Nykter livet ut

Profile picture for user Se klart

Jag är fortsatt trött- och trött. Jobbar en timme eller två, ute på lite ärenden, sen sova middag. Jag kapitulerar högst motvilligt men tänker att om kroppen pratar så får jag lyssna nu.
Ingen ”dör” heller på jobbet, saker blir gjorda.
Men däremot är jag väldigt lesss på min bristande energi och förkylning som inte riktigt släpper. Idag läste jag en bok på em (pdf-manus och jobb). Blev jättetrött.
Men sen kom min man hem och sa att det inte är jättekonstigt att bli trött av att skumma 200 sidor.
Har gnagande oro över att jag inte orkar så mycket alls, (har jag nån obotlig sjukdom?) men håller oron ifrån mig och minns att ssk på vårdcentralen sa att årets virusinfektioner kan hålla i sig i flera veckor.
Ja, med hopp om en piggare morgondag kikar jag in här och glädjs över när det går bra för alla som kämpar eller när det är precis som vanligt = nyktert och fint! Kram 🌷

Profile picture for user Andrahalvlek

@Se klart Kryakramar i massor till dig! Själv har jag inte varit sjuk på evigheter, men jag träffar ju inte så många. Just nu jobbar jag mycket hemifrån för att hushålla med min energi. Jobbar hundra procent sen 13/3 men slipper resorna och allt tjatter på jobbet. Pratet omkring en i öppet landskap slukar mycket energi.

Kram 🐘

Profile picture for user Varafrisk

@Se klart Skickar också kryakramar och styrka i massor❤️❤️ Å det är nog ngt otäckt envist virus som du drabbats av😮‍💨
men var rädd om dig och fortsätt m vila, dagsljus och dricka varmt.

Kram🥰

Profile picture for user Se klart

Håller med @andrahalvlek - tjattret på jobbet känns just nu väldigt energislukande- så det får vänta.
@varafrisk- ikväll kände jag mig aningens piggare så nu lutar jag också åt virus istället för livshotande sjukdom (vilket ju drabbar människor) Hopp om livet med Alla mot alla och citronglass 🍋

Profile picture for user Sattva

@Se klart Krya på dig! Min dotter är också superförkyld, inne på sin andra vecka nu. Envisa virus.
Men DU! Du är väl sjukskriven?? Inte jobba då!!😮☝️❣️

Profile picture for user Se klart

Tack @sattva- endast minimalt med hobby-jobb, och det är verkligen det minsta möjliga.
Inatt drömde jag en hemsk dröm. Att jag drack mig stupfull. Det var nån blandning av privat och jobb-event.
Jag hade ett kylskåp som var så rörigt. Olika rökta och gravade laxar… Jag gick och delade ut glas med whisky till alla människor.
Jag tänkte i drömmen: Jag måste skriva på forumet att jag har tagit ett återfall.
Sen tänkte jag; Har jag egentligen sagt att jag ska vara helt nykter?
Jag vaknade med kaos i huvudet. Visste inte vad som hade hänt- tog lååång tid innan jag förstod att precis allt var en dröm, och mitt vanliga liv var verkligheten.
Så nu har jag fått pröva på det- och kommer aldrig att göra verklighet av det.
Tacksam att jag mår lite bättre idag! Kram 🤗

Profile picture for user Se klart

Riktigt läskigt @andrahalvlek och det är kanske en bra påminnelse om att detta odjur aldrig riktigt dör. Känslan efteråt är dock- nu är detta över. Känns som en sista strid i Sagan om Ringen eller något. Och att drömmen hjälpte mig att få ”uppleva” hemsk fylla- var ju väldigt länge sen irl- och att det var som att utan att göra det själv, ta ett återfall, som just var en ond dröm. Känner mig ödmjuk och förundrad över hjärnan och det undermedvetna.
Kram 🤗

Profile picture for user Se klart

Jag drömmer massor fortfarande men tack och lov inga om fylla. Fått lite medikament för mina svullna bihålor och idag är det strålande sol- och jag ska ändå iväg på ett em-kalas, kramfritt för min del hehe.
Igår delade vi en flaska a-fritt vitt vin som var riktigt gott och även trevligt att dricka samma, köper sällan a-fria alternativ utan det blir oftast cola zero numera.
En återhämta-helg och förhoppningsvis ska jag kunna börja jobba ordentligt på ti-on.
Ha en fin dag och hoppas att solen skiner på er! 🌷

Profile picture for user Se klart

Jag var på trevligt mingel idag för att fira nytt jobb för svärson och lite annat. Det dracks. Först kaffe och bubbel, sen övergick det till öl, vin. Jag kunde inte alls koppla av, till stor del beroende på en släktings drickande som är oberäkneligt men som stressar mig. Det känns precis som en osäkras revolver och trots att det var väldigt länge sen något hände kring alkoholen så berör det mig illa.
Vi gick hem tidigt och jag kände mig som en tråkig fru. Hem och plugga min kurs, och ville inte ens gå på restaurang, jag har ju knappt varit ute på två veckor så det fick räcka för mig. Pratade med en annan släkting om att jag inte dricker sedan länge- hon tyckte det lät spännande men det är verkligen svårt att snabbt försöka förklara livets helomvändning, som nykterhet innebär.
Jag kände mig lite utanför, lite tråkig och lite låg. Jag verkar tycka allt mindre om sammanhang där folk dricker, jag känner mig klar efter en timme. Skönt att våren snart kommer, längtar ut, ljusa kvällar!
Kram på er alla 🤗

Profile picture for user Se klart

Hittad knappt min egen tråd! Men det är bra, forumet är till för att en ska göra sig fri så småningom. Däremot är det fint att komma in och läsa och säga hej, som i Knyttets sång som också var namnet på min första tråd. ”Kliv in och säg godafton så de vet att du är här”.
Haft en ljuvlig påsk med lilla gänget barnbarn- uppgår nu till 4 stycken- varav två är födda med helnykter mormor. Barnen, god mat och lagom sena kvällar, inget överdrivet drickande (är ju mkt sällan så), möjligen överdrivet choklad-ätande.. gott bröd, laxar och en pasta på annandagen.
Parallellt har jag varit rätt upptagen med ett plugg-projekt som är klart till sommaren, men har tagit/tar mycket tid och energi. Så allt fokus där ett tag, men lättar lite nu.
Ikväll blir det en äkta slappar-kväll, ska hänga lite med min man som omväxling. Och katterna- vilka gos- och glädjepiller!
Önskar er alla en härlig kväll, ljuset hörni, vilken grej! ❤️

Profile picture for user Varafrisk

@Se klart Glad att du hittade din tråd den fyller mig som oftast m ro🙏🏻 Glad också att du tittar in hos mig då och då🤗 Är också nyfiken på vad du pluggar😃

Varm kram🥰

Profile picture for user Varafrisk

Hej igen, @Se klart🤗

Apropå ingenting så när min man och jag skulle åka t Stockholm i februari bad jag om tips på restauranger och du nämnde Portal. Som av en ren händelse så en kort tid efteråt så lägger en lokal producent(hon kallar sig för bonde) ut en bild på Instagram på ngn grönsak el det kan ha varit glasrabarber (minns inte) och taggar Restaurang Portal. Hon levererar sina fina grönsaker t exklusiva restauranger i Stockholm och Göteborg. Dessutom kommer en av kockarna t min stad idag för att vara med vid en ölmässa för att laga mat. Helt ointressant information egentligen men lite kul ändå. Hade aldrig hört talas om Portal men sen så finns en leverantör här i mina hemtrakter.

Ha en fin lördag☀️

Kram🤗

Profile picture for user Se klart

Tack @sattva @sisyfos och @varafrisk för fina hälsningar, @sattva; jag längtar också efter att berätta men vill komma ett litet steg till! Vad kul @varafrisk, Portal drivs av en tidigare Årets kock och är ett fantastiskt ställe- en favorit. Baren + smårätter likaså! Måste genast spana på menyn 😀
@sisyfos vi är väl lite till och från här, jag kikar gärna in ett par gånger i veckan- för just mig är det värdefullt att babbla med kompisarna här, som jag ju bryr mig mycket om. Och att hålla en tunn lina tillbaka till ”då”. Allt hänger ihop, jag är inte mycket för att stänga dörrar- jag tänker att våra liv går genom dem, och vi lär oss genom att ha någon sikt bakåt! Den personen- har jag också varit.
Kram på er och njut av söndag! ☀️☀️

Profile picture for user Se klart

Säsongsbyte i garderoben står på dagens schema- min man är utomlands på tjänsteresa (ovanlig nu, väldigt vanligt förr) och det är helt fine. Jag gillar ju att pula runt med mitt. Tvätta lite, hög till kem, hög till säljes resp skänkes.
Solen skiner på balkongen, katterna vilar, jag sätter på en kanna kaffe till.
Var ute på barmingel/aw i fredags, mycket kul och mkt uppmärksam servitör som såg till att jag fick påfyllning alkoholfritt utan att göra nån grej av det (vilket inte gör mig nåt men men) Några gick vidare men då gick jag hem, helt perfekt enligt mig!
Nä nu ska jag ta itu med dagen här. 💪🏻

Profile picture for user Se klart

Godmorgon,
Dricker kaffe i soffan och snart mot kontoret. Allt är rätt så bra. Har det lugnt på jobbet och just nu är det otroligt skönt och en helt NY upplevelse- liksom min egen relation till detta- njuta av den lite stillsamma färden och hinna med annat i livet utan att det skaver. Ha en fin dag, gänget! Kram 🤗

Profile picture for user Andrahalvlek

@Se klart Så känner jag lite också. Det nya jobbet har satt sig i fingrar och rutiner, och jag har sluppit mycket ansvar. Kan luta mig tillbaka lite, även om fingrarna jobbar på. Ovant, men jag kan vänja mig vid detta 😎

Kram 🐘

Profile picture for user Se klart

Godafton från landet,
intensiv vecka (minns inte att det är annat…) med plugg, (svårt och trögt just nu), hjälpa till lite hos bebis-familjen (mysigt och roligt) samt en middag ute med min man som kom hem från sin resa. Egentligen bara bra saker och detta är absolut inget klag men däremot tycker jag det är oerhört skönt med vår, sol och att få spankulera runt lite i min trädgård vilket är helgens plan 🌷🌱
Har fått ritningar nu- till den delen av tomten som ska göras om. Kommer ju vara mitt/vårt jobb att gräva, plantera mm. Men förhoppningsvis med rätt och proffsigt tänk.
Somnade redan innan 22 framför tvn vilket var skönt men något svårt att somna om... behöver dock läsa bokklubb-bok så det blir min syssla en stund 🛌😴
Och läsa lite på forumet.
Fin helg alla kämpar! Kram

Profile picture for user Sattva

@Se klart Godmorgon!
Så härligt med din trädgård!
Det är det där med grundorken. Jag brukar likna det med ett batteri, grönt (full energi, ork), gult (energin är låg), rött (ingen energi, tömd, krasch, soffläge). Även roliga saker drar energi (och fyller på, men bara om man är i hyfsat laddat läge). Så spankulera i trädgården o bara vara lite där du mår så himla bra låter som en superladdning❣️

Profile picture for user Geggan

@Se klart visst är det underbart med allt! Jag kommer inte till landet förrän om dryg vecka- såååå sugen! Men härligt att dra längs årstaviken också! Låter spännande med ny tomtplan. Kram!

Profile picture for user Se klart

Ja årstaviken är inte dum @geggan ☀️, och vilken smart liknelse @sattva 😍. Att man behöver vara påfylld för att batteriet ska laddas… haft en jättefin helg, inte gjort så mkt som jag tänkt men istället njutit av att göra några saker i min egen takt, kommer på hur viktigt det är för mig.
Nu mot stan, härligt att stanna till måndag morgon, det är ljust och fåglarna kvittrar.
Ha en fin måndag!

Profile picture for user Varafrisk

@Se klart Låter spännande med tomten. Du får berätta mer allt eftersom. Har själv haft tankar kring mina rabatter men i helgen kändes som om jag varken hade lust el energi. Jag tänker att det viktigaste är mitt tillfrisknande och att ta vara på energin.
Nu går ju terminen mot sitt slut och kanske även ditt plugg. Så nyfiken på vad du pluggar😝

Ha det fint☀️Kram 🥰

Profile picture for user Se klart

Är på resa i södra Europa och hälsar på vänner som bosatt sig här. Välbehövlig vila, fika i solen på terassen, bada i poolen och äta god mat. Verkligen skönt. Har knappt tänkt på resan innan den blev av för det har varit så mycket hemma, men väl här känns det som bomull kring lite stressad själ. Lugnt och vilsamt och mycket prat med våra goda vänner.
Jag saknar inte alkohol en enda promille. Andra får gärna dricka, det stör mig inte alls, och jag älskar att krypa i säng, och att vakna utan tillstymmelse till alko-trötthet. Den glädjen kanske aldrig försvinner?
Dricker mina goda koppar kaffe, läser.
Önskar er alla en fin valborg! 😍☀️🌷
Ps @varafrisk- jag ska snart berätta om mitt plugg-projekt, ska bara bli klar! 💕

Profile picture for user Torn

@Se klart Härligt att vara på lite varmare breddgrader. ☀️ Själv fick jag skrapa rutorna på bilen i morse, när jag skulle till jobbet. 🥶 Hela vårt matsalsbord är fyllt med diverse plantor nu. (tänkte på din första nyktra vår då) men inte läge för att sätta ut dem i växthuset ännu.

Ha det gott! 🤗

Profile picture for user Charlie70

@Se klart får man gissa på Spanien? Låter härligt. Vi har vänner som vi hyr några veckor av varje år. Ett ställe som känns tryggt för flickan att åka till. Med poolen utanför dörren och havet över gatan. Underbara oliver och tomater, marknader... och nu känner jag hur jag längtar till nästa gång!

Kram!

Profile picture for user Se klart

Portugal är det @charlie! Underbar mat- grönsaker som man inte sett i Sverige sen förra sommaren. Tomater som smakar honung.
Ja du @torn- i år testar jag ju vintersådd- hr väl en 12-15 godislådor som stått ute i mkt snö sedan mars. Men sist jag spanade så hade nästan alla lådor några små groddar. Dessvärre har texten på mina pinnar snöat bort så jag känner endast igen vallmon… blir en spännande sommar!
Kram från stranden 🏊‍♀️

Profile picture for user Se klart

Jag gör ett litet nedslag innan em/kvällens hemresa. En ljuvlig långhelg med god mat, fina vänner och mycket avkoppling varvat med upplevelser och lite vandring. (Betoning på lite) Igår var vi på en lyxig och mysig restaurang med en triljard rätter samt vinpaket- medan jag körde mitt goda bubbelvatten. Jag är 100% säker på att jag drog vinstlotten, igår kväll, när jag gick och la mig- och i morse. Stekte ägg och bryggde kaffe vid 8:30 medan övriga gänget stolpade upp i olika grader av förfall.
Livet-Alkoholen, 100-0!
Kram från passionsfruktsland!

Profile picture for user Se klart

Idag blev det en ohyggligt lång dag - vara ledig= jobba ikapp. Ingen annan kan sköta min mail/projekt/slack och det är som det är. Men oj vad mina medarbetare rullar in i framtiden nu- ser jag så tydligt när jag är borta- jag är så megastolt över dem så jag nästan trillar omkull. Teamglädje och arbetslust. Härligt att det visat sig att jag gått från arg och besviken- till helt okej och sola där du står. Vänd nosen mot himlen- var kommer ljuset från? Där står jag.
Och glädjs över mycket.
Jag stretar på med mitt plugg- en månad kvar.
Jag stretar på med mina dahliaknölar som upptar hela gästtoan.
Stretar också med att prioritera mig nu- och inte familjen/barnen, för jag behöver tid till mitt nu.
Bokklubb igår, världens bästa!
Middag här hos oss imorrn så den här korta kvällen blev lite recept-inspiration och scrollande.
På lördag åker vi landet, längtar. Spankulera, min favoritgreja.
Önskar er alla en fin fredag - här är det kallt på det sätt som väcker min lust att slåss och den sover vanligen…
Kram 🥰

Profile picture for user Andrahalvlek

@Se klart Det är så himla berikande att se sina kollegor steppa upp och växa. I mitt jobb som personalansvarig såg jag hela tiden unga lovande förmågor växa in i rollen med bravur - och jag blev alltid lika glad 🥰 Och jag berättade om min glädje för dem och de blev nästan generade, men mest glada.

Och jag är också supernyfiken på ditt pluggande, men nykterheten har gett mig förmågan att hia mig, i det här fallet låta dig bida din tid. Du berättar när det känns rätt och riktigt.

Kram 🐘

Profile picture for user Se klart

Ja jag ska såklart berätta när jag kan @andrahalvlek.
Just nu pressar olika saker omkring mig på ett lite olyckligt vis- det är ”sätta igång trädgården” ihop med tänk tentaplugg. Sedan har min mamma blivit rätt krasslig av förkylning/ (går runt i släkten trots stor försiktighet) och det har gjort att vi behövt ställa upp lite extra. Inget konstigt något av dessa ting- men samtidigt blir det som en för stor gräddtårta att proppa i sig.
Bra är- att hade jag jobbat som för 1,5 år sedan hade det inte gått. Nu kan jag peta in semesterdag när så krävs. Jobbet är helt hanterbart och det är sannerligen rätt nytt i mitt liv.

Vaknade efter ett par timmar ikväll och kollade fullmåne-kalendern. Nix. En ovanlig nattvakning helt enkelt. Försöker mota bort stressen över att jag ska stå fix och representativ på kontoret imorgon kl 08 🙁
En dålig natts sömn har ingen dött av.
I helgen när jag var på landet och räfsade löv och fixade i rabatterna, somnade jag redan vid 21. Igår somnade jag också tidigt. Är trött efter våren.

Läser lite om hur man identifierar sig- som nykter. Jag dricker inte alkohol är det vanligaste jag säger om nån vill bjuda på nån sur cava.
För ett par år sen sa jag nog; ”jag tar gärna något alkoholfritt”.
Men jag gillar att de där orden. Varje gång jag gör det så slår hammaren ett extra slag i den redan igenspikade kistan.
Jag är nog delvis stolt men framförallt är det så tydligt- jag behöver inget alkoholfritt- jag behöver slippa dricka nånsin mer, tack och amen.
Jag snurrar sällan runt i orsaker till att jag drack. Jag har ett visst genetiskt påbrå, mitt drickande eskalerade i takt med att tid uppenbarade sig- och stress- och den kombon är explosiv. Flyttade till stan från förorten. Ja, flera faktorer bidrog på ett lite olyckligt sätt. När jag ser i backspegeln tänker jag att det varit en del av mitt liv, men inte mitt liv. Och det enda jag fokuserar på- om något- så är det känslan av FRI. Jag har inte tid att dricka, blir otålig när folk vill sitta och babbla och öppna fler flaskor. Där slutar det vara umgänge för mig. Jag vill GÖRA saker ihop med vänner. Att laga middag och äta ihop, länge- det gillar jag verkligen. Men sen. Tack- kan vi gå en promenad eller spela ett spel?
Inget av det jag skriver är nytt, men jag hör ju till de som går tillbaka, morsar på den jag var- en person jag tycker mycket om men som hade väldiga problem att hantera drickandet. Nu slipper hon det.
Mina promenader kring alla dessa uteserveringar med gubbs och gumms i varierande fräschör lockar mig föga. Jag är alltid påväg nånstans när jag passerar dem. Hem och ge katterna mat, städa inför städerskan, hämta nåt barn som behöver extra gos. Kanske blir det annorlunda om några år, men jag njuter av att vara igång. Sen vilar jag som vanligt på kvällarna. Klockan 20-21 är min hjärna helt dränerad.
Därför passar det lite dåligt med vargtimmen här. Men ger mig å andra sidan några minuter till reflektion.
Läser Liza Marklunds nya deckare nu- bra! Bokklubben tarvar svårare titlar och det är kul och utmanar mina hjärnceller. Vår vänskap har byggt sig stark under åren.

Min tenta-utmaning är svår. Jag kämpar kämpar kämpar allt jag kan.
Men den 15 juni åker jag till landet och blir kvar. Två månader varav iallafall en hel månads semester. Kanske blir det en till lite senare i höst. Ledig ska jag vara massor i år. Hoppas också att jag ska slippa något nytt ”spännande” uppdrag. Är så nöjd med mitt- här och nu.
Kram alla fina 🙏

Profile picture for user Se klart

Idag passerade jag återigen alla dessa uteserveringar - inget fel med dem men. Så mycket misär också, som inte syns. Jag vill vara i verkligheten, behöver inte tröst bara för att liksom leva! Vi är inte gruvarbetare i England på 1800-talet med sotlungor. Vi är friska, sköra, starka mätta. Ibland med kriser och katastrofer långt värre än sotlungor. Då får man hålla i sig, trösta och tröstas. Eller ångest och oro. Är ju helt verklig smärta. Men det här ”unne säj” som Gulletussan säger. För att det är en jobbig tisdag. För att arbetsdagen är slut. För att man grälade med mannen eller för att solen skiner eller det regnar eller är molnigt.
DET är bedrövligt, att dricka så. Som att sudda bort konturerna i tillvaron.
Nu: Plugg!

Profile picture for user Himmelellerhelvette

@Se klart Visst är det så, man finner tusen anledningar att ”unna sig” men vad får vi för det sedan! Skit och helvette! Nä vi lever i nuet och får glädjen genom nykterheten. Det som inte känns bra lär vi oss att bearbeta och det är vackert!❤️

Kram

Profile picture for user Andrahalvlek

@Se klart Det känns lite fint att vi båda just nu har valt att växla ner på jobbet. Och att det kanske är precis vad vi behöver nu i livet. Du får tid för sommarhus, odling och barnbarn ❤️ Jag får tid för min lilla valp och till nästa år mina flytt-till-hus-planer. Jag finner själv en ro i att göra ett bra jobb, slippa ta ansvar för helheten, kunna stänga av datorn när arbetstiden är slut, och kunna be om ledigt utan att tänka på hur saker ska lösa sig. Fördelarna är enorma.

Jag är oerhört tacksam att jag fick den här möjligheten att växla ner, med tanke på mina tidigare sjukskrivningar. Jag vill hålla ett bra tag till, både yrkesmässigt och privat.

Kram 🐘

Profile picture for user Se klart

Håller med @andrshalvlek, fint att gå i takt och dela med sig av det nya livet som innebär en massa nytt.
Tänkte senast idag på det, och hur något som jag upplevde så negativt och till och med ledsamt- vände ut och in på sig och blev så bra. Här och nu. 😍 Tänker också att det har med vår mentala inställning att göra, att ha övat mycket på hur man ”tar det” istället för hur man har det. Men det låter dumt att skriva så. Det ÄR faktiskt hur man har det som är grejen.
Ska bli så roligt att följas åt framåt, valp och hus, w o w. Det är inga småsaker.
Då blir också jobbet lite suddigt i konturerna. Bra att det finns, kul att utöva- men lite rörelseoskärpa där. Blicken liksom på något annat och viktigare.
Kram till dig min forumvän 🥰🌱

Profile picture for user Se klart

Idag hade jag en paus medan jag sövde barnbarn, och funderade på en vän som berättat att hon valt att leva nykter sedan en tid.
Jag tänkte liksom att för mig är dricka-landet så långt borta. I’ve moved on. Jag tycker om att läsa och ibland skriva här, för att livs-processen fortsätter på många håll, här är lite en plätt att ta ett par djupa andetag. Jag hör nog inte (än) till de som tex vill förbjuda alkohol eller ser det som ett dödligt gift. Jag känner mer; jag bor inte där längre, har gått hela varvet runt och känt alla känslor. Nu är jag på en helt ny plats, har ömsat skinnet, jag är jag- men ändå en annan. Svårt att beskriva med ord. Dricka-landet hade nån dunge som var mysig att vistas i. Men när jag fattade hur det låg till just för mig- så gick det inte att o-fatta, om det makes sense.
Är på landet, barnbarnet sover, katter tassar, mannen snarkar med säkerhet i nån soffa. Jag ska ta en timmes plugg.
Godnatt alla kämpar på färden bort och hem! 🌱

Profile picture for user Andrahalvlek

@Se klart Jag fattar precis. Känner likadant. Någon liknande det vid ett trollerinummer, a’ la Labero. Som imponerar väldeliga - wow, hur går det till? Och sen visar någon falluckan och hur ljuset faller, trådar hit och dit och alla andra sådana knep som ett trollerinummer innebär. När du sen tittar på samma trollerinummer igen ser du precis hur det går till - och magin är helt borta. Och det går inte längre att imponeras på samma sätt. Så känner jag inför alkoholromantiken.

Jag kan glatt gå förbi en uteservering och tänka ”era stackare, ni är grundlurade”. Eller så går jag in och sätter mig, dricker en kaffe eller något annat gott och njuter av solen och sällskapet. Njutet består 😎 Det är till och med starkare och mer genuint, jämfört med när jag var mest fokuserad på glasets innehåll.

Kram 🐘

Profile picture for user vår2022

@Se klart Låter skönt, tryggt och utan kamp inombords. Dricka-landet som finns på en annan kontinent men som inte lockar till besök för fem öre längre. Hur tankarna om dricka-landet totalt har förändrats. Tidigare lockade det med roliga karuseller, fina barer och tron om att dra den högsta vinsten på lotteriet, men när man tänker efter drog man alltid nitlotten. Karusellerna gav illamående och svindel och i den mörka baren stod likasinnade olyckliga människor med ett glas i handen för att dränka sina sorger eller unna sig ett glas efter en stressig dag, men som helt plötsligt blivit fem.

Jag har också lämnat dricka-landet långt därborta bakom mig och flytta till en plats där det finns hopp och tilltro. Här finns alla möjligheter till att skapa en värld och ett liv där jag mår bra. Där jag kan reflektera och komplementera. Ha drömmar och staka ut min väg mot det. Med klart sinne och där jag varje morgon vaknar utan påverkan av giftiga substanser och funderar på hur jag ska ta vara på och ta mig an denna dag, som ibland kan vara en större utmaning, men som jag ändå på denna plats kan hantera.

Ha en fin fredag🌞❤️

Profile picture for user Varafrisk

@Se klart Jag är inte heller där som ser alkohol som ett dödligt gift och vill förbjuda det. Nu minns jag inte siffran som en annan kurator på Rådgivningscentrum nämnt men alla blir inte alkoholberoende. Fast vi som har blivit det, den siffran är tillräckligt stor. Jag tänker att tidiga insatser i, förebyggande arbete i skolan, resurser t att se varenda unge då kanske man kunde förhindra att så många tidigt hamnar i missbruket. På mötena där jag går är det många unga människor. Jag vet dem som tog till alkohol redan som tioåringar. Flera utsatta för övergrepp av sina föräldrar.

Men för att återgå t uteserveringar så flödade alkoholen i går på uteserveringarna. Det gör det även i min lilla stad men i en storstad är det lättare att dölja att man sitter och dricker för att man är beroende.

Ha en fin fredag alla☀️🥰Kram

Profile picture for user Se klart

Vårhajpen/stressen är här. Idag köpte jag rostbiff och potatissallad till middag- så gott- men händer bara typ en gång om året. Trädgårdsfix, rabattrens, gräv och gull med mina små plantor. Och det är underbart. NU börjar mitt uteliv. Vill inte gå in. Låta dörren stå öppen. Men åter till stan för arbete och en jäkla massa möten och jox för att bli klara i tid. Barn som behöver lite omsorg och stöttning, en middag och lite barnbarnsbarn. Ljuvlig är det med dessa små myror! Konstigt nog inte så stressad. Det blir som det blir-tänket har landat i mig just nu. Njuter av det! Kram på er alla kämpar och räkmacka-glidare 🌱🤗

Profile picture for user Andrahalvlek

@Se klart Barnbarnsbarn har vi att se fram emot 😍 Också. Det är så himla härligt när vissa saker inte är måsten alls utan att de är helt lustdrivna. Det är som om lusten att göra vissa saker maximerar bränsletanken och sen vill man bara köra järnet. Glöm inte vila emellanåt bara. Dansa, pausa, dansa, pausa ❤️

Kram 🐘

Profile picture for user Se klart

Helt helt sant @andrahalvlek, men när jag får vara ute i trädgården, lyssna på en ljudbok, pyssla och rensa ogräs- så är det en sorts paus även om jag är i rörelse. Kram 🤗

Profile picture for user Varafrisk

@Se klart Du har inte skrivit på några dagar. Vet att du skulle varit med på träffen som var i Sthlm. Jag bara undrar om du mår och har det bra? Så inget har hänt dig och dina nära och kära.

Varm kram:)

Profile picture for user Se klart

Hej fina @varafrisk, 💕🌱
Aha jag hade missat att det var den träffen du åkte till? Vad dumt! Jag tänkte inte längre än min rätt så korta näsa.
Hoppas ni hade trevligt! 😍
Tack för att du tittar in. Det är bara bra med mig men har haft trassel med bredband på landet så telefonen har fått vila några dagar. Men helgen ihop med familj (och trädgård då- även om jag såg du var trött på den, och det är jag också ibland!) var väldigt fint! Jag är himla stolt över mina ungar som är bra på att hjälpa och stötta varandra. Tar så fint hand om sina syskonbarn. Jag vet att det inte är något att ta för givet- och att det faktiskt inte är något jag gjort mig ”förtjänt” av, så jag gör min människoplikt och njuter, och glädjs. Har ju min dotter som jag oroar mig för ibland- en pavlovsk mamma-hund bor i mig. Men jag måste släppa, och lita på. Hon mår bra, är sambo och har mycket vänner. Men det har ju inte alltid varit så. Och kanske kommer det inte alltid att vara så. Vi vet inte. Då gäller människogrejen; glädjas och njuta av det som är.

@varafrisk, tänk om du kunde hitta sättet att odla eller bara vara i sin trädgård- och det fick vara på ditt sätt? Hur vill du ha det? Lavendelhäckar eller sommaräng? Växthus eller pelargoner?
Jag ska göra meditation idag, tänk om du skulle ta 5 minuter och blunda och fundera på din plätt på jorden?
Vi kan testa? Kram 🥰

Profile picture for user Se klart

Sov som en kratta denna natt. Jag vet inte riktigt varför. Roligt på jobbet. Verkligen massor att göra men i så gott sällskap. Fina arbetskompisar, hugger i, hjälps åt, så centralt för mig på något vis. Plugg-helvetet snart slut och så jxxxar ska detta berättas.
Innan dess läser jag på kvällarna. Gosar med katterna. Planerar för studenter och aw:s. Kul men lite mycket.
Hastar lagom förbi sunkhaken, de når inte ens mitt yttersta hårstrå. Sån frihet. Så stor frihet.
Behöver och längtar ledigt nu, dont we all. Haft stor helg med stor familj och bara en gång blev jag mycket stressad. Tiggde en cigarrett av ett barn och satte mig på pappas gamla pall på husets baksida och rökte i solen.
Jag och min man klarar de här tillfällena mycket bättre nu. Han har ändrats! Jag har ändrats! Vi växer liksom vidare på nya vägar. I sommar ska vi vara mest på landet, barnen brukar droppa av till mer exotiska platser, mycket skönt! Då kan vi bada och grilla och läsa.
Ha en fin kväll alla! Kramar från eder Seklart 🌱🌱

Profile picture for user Varafrisk

@Se klart Nej, jag var inte med på träffen men ska vara med på träff i Gbg. Jag brukar läsa i Vinägers tråd och där hade du skrivit att du skulle vara med. Så jag frågade Vinäger om du hade kommit och när du inte dök upp så började jag undra ifall ngt hänt.

Svarar dig mer senare ang trädgård mm.

Kram🥰

Profile picture for user Varafrisk

@Se klart På tal om trädgård….jag är inte trött på min trädgård men under många år har jag inte haft tillräckligt med energi och då tappar jag intresse. Det är lätt att planera i augusti vad man ska göra i maj…..

Jag/vi har en enkel trädgård. Vår tomt är en klämtomt. Smal och avlång gräsmatta. Tre rabatter varav två framför huset. Ett mindre växthus med tomatplantor, persilja, gurka, paprika, basilika och rabarber. På altan brukar jag ha flera krukor m blommor så även vid de olika ingångarna. Nu håller jag/vi på att göra om rabatterna. Jag skulle vilja ha fler växter m blommor att kunna plocka in. Göra ngt med den avlånga gräsmattan🥀🌷🌼🌱🪴

Jag berättade ju för dig om en kvinna som bor utanför min stad och odlar finfina grönsaker. Nu levererar hon sin fina gröna sparris t restauranger i Stockholm👌🏼

Kram🥰🤗

Profile picture for user Se klart

@varafrisk jag förstår. Hm det vat det jag tänkte kanske kunde vara peppande… att liksom skapa drömmar där.
Testa att sätta ettåringar som ger mkt blommor så har du att plocka in? zinnia, lejongap, olika vädd- finns så fina. Rosenskära, olika sorter?
Kolla i fb-gruppen, Vi som odlar snittblommor om du om du önskar lite inspiration?
Kram 🤗

Profile picture for user Se klart

Jag vaknade tidigt och det var mer än skönt för jag har varit så trött om morgnarna.
Vi har sinnessjukt mkt att göra på jobbet- alla stressar och jag känner att jag behöver hålla samman och avlasta, kanske främst med lugn över att vi kommer att hinna med.
Ljuvliga dagar i staden, hinner inte njuta och så får det vara. Idag är det aw med jobb. Direkt till landet ikväll. Och tack gode tid för helg snart.
Tar en liten meditation mest varje dag för att landa lite och det är väldigt hjälpsamt måste jag säga.
Njut och andas! Kram

Profile picture for user vår2022

@Se klart Ville bara titta in och säga hej och hoppas att den stressiga tiden på jobbet snart är över. Skönt att få åka till landet över helgen och njuta av den vackra naturen och dina fina odlingar. Bra att du mediterar lite varje dag. Kram🌞🌱❤️

Profile picture for user Sattva

@Se klart Låter som att du har läget under kontroll!
Finns forskning på att regelbunden meditation skapar tillväxt i de delar av hjärnan som är viktiga för kroppens o hjärnans återhämtning. Och att meditera behöver inte vara så pretentiöst som många tror. Och ffa ingen prestation.
🌸❣️🌼