Jag kommer inte ihåg hur eller varför det började. Men sakta sakta började jag/vi dricka vin till vardags. I början tror jag det bara var någon gång ibland, men de senaste åren har det blivit varje dag. Vi delar på en flaska på kvällen. Oftast är det min idé (99%), det är jag som ställer frågan ’Vill du ha något att dricka?’. Jag behöver inte precisera vad det gäller för dryck. Ibland säger han nej, han vill hellre bara ta sig ett glas rom eller whiskey och för honom räcker det. Då står jag där och undrar - men jag då? Jag är inte så förtjust i starksprit, jo bara gin & tonic. Men det är vinet som har tagit över. Så, jag kan öppna en flaska för att ta ett glas, det kan bli två. Ibland räcker det, men då står ju flaskan kvar till dagen därpå och då dricker jag upp den till lunchen istället. Ibland tar han ett glas och jag tömmer resten av flaskan, lika bra för då finns ju ingenting kvar till dagen efter.

Jag har under många år jobbat på samma ort där vi bor, så jag har gått hem på lunchen.
Vi bor inte i Sverige utan i ett land där man kan köpa alkohol i matbutiken. Ibland när jag inte har planerat min lunch har jag gått förbi matbutiken på vägen hem, och då slinker en flaska vin ner i korgen, både till lunch och till middag. Jag har även hittat en webbsida som säljer alkohol, med express leverans på 24h. De har fantastiska erbjudanden och ibland erbjuder de gratis leverans - då måste man ju passa på…
Nu har jag bytt jobb, men får jobba hemifrån flera dagar i veckan. Då blir det också lätt att ta sig ett glas.

Min sambo dricker inte som jag. Han behöver inte dricka, egentligen konstigt då han inte kan eller vill sluta röka. Han kan ta sig ett glas eller två och sen är det bra. Han dricker aldrig på lunchen, varken på vardagar eller helger.

Det här är inte den första gången jag försöker. Vad jag försöker är inte riktigt klart ännu, men här och nu är det att inte dricka. Varje dag utan är en bra dag.
Jag har gjort vit månad tidigare, jag har haft uppehåll på flera veckor pga medicinering, så jag vet hur skönt det är att inte dricka. Att vara sig själv, vara hel. Att veta att när jag skrattar så är det för att JAG tycker något är roligt. Att veta att när jag blir arg och bråkar, då är det för att JAG är arg, inte för att jag är berusad. Den där känslan att vara fri.

Jag har tidigare pratat med min sambo om mitt problem. Han säger ’ok, då drar vi ner på drickandet’, men det är ju lätt för honom att säga, han har ju inte samma dragning som jag.

Den här gången så har jag inte sagt något, bara anmält mig till programmet här och i och med det också börja skriva offentligt. Jag har skrivit för mig själv under de tidigare gångerna, men nu tar jag steget och låter andra läsa.

Idag är jag inne på dag 4 och det känns bra.

82 dagar nu.

I morse tog jag mod till mig och frågade sambon om han insåg hur mycket jag drack tidigare. Han svarade ja.
Men längre fram i diskussionen insåg jag att han inte hade en susning, så jag tog steget ut och berättade sanningen. Han sa 'det viktigaste är ju att du har slutat nu'. Det kändes så skönt att få ut det, nu vet han varför jag måste hålla på mig.

Ser nu hur jag vill ha det efter mina +100 dagar. Jag kommer att dricka på väldigt speciella tillfällen. T ex, vi har en middag inbokad på 2* restaurang med 8 rätters meny med dryck om 3 veckor. Det är förra årets julklapp från mina svärföräldrar. Vi bokade till november, för jag ville få göra mina 100 dagar. Jag vet att jag kommer att dricka några glas vin till maten då det ingår, men sedan vill jag gå tillbaka till min rutin. Jag vill inte dricka i övrigt, det är så skönt att få slippa och må bra istället. Har hittat en mycket god a-fri gin som funkar, så jag kör vidare på det.

Nya jobbet är toppen.

Fin lördag / 🐯

@cthd Grattis till 82 nyktra dagar! 🥳🥳🥳 Bra att du tog snacket med sambon också. Verkligen fejsade sanningen. Och han har helt rätt - huvudsaken är att du har slutat dricka nu!

Två-tre glas på den middagen gör nog varken till eller från, men var beredd på att suget väcks direkt. Börja inte deala med alkoholdjävulen!

Kram 🐘

@cthd Grattis till 82 dagar!🥳. Så bra att du talade klarspråk med din man, det blir så mycket bättre när man har sin partner med på banan. Häftigt med 8-rätters middag, hoppas det smakar utsökt och grattis till nya jobbet också🥳.

Ha det gott!❤️

@Andrahalvlek @vår2022 Tack fina ni ❤️

Läser och lyssnar på poddar. Känns som om jag har kommit vidare och börjar acceptera ett liv utan eller med väldigt lite alkohol i och det är faktiskt OK. Men jag är på min vakt, hjärnan kan ibland få in en på andra banor och tankarna kan vända riktning. Jag vet bestämt att jag inte vill tillbaka till hur jag hade det tidigare eller som det blev i somras, då jag slappnade av och lät drickandet återigen ta plats i min vardag.

Äter sedan 1,5 månad antidepressiv medicin och jag träffar parallellt en psykolog. Nu sist berättade jag för henne om alkoholen. Det var så skönt, hon ställde frågor som var, när, hur och varför? Finns nog en hel del där att gå igenom.

Det är så skönt att få slippa må dåligt av drickande, för det gör mer ont än gott.

Hoppas ni haft en bra helg 💕
🐯

+100

Jag har gjort det! Jag klarade mina 100 dagar 💪
Idag 103 och det känns toppen.

Denna omgång kommer att avslutas på 104 dagar, eftersom vi har vår 8-rätters middag på lördag. Men jag kör på nytt från och med söndag och ser framemot att få räkna dagar igen.

Ramsan i mitt huvud:
'den 12 mars slutar jag dricka'.

P.g.a. diverse anledningar har jag druckit alkohol i stort sett varje dag i nu två månader. Ibland bara ett glas, ibland 1 flaska vin. Jag vet att det inte är ok, men kom in i svängen att det var lättare att ge efter för suget än att kämpa emot.

Men nu orkar jag inte längre.

Skriver här för att göra det officiellt för min egen del. Ska se om jag startar om programmet, behöver hitta motivationen att leva a-fritt igen.

Så nu kör jag, en dag i taget.
Varje dag utan är en bra dag!
Fin söndag på er alla 🐯

@cthd Välkommen tillbaka! Skrev precis ett inlägg om att tankar:

Det är en skillnad att tänka;
-Jag ger upp! eller -Jag ska pröva ett annat sätt
-Jag kan inte göra bättre eller -jag kan alltid bli bättre
-jag kommer aldrig att klara det eller -jag ska lära mig hur man gör
-Det här är för svårt eller -Det här kanske tar lite längre tid
-jag kan ingenting eller -det här behöver jag öva mera på

Så att styra fokus och flytta uppmärksamheten dit du vill ha den, ger positiva tankar och positiva känslor. Det kan ge motivation, vilja och styrka till att leva nyktert.

Nu kör vi! Ha en fin söndag!💪❤️🌞

@vår2022 @majken_r @Andrahalvlek
Tack fina ni!

Tur i oturen - jag får lite hjälp på traven så här i början... måste börja med medicinering (i minst tre månader) från och med i morgon. Läste nu ikväll på bipacksedeln, man inte ska dricka alkohol i samband med den. Det är ju toppen!
Många tankar som måste tas hand om, känns bra att kunna göra det nu med klart sinne.

Ha en trevlig kväll!

9 dagar har gått. Utan medicinen som jag måste ta, hade det varit väldigt väldigt svårt.
Förlorade en nära familjemedlem i förra veckan och det hade varit så skönt att få dricka för att komma bort ifrån sorgen. Men nu är det bara att ta tag i den och alla riktiga känslor utan filter.
Just nu har jag inget sug, då jag vet att jag inte kan dricka. Men jag måste ta tag i grunden igen, jobba med varför jag inte vill dricka, så jag inte trillar dit den dagen jag slutar med medicinen (vilket pga bieffekterna jag har, hoppas blir snart).

@cthd Beklagar sorgen💕. Att bearbeta sorgen nykter, med äkta känslor, kommer att vara så värdefullt. Alkohol kan dämpa en stund, men även förvanska känslor och samtidigt som bearbetningen av sorgen stannar av. Den försvinner inte med hjälp av alkohol. Bra att du ska ta tag i grunden igen för att ha en plattform att utgå ifrån.

Sköt om dig❤️