Jag har nu klarat av nio hela dagar utan bag-in-box vin, utan smygandet och smusslandet.
För tio dagar sen rämnade fasaden och min man gav mig ett ultimatum.
”Bli nykter eller skilsmässa. ”
”Tala om för barnen och dina föräldrar att du är alkoholist. ”
Morgonen efter tömde jag mina gömmor av vin och åkte hem till mina föräldrar med det.
De hade inte anat någonting och tyckte jag var stark som tar tag i det.
Våra barn sa ” vi älskar dig mamma och vi vill inte oroa oss mer”
Det skar i hjärtat 💔
Det är klart att de har vetat även om de inte bor hemma längre.
Första veckan har gått jättebra
Jag sover gott all tyngd o ångest pga alkoholen har släppt.
Alla runt mig stöttar mig och jag har inga problem med att säga
Nej tack jag kan inte dricka alkohol längre !
Var på restaurang åt gott drack vatten.
För att jag har BESTÄMT mig.
Kroppen reagerar med huvudvärk men en Alvedon tar hand om det.
Tänk att jag efter 4 års eskalerande drickande kommit till denna punkt
Jag skall fan i mig klara av detta med.

@Andrahalvlek @Himmelellerhelvette förut var man så distanserad för all tid upptogs till att hantera alkoholen. Drickandet, hämmandet, smygandet, skammen, ångesten. Tänk så mycket som det förr med sig och vilka konsekvenser det förde med sig. Nu när man släppt det finns en helt ny chans för relationerna ❤️❤️

Varit på villa o trädgårdsmässa och spenderat pengar på blomsterknölar 🌸🌺 känns fint att spendera pengar på fina grejer än på alkohol.

Nykter morgon 226
Hade en dröm inatt att jag valde att ta ett återfall. Vaknade kallsvettig med ångest 😥
Lättnaden när jag förstod att det ”bara” var en dröm var obeskrivlig.

Nykter morgon 231
Som jag skrev i förra inlägget så drömde jag om ett återfall. Den här drömmen har nu återkommit ett par ggr. Hoppas att det är hjärnans sätt att läka mig. Att få mig att inse att alla 231 nyktra mornar är mer värda än några glas vin.

@Helahea Härligt med 231 nyktra uppvakningar😁. Drömmar är det undermedvetnas sätt att bearbeta och händelserna i drömmarna är sällan det som sker i verkligheten. Har läst att drömmar är ett sätt att bearbetar våra vardagliga upplevelser och samtidigt gör en slags emotionell rensning och att våra drömmar oftast speglar det som ligger oss nära i vårt vardagsliv. Det kan handla om att man behöver jobba med sin självbild eller träna sig till en ny attityd. När man väl har hittat kärnan till oron som kan spegla sig i drömmarna, då har utvecklingsprocessen redan börjat. Vidare att alla drömmar vill oss väl och att drömterapi är som ett fredsarbete där man får chansen att sluta fred med sig själv, och lära sig ta sitt personliga ansvar för hur man lever gentemot sig själv och andra.

Så det låter som en bra process i ditt nykterhetsarbete. Att ta personligt ansvar för hur man lever gentemot sig själv och andra❤️

@Helahea Ibland kan sådana drömmar bottna i att man någonstans i sitt undermedvetna inte är hundra procent säker på att man har tagit rätt beslut. Då kan man behöva repetera lite mer nyktra fakta och ”välja” nykterheten igen några gånger. Då brukar den typen av drömmar lugna ned sig.

Det är den viktiga punkt tre i Annie Graces recept på varaktig nykterhet: Identifiera dig som en person som inte dricker alkohol.

Kram 🐘

Nykter dag 236 tror jag det är 😂
Har precis grillat lite lunch och njutit av en alkoholfri Mariestads
För ett tag sen trodde jag att alkoholfria alternativ skulle trigga igång hjärnan efter alkohol.

@Helahea Jag tycker inte det triggar alls, har inte gjort någon gång för mig! Tycker bara det är så gott att kunna njuta av en iskall öl och känna mig helt normal! Inget sug på fler och inget rus! Inga konsekvenser 🙏

Kram

Nykter morgon 247
Måndag igen ! En kollega kom rätt så sliten till jobbet idag. Inte första gången heller. Jag frågade lite försiktigt hur det var. Hen hade varit iväg med ett gäng kompisar i helgen ” så inte underligt att jag är sliten”
Jag sa lite skämtsamt att man kan ju åka iväg utan alkohol det för jag nu förtiden.
Är så glad o stolt över mig själv.
Förr hade jag inte reagerat på kollegans beteende.

@Helahea Grattis till dina många dagar i frihet! Inte kul att komma tillbaka till en arbetsvecka sliten, det slipper vi som inte längre vill dricka. Längtar efter att ha fler dagar i ryggen men är glad över att ändå gå in i den tredje nyktra veckan.

@Ny dag Grattis till 3 nyktra veckor ! Du tycker säkert att det känns lite men var dag är en seger och det är inte antalet som betyder något egentligen. Se fram emot ett nyktert härligt och ärligt liv. Det är det som betyder allt ❤️

@Helahea 🙏 Jag är bara inne p tredje veckan…. Dag 17 idag men det kommer bli tre veckor och mer. Jag är sjukt motiverad om än trött och ångestfylld men det blir ju bara värre med a och jag vill som du ha ett nyktert härligt och ärligt liv❤️

Nykter dag 257
Påsken har flutit på här hemma med besök v dotter med fästman. Jag märker att jag får ett sug efter Alkohol när det blir rörigt runtomkring mig. Jag får en oro i kroppen sådär så att det kryper i mig och vill sååå gärna lugna det med vin. hunden har fått fler promenader så jag har luftat mig.
Ungdomarna har druckit ett par glas vin o sådär till maten men i Söndags sa jag ifrån. ” Snälla jag klarar inte det här, Ni har varit här sen i Torsdags och druckit någon form av alkohol var dag! ” De hade inte tänkt på att det kanske störde mig och var tacksamma att jag sa ifrån.
Jag har ett bra utbud av riktigt goda alkoholfria alternativ hemma men de hade ett par flaskor med sig. Känner att det inte skall vara självklart att hälla upp alkohol i vårt hem. När de vet att jag är alkoholist. Jag har bara 257 nyktra dagar och vill att de skall fortsätta

@Helahea Bra att du sa ifrån! Jag brukar sällan läskas när andra dricker alkohol, men bara tanken att bjuda på alkohol här hemma känns konstig.

Bra strategi att rasta hunden, sannolikt var det paus från logistiken du behövde. Man kan bli väldigt uttröttad både av att vara hemma hos andra och av att ha gäster. Det är intrycken som tröttar.

Kram 🐘