@prinsessa Hej. Min plan var en nykter onsdag, och sen gjorde jag något jag aldrig gjort förut (tror jag, i så fall var det mycket länge sedan). Jag gick på restaurang, mådde bra på alla sätt och drack ETT glas vin. Jag var nöjd med det, drack långsamt och ville inte ha mer. Vet inte när detta hänt senast faktiskt ...Så, ingen nykter onsdag men ändå ett stort framsteg!

Så var det fredag. Jag har ju inte varit aktiv här i programmet så länge men det känns faktiskt som att jag har kommit en bit på väg. Det blir en nykter fredag idag, och det känns (just nu, jag har också lärt att inte vara för tvärsäker) inte svårt. Imorgon har vi en middagsgäst, vi kommer att äta skaldjur och jag planerar att dricka vin till det. Just nu har jag stora förhoppningar att både klara mitt mål med tre alkoholfria dagar (har hittills druckit en dag denna vecka) och max nio enheter på en vecka (jag har hittills druckit ett glas vin). Det känns fint och jag är lite stolt över mig själv.
Önskar alla i forumet en fin fredag!

Så bra, läs runt här och se till att äta något gott och vila ordentligt. Vill du se en film om att övervinna alkoholberoende kan jag rekommendera Dont worry, he Wont get far on foot, finns på SVT play- dramakomedi med bla Joaquin Phoenix.

@Kennie Tack för tipset. Jag tror att jag skall göra det. Den ser bra ut. Jag har ätit en lätt middag och druckit alkoholfritt gott bubbel. Nu blir det lite snacks och kanske en Nejgroni. Det känns bättre men är fortfarande lite jobbigt.

Kul att du gillar den, jag tycker också att den var väldigt fin! Och Joaquin Phoenix är en så häftig skådespelare, hur han kan växla mellan att se helt alldaglig och sliten ut och sen liksom glimma till och bli otroligt karismatisk.

Hej, har också smugit omkring här ett litet tag..det va skräckblandat bara att leta upp det här forumet! Så hittade jag en tråd jag kan känna igen mig i, denna! Å tänker att jag behöver "visa" mig också, för att få inspiration, bekräftelse att jag inte är ensam om " kampen".. Har idag varit helt utan alkohol 1 vecka!! Löjligt kan tyckas, men jag tror inte jag varit utan alkohol en enda helg i flera års tid.. möjligt om jag legat sjuk då.. det har även eskalerat sista 2 åren till "nästan-varje-dag-drickande" också.. är ju alltid något att "fira", "lugna nerverna", "ruggigt väder mys", "fint väder mys" .... ja ni vet.. mys mys, som blivit skam, ångest, oro, passivitet... vart är glädjen? På riktigt? Nu ska jag inte bli djupare än så - vill bara tacka den här tråden - nu tar jag rygg på dig Påvägmothälsa och er andra -hoppas ok!! Ensam är inte alltid stark - heja oss, en dag i taget!!

@Fru Gul Hej Fru Gul! Jag tog också lång tid på mig att starta egen tråd. Skrev och läste ett par månader innan jag kände mig mogen, och det gav mycket det också! Så välkommen in på forumet!

@Fru Gul Välkommen! En sån ära, du får mer än gärna ta rygg på mig, jag skall försöka att inte föra dig vilse. En vecka utan alkohol, så bra jobbat!! Känner igen mig i det du skriver om alla olika skäl: jag är glad/ledsen/trött/ vill fira/ vill koppla av osv osv osv. Om jag siktar någonstans med min måttlighet nu är det kanske det motsatta. Inget svepskäl utan ett val. Och det motsatta valet. Nu mycket oftare. Ingen alkohol. Du kan ju bara se på inlägget ovan hur kämpigt det är ibland......Fint att ha dig här på forumet!!

Styrka till dig, håller med om att man fick bra tips från filmen. Skönt att du hittade ett bra sätt att tillbringa kvällen på! Jag tror vi är många som använt alkohol som nån sorts morot för att orka med en massa jobbigt. Som nykter inser man att ett annat alternativ är att minska på det jobbiga, att stå upp för sin egen rätt till vila och rimlig belastning.

Lycka till 👌 jag klarar mig utan alkohol i stort sett 2 v, sen tror jag att jag kan hantera alkoholen efter 2 v så då köper jag hem en bib. På 2 dagar är den slut, jag behöver inte dricka för mår så bra när jag ej gör de men kan inte sluta när jag väl börjat. Igår köpte jag en bib och redan druckit 3 glas nu på morgonen. Tur jag är pensionär