@Varafrisk Hipp, hipp, hurra för dina fyra månader idag!🥳🌺. Du ska vara superstolt över dig själv! Jobbigt att du inte mår så bra med trötthet, stress och oreda i hjärnan. Men som du säger är det nog postakut abstinens och kommer att gå över så småningom. Och precis, det finns inget negativt med att vara nykter och det är total frihet. Jag minns att jag hade ont i huvudet en längre tid i början, men tänkte hela tiden att jag är i alla fall nykter och då kändes det bättre😁. Hoppas du får halvtidssjukskrivning så du får mindre stress och mer tid för återhämtning.

Ha det gott! Håll ut, det kommer att bli bättre. Kram🌞❤️

@Varafrisk Grattis till fyra månader.💥👍

Jag brukar inte skriva så ofta men i dag när jag kollade in forumet så blev jag så full i skratt när jag läste
@Daemon :ns inlägg om att komma på sig själv med att gå omkring i trädgården och vissla som i nån Åsa Nisse film.
Det är ju jag upp i dan, 😂
Jag har aldrig visslat tidigare men jag började lite smått förra året men i år har det blivit ännu "värre"😄
Ha det bra.🤠

@Varafrisk Grattis till 4 månader🥳
Jag var extremt trött första halvåret, det tog lång tid för mig att läka psykiskt och fysiskt är min uppfattning. Det kräver en hel del tålamod till att vara trött för jag ville så mycket men orkade ofta inte mer än att jobba. Klart jag hade dagar varje vecka säkert och ibland flera dagar i en vecka som jag hade mycket energi men sammanfattningsvis när jag ser tillbaka på första halvåret känns det mest som om jag var trött eller sjuk men samtligt oerhört tacksam över att jag inte längre drack och jag lyckades nästan alltid vila i tanken att ”detta en del av processen, det kommer bli bättre, jag behöver bara ha tålamod”

Kram❤️

@Varafrisk Grattis till 4 nyktra månader! 🥳🥳🥳 Den nyktra vägen är inte spikrak, det går lite upp och ner. Men för varje nykter månad blir de bra dagarna fler och fler. Ha tillit för processen ❤️

Kram 🐘

Grattis till 4 månader. För mig var det mycket som hände runt 3-6 månader. Känslor och intryck blev starkare på gott och på ont. Jag föredrar det nyktra livet, men jag har behövt jobba med att sortera. Jag har fortfarande svårt med t.ex filmer med våld. Det känns nästan fysiskt. Låter säkert lite fånigt, men jag tror jag tolkar in mycket i min omgivning. Alkoholen är ett sätt att stänga av. Du är klok som ber om sjukskrivning. Jag tror att flera av oss härinne är såna som har stängt av med alkohol, men att vi egentligen är fullt kapabla att ta hand om oss, bara vi ger oss den tiden. Hur som helst,
SÅ roligt att det går bra. Verkligen bra jobbat.

@Loppan @Daemon@vår2022 @Sisyfos @Andrahalvlek @Himmelellerhelvette @Jan.3. @vår2022
Varmt innerligt tack för att ni var och en tog er tid att gratulera mig till mina fyra månader som nykter!!! Det värmer:)

Och @Loppan vad kul att det har haft en särskild betydelse för dig att jag har fortsatt att skriva även om jag var aktiv. Även det värmer! När det kommer nya här på forumet så är det ju flera som hälsar välkommen och beskriver sin resa. Det kan vara en mycket positiv resa där man klarade av hålla sig nykter från första dagen då man klev in här på forumet. Jag vill inte förstöra den bilden genom att ge min berättelse där det tog tre år....skriver på dator nu om jag hade skrivit på mobilen hade jag gjort lämpliga emojis ....men jag tänker även att min berättelse är viktig för att man ska stanna kvar och skriva. Många skriver även att man ska skaffa sig en hobby i sin nynyktra tid eftersom man kan bli rastlös och att man har helt plötsligt massa tid över. Jag tänker att för många fungerar det perfekt men inte för alla. Jag försökte för några år sedan att börja odla...jag började alldeles för stort eller rättare sagt för litet...för jag skulle försöka odla tomater från det där lilla lilla fröet. Jag hade varken energi eller intresse men att köpa färdiga plantor på handelsträdgården fungerade perfekt. Och nu sedan jag blev nykter så har jag inte orkat med någon ny hobby..ja det är väl AA då fast jag tänker att det är ingen hobby utan mitt sätt att hålla mig nykter . Så vad jag vill säga att det finns flera olika vägar att bli nykter på. Det är viktigt att ta en dag i taget. Göra det enkelt.

Jag har fortfarande inte fått något sjukintyg men jag jobbar halvtid. Det är knappt att jag orkar det. Ska sitta med chefen imorgon bitti och organisera min arbetstid. Jag hoppas att när jag får ett sjukintyg och planeringen är gjord att stressen avtar något. Har funderingar på att stanna hemma torsdag och fredag. Behöver göra en sådan där strukturerad "Andra Halvlek planering", vad ska jag göra under dagen och vad ska jag inte göra. Grejen är att Andra Halvlek följer sin plan men jag behöver verkligen låta teori bli handling. Jag har ju klarat av att vara nykter i fyra månader. Jag behöver gå in i mig själv..vad behöver jag? Ska iaf strax ta mig ett bad. Tänker att det kan vara bra för spända muskler, käkar mm.

Ha det fint! Kram:)

@Varafrisk Jag tycker du gör jätte bra! Det är bra att det syns på forumet att det är olika vägar man kan behöva gå, för vi är olika och behöver olika för att hålla oss nyktra.
Vi har det också olika i våra hemmaliv. Vissa har familjer andra är ensamstående m.m.
Har man en partner som fortsätter dricka kan det vara en utmaning, är man själv kan det vara en utmaning.
Det finns så ofantligt många olika faktorer som spelar in.
Har man intressen att ta upp när man blivit nykter är det något som kan hjälpa, har man inga intressen för man tappat alla påvägen kan det ta lång tid innan man hittar något som man finner intresse för. Där har även orken en stor påverkan. Har man dåligt med energi kan det vara lätt att känna sig nere.

Jag la otroligt mycket tid på att läsa andras trådar på forumet samt läste böcker och poddar där folk skriver/pratar om sina erfarenheter och hur beroendet fungerar.
Läste på om hjärnan och hur man kan ”bygga” om den, skapa nya vägbanor i den.
Jag lärde mig om varför jag hade druckit, vad de bakomliggande orsakerna var och insåg att jag behövde ta i tu med mina känslor. Det gör ont men det går över. Det blev mitt intresse, lära mig om beroende och mig själv samt vad jag kan göra för att må bättre.

Tycker du är så stark❣️

Oj, måste också ha missat... Stort grattis till fyra månader! 🌸 Du är grym. 🩷

Hoppas att vi fortsätter att prata om våra olikheter. Tänker att din resa är superviktig här. Även jag har ju haft en långtifrån spikrak väg. Men nu är vi här... 💕

Bra inlägg från Himmelellerhelvete angående våra förutsättningar. Det är klart att det är enkelt att bara tänka på sig själv i början - om det finns förutsättningar för det. Kanske inte lika enkelt för någon som är ensamstående med barn, har barn med olika funktionsvariationer, sjuka närstående... Ja, listan kan göras lång.

Hoppas verkligen att du får din sjukskrivning och den vila du behöver.

Kram till dig! 🩷

@Varafrisk
WOW!!!
Fyra månader nykter. Det är så stort. Jätte starkt gjort av dig. STORT GRATTIS och många kramar.
Tror jag förstår dig när du pratar om postabstinens symptom. Jag upplever likadana sympom som du beskriver. Fast jag bara varit nykter i fem veckor ...
Absolut du måste i första hand ta hand om dig själv. Om jag får säga ... nu måste vi faktiskt vara lite self-centred eller egoistiska. Jag menar väl när jag säger det. Jag tycker nu att jag måste må bra så att jag kan ta hand om min man till exempel. Därför måste jag först nu ta hand om mig själv och göra vad som är bäst för mig. Does this make sense?

Anyway, stort grattis till dig med hela mitt hjärta.
Du fixar det. Även om det känns nu jobbigt. Det kommer att vända sig igen.
Bara positiva saker med nykterhet och den här perioden som du beskriver känner jag igen helt och hållet. Vi kommer att gå igenom den också.
Styrkekramar
xxx

@Himmelellerhelvette Tack snälla du för dina ord❤️

@Amanda L Ibland rullar inläggen förbi…men Tack❤️

@Vinäger Å tack till dig❤️

@Crusade Jag förstår vad du menar👍🏻 Tack❤️

Ja, så kom då äntligen sjukintyget nu i em. Sjukskriven 50% tom 13/6. Hade önskat ev längre sjukskrivning eller iaf några veckor med 25%. Har iaf bestämt mig för att vara hemma hela dagen imorgon och på fredag. Har bokat massage på fredag. Ska öva mig på att rensa tankar….inte tänka på jobbet. Alkohol tänker jag inte på även om det känns som om jag saknar något och gärna stoppar i mig ngt mindre bra.

Kram🐬🤗

@Varafrisk först, stort grattis till 4 månader! Bra kämpat.

Apropå odlingsfrågor tänkte jag bara slå ett slag för tagetesen. Lättodlad och billig. Jag har då och då köpt enstaka plantor och sedan sparat fröorna till året därpå. Förra året hade jag en rejäl laddning som jag spred ut över en trist slänt (rafsade bara ner i jorden och lät det sen vara). Åkte på semester i tre veckor och kom hem till ett hav av sol! Helt kostnadsfritt fick vi glädje i Brf som grannarna pratar om än. När de får stå tätt och många tillsammans blir intrycket ofta annorlunda mot enstaka i en rabatt (barndomsminne som bidragit till att jag ratat tagetes i hela mitt vuxna liv till nu).

Kram!

@Varafrisk God kväll!
Glaset i alla fall lite halvfullt när du fick sjukintyget. Skönt!

Som du skriver, det är olika för olika personer. Jag vet ju inte hur det kommer bli för mig, det får tiden utvisa. Men det är fasen inte enkelt, det har jag märkt. Jag tycker du är stark som ser framåt hela tiden. Du skriver att det tagit 3 år. Men nu har du passerat 4 månader som nykter. Det är riktigt bra.

Jag hoppas din trötthet försvinner! Det känns som en vital del i processen. Med mer ork blir man starkare på alla fronter.

Hoppas din massage blir bra idag! 😊

@Charlie70 Varmt tack❤️❤️ Faktiskt så köpte jag några tagetesplantor idag. De påminner mig om min mamma❤️

@Daemon Tack❤️❤️ Ja, jag hoppas innerligt att tröttheten försvinner så småningom. Rätt som det är så känner jag…jag måste vila…jag måste lägga mig.

Idag har jag gått över min gräns…skulle ju vila större delen av dagen..men var på massage kl 13. Åkte därefter för att beställa blommor t min ingiftas fasters begravning som är nästa fredag. Passade på att köpa massa plantor som jag ska plantera i krukor på altan, altantrappan och i ngn rabatt. Blev ytterligare en blomsteraffär därefter mataffären. Var hemifrån alldeles för många timmar. Blev helt slut. Imorgon får jag ta det lugnare…

Massagen var jätteskön! Ska boka in fler tider, använda friskvårdsbidraget👍🏻

Kram och godnatt 😴🤗

Igår var ingen bra dag….gick långt över mina gränser. Energin tog helt slut. Är väldigt trött även idag. Nästan värre än en bakfylla men tack och lov ingen alkohol. Drömde inatt att jag drack två dagar i rad, flott och dyr champagne i Stockholm. Hade ångest över att gå t eftervården och på möte. Så jäkla skönt att vakna nykter!!!

Tog en promenad längs strandpromenaden. Så otroligt vackert! Solen gav gnistor i Vänerns vatten💫 Åt frukost m make och son❤️Bakade en sockerkaka👌🏼Smakade förträffligt! Nu ska maken hjälpa mig att fylla på jord i krukor där jag ska plantera mina blommor🌸🌱
Å sen ska jag viiila🙏🏻❤️

Kram🐬

Snart dax att släcka lampan….

Har firat Morsdag m min son och svärdotter. Skulle grillat men det råder eldningsförbud så vi åt smörgåstårta istället. Åkte några mil hemifrån t en äng men det var väldigt kyligt. Min dotter har jobbat. Kom hem ikväll m vår ena bil. Hon brukar låna den på helger för då går det ingen buss. Fast Mors dag och andra högtider är inte så speciellt för henne. När hon var lite var det annorlunda. Med tiden har det blivit så att jag har lite svårt för Mors dag. Det blir lite kommersiellt. Helt plötsligt är alla mammor så fantastiska. Det är inte alltid så…

Känner mig lite låg. Det beror väl på flera saker. Postakut abstinens, beskedet fr cancergenetiska, jobbsituationen. Fick även veta att hen som jag möter på mina möten tagit överdos… hen lever men mår så dåligt…så himla sorgligt🥲

Imorgon är det eftervård vilket jag tycker är skönt👍🏻

Godnatt 😴🤗

@Varafrisk känner igen mig i det du skriver. Jag har varit utan alkohol i 1 månad nu. Ångesten är inte lika stark, men igår kom ångesten med full kraft.
Var hos en vännina som jag kunde prata med. Kände mig lite lugnare.
Hjärnspöken/ beroende hjärnan tog över allt logiskt tänkande.
Hade jag druckit hade ångesten varit mycket värre.
Hur svårt det än är så kämpa, kämpa , kämpa. Det är värt det i slutändan.
Vi kämpar tillsammans och ger varandra råd och stöd.
Ge inte upp, det blir bättre.
Kram🌸🤗🌞