Jag har nu klarat av nio hela dagar utan bag-in-box vin, utan smygandet och smusslandet.
För tio dagar sen rämnade fasaden och min man gav mig ett ultimatum.
”Bli nykter eller skilsmässa. ”
”Tala om för barnen och dina föräldrar att du är alkoholist. ”
Morgonen efter tömde jag mina gömmor av vin och åkte hem till mina föräldrar med det.
De hade inte anat någonting och tyckte jag var stark som tar tag i det.
Våra barn sa ” vi älskar dig mamma och vi vill inte oroa oss mer”
Det skar i hjärtat 💔
Det är klart att de har vetat även om de inte bor hemma längre.
Första veckan har gått jättebra
Jag sover gott all tyngd o ångest pga alkoholen har släppt.
Alla runt mig stöttar mig och jag har inga problem med att säga
Nej tack jag kan inte dricka alkohol längre !
Var på restaurang åt gott drack vatten.
För att jag har BESTÄMT mig.
Kroppen reagerar med huvudvärk men en Alvedon tar hand om det.
Tänk att jag efter 4 års eskalerande drickande kommit till denna punkt
Jag skall fan i mig klara av detta med.

@Torparn_76 Bra beslut du tagit att bli nykter. Forumet här har hjälpt mig mycket. En säker plats att yttra sina tankar bra som dåliga. Vet att du är inne i en otroligt jobbig fas där både fysiskt och psykiskt kroppen skriker efter sitt gift. Men efter ett par veckor lugnar det sig och du känner dig frisk o stark. Kämpa för varje nykter stund det är det värt.

@Helahea Tack så mycket 🙏 Det går helt OK ändå men vore skönt att bli av med huvudvärken och det diffusa suget. Är dock rädd för att det ”går för lätt” och att man ska glömma av så tar hjälp med självtest mellan varven för att påminna mig…

@Torparn_76 En diffus huvudvärk hade jag i 1-2 månader. Abstinens. Men huvudvärken efter kaffe är värre tycker jag.

Angående att du är orolig över att det ”går för lätt” - så tyckte jag också. Och många, många fler här på forumet. Orsaken till att det upplevs så är att man verkligen har bestämt sig - inifrån och ut. Det blir inte så många tillfällen att ”förhandla” med alkoholdjävulen då. Man svarar nej, nej, nej på alla förslag som kommer. Lugnt och ihärdigt. Nej, nej, nej.

Sök på intervention” på youtube så blir du avskräckt om suget kommer. Det kommer och går länge, men med tiden blir det endast försiktiga viskningar, och det blir allt glesare mellan gångerna.

Kram 🐘

@Torparn_76 Det som nästan är plågsammast att se är när de ljuger sig blå, för att freda sitt missbruk.

Jag har ett eget minne från när jag var i tonåren. Jag blev arg på min supande pappa och skrek åt honom att ge mig bilnycklarna. Han skulle inte köra bil 🤬 Han hade dock alkohol gömd i bilen, så nycklarna ville han inte lämna ifrån sig.

Han satt där i soffan som en lallande idiot och hade ”ingen aning” om var bilnycklarna fanns. Jag stod upp och röt på honom. Sen böjde jag mig fram och såg att han hade slängt bilnycklarna på golvet under soffbordet. När jag stod upp såg jag dem inte.

Det är snart 40 år sen, då jag var 14-15 år, men minnet gör mig fortfarande ledsen och besviken inombords. Han dog till slut av sitt missbruk, och det är 20 år sedan.

Kram 🐘

@Andrahalvlek
Oj vad jag känner igen den där historien. Min pappa var alkoholist och dog av sitt missbruk, även jag har skrikit på honom för hans fylleidioti…

Min pappas pappa var också alkoholist, dog innan jag föddes… hela mitt liv har jag fått höra den där historien om när pappa barrikaderade sig framför en dörr och gömde bilnycklarna för sin fulla pappa för att han inte skulle åka ut med bilen och ta livet av sig. När pappa inte orkade längre så bad min farfar om bilnycklarna för att få åka och köpa cigg… och åkte och tog livet av sig.

Herregud sånt trauma… och varför ska sådant beteende återupprepas om och om igen i generationer ? Glad att jag kan stoppa innan något sådant sker mig.

Förlåt för trådkapning!

@SHG Håller med! Vi vill inte trampa i våra pappors fotspår mer! Vi vet redan hur det slutar. Jag brukar säga att min pappa nådde botten för oss båda, själv backade jag snarare från stupet.

Kram 🐘

Jag tror att det är Nykter dag 179
Är inne i en jobbig period. Tänker mycket på alkohol. Det skulle vara jättegott med ett glas rödvin 🍷 eller champagne 🥂
Bli lite lullig njuta lite.
Jag vet att det är bedrägligt Aldrig första glaset.
Har starkt stöd av mina nära och kära.

@Helahea Starkt jobbat, grattis till 179 dagar!🥳. Det kan gå lite upp och ned, men du är på god väg mot en återhämtad och balanserad hjärna. Det blir också bättre ju längre tid du är nykter. Bra att du har stöd av nära och kära när det känns tufft för dig. Kanske finns det något under ytan som skaver och skapar sug och som du behöver reda ut i? Mig hjälpte det att fokusera på positiva tankar om hur skönt det är att vara nykter och inte ägna några negativa tankar på att det skulle vara gott med vin och bli lullig.

Vilka tankar man har påverkar våra känslor, så fokusera på det positiva. Kämpa på!❤️

@Helahea hej!
Jag är inne på dag 7 och kanske lite närmare själva användandet av alkohol än dig. Och ville bara påminna dig om att det där sköna lullandet snabbt och enkelt blir till alldeles för mycket, för ofta. Sömnlösa nätter, vakna kallsvettig, ångest, försöka pussla ihop vad fan man gjorde eller sa, ständig oro för att någon ska ha hört eller sett dig. Det är inte värt det! Håll ut!

Nykter morgon 192
Igår kväll hade jag en rejäl dipp. Hade jag varit ensam hemma hade jag nog letat igenom skåpen efter någonting med alkohol. Tror att hostmediciner är boven. Berondejävulen klickade i gång direkt. Men samtidigt kunde jag ju inte hosta mig igenom nätterna.
Gick o la mig tidigt och tog INGEN hostmedicin och har sovit den mesta delen av natten.
Nu får jag lyfta mig själv igen o kämpa på.

Nykter dag 200
Många tror säkert att livet är en räkmacka så här efter 200 nyktra dagar. När jag kom hem efter jobbet idag var min föraren tanke ” åh ett glas vin” . Så slog jag bort den där tanken och slår upp en kopp kaffe och försöker hitta lugnet i själen igen.
Men Jippi 200 🥳