Det stora blå

Profile picture for user Allegra

Hej @Natalia ✨ Har legat däckad i influensa hela förra veckan. Segt men även en anledning att sova mycket, vilket är en av mina favoritsysselsättningar :)

Igår började jag lyssna på Craig Beck ”Alcohol lied to me”, @andrahalvlek brukar rekommendera den och jag blev väldigt pepp av Becks energi! Han har läst in ljudboken själv och är en väldigt övertygande röst.

Mår bättre idag och har budat på ett par vandringskängor på Tradera inför vintern. Vill aldrig mer bli stillasittande, passiv och trög.

Hoppas allt okej med dig, @Natalia ❤️

Profile picture for user DRacker

@Allegra Kram på dig! Jag hoppas att den magnetiska lockelsen inte har kommit tillbaka mer efter din senaste upplevelse! Så sjukt jobbigt det är när suget sätter in med full kraft! Gäller att ha bra strategier till hands så man inte dras med! Tror det kanske var @vår2022 eller om det var @Andrahalvlek 🤔 som skrev så klokt till mig att lista de fem värsta fyllesynderna och snabbt som tusan kasta fram dem när suget sätter in. Jag får dock så pass mycket ångest av pinsamheterna att jag knappt vill påminna mig om dem, men jag nuddar vid minnena av dem, plus hur jäkla dåligt jag mått och det har hjälpt mig mycket hittills. Du är stark som bara den som lyckas stå emot, varje dag, så länge! Kraaam 🥰🎉🤗

Profile picture for user Allegra

Hej @DRacker 😊 Ja, den sortens sug har jag inte stött på tidigare, inte förrän nu, då jag verkligen inte _vill_ dricka! När jag funderar på det, så framstår det mer som en tvångstanke än ett fysiskt begär, om det makes sense. Nåväl, har haft en lugn period pga influensa och igår kände jag mig såpass bra att jag tog mig till gymmet. Har inte tränat på länge så jag startade upp i all enkelhet - på löpbandet, med ”Alcohol lied to me” i hörlurarna :) En effektiv kombo kan jag säga!

Mina fyllesynder dyker upp i skallen titt som tätt, det är vansinnigt skamliga grejer men viktigt att inte förtränga dem. Det värsta är nästan att man fortsatte dricka trots dessa pinsamheter. Men inte längre, idag är jag nykter✨ Kram till dig💜

Profile picture for user Allegra

Jag är tillbaka på yogamattan!! En underbar känsla. Hade bokat det ”snällaste” passet för att inte bli deppig av att kroppen är otränad. Efteråt körde jag löpband och styrketräning. Struntade i om någon såg att jag klickade i de lättaste vikterna. Har gjort misstaget att gå ut för hårt och skada mig, många gånger.

Annars känns novembermörkret mer påfrestande än någonsin, har svårt att ta mig för något vettigt efter att solen gått ner.
Mitt nästa mål är att öppna en bok igen! Pga mitt missbruk har jag i princip bara orkat kolla på mer eller mindre bra serier på Netflix. Det håller inte i längden.

Profile picture for user vår2022

@Allegra Ja, härligt att du kommit igång! Och vad bra att du gör det försiktigt. Att skada sig är eländigt och det tar tid att återställa sig. Det ger verkligen måbra hormoner och är skönt för kroppen och knoppen.

Jag slötittade också mest på Netflix serier men har läst ut många böcker som nykter. Brukar googla efter bra böcker och beställer hem ett gäng i taget. Det är något jag längtar efter varje kväll. Läser en stund tills ögonen inte orkar mer innan jag ska sova och då sover jag så gott.

Du jobbar på så bra! Sköt om dig❤️

Profile picture for user Allegra

Ja, nu är jag på banan @Himmelellerhelvette och det känns så bra! Det var krångligt att ta sig hit och vägen är fortfarande inte spikrak. Men det tog lång tid att gå vilse så det är väl egentligen inte konstigt att det tar en stund att hitta hem.

Försöker fokusera på mina framgångar och jag kan se att jag sedan i somras har förändrat min attityd - svårt att sammanfatta processen men i stora drag går det ut på att ta in mycket fakta om alkohol, andra människors berättelser (bl.a. här) analysera tidigare beteenden och mönster men kanske framför allt *göra* bra saker: laga mat, umgås mer med familjen, vara mer fysisk (promenera, träna). Det är som att vända ett stort fraktfartyg i en väldigt liten bukt 😊🐬

Profile picture for user Allegra

Förr i tiden var jag en läsare @vår2022 och trots att jag under senare år hamnat långt ifrån läsandet så har jag kontinuerligt köpt böcker. De ligger i olika travar lite här och där och längtar efter att bli öppnade och lästa. Snart så…😎

Profile picture for user Himmelellerhelvette

@Allegra låter som en jättebra plan❣️ Jag behövde bestämma mig och sen läste jag böcker som hjälpte till att ändra mitt undermedvetna. Jag tänker någon gång varje dag på hur illa vissa lägen varit för att till fullo förstå att jag inte kan återvända. Jag har skrivit ner massa olika situationer som är pinsamma och tragiska och dom kommer upp i minnet och påminner mig om varför jag inte kan prova igen. Men det har tagit tid att förstå hur illa det varit, förhandlaren har sagt våren, sommaren men nu tänker jag inte bestämma något utan tar det som det kommer och hoppas att jag aldrig mer kommer tro att jag kan bli måttlig igen. Jag har ju försökt och aldrig lyckats för det har alltid slutat med för mycket, dricka ikapp.

Riktigt kul att ha dig på spåret igen, träningen är verkligen en livlina som inte går att släppa, verkar som om du också tränat hela livet och då vet du som jag att det är i träningen de starkaste lyckopillren finns❤️

Kram💕

Profile picture for user Allegra

Bra idé @Natalia !! Ska framför allt plocka fram julstjärnorna som skall hänga i fönstren. Har några stycken med fina mönster och färger✨✨✨ Planterade om en amaryllis häromdagen, aldrig gjort förut, nyfiken på om den kommer gilla sin nya jord och kruka. Så det är nog det jag kommer att fokusera på; stjärnor och växter 🌟🌺