@majken_r @vår2022
Hej på er brudar!
Det fungerar bra. Har inte haft någon dikeskörning sen sist. Jag har lättare att avstå alkohol och känner att jag mer och mer är klar med det. De senaste dikeskörningarna har inte varit snygga även om det bara varat nån dag. Men jag har ingen kontroll när jag dricker, vill bara ha mer. Ända rätta är att inte dricka alls.
Nästa vecka åker jag till Spanien och den här gången blir den helt vit. Förra året när jag åkte dit så föll jag ju ganska omgående trots att jag hade över en månad ✅ -dagar. I år reser en väninna med mig, en som är väldigt sparsam med att dricka. Hon mår inte alls bra av alkohol så jag tror nog även hon avstår om jag gör det.
Så på eran fråga så går det faktiskt bra!
Å jag har en förälskelse sen 5 veckor tillbaka som ger mig uppåt-kickar, behöver inte vinet då!
Är väldigt sällan inne och läser här men när jag gör det så läser jag alltid era två trådar @vår2022 @majken_r ❤️ Är glad för att Ni tänker på mig!
Kram

@Rehacer Åh, vad roligt att höra av dig. Kul att du mår bra och att det går bra att avstå vinet. Underbart med en förälskelse mitt i allt som ger dig uppåt-kickar utan vin❤️❤️❤️. Jag riktigt ler när jag läser det😁. Du får väl berätta mer om du vill en annan gång om du vill. Och sedan en spanienresa nästa vecka också🌞. Njut och ha det riktigt bra, det är du sååå väl värd. Kram🥰

majken_r

@Rehacer Hej!! Men så härligt med förälskelse, du är såå värd!😍 Hade varit kul att hänga och höra dig berätta mer😇 Spanien låter skönt, och så bra att resan blir fri. Tack för dina fina ord, de värmer! Och att du tänkte jag hade 300 dagar ser jag som en framtidsvision💪🏼🤩 Kram på dig, du är grym!

Hej @vår2022
Livet rullar på i full fart och det går riktigt bra. Igår började jag nya jobbet och det är verkligen korvstoppning, men kul! Kommer bli en spännande tid framöver!
Spanienresan med min väninna gick så bra som jag önskat. Inte helt A-fritt, men bara någon enstaka öl så det kändes okej. Enormt skönt och befriande att resa med någon som inte dricker som jag kan (kunde) göra.
Kärleken håller i sig och jag svävar fram på moln. Kunde inte tro att man kunde drabbas så av magpirr, förälskelse och längtan vid 51-års ålder! Det som känns tryggt i det hela är att vi är gamla lovers, vi hade en fling som varade under knappt 2 månader för 30 år sen. Vi har inte vetat något om varandra under alla dessa år men när vi väl fick kontakt igen så var det full brand från typ dag 1 (å det är nu snart 8 veckor sen). ❤️
Lycklig!
Livet går bra nu, men jag vet att det snabbt kan vända.
Kram 🤗

@Rehacer Åh, vad roligt att höra av dig! Ja, det är jobbigt att vara ny på jobbet. Håller fortfarande på att lära mig nytt varje dag men är ändå lite varmare i kläderna. Kul att Spanienresan gick så bra som du önskade. Grattis till kärleken!🥳. Underbart😍. Tänk vilka vändningar livet kan ta, det finns en mening med allt. Ni var inte riktigt mogna och ämna de för varandra för 30 år sedan, men nu sker det! Jag är så glad för din skull och ler med hela ansiktet när jag läste och skriver till dig. Du är så värd, nytt jobb och ny kärlek!

Njut och ha tilltro till att det ska gå bra. Massor av kramar❤️

majken_r

@Rehacer men wow!! Så härligt! Kär och lycklig, och att laddningen fanns kvar. Magiskt! Spännande med nytt jobb, jag har också bytt fast på samma ställe. Men, kärlek. Herregud så vackert, du är så värd❤️

@majken_r
Hej min vän,
Så härligt att ha en hälsning här från dig! ❤️
Jag har det bra, men är otroligt sliten & trött. Att börja nytt jobb samtidigt som man hjälper sin tidigare arbetsgivare med fakturering & ännu tidigare arbetsgivare med bokföring mm det tar på krafterna. Jobbar otroligt mycket nu och hjärnan kokar. Trött är bara förnamnet!
Att dessutom ha en ny kärlek som man vill lägga all sin vakna lediga tid på kräver oxå sitt. På gott och ont, men mest gott! Är kär som en klockarkatt! ❤️
Tyvärr har vinet smugit sig in igen, kan bara skylla på att jag behövt en ventil. En falsk indikation på att jag behöver det & att det får mig att slappna av. Men jag vet såå väl att det gör mig ännu tröttare och sliten att ta några glas då och då. Måste ta nya tag. Igen. 😕
Imorgonbitti hämtar jag älsklingen på Arlanda och senare på dagen kommer barnen med respektive hem och stannar över helgen. Kommer bli en fin helg! ❤️
Jag tar tag i livet på måndag igen.
Hoppas att Du har det fint. Läste att det var både upp & ner hos dig. Hoppas ”ner” löser sig. ❤️
Stor kram 🤗

majken_r

@Rehacer Kär som en klockarkatt låter underbart!! Så glad för dig🥰 Jobbsituationen låter mindre underbar men lägger sig så småningom låter det som. Har en ny roll på jobbet och är också lite överhettad 🫠 Vinet är ju ingen höjdare, fint att du är vaksam på det. Blir lite nyfiken på om din kärlek dricker ”normalt” Låter som helgen kommer bli fin!! Min ser ut att bli riktigt bra🥰 Stor kram!!😘

@vår2022 @Kebne1
Vad glad jag blir att det finns människor som er där ute i cyberrymden som tänker på en!
Det värmer verkligen! <3

Jag mår bra, det gör jag!
Kan inte ljuga och säga att allt är perfekt, men det är inte superlångt ifrån.
Jag har mött mannen i mitt liv och allt funkar såå bra även om vi bor över 50 mil ifrån varandra.
Jag bytte ju jobb i september och i och med det har jag kunnat jobba mkt på ett av våra kontor som lägligt ligger i hans hemstad, det har såklart gjort att vi har kunnat träffats mycket. Nya jobbet är dock väldigt rörigt och stökigt. Hade väl önskat att det varit lite enklare från start men det är extremt rörigt.
Bortsett från allt detta så är ju såklart frågan hur det går med mitt drickande?! Jag har inte träffat en man som är nykterist, även om jag innerst inne önskat att han var en. Det hade varit så mycket lättare. Han gillar att dricka, han tar gärna något vardag som helg. Å såklart är en sån som jag inte svårflörtad.
Men det går inte överstyr och jag känner ändå att jag/vi dricker så mycket mer måttligt än jag gjorde ensam i soffan med min flaska.
MEN jag längtar efter att bli helt fri, det ska jag inte gå under stol med. Att kämpa mot nykterhet ensam är otroligt tufft men att göra det med någon man älskar som oxå gillar att ta ett glas vin är ännu tuffare.
Jag har iallafall presenterat min filosofi om att januari ska vara helvit, som jag brukar. Å att jag förra året körde 90 dgr utan alkohol in på det nya året. Han är helt på. Så vi kommer köra på det! Blir spännande att se hur vi tacklar det, för det är inte lätt.. jag vet ju det. Men så kommer det bli.
Så vem vet, jag kanske blir stammis här igen. Jag är den där som som "kommer tillbaks som en gummiboll". :)

Ha en fin avslutning på 2022!
Kan verkligen sakna gemenskapen här!
Kram

@Rehacer Hej! Vad roligt att höra av dig😁. Och att du hittat mannen i ditt liv❤️. Perfekt att du kan jobba i hans hemstad så ni kan ses. Hoppas att rörigheten och stökigheten ordnar upp sig på ditt jobb. Jag har nu varit på min nya tjänst i 6 månader och det har varit jobbigt att vara ”ny på jobbet” men det börjar landa allt mer.

Vad fint att ni ska ta en vit januari ihop. Det är som du säger tuffare att sluta tillsammans med sin partner om man inte vill göra det på samma sätt, med samma regler. Jag slet med att minska drickandet i åratal med min man. Han tyckte att jag bara skulle dricka mindre, så skulle det bli bra. Jag visste innerst inne att jag hade svårt för det, men sade inget, med risk för att det inte skulle köpas hem vin. Ett sådant otroligt velande inombords, säga nej, säga ja och att säga ja vann alltid. Vi bestämde att vi inte skulle dricka på vardagar, men det ruckades alltid på det. På vägen hem, förbi bolaget kom suget, någon av oss slank alltid in och köpte ett par flaskor. Till slut var det en självklarhet att slinka in varje dag på vägen hem. Och senare handlade vi ett par boxar åt gången för att slippa handla varje dag. Jag slutade tänka och bara drack på.

Denna gång, när jag blev nykter på riktigt, sade jag att det går inte längre. Jag kommer att gå under, vi måste sluta helt, vi måste göra det tillsammans, annars kommer det inte att gå. Jag berättade om all min ångest inom mig och att jag smygdricker, gömmer och tar återställare. Att jag är alkoholist. Då fattade han allvaret. Sedan dess köper vi aldrig hem alkohol mer. Han dricker 3,5 öl ofta, han vill inte överge alkoholen helt. Det stör mig bara ibland, nu när jag blivit nykterist😂. Han dricker dock aldrig starkare än så, någon starköl har det blivit på fest, men han är aldrig full.

Önskar dig ett Gott Nytt År med massor av kärlek🌟❤️

@vår2022
Hej,
Tack för att du delar dina tankar om hur du upplevt det och hur fina upplevelser varit! Jag uppskattar det lika mkt nu som förrut!
Jag har varit ärlig från start med min pojkvän (eller vad sjutton kallar man dom efter 50+??!) att min relation till alkohol är problematisk. Att jag dricker alldeles för ofta och mycket. Att jag har beroendet nedärvt. Jag har inte hymlat om det och det har känts så skönt att kunna vara ärlig från start. Inte för att vi direkt tagit hänsyn till det hittills och struntat i vinflaskan när vi setts, men ändå.
Att jag varit tydlig med att jag inte vill dricka under x antal veckor/månader fr om 1/1 har han tagit med ro och bara sagt att han hakar på. Kanske kommer vi fram till något bra under de veckorna. Förhoppningsvis. För han är min man nu och jag vill få alla bitar att fungera, även denna stora pusselbit. Så det är bara att försöka! ❤️

@Jan.3. Tack för hejarop! 🥰
Har inte hunnit läsa ifatt här än, hur går det för Dig?

@Rehacer Verkligen bra att du berättat som det är från start. Det bådar för en ärlig relation. Det som är en fördel med att vara två om att inte dricka är att man hjälper varandra från att avstå om sug kommer. Minns att jag i början när jag fick sug efter att det varit stresssigt, sade högt, jag vill ha vin! Det var bra att säga det högt till honom och han sade, jag tar fram glass till dig istället😂.

Ha det gott!❤️

@Rehacer vad roligt att höra av dig. Grattis till ditt bra förhållande med din pojkvän. Klart du ska kalla honom pojkvän :)
Som @Vår2022 skriver, superbra att du är ärlig med hur det varit och hur det är och vad skönt att han verkar så positivt inställd på att göra den vita månaden tillsammans med dig, det tycker jag låter som en perfekt start på ett nytt år.
Önskar dig ett gott nytt 2023

Dag 2
Han frågade idag om han verkligen måste ta med all dricka som är kvar från jul & nyår när han åker hem i övermorgon.
”- Måste jag även ta med rödvinsflaskan trots att du inte gillar rödvin”?
Jag säger ” - Ja, du måste ta med allt, för jag dricker upp varenda droppe oavsett vad det är när tillfället ges och suget sätter in”.
Då tar han mig i sin stora varma famn som jag nästan drunknar i och säger att han älskar mig så! Att jag är det bästa som hänt honom och att han är stolt över mig.
Det känns så bra att han vet och inte backar en millimeter för vetskapen. ❤️