Hej alla goda människor och snälla röster här, tar till mig det du skriver om meditationen @sattva- varje dag blir det en stund, behöver lugnet jag kan få.
Åt en gräslig bit tårta (!!?) innan jag gick och la mig så nu mår jag illa men måste sova. Jag mår bra men kryssar just nu mellan många måsten. Längtar väldigt till vår tid för 100% flex som inträdet snart- inte behöva gå till jobbet, planen är att flytta ut till landet så snart det går.
Barnen köper boenden och förlovar sig. Vi är i tvärtom-fas och längtar inte efter mer av någonting. Jag vill bara vara ute i mina rabatter och skopa gödsel o h se vad som överlevt vintern. Komma iordning med bäddarna för blommor och grönsaker. En desperation den första nyktra vintern har blivit ett stort intresse och något jag numera kan en hel del om. Läst och läst. Nu förstår jag liksom grundprinciperna o h inget går till spillo i min trädgård, allt åker tillbaka i jorden.
Dahliorna är på plats, och mina ettårings- snittblommor ska sättas ut i helgen. Luktärterna satte jag ute i år, knubbiga och fina plantor blev det.
När jag är här, i nuet, känns drickandet som ett helt annat liv. Var det jag? Stöket och skammen och suget och känslan av att få slippa. Vad var allt jag ville bort ifrån?
Obegripligt idag.
En kortis kvar på terminens plugg sen blir det bubbel 0,0%! Kram alla fina vänner 💕

Godmiddag forumet,
Så skönt att läsa ikapp lite och känna allas rörelser framåt, framåt 🏃‍♀️🙏
Några dagar i riktig lugn och ro med mannen och katterna på landet. Känner energin sakta återvända när jag får pula runt här, utan så mycket måsten- eller måsten har jag många- men tar dem i maklig takt med lite pauser för korsord, kaffe, snus och bara stirrandet på blommor som växer och plantor som tycks överleva.
Det är ett ganska stort hus vi har och när sommaren kommer så inser man att det är en jäkla massa städa/rensa/fixa.. skönt för mitt huvud att jobba med händerna och inte hjärnan, som haft en överdos av arbete de senaste veckorna. Så nu tar jag en paus och njuter av solen och av beslut att ta hjälp med lite trädgård och städ kommande vecka. Katterna lever livet. Jag gör det jag kan för att andas, hålla mig lite nere i varv trots allt som snurrar på. Lyssnar på ljudbok, och ikväll blir det middag hos goda grannar. Alkohol- nej det är inget jag förhåller mig till tex såna här helger. Min man tar en öl eller en drink- eller för all del två. Men vi är för länge sedan förbi detta att jag inte dricker. Jag har på sätt och vis ett annat liv där andras förväntningar på mig är mindre viktiga, och mitt eget mående är centralt för hur mitt liv ska gestalta sig.
Nu lite nya tag i rabatterna! Kram på er 🥰🌱

@Se klart Hoppas du får en lång och skön ledighet snart. Klokt att sätta ditt eget mående i fokus, men det är också ovant och svårt stundtals. Men allt man övar på blir man bättre på!

Kram 🐘

Sitter i mitt lilla mini-rum på jobbet (där man kan ringa samtal) minns att jag satt här ofta i början av a-friheten och innan pandemin. Jag bara satte mig här och andades och gör faktiskt precis likadant nu. Drar mig undan stöket en stund.
Denna vecka är späckad men jag gör mitt bästa för att köra långsam och egen takt vid sidan om. Har slutat med mina sömntabletter (igen!) men denna gång tror jag att jag ska härda ut, skönt att slippa dessa recept och liksom en onödig och dålig vana. Men jag sover lite knackigt, eller det tar en stund att somna men det får vara så.
Varit så mycket socialt några dagar, men eftersom jag går hem tidigt är jag liksom inte med när ”det roliga” händer. Jag har gått hem när fb uppdateras med skojiga bilder. Det är sannerligen en förskjutning av min person- och härom dagen tänkte jag att det i mitt liv på många sätt känts som ett ständigt närvarande slukhål. Mer och mer. Oro, rastlöshet. Inte så mycket mat-störningar men annat. Vinet, snuset, sex/behov av bekräftelse. Nu är det lite klänningar och jakten på den perfekta kavajen, men i rätt begränsad omfattning. Det minst skadliga jag upplevt.
Det är väldigt lugnt inombords om jag jämför.
Längtar mycket efter att då flytta ut till landet, även om lite jobb kommer att återstå så blir det i flipflops och - just det-klänning. Morgondopp och ogräsplock.
När jag inte kan somna på kvällarna ligger jag och fantiserar om hur jag går runt hela min trädgård och tittar på allt som växer. Jag brukar hinna halvvägs, innan jag somnar.
Ikväll preppa för jobbmiddag hemma hos mig imorgon, räknar ner! Kram på er. 🌱☀️

@Se klart Hej! Gött att tiden på landet närmar sig.🤗 Jag är ledig den här veckan och håller just nu på lite med det som du fantiserar om.😂 Går runt i trädgården och kikar på diverse blommor och perenner. Smyger in i växthuset då och då, och binder upp gurkplantor som växer så det knakar. I bland lägger jag mig i solsängen för att bättra på brännan. Slötradar lite aktier mest för att det är kul, hämtar iskall dricka osv. Så skönt med inga måsten och bara göra saker när andan faller på. Ska nog gå ner till ån och ta ett dopp snart förresten.🤔 Det är ljuvligt varmt ute. ☀️

Snart är det din tur att njuta riktigt ordentligt. 😍

@torn tänk att vi har vårt drömmigaste liv mitt framför oss! Jag kan fascineras över att just min (eller din!) lilla plätt på jorden har allt vi kan önska oss. Behöver inget mer. Längtar inte nån annanstans.
Haha det blev alltså gurkor i år trots förra årets stora skörd 😧 Jag har inte fått ner några grönsaker i jorden än- det blir vad det blir- så småningom.
Fortsätt njut av din lediga vecka! Kram 🌱

@Se klart Lugnet inombords är ju det viktigaste. Så får resten av världen springa på.
Känner generellt att jag inte har så mycket att skriva om. Funderar inte på alkohol alls, så det ämnet går bort. Livet i stort rullar på. Har en del krux att hantera, men tankar hit o dit förändrar inte det jag inte kan påverka. Njuter av sommaren. Snart semester.
Livet är här och nu😍

Ja livet är här och nu som du skriver @sattva
Jag har inte heller så mycket att skriva om men forumet blir trots allt en påminnelse om allt möjligt, inte bara alkoholen, men allt möjligt som vi kämpar med eller glädjs över.
Jag har haft årets mest hektiska vecka med en massa socialt och åtaganden både privat och på jobbet. Är trött idag och bestämde mig för att pausa jobb och ta en ledig dag. Bokat fix för naglar och börjat packa till landet där vi ska vara ungefär till mitten av augusti, det blir förstås en eller annan jobbvecka (mot slutet) och nån arbetsdag (nästa vecka) men det är som om tröttheten kommit ikapp och jag tycker att det ska bli så skönt att vara ledig. Längtar efter dopp och kvälls-sim, kaffe på trappen och trädgårdsjobb. Umgås med barn och barnbarn, men också vara själva och inte ha några åtaganden alls.
Kikar in från värmeböljan och önskar alla en fin fredag! 🌱☀️

Idag har jag gjort något som jag velat göra under många många år.
Jag har klarat uppkörningen och tagit körkort!
Som jag har skämts för att inte ha något, haft svårt- omöjligt att komma igång pga tid och pengar. Men i januari började jag. Har kostat mig en halv förmögenhet, svett och tårar. Varit så svårt, läskigt- OMÖJLIGT- många gånger. Bara gått iväg och kört som en robot, ångrat mig massa gånger, men så idag var det dags- och så gick det vägen! Godkänd! Jag började nästan gråta.
Firade med frukost på cafe och körde sen till landet! Nu är jag så trött så jag skulle kunna somna stående- men oj vad jag är stolt och glad!

@Se klart Grattis! 🥳🥳🥳 Det är det du har hårdpluggat till! Hurra, vad du är bra! Modigt att göra det i mogen ålder! Många stadsbor tar nog aldrig körkort, och om de tar så blir de aldrig vana vid bilkörning.

När jag rekryterade räckte det inte med att fråga om folk hade körkort, jag var tvungen att fråga om de var vana vid att köra bil också.

Jag är uppväxt i Gbg och tog körkort vid 22 års ålder, för att det krävdes för jobbet. Äldsta dottern tog sitt körkort 4 dagar efter sin 18-årsdag. När hon flyttade till Gbg för att plugga i fem år fick hon köra varje gång hon kom på besök. Hon fick låna min bil om somrarna för att sköta sitt sommarjobb och behålla körbanan.

Så nu är det du som kör fram och tillbaka till landet och alla andra resor framöver! Hälsa sambon det från mig 🤗

Kram 🐘

@Se klart Stort grattis till körkortet! 🤗 Jag trodde också att du pluggade typ till att bli professor eller så.😅 Men vad gött, nu kan du dra iväg med bilen närsomhelst och vartsomhelst!

Kram

Haha ja professor hade känts enklare för nån utan lokalsinne och med fart-skräck… Har aldrig gjort något svårare vad gäller att lära sig- nånsin.
Förra sommaren tänkte jag att ”jag vill åka när jag vill och köpa plantor”, så det var en bra drivkraft! Hade aldrig haft tiden om jag inte haft lite lugnare på jobbet- så jag är extra tacksam för det!
Tack för grattisar! 😍

@Se klart Grattis!🌺🥳🎉. Det är också en otrolig frihet att kunna ta bilen och köra vart man vill, i alla fall nästan😁. Inte behöva vara beroende av att någon ska köra dig. Nu kan du fylla hela bilen med blommor och jord hur mycket du vill! Strongt och modigt gjort av dig! Kram❤️

Tack @vår2022 ja det är ett megastort steg för mig. Jag kan inte minnas när jag kände mig så här stolt över mig själv, mer stolt än att jag varit nykter så länge. Det är jag liksom inte så oförblommerat glad över.
Ja, blommor, loppisrundor, skjutsa barn(barn) tänker jag. Ta med mamma på ett enkelt sätt på utflykter. Men framförallt är det nog detta ”i ur och skur”- att bara göra- som glädjer mig allra mest idag! Somnade i en solsäng på tomten idag, helt slut. 🥹🙃

@Se klart Det är något speciellt med att ta körkort. Dels för att jag minns hur otroligt glad jag blev när själv tog körkort och ännu gladare när barnen tog sina. Det också för att jag övningskört med dem och var så lättad över att den pärsen var över😂. Ja, i ur och skur är det bästa med kortet😁