Har funderat rätt mycket i dag på varför ingen säger något när man dricker för mycket. Jag har kännt ganska länge som om jag håller på att drukna och att alla står på stranden och tittar.
När vi pratat i dag så är det omtanke om mig som gör att ingen sagt något och jag tror dom, för jag vet att dom verkligen bryr sig.
Vet inte riktigt hur jag skall klara mig utan att dricka när jag vill fly från mig själv eller livet, men jag vet att jag verkligen vill vara nykter.
Fick en dikt i dag av en riktig god vän, tänker dela den med er så här Kent Anderssons

Steget

Jag måste ge mig själv en dag, då min tanke strövar fritt,
en dag då jag tar mitt första steg och vet att det steget är mitt.
Jag vill vakna upp i ett eget rum och resa mig upp, och stå på golvet
en stund och fråga mig själv åt vilket håll jag ska gå.

Ett steg i sänder!
Sedan ett steg till!
Det blir härligt att se vad som händer
när man går åt det håll man själv vill!

Jag måste få fråga mig själv vem jag är
och varför jag gör det jag gör.
Jag kan inte leva med dörren stängd om mitt liv står därutanför.
Och ropar man på mig från alla håll så svarar jag: -Vänta en stund!
Idag vill jag följa min egen röst. Idag är ingens hund!

Ett steg i sänder!
Och sedan ett till!
Det blir härligt att se vad som händer
när man går åt det håll man själv vill!

kalla

Känns bra och det första lyckan över att inte dricka börjar lägga sig, så nu gäller det att kämpa denna helgen tror jag. Hoppas att ni andra har haft en bra dag!

Känner ungefär detsamma, att kanske "smekmånaden" är över men jag har inget sug eller så, det går riktigt bra. Fortfarande väldigt nöjd med mej själv. Stolt faktiskt.

Maria42

Har samma känsla som er, är trött fast jag sover 7-8 timmar per natt, ska det vara så? Vill ju känna mig pigg och nykter.

innan kroppen återhämtat sej från alkoholen. Plus att den här mörka årstiden inte precis gör att man studsar fram. Pigg och nykter vill du känna dej Maria men NYKTER är du ju i alla fall! Det blir bättre det är jag säker på. Jag sover mycket bättre redan fast det är sämre nätter också. Men det känns tydligt att sömnkvalitén är bättre. Så vi får kämpa på, vi går i alla fall mot ljusare tider, på alla sätt.

Maria42

Är jag i varje fall, tack för dina kloka ord Santorini! Jag får ge mig till tåls helt enkelt. Kram!

och sov och sov i somras, efter att ha slutat dricka i december. Det jag har sett är att återhämtningen går i perioder, eller olika skeden, som tidvis innebär mycket av vila och sömn. Ta hand om er duktiga kvinnor, unna er allt gott som finns och som ni mår bra av även dagen efter! / mt

kalla

I dag har jag tagit först joggingpasset, på nästan 7 månader. Vilken jäkla kondis man har, eller :-) jag höll upp i 6 månader och då var jogging och löpning som en terapi för mig, kändes som jag rensade hjärnan på alla spöken för varje meter. Denna gången är jag i mycket sämre skick än jag var då, så det tar nog tid innan det kommer kännas så nu är det mer överlevande som gäller. Känner mig ganska nöjd med mig själv, men det är nog som Santorini säger "smekmånaden är över". Det är kanske är svårare denna gången för nu vet jag att jag inte kan dricka för då åker jag dit igen och jag vil aldrig mer dit. Hoppas att ni andra har haft en bra dag och att allt rullar på, kram

kalla

Fredag och dag 20 ibland känns det som en evighet och nästa som det var igår. I kväll blir det en prövning skall till grannarna och käka och spela lite kort. Men jag tar det som det kommer och har köpt med mig en cocacola.Jag tycker att helgerna är svåra men det kanske är bra med utmaningar, kanske triggar igång tävlingsmänniskan i mig att det här skall jag klara. En gång slutade jag röka för att någon sa att jag inte kunde, men det var lättare att sluta röka. Man blir ju inte hembjuden till någon på en cigg. Man måste väl ta utmaningarna när dom kommer och man kan ju inte leva helt skyddad. För även om jag tycker det är fantastiskt att jag inte druckit på 20 dagar, så kan ju ingen som inte haft de här problemen förstå hur mycket vilja som går åt att ändra sitt liv.
Hoppas att ni alla har haft en bra fredag, kramar

ja visst krävs det vilja till det här. Jag har inte haft nåt sug sen i lördags men idag när jag var på hemväg från jobbet slog det till. Oj fredag efter jobbet, skulle sitta fint med lite vin. Ja om det skulle räcka med lite vin men jag kan faktiskt spela filmen ända fram nu och då ser jag ju att vid 19tiden skulle jag redan vara berusad om jag började nu och sen blev det ingen ordning. Förutom den oerhörda skammen inför min man-jaså det varade inte längre-skulle han åtminstone tänka om inte säga. Både han och jag skulle tappa respekten för mej. Så det blir inget av med det, förstås. Jag har ju slutat. Och nu känns det bra igen. Man håller ut lite och så går det om. Ingen har sagt att det är enkelt men det är alla gånger värt det.

kalla

Det gick bra i går en trevlig kväll med god mat och lite spel. Men något annat kom jag på i går, har alltid trott att det var jag som blev tyken och små bråkig av att dricka. Men igår visade det sig att det är min man. Dom drack väl lite whisky och några öl, men eftersom jag var nykter såg jag det hela på ett nytt sätt. Han är lite av en mobbare när han är berusad och det med trötthet efter en hård arbetsvecka gjorde honom till en jäkla typ. Tänker inte bråka om det i dag, utan jag skall kolla hur det är nästa gång innan jag drar upp det. I dag blir det en lugn hemma kväll med film och stor godispåse.

en riktigt bra kväll i min ensamhet. Min man kom hem mitt i natten efter en jobbresa och då sov jag. Det gick otroligt bra. Inte var det nåt intressant på TV direkt men jag såg Skalan och minns vad det handlade om, ha,ha. Jag håller med dej kalla, man ser på andra på ett annat sätt när man själv är nykter. Jag brukar tycka att min man blir väldigt fånig när jag inte själv hänger med. Vi får väl jobba på det. Lösningen är inte att dricka själv i alla fall.

Jag hade en väldigt underlig dröm, för första gången sen jag slutade dricka drömde jag om alkohol. Jag höll på och smusslade åt mej en flaska vin. Jag hade fått en som hade bara 5,2% alkohol och jag försökte byta den mot en annan med mera procent och blev tagen på bar gärning. Mycket pinsamt! Och det värsta är att det skulle mycket väl ha kunnat gå till så i verliga livet. Men jag är desto gladare att det bara var en dröm.

Maria42

Läste ditt svar till mig i en annan tråd, skrattade till, nej vi var nog inte så charmiga tidigare, haha. Oftast var det nog långt därifrån.
Skönt att det går bra för dig, jättehärligt att vi är på dag 22. Vad bra vi är!!
Hoppas du får en härlig söndag! Ska nu upp och göra kokospannkakor till familjen, det har blivit ny favorit här. Kram!

kalla

Har haft en skön söndag med långpromenad i skogen, med hunden och mannen. Tycker även han har blivit piggare av att dra ner intaget av alkohol och han blir kanske lugnare när jag mår bättre. Nästa vecka skall han resa med jobbet, känns faktiskt tråkigt och lite oroligt. Förut tyckte jag det var kanon, då kunde jag ju dricka hur mycket och när jag ville. Har bokat upp mig på lite gympass och annat för att inte ha chansen att dricka, jag tror inte att jag skulle göra det. Men som sagt den lilla djävulen dyker ju upp ibland och kommer med dumma förslag och jag vill inte att den får tillfälle.
Maria kokospannkakor lät ju kanongott,, får pröva det till helgen. Har faktiskt börjat tappa en del vikt, efter dom här veckorna och det känns ju inte fel.
Hoppas att ni alla har haft en skön söndag, kramar

kalla

Är måndags trött, blev sent i går med en film som slutade sent och sen upp kl halv fyra i morse mannen skulle med flyget tidigt. Men fick tränat i dag och nu blir det soffan och tv en stund och sen lägga mig tidigt.Skall jobba hemifrån i morgon skall bli skönt är lite lyxigt att drälla omkring en stund på morgonen, Hoppas att ni alla har haft en bra dag/kramar

Stigsdotter

Vilken insikt! Att se att det inte är jag som blir småbråkig utan min man! Känner igen det där lite faktiskt - det är ju inte bara jag! Kanske är det en av nackdelarna med att inte dricka - man ser hur folk runtomkring en egentligen är och måste bestämma sig för om man vill leva med det eller inte. Kanske är det också därför en del blir misstänksamma mot dem som inte dricker: då ser vi ju hur de bär sig åt!

Kram från mig!

kalla

I dag fick alkoholdjävulen sig ett gott skratt, mannen är bortrest denna veckan och jag kände mig lite rastlös. Fick för mig att jag skulle städa ur ett litet föråd i huset och den lille "fan" måste jublat högt när jag började. För längst in där står en "bib" har ingen aning varför den står där, men någon gång har jag väl ställt den där. Nu vaknar den lille elake, låt den stå kvar, kan vara bra att ha någon gång, du har räkor i frysen det och lite vitt i kväll och så håller "han" på. Jag fattar inte att jag är så knäpp att jag tänker tanken att dricka när jag mår så bra när jag låter bli. Tänker först att den kan stå i skåpet och jag kan låta bli den, men börjar känna efter par timmar att det kommer jag inte kunna, så nu mina vänner har jag mördat en "bib" och är så nöjd med mig själv att jag ringde frissan och hon hade tid i eftermiddag. Så en nyklippt nykter tjej kommer till gymet i kväll. Hoppas att ni alla har haft en bra dag/ kramar

Jag brukar också undra ibland om jag har nåt gömt nånstans men tror inte det, jag drack nog upp det. Tack för dina uppmuntrande ord i min länk igår också, det är nog så sant att det går upp och ner. Att vara lite låg ibland är inte så farligt, det hör till livet. Jag knagglar på.

Maria42

Dumt att utsätta sig för frestelser i onödan. Önskar dig en bra kväll, jag har varit väldigt trött (är ffa) sista veckan och har en otrevlig huvudvärk men jag är nykter i alla fall, dag 25. Kram!

kalla

Är så glad att jag tog rätt beslut i dag och att jag fick se hur skör min nykterhet är. Maria hade du inte börjat med någon diet utan kolhydrater och då blir man rätt trött med huvudvärk i början, men det vänder efter ett tag, Kramar och styrka till er alla!

Maria42

Men den dieten började jag med i höstas fast den fick ju ny fart när alkoholen togs bort. Jag är sjukt trött, känner mig trött på ett konstigt vis. Skulle bara vilja sova hela tiden. Jag sover bra och 7-8 timmar per natt men det gör ingen skillnad. Maken börjar bli less eftersom jag alltid är så trött. Ska det vara såhär? Eller är det ngt annat ? Ngn som känner igen denna oerhörda trötthet?. Har ju längtat efter att få vakna pigg och utvilad så det här är ju helt fel, känner mig som en zombie hela dagarna. Känns inte bra!