Nykter morgon dag 10

Jag har nu klarat av nio hela dagar utan bag-in-box vin, utan smygandet och smusslandet.
För tio dagar sen rämnade fasaden och min man gav mig ett ultimatum.
”Bli nykter eller skilsmässa. ”
”Tala om för barnen och dina föräldrar att du är alkoholist. ”
Morgonen efter tömde jag mina gömmor av vin och åkte hem till mina föräldrar med det.
De hade inte anat någonting och tyckte jag var stark som tar tag i det.
Våra barn sa ” vi älskar dig mamma och vi vill inte oroa oss mer”
Det skar i hjärtat 💔
Det är klart att de har vetat även om de inte bor hemma längre.
Första veckan har gått jättebra
Jag sover gott all tyngd o ångest pga alkoholen har släppt.
Alla runt mig stöttar mig och jag har inga problem med att säga
Nej tack jag kan inte dricka alkohol längre !
Var på restaurang åt gott drack vatten.
För att jag har BESTÄMT mig.
Kroppen reagerar med huvudvärk men en Alvedon tar hand om det.
Tänk att jag efter 4 års eskalerande drickande kommit till denna punkt
Jag skall fan i mig klara av detta med.

Profile picture for user vår2022

@Helahea Jag brukar sätta fokus i mina tankar på hur skönt det är att vara nykter och på hur skönt det kommer att vara att vakna upp nykter nästa morgon. Sätta fokus på positiva tankar om hur fräsch det är att vara nykter och hur bra kroppen och hjärnan få må av att vara nykter. Hur klara dina tankar kommer att vara. Hur duktig du är som är nykter och att det finns en långsiktigt plan du följer där nykterheten kommer att ge dig så många positiva vinster. Att dricka vin en kväll ger inga positiva effekter, det tär och skadar dig.

Jag har upplevt inledningen av en middag med alkohol som jobbigast, när första glasen fylls på, men sen har det släppt och de positiva tankarna har kört över de negativa tankarna om att inte dricka. Det kommer att gå bra, håll fast vid att inte dricka, mata på med positiva tankar och tro på dig själv att du klarar det bra! 💪❤️

Profile picture for user Helahea

@Andrahalvlek det har gått strålande, svägerskan som kom med en flaska fint vin istället för en blomma sa jag åh tack snälla men den får du ge till din bror 👍🏻 Han fattade galoppen direkt.

Profile picture for user Andrahalvlek

@Helahea Åh, vad fint att du har stöd i din man ❤️ Och du klarade kvällen galant! Tänk att du samlar på dig nyktra erfarenheter en i taget, varsamt som om du trädde smultron på ett grässtrå. Vördnadsfullt. Varje litet bär är vackert och helheten är magisk 🥰 Det är stort på alla sätt, det du gör just nu. Och du fixar det!

Kram 🐘

Profile picture for user vår2022

@Helahea Vad fint att din make är ett så stort stöd för dig och att även han valde alkoholfritt, stor eloge till honom. Och vad bra gjort av dig, du fixade kvällen! Tänk vad skönt att vakna nykter imorgon bitti.

Ha det gott!❤️

Profile picture for user Helahea

Morgon nykter dag 115
Vaknar med en dunkande huvudvärk det snurrar massor med förkylningar på jobbet och jag verkar ha åkt på en av dom.
Helgen som var gick som på räls. Var hos dottern och hennes sambo, har sån tur att ha en fantastisk familj runt mig. Han jobbar extra på systembolaget och hade köpt hem en hel kasse alkoholfri dryck som vi alla provsmakade.
Kan bara säga OJ vad mycket goda alternativ det finns!
Om jag saknar någonting så är det ett riktigt gott rött vin. Men klarar mig bra utan 😊
Tänk 115 dagar det trodde jag aldrig ❤️

Profile picture for user Helahea

En hel vecka ensam hemma med hunden. Alla runt omkring mig är oroliga att jag skall dricka. Men jag känner mig starkare än någonsin. Varför skulle jag slänga bort 4 månaders nykterhet pga att min man åker iväg med jobbet en vecka?
Deras oro gör att jag blir ännu starkare för att bevisa att jag kan för att JAG VILL!

Profile picture for user Helahea

En hel vecka ensam hemma med hunden. Alla runt omkring mig är oroliga att jag skall dricka. Men jag känner mig starkare än någonsin. Varför skulle jag slänga bort 4 månaders nykterhet pga att min man åker iväg med jobbet en vecka?
Deras oro gör att jag blir ännu starkare för att bevisa att jag kan för att JAG VILL!

Profile picture for user vår2022

@Helahea Helt rätt! Varför slänga bort 4 månader i friheten mot att bli fast i fängelset igen. Nice att få visa dina nära att det är du som vill fortsätta vara nykter och den som gör jobbet💪❤️

Profile picture for user Helahea

Imorgon kommer mannen hem igen. Det har gått jättebra! Vilken skön känsla att leva fri från alkoholen. Men jag är en beroendemänniska jag äter mycket mer sötsaker nu. Men jag tar det med ro inte sluta med allt på en gång.
Tack alla ni som hejar på mig det betyder otroligt mycket.

Profile picture for user vår2022

@Helahea Hurra, vad du är bra! Man får ta en sak i taget. Jag åt massor av gotter i början men det var ok.

Visst är det härlig känsla att vara nykter och fri! Ha det gott!❤️

Profile picture for user Helahea

Nykter dag 133
Vet inte vad jag skall skriva egentligen. Mitt nyktra liv rullar på. Känner att det är naturligt att alla runt omkring mig accepterar att alkoholen inte längre är i fokus när vi träffas.
Glögg o vinkvällar. Lite mys tillsammans med vänner. De höjer inte ens på ögonbrynen utan accepterar att jag inte dricker alkohol längre. När någon frågar varför säger jag ” allt eller inget, då är inget bättre”
Fan va stal jag blivit 😊

Profile picture for user vår2022

@Helahea Ja, du är riktigt cool😎. Allt eller inget, då är inget bättre💪. Härligt att du känner dig så trygg med det och det lyser nog igenom hela dig. Grattis till dag 133🥳.

Ha en fin helg och tredje advent🤎❄️

Profile picture for user Helahea

Hej!
Idag har jag varit på Systembolaget de hälsade glatt p mig o sa det var länge sen. Ångesten kom som en våg genom mig. Men jag hämtade mig och sa Ja jag är nykter nu!
Jaha !!
Jag fick hjälp att välja alkoholfria alternativ till jul.
Så fantastisk personal

Profile picture for user Helahea

@Kristoffer @Andrahalvlek det var svårt för mig att parkera utanför, gå in genom dörrarna mm Men jag hade gett mig fan på att jag skulle göra det ! Efteråt var jag helt slut

Profile picture for user Helahea

Hoppas ni alla har klarat julhelgen utan Alkohol.
Att ni som jag känner er stärkta och positiva inför nyårshelgen.
I fredagskväll var det VÄLDIGT nära att jag tog till vin 😞 humöret här hemma var under isen det bråkades o gruffades över städning o matlagning mm Dottern med sambo var hemma o trodde detta var ett hotell.
Jag sa ifrån ” samling i soffan”
Om det skall vara så här måste ni fylla mig med vin !!! Och det tror jag INGEN vill.
Det var första gången sen 30/7 som jag sa ifrån på skarpen. Alla förstod vad jag sa skickade ut mig på promenad med hunden medans de förberedde det sista.
Så jag klarade hela helgen 👌🏻

Profile picture for user Helahea

Nykter Morgon 157
Kan ni tänka er dag 157
Jag är så otroligt stolt över mig själv och min familj.
Ni som hänger här inne vet vilken otrolig viljestyrka som krävs för att komma så här långt.
Att gå o lägga sig nykter på kvällen och vakna fräsch på morgonen.
Jag saknar fortfarande att laga mat med 🍷 lite i maten och ett glas till mig. Men det går över väldigt fort när jag tänker på vad jag vunnit.
Snart nyår maten och drycken är planerad. Det är ju nyckeln att planera och hålla sig till planen.
Så nu ser jag fram emot helgen

Profile picture for user vår2022

@Helahea Grattis till nykter morgon 157!🥳. Det är storartat! Snart 6 månader! Vad bra att du sade ifrån istället för att ta till vin innan julhelgerna. Det är precis så, man måste hitta nya sätt att agera på istället för att dämpa med alkohol. Och som du säger, att planera i förväg och hålla sig till planen. Det blir tryggt, tydligt och genomtänkt.

Tänk vad härligt att gå in i ett nytt år med en nykter livsstil. Tanken på det där glaset till matlagningen kommer att suddas ut allt mer och dina tankar på vad du vunnit besegrar ju detta lätt även nu.

Önskar dig ett riktigt gott nytt nyktert år och massor av nyktra härliga stunder🌟❤️❄️

Profile picture for user Helahea

Klarade av en festlig helg på bortaplan med mannen. Show med mat o dryck hotell med spa mm Inser att jag är mycket starkare än jag själv insett innan.
Skönt att även mannen också väljer alkoholfria alternativ när vi är ute.

Profile picture for user Andrahalvlek

@Helahea Heja dig! Och heja din man! Det är så häftigt när man faktiskt får uppleva att man har roligt trots att man är nykter. Man har till och med roligare! Och dagen efter känns också toppen.

Kram 🐘

Profile picture for user Torparn_76

@Helahea Grymt av dig!! 100 dagar är bra kämpat :-) Det är bra det här forumet att kunna dela erfarenheter och är själv lika tacksam som du att det finns, samt mina nära och kära.

Är inne på dag 12 här, längtar till 100 dagar men en dag i taget. Börjar redan märka av positiva effekter och fick faktiskt lite rush idag i kroppen när jag körde in till jobbet, kanske en tidig vårkänsla? Det var länge sedan det hände...

Profile picture for user Helahea

@Torparn_76 Bra beslut du tagit att bli nykter. Forumet här har hjälpt mig mycket. En säker plats att yttra sina tankar bra som dåliga. Vet att du är inne i en otroligt jobbig fas där både fysiskt och psykiskt kroppen skriker efter sitt gift. Men efter ett par veckor lugnar det sig och du känner dig frisk o stark. Kämpa för varje nykter stund det är det värt.

Profile picture for user Torparn_76

@Helahea Tack så mycket 🙏 Det går helt OK ändå men vore skönt att bli av med huvudvärken och det diffusa suget. Är dock rädd för att det ”går för lätt” och att man ska glömma av så tar hjälp med självtest mellan varven för att påminna mig…

Profile picture for user Andrahalvlek

@Torparn_76 En diffus huvudvärk hade jag i 1-2 månader. Abstinens. Men huvudvärken efter kaffe är värre tycker jag.

Angående att du är orolig över att det ”går för lätt” - så tyckte jag också. Och många, många fler här på forumet. Orsaken till att det upplevs så är att man verkligen har bestämt sig - inifrån och ut. Det blir inte så många tillfällen att ”förhandla” med alkoholdjävulen då. Man svarar nej, nej, nej på alla förslag som kommer. Lugnt och ihärdigt. Nej, nej, nej.

Sök på intervention” på youtube så blir du avskräckt om suget kommer. Det kommer och går länge, men med tiden blir det endast försiktiga viskningar, och det blir allt glesare mellan gångerna.

Kram 🐘

Profile picture for user Andrahalvlek

@Torparn_76 Det som nästan är plågsammast att se är när de ljuger sig blå, för att freda sitt missbruk.

Jag har ett eget minne från när jag var i tonåren. Jag blev arg på min supande pappa och skrek åt honom att ge mig bilnycklarna. Han skulle inte köra bil 🤬 Han hade dock alkohol gömd i bilen, så nycklarna ville han inte lämna ifrån sig.

Han satt där i soffan som en lallande idiot och hade ”ingen aning” om var bilnycklarna fanns. Jag stod upp och röt på honom. Sen böjde jag mig fram och såg att han hade slängt bilnycklarna på golvet under soffbordet. När jag stod upp såg jag dem inte.

Det är snart 40 år sen, då jag var 14-15 år, men minnet gör mig fortfarande ledsen och besviken inombords. Han dog till slut av sitt missbruk, och det är 20 år sedan.

Kram 🐘

Profile picture for user SHG

@Andrahalvlek
Oj vad jag känner igen den där historien. Min pappa var alkoholist och dog av sitt missbruk, även jag har skrikit på honom för hans fylleidioti…

Min pappas pappa var också alkoholist, dog innan jag föddes… hela mitt liv har jag fått höra den där historien om när pappa barrikaderade sig framför en dörr och gömde bilnycklarna för sin fulla pappa för att han inte skulle åka ut med bilen och ta livet av sig. När pappa inte orkade längre så bad min farfar om bilnycklarna för att få åka och köpa cigg… och åkte och tog livet av sig.

Herregud sånt trauma… och varför ska sådant beteende återupprepas om och om igen i generationer ? Glad att jag kan stoppa innan något sådant sker mig.

Förlåt för trådkapning!

Profile picture for user Andrahalvlek

@SHG Håller med! Vi vill inte trampa i våra pappors fotspår mer! Vi vet redan hur det slutar. Jag brukar säga att min pappa nådde botten för oss båda, själv backade jag snarare från stupet.

Kram 🐘

Profile picture for user Helahea

Jag tror att det är Nykter dag 179
Är inne i en jobbig period. Tänker mycket på alkohol. Det skulle vara jättegott med ett glas rödvin 🍷 eller champagne 🥂
Bli lite lullig njuta lite.
Jag vet att det är bedrägligt Aldrig första glaset.
Har starkt stöd av mina nära och kära.

Profile picture for user vår2022

@Helahea Starkt jobbat, grattis till 179 dagar!🥳. Det kan gå lite upp och ned, men du är på god väg mot en återhämtad och balanserad hjärna. Det blir också bättre ju längre tid du är nykter. Bra att du har stöd av nära och kära när det känns tufft för dig. Kanske finns det något under ytan som skaver och skapar sug och som du behöver reda ut i? Mig hjälpte det att fokusera på positiva tankar om hur skönt det är att vara nykter och inte ägna några negativa tankar på att det skulle vara gott med vin och bli lullig.

Vilka tankar man har påverkar våra känslor, så fokusera på det positiva. Kämpa på!❤️

Profile picture for user villejmer

@Helahea hej!
Jag är inne på dag 7 och kanske lite närmare själva användandet av alkohol än dig. Och ville bara påminna dig om att det där sköna lullandet snabbt och enkelt blir till alldeles för mycket, för ofta. Sömnlösa nätter, vakna kallsvettig, ångest, försöka pussla ihop vad fan man gjorde eller sa, ständig oro för att någon ska ha hört eller sett dig. Det är inte värt det! Håll ut!