@vår2022 Jag förstår att du vacklar. Skönt att din man kan ge dig lite input. Du gör helt rätt som står upp för dig själv!

Sannolikt beter sig din kollega som hon gör både medvetet och omedvetet. Hon har hittat ett effektivt sätt att ta sig fram i yrkeslivet. Och sådana som du hjälper henne fram.

Fortsätt markera och påtala: ”Nu gör du så igen!” Visa henne i praktiken vad du menar. Sen tror jag inte att hon har förmågan att ändra sig, men chansen finns förstås.

Du ska fortsätta göra ett bra jobb, och påtala varje gång hon gör fel. Vad som sen händer står i stjärnorna. Men sök andra jobb!

Kram 🐘

@vår2022 Det går inte alltid att förstå varför andra människor gör som de gör. Ingen ide att du försöker förstå din kollega, varför är hon nu ångerfull? Har jag missbedömt? Är det jag som överdriver?
Du slösar jättemycket energi på något du inte kan rå på! Försök inte ens förstå vad som pågår. Hon kommer inte förändras.
Sätt dig själv främst, rädda dig själv. Du behöver inte offra dig "för laget". Håller alltså helt med din man!🌸🌸🌸🌸

@vår2023 mina fem cent i denna fråga är att vända ryggen till. Det går inte- kanske du tänker, och det finns säkert femton skäl som ger dig rätt- men det går. Det blir en sorts ”sjuka” med människor som hon. Vi går in i samma snurr och lägger helt orimligt mycket energi på att försöka förändra något vi inte kan förändra. Ha ”rätt” när det aldrig går att få rätt.
Vänd bort allt fokus från henne, undvik i allra möjligaste mån. Det är en vad man väl nu kallar toxisk relation och du ska öht inte tänka på vad hon gör eller varför. Det finns inga svar, eller snarare- du kommer aldrig att få ta del av dem.
Det är jobbigt att göra den typen av avbrott för man vill ha ”rätt” eftersom man har rätt. Men du får rätt på något annat vis. Du får rätt när du går vidare. Kram 💕

@Andrahalvlek @Sattva @Geggan @Se klart
Tack mina fina forumvänner❤️ Ni har erfarenheter och klokheter som ni delger mig, det betyder mycket. Det hjälper att få era perspektiv och råd i saken. Det går inte att förstå och att försöka göra det tar bara min energi. Bara vi är i samma rum så rusar min energi. Det är en toxisk relation och så kommer det alltid att vara. Vill inte vara någon som hjälper henne fram på min bekostnad. Jag måste sätta mig själv främst och rädda mig själv. Se framåt och gå vidare på något sätt, söka jobb och se vad som händer.

Sov gott!❤️

@vår2022 Läst din tråd och blir orolig för dig. Jag har arbetat tillsamman med en kvinna med (som jag förstod sen) hade psykopatiska drag. Först var hon jättevänlig, tyckte jag var toppen. Sen när hon märkte att hon inte kunde styra mig, gick det åt andra hållet. Hon försökte underminera mig på alla vis, försökte få mina andra kolleger emot mig. Hur mycket oro och tankar det skapade kan du ju ana. Men det var helt meningslöst. Hon bjöd exempelvis in mina konkurrenter när jag var sjuk, ifall att jag inte skulle klara jobbet…! (Vi frilansade). Till slut insåg jag att jag måste ifrån henne till varje pris. Vi var två som lämnade och det var det bästa vi kunde göra. Först då kunde vi andas ut och ha ett normalt arbetsliv.

Så om situationen är så svår och hon inte kan förändra sig så tycker jag du ska ta dig därifrån. Absolut.

@Amanda L Tack för ditt inlägg❤️. Du behöver inte vara orolig för mig😁. På något sätt lär jag mig mycket om mig själv i detta också, blir starkare i min tro på mig själv och i att stå upp för mig själv. Inte så att jag behöver ta i och säga ifrån hela tiden, utan mentalt starkare i mig själv utan ord. Rak rygg i en mental sköld och där jag boxar in henne i en kub. Jag bidar min tid, sitter still i båten och ser hur det utvecklar sig just nu. Håller avstånd och avskärmar henne rent mentalt för att hennes påverkan ska vara så minimal som möjligt. Fokuserar helt på uppdraget. Hon är luft som pratar på sidan av och jag noterar bara det som är nödvändigt för uppdraget. Märker hur allt fler ser och sluter upp runt mig och det är inte endast jag som påverkas. Känner att jag har stöd hos mina kollegor. Har två spår och söker även andra jobb under tiden.

Jag förstår att det inte går att förändra på henne och jag håller avstånd och går inte in i hennes spel. Skiter i varför hon är som hon är eller gör för annars går jag in i spelet. Hon är luft. Jag skyddar mig själv. Jag samarbetar med många personer i olika uppdrag som funkar fint. I samarbetet med henne har jag förstått hennes behov av att få glänsa, det kan hon få göra, för vem bryr sig? Inte jag. Tror hon börjar fatta det, för hon har taggat ned en hel del. Jag sitter still med henne i en kub och bidar min tid.

Ha en fin lördag, här snöar det sedan i natt❄️❤️

majken_r

@vår2022 Tänker som så ofta att vi kanske har samma kollega, fast det är omöjligt😅 Har läst en det om hur mina anknytningsmönster kan triggas av tex en sådan här person. Som en slags traumarespons. Jag försöker lägga fokus och omsorg på mig, blocka henne. Som du gör. Vi får fortsätta med vår självomsorg. Skönt att kollegorna hos dig också börjar se.
Kram, du är bäst!!

@vår2022 Vad skönt att du hamnat där, lite i surrender liksom. När jag varit i sådana situationer har det också funnits en känsla av sorg i botten, för man vill ju att ens relationer ska funka. Det blir istället ett förhållningssätt som är nödvändigt, men inte landar helt rätt i hjärtat. (Helt utifrån mig själv detta).
Det viktigaste är att värna om sig själv🌷🌸

@vår2022 Om du känner att du klarar av att hantera henne, så är det så klart att föredra. Kanske hinner du få ett fast jobb och en starkare position, på kuppen. "Min" kollega var ju åt det psykopatiska hållet och det sägs att de aldrig går att förändra, de har liksom ingen medkänsla utan lever på att splittra och styra folk och trycka ner de som ifrågasätter dem.
Därför väldigt svårt att vara i närheten. Men din kollega kanske har någon helt annan defekt. Hur som håll henne så långt borta du kan, både i tanke och i verkligheten. Den där kuben verkar bra.:)

@majken_r Ja, hon triggar igång mina anknytningsmönster och jag jobbar hårt med att skilja på förr och nu. Jag är tacksam över att jag har rätt bra koll på detta och att jag förstår att det triggar. Något jag bla tänkt mycket på är att en trigger är att jag tycker det är svårt att sätta mina behov främst, stå på mig. Det ger mig dåligt mående att säga ifrån till någon, att den blir ledsen då. Nu får jag träna, in action, på att stå på mig och försvara mig, inför henne och inför chefen. Det har faktiskt boostat mig, gett mig kraft att hålla linje och orka stå på mig, genom att hålla mig objektiv och till konkret fakta. Vad uppfattningen om mig egentligen är vet jag inte, men känner mig ganska nöjd med mig själv. Att jag är tydlig, rak, mig själv och ärlig. Då bevarar jag min värdighet och det är det viktigaste. Och vi ska fortsätta blocka dem! Kram tillbaka❤️

@Sattva Ja, jag önskar också att relationen ska funka och det är sorgligt att det inte alltid gör det. Mitt förhållningssätt, dit uppmärksamheten går, sker tillväxt, hjälper mig att fokusera bortom detta, i alla fall att falla tillbaka dit när jag kommer ur kurs. Att försöka se det positiva, min värderade riktning, och inte låta detta förmörkas av andra krafter. Jag lär mig massor om mig själv i detta även om det många gånger varit tufft, tungt och dränerat mig på energi. En dag i taget så får vi se hur det blir, just nu känner jag mig stark och balanserad😁

@Amanda L Intressant det du säger ”kanske hinner du få ett fast jobb och en starkare position, på kuppen”. Det ligger något i detta, då jag nu har ett vikariat och nu har en annonsering om detta jobb gått ut offentligt. Att ha en tillsvidare tjänst gör en skillnad i en inre trygghet och ger större spelrum i att kunna handla. Min kollega är inte psykopat, mer bara narcissistisk och med subtilt beteende och handlande. Men jag känner inte tillit och sätter henne i min kub😁.

Jag har jobbat i osäkra projektanställningar så många år nu och skulle önska en mer långvarig trygghet nu. När jag började denna tjänst för snart ett år sedan, kände jag direkt, det här ett jobb och en arbetsplats som jag vill vara på länge. Har en förhoppning om att det kan bli så, det ger mig utrymme till att i värsta fall söka annat jobb, samtidigt som jag har en tillsvidareanställda att gå ifrån och slippa oron för arbetslöshet.

@vår2022 Hoppas det går bra. Själv frilansare och egenföretagare halva livet så jag vet hur mycket oro tillgången på jobb och inkomster kan orsaka. Aldrig lugnt i detta livet:) ❤️

majken_r

@vår2022 Godkväll fina forumvän. Ville bara titta in och ta ett litet farväl. Tacka dig för allt du gjort för mig. Det var en av livets lyckoträffar att träffa på dig här, du har betytt så mycket och jag önskar vi bott nära så vi kunde ha druckit lite kaffe och pratat på riktigt. Men detta har varit gott nog. Nu lämnar jag forumet på obestämd tid och tar hand om mig och familjen. Tack, du är magisk ❤️🙏🏼❤️

@majken_r God morgon min fina forumvän❤️. Det är ömsesidigt, du har betytt så mycket för mig och vi har verkligen utvecklats tillsammans genom våra tankar och processer genom tiden vi varit här på forumet tillsammans. Det hade verkligen varit fint att kunna ses över en kopp kaffe och pratat om livet på riktigt om vi hade bott närmare. Det känns som vi ändå lyckats få en nära relation i cyberspace. Du finns ofta i mina tankar och i mitt hjärta. Ta hand om dig så bra du kan. Du är magisk❤️❤️❤️

Kaffe i sängen med mina varma och sköna hundkompisar💕. En rutin och då vet de att nu är det en ledig dag då vi kan börja med att chilla och mysa på morgonen. Så skönt med lite långledigt. Ska börja med att städa lite och sedan kommer helgen att innehålla några träffar hos oss och vi ska iväg på träff och en dag ska även återvinningscentral få ett besök. Det ska även bli vila, träning och härliga skogspromenader med hundarna. Nice😁

Tänkte igår efter jobbet när jag låg i soffan innan läggdags, hur det såg ut för två år sedan. Då hade det första jag gjort efter jobbet varit att ta ett glas vin, lagt mig i soffan och ”slappnat” av. Fortsatt att fylla på glaset fram tills läggdags och blivit berusad. Oklara tankar och lite borta. Trött och kämpigt att ta bort sminket. Vaknat bakis med ångest och skam. Ja, sedan hade jag tagit en återställare på morgonen och varit i rus hela långledigheten. Fy fan vad skönt att jag förändrat på mitt liv och inte dricker mer. Istället tog jag en löptur igår efter jobbet och vi lagade en god middag och tittade på en spännande film. Jag har sett den förut, men måste ha missat en del, men nu såg jag hela och hängde med i storyn. Vaknade fräsch och pigg och dricker mitt kaffe med mina fina hundar❤️

Jag har ett stort hopp om att kunna fortsätta på mitt jobb. Har sökt tjänsten som är en tillsvidareanställning. Det kommer att vara många sökanden, men jag har en god känsla i alla fall, att kunna knipa den. Vi får se, det är en tid kvar innan det blir klart, men hoppet har jag. Känner mig stark och balanserad gentemot min kollega. Jag känner att jag har gjort så rätt som stått upp för mig själv och hållit min linje. På ett sätt är det enkelt, för jag är sann, ärlig och även modig och har rätt fokus. Att fokuset är på att kunna utföra uppdraget på bästa sätt och inte på min knepiga kollega. Det kan ge utdelning framöver, vi får se. Hur som helst kommer det att gå bra på något sätt, oavsett hur det går med tjänsten, jag har tilltro till det. Som att sluta dricka, att det viktigaste är att ha tilltro till sin egna förmåga och att dit uppmärksamheten går sker tillväxt😁

Ha en fin dag ni som ska till Blåkulla och även ni som träffar på påskkärringar på hemmaplan🐣

@vår2022 Härligt! Du kanske höll för ena ögat sist du såg filmen. Du vet, så man inte såg dubbelt.🤣 Jag har märkt att jag har börjat glömma av hur överjävligt hemskt livet var förr. Det är så naturligt att aldrig vara bakfull mm, så det är sällan som jag tänker tillbaka på ”hur det var förr”numera. Det blir nog så, ju längre tid man är nykter. 🧐 Men jag ”vet” ju hur det var, och jag vet även att jag aldrig kommer ta det första glaset. För det finns ju absolut ingen anledning nu när man slipper det satans giftet. 😃

Ha en bra Påsk! 🤗