@stugankaffe Hej, i ditt inlägg blandar du en hel del. Du uppmanar till reflektioner som är bra för alla som stävar efter måttlig alkoholkonsumtion. Det är bra. Samtidigt kommenterar du på ett ganska hårt sätt andras beteende, utan att dela med dig av vem du är eller dina egna upplevelser. Du uttrycker dig också väldigt tvärsäkert om saker som du faktiskt inte vet eller som du har direkt fel om. På alkoholområdet finns det ganska många personer som tycker att de "vet" hur det är för "alla" som har alkoholproblem. Ganska ofta är detta baserat på egna upplevelser eller en tydlig enskild behandlingsideologi. Vad forskningen har visat och fortsätter att visa är att sådana tvärsäkra uttalanden nästan alltid är fel.

Om du vill veta mer om, diskutera eller vara till hjälp för de andra i den här tråden så föreslå jag att du på ett ödmjukt sätt frågar dem. Som jag skrev tidigare, så kan du säkert ha poänger med ditt synsätt och dina erfarenheter, som kan vara hjälpsamma för eller inspirera andra. Om du läser tidigare inlägg så kan du även se att flera av användarna har reflekterat kring flera av de saker som du uppmanar dem att göra. De har även nu hälsat dig välkommen att delta i deras diskussion. Däremot så kommer du inte hjälpa andra användare genom att anklaga dem för att göra fel eller tvinga dem att se saker på ett ditt sätt. Om det fortsätter så kommer vi att ta bort inläggen. Till skillnad mot andra ställen på nätet är mycket ovanligt att vi behöver göra det här och vi önskar slippa göra det så långt det går.

Du är alltid välkommen att kontakta mig genom att skriva på https://alkoholhjalpen.se/fraga eller i någon av rådgivarnas trådar på forumet om du vill diskutera hur eller varför vi modererar forumet på det sättet vi gör. Om du vill framföra klagomål på hur forumet sköts så kan du göra det till Beroendecentrum Stockholm som är vår arbetsgivare eller Folkhälsomyndigheten som har hand om vår finansiering.

Vänliga hälsningar
/magnus

@Magnus Tack för din kommentar här i kaffestugan! Klok som alltid :-)

Jag kan bara säga att kaffestugan hjälper mig och motiverar mig, det är fin gemenskap här. Jag har kraftigt dragit ner min alkoholkonsumtion, det är jag glad för!

@prinsessa det hade varit jättemysigt. Där jag satt var jättemysigt. En liten stig med ett nedblåst träd som jag satte mig på och bara tog in och njöt.
Jag uppskattar de enkla i livet och gläds långt mer åt naturen än materiella ting. Även om jag förstås gillar dem med 😉
Jag är väldigt tacksam över livet och när jag befinner mig vid narur och vatten känns det så fulländat. Hade varit mydigt att bjuda dig på picknick eller tända en eld och suttit och prata vid värmes av elden och grillat nåt gott i all ro.

Sov gott fina ni ❤

Godmorgon vid kaffebordet kaffevännerna! Äntligen fredag, håller med om detta 😍 Jag har haft en fin vecka med mera energi så jag skall vara lite försiktig idag och arbeta hemifrån. Det blir också ett yogapass med min partner innan den går på ett nattpass. Jag satsar på en nykter fredag i solen. Önskar er en fin början på helgen !

Har funderat fram och tillbaka om jag ska bemöta stugankaffe, men kommit fram till att det bara blir pingpongframochtillbaka troligen. Jag uppskattar vår gemenskap här och blir ledsen när jag ser att andra försöker förstöra den. Det är fritt fram att läsa vår tråd, precis som andras trådar. Jag önskar mina fina kaffevänner en fin fredag!

Lördag morgon, strålande sol och jag cyklar strax till morgonyoga för första gången på länge. Ensam hemma igår och en granne bjöd preliminärt över mig på ett glas vin på kvällen. Jag sade att jag var trött och kanske behövde vila, och sen blev jag upptagen i telefon. Kändes så bra att ha en möjlighet men sen inte ta den. Min partner har arbetat inatt och kommer hem och sover, sen blir det båtarbete i solen. Jag är stolt och glad över att vara en del av vår grupp här !

@Påvägmothälsa Bra där! För vi vet att det oftast inte blir ETT glas. :-) Båt låter mysigt.

Godmorgon alla ni andra! I kväll är det Mello och jag tycker Loreen är superbra. Tar hon hemvisten tro? Jag tror det, hon är bäst tycker jag, (Har iofs inte hört de andra bidragen, bara Finlands tror jag, men jag är partisk.)).-)

@prinsessa
Hej.
Vill bara säga att ni stöttar varandra på ett mycket fint sätt i denna grupp. Verkar vara en fin gemenskap. Bryr er inte om att vissa personer kommer med inlägg de inte har den minsta aning om.
Ta hand om er alla o ha en bra dag✌️