En fullsmetad dag denna tisdag på jobbet, strax innan slutedags så ringer min gamle far och behöver hjälp i hemmet. Allt snurrar på, och jag har missat att handla några ingredienser till middagen, in på affären och kö i kassan. Äntligen hemma, och stegar ner i källaren och tar en sup direkt ur flaskan och plockar med en kall folköl. Hoppas det räcker så idag 🙏

Lillelördag igår, fullmatad dag på jobbet och mycket av lunchrasten gick åt till att hinna med lite måsten.
Blev en spetsad folköl vid 16,30, en till under matlagningen samt lite vin till maten. Högvinsten var dock att det blev kranvatten framför TV,n. Ja, man får glädjas åt de små framstegen 💪

Inget dricka i källaren idag 🙏 Bara lite vanligt ”socialt” till maten, en folköl och vin, en liten whisky och sen var det klart. Skönt. Kommer att vakna symtomfri imorgon, så gott. Känner inget sug att ta något mer nu. 21,35 och klart slut.

Söndag och den sena lunchen är avklarad. Vi har båda röjt och städat under dagen, så inget latande. Några folköl, närmare bestämt 3 stycken har det blivit, tog den första vid 12,30. 15 cl vin till maten, men trots att jag funderade på att ta en sup i källaren så stod jag emot. Känns så bra 💪 Kanske man sakta men säker reder upp detta 🙏

Tisdag morgon och jag mår bra 🙏 Har just avslutat avsnittet nummer 4 och känner mej starkare. Dricker fortfarande men tänker efter, och supande i källaren känns som ett avslutat kapitel för mej, tack och lov. Små steg framåt, och jag känner att min alkohol reptilhjärna får stå åt sidan för mera sunda beslut.

Fredagskväll och jag har slutat helt med källarsupandet! Känns så gott. Visst, jag dricker men att komma ifrån den ”bonusen med 20 cl sprit” känns bra. Ikväll, några folköl en Wirre och lite vin, sen är det bra. God helg på Er.

Sovit dåligt i natt. Tyckte inte det blev så mycket dricka igår, men det kändes i morse. Lördag nu, regnigt ute men hoppas det håller upp snart så man kan komma ut en sväng. Ger mej den på att jag skall vara restriktiv med drickat idag, vill inte nicka till Lets dance, och så vill jag sova gott i natt och vakna pigg. Go lördag på Er.

@Källarmannen Jag har läst din tråd och det ser ut som du har ett rätt stort beroende. Problemet är att varje gång du dricker så vill hjärnan ha mer, begäret vöcks och det blir jättesvårt att dra ner. Jobbiga beslut varenda dag. På så sätt är det mycket enklare att inte dricka alls. Efter ett tag så finns inte begäret där på samma ihärdiga sätt dag in och dag ut. Jag försökte massor av år att dra ner… Lovar att det är enklare utan. Jag tror att det går lättare om ni tömmer huset på A och kanske din fru kan hjälpa dig på vägen med en vit månad tillsammans? Alltid bra med en vila. Lovar att du redan efter ett par veckor sover bättre och vaknar piggare. ☺️🙏🏻

@Amanda L Tack snälla för att Du tog Dej tid att kommentera, uppskattar jag verkligen 🙏 Idag lördag drog jag ut ordentligt på första folkölen, sen att jag helt har slutat med drickandet i källare känns bra. Men Du har helt klart en poäng i att jag borde klippa helt ett tag. Men som sagt, jag uppskattar verkligen Din pepp. Ha en fin lördagskväll.

Söndagen gick sådär, lyckades dra ut ordentligt på första folkölen. Men sen blev det lite tröstdricka, och givetvis vin till middagen. Vill inte påstå att jag blev berusad eller så, slutade i tid och resten av kvällen blev torrlagd. Somnade gott, vakna till vid halv tre men somnade om efter en nattkissning. Trots sommartid så vaknade jag utan några känningar, det kändes skönt i alla fall. Skall försöka låta bli folkölen i kväll också, får se hur det går. Ha en fin och nykter veckla.

Måndag kväll, och jag stämpla ut med att under kvällen bara dricka två folköl, mest för att jag var vätskesugen faktiskt. Med tanke på hur jag har konsumerat innan på även måndagar, så är jag nöjd 🙏

Tja, lillelördag idag. Tung dag på jobbet så det blev en folköl och en liten Wirre. Dock inte i källaren! Vid köksbordet. Sen har korken gått ur en flaska vin, hustruns förslag så något glas blir det. Men inget supande, jag lovar 👍 Ha en fin onsdagskväll.

@Källarmannen Så länge det går framåt för dig, men det är bra att det inte blir något supande. Jag tycker att du skulle pröva med åtminstone en vit dag. Man ångrar aldrig en nykter dag! Inte minst när man vaknar på morgonen.

@prinsessa Tack för att Du tar Dej tid att kommentera 🙏 Jo, visst borde jag testa att låta bli helt i alla fall en dag, och du har så rätt i det. Egentligen så har jag inget större sug direkt, mer vanans makt. Märkligt hur det blir. 21,45 nu, inte påverkad, tog inget mer och är på väg till sängen strax. Sov så gott prinsessan och hoppas det går bra för Dej med nykterheten. BTW, tog Du något idag på lillelördag? Kram och god natt.

@prinsessa God morgon Prinsessan! Symtomfri morgon här, trotts lite i glaset igår, skönt 🙏 Skall banne mej lyssna på Dej och hoppa över helt idag 💪 Ha en fin torsdag Du med!

@Källarmannen Det är bra att låta kroppen vila ibland. Alkohol påverkar ju både psykiskt och fysiskt.
Tyvärr finns också så mycket glorifiering av alkohol. Det är mysigt och något att unna sig. I reklamen ger det avslappning och vackra miljöer. Detta trots att många bara "unnar" sig ångest och dålig sömn eller värre beroende.
Men också i våra egna tankar så är det ju den bilden vi tampas med. Särskilt när suget sätter in. Den förljugna bilden och den sanna bilden. jag vet inte om du tänkt på det, men du använder ofta ord som jag tror är "möjliggörare".
Ord som "lillelördag" "wirre" "korken gått ur". Ord som gör alkoholen ofarlig, ja nästan normal. Något ganska mysigt ändå... Jag tror att det gör det svårare för dig att se ditt beroende som det verkligen är.
I all välmening :)