit på helt fel känsla.

Mycket raljerande nu men det är väl det en dagbok är till för.

Underbart att läsa om insikten att du behöver ta hand om dig själv också, inte enbart alla andra @Lina. 2.0 !

Har själv gått omkring och känt, att alla omkring mig är kravmaskiner och jag ska leverera och fixa och styra upp. Tills jag har förstått att det är jag själv som är dålig på att sätta gränser, inte brytt mig om min egen återhämtning, gjort mig själv till ett offer. Och i förlängningen tagit till alkohol för att bryta mig loss.

Precis som du skriver, ”lära om” - vill jag också göra! Tack för inspiration❤️

@Allegra ja tänk att det skulle ta över 40 år innan man insåg det.
Kravmaskiner var ett otroligt bra ord på hur även jag kan ha sett andra människor. Och visst är det så som du skriver. Det är en själv som är dålig på att respektera sina egna gränser och värderingar.

Vi tränar på att lära om. Idag gör jag genom att ligga i soffan med en termos fylld med kaffe, ett bullfat och en skål chips. Allt står typ orört och jag småsover mig igenom dagen men det gör ingenting. Hellre vila än att dricka alkohol 😊
Ha en fin dag 💗

En nykter helg har passerat och jag känner mig lugn. Avslappnad. Nåt har lossnat inom mig.
Jag tränar på att känna tacksamhet för de små sakerna i vardagen. Skriver ner två saker jag är tacksam för på ett block vid sängen innan jag släcker ner för att sova. Något jag började med i torsdags och som ger tröst på något vis.

Nu har jag sällan problem med att vara nykter i två veckor men det är en annan känsla idag än tidigare. Svårt att förklara. Är fortfarande lika leds på alkohol som innan helgen. Vill jobba på förbättringar och förändring. Nästan som om jag är nyförälskad.

19 dagar var jag nykter sist. Just nu hyser jag inga tvivel på att klara det igen och mer därtill.
Ska vända mig utåt istället för inåt nästa gång jag tänker på att falla tillbaka i gammal vana. Be om hjälp i stunden. Jag har ju faktiskt en fin man som värnar om mig att vända mig till. Ska försöka lägga ner min kan-själv grej jag har för mig. Blir nåt att öva på.

Dag 11
Gick förbi bolaget på lunchen idag. Kände ingen dragning in. Fortsatte gå och kände en känsla av frihet.
Brukar ta omvägar annars så jag slipper se det vinet som visas i rutan men så kan jag ju inte hålla på heller. Då ger jag min alkoholism större makt än den ska ha. Jag ska ju ta tillbaka makten.

Ytterligare en bra dag på jobbet. Hade lönesamtal och känner mig nästan stolt över mig själv 😂. Det gick över förväntan.
Tänkte fira det med att köpa hem en bukett 💐 att njuta av.

@Lina. 2.0 Minns att jag testade mig själv att gå förbi bolaget i början av min nykterhet, för att se hur jag skulle reagera. Det var lite märklig känsla inom mig när jag passerade, inget sug men mer minnen som passerade av när jag packade mitt vin eller B&B i ryggsäcken, bakis och försökte se ”normal” ut. Skammen. Den välkända skylten ovanför ingången. Lite smått ångest över hur ofta jag besökte stället och smygandet inför folk. Det var skönt att passera och tänka att, dit ska jag aldrig mer gå in. Ofta registrerade jag bolagsskylten när jag var ute och åkte med bilen på olika ställen, men idag gör jag det inte längre. Nu är det som att passera vilken slags affär som helst. Så för mig var det bra att passera bolaget och till slut blev den oviktig och som luft för mig.

Grattis över ett bra lönesamtal. Var superstolt över dig själv, det är du värd och njut av blombuketten🌺💕

@vår2022 ja minnen kom det, och då kände jag att det var skönt att jag inte "behövde" gå in där idag. En dag ska nog även jag kunna gå förbi bolaget utan att registrera att jag gör just det. Jag är en ganska manlig kvinna så en dag kanske att gå förbi bolaget blir som att gå förbi glitter, en affär jag ibland skakar huvudet åt 🙈😂😂
Tack så mycket 💕🌸