Måndag morgon och jag ser tillbaka på en solig helg, ja vad det gäller vädret i alla fall. Men annars har det inte varit så bra, problem och oro för närstående familjemedlem, känt mej nere så jag har tröstat mej med några enheter fredag-söndag. Ingen fylla på något vis, men ändå det här smådrickandet som är så onödigt. Gott det är vardag och jobb igen, har en hel del att göra efter jobbet också så det kommer att bli en vit måndag, skönt!

@Källarmannen skrev:"Ja jag vet inte riktigt vad som skall bli nästa steg?"
Du har redan gjort en förändring och känner att du vill minska ännu mer. Och du funderar över vad som skulle bli nästa steg för dig, så klokt!

Du är verkligen inte ensam om att känna att du vill komma vidare än där du är nu. Enligt vår erfarenhet finns det en risk att hamna i en ond cirkel där upprepade snedsteg minskar tilltron till förändring - som i sin tur ökar risken för nya snedsteg. Då kan det vara en idé att försöka göra något annorlunda.

Några sätt att göra annorlunda är att prova något annat vid sidan av att vara här på forumet, ex träffa någon att prata med, prova en vit period eller medicinskt stöd. En kan också konkretisera sina strategier lite genom att tydligare planera dagen eller lägga mer tid på alkoholfria aktiviteter, som komplement till beslutet en tagit på morgonen. Jag ser i ditt senaste inlägg att du redan tänker i de banorna idag!

Vad tänker du om det? Finns det något du kan testa redan idag? Naturligtvis är det du som avgör vad som känns rimligt för dig just nu!
/Nell

@prinsessa Tack finaste Du för omtanken 🙏 Så mycket nu, bekymmer och problem från alla håll just nu. Men det går ändå, man får kämpa på och glädjas åt att ikväll så är det ju inte mello på TV,n i alla fall 😂 Blir Top Dog, andra avsnittet. Riktigt bra serie tycker jag 👍 Ha de bäst.

@Källarmannen Kanske du kan få bra hjälp av Företagshälsan. Arbetsgivaren har tydligen en skyldighet att stötta när man är alkoholberoende, då det räknas som sjukdom. Förstår att du har det tufft just nu, men alkoholen är ju ingen bra stöttepelare, man blir ju bara mer trött och får ännu svårare att lösa problem och svårigheter.
För mig har det varit jättebra med tre månaders alkoholfrihet. Oavsett om man siktar på alkoholfrihet eller måttlighet, så tror jag det är bra att bryta alkoholcirkeln för att få en bättre grund för själva måendet. Och för fortsättningen.
Hoppas att du kan hitta en väg ut. :) Kram :)

@Källarmannen skrev: "Jag skall kontakta Företagshälsan och där kan jag få prata med någon och ventilera lite"

Vad klokt att du har bestämt dig att vända dig till Företagshälsovården! Det är mycket som händer i ditt liv just nu som du funderar över.

Det är inte alls ovanligt att en använder alkohol som en strategi när det är tufft runtom i livet. Nu vet jag inte om du redan hade tänkt ta upp alkoholen med företagshälsovården, men vi vet att företagshälsovården ofta har bra kompetens i den frågan och det är en bra ände att börja i när det är mycket som snurrar runtomkring. Vad tänker du om det?

@Källarmannen
Hej, jag tänkte på dig igår. Lite osäker på om jag skulle skriva , men nu gör jag det ändå. Har ju följt din tråd sen du kom hit.
Jag har förstått att du har en massa svårigheter förutom alkoholen, men kom att tänka på något jag läste, kanske var det i Skål Tamejfan, om att när det är så måste man ändå först och främst ta tag i alkoholproblemet. För att kunna orka/klara av de andra. Låter enkelt, jag vet. Men det kan ju ändå vara så. Det kan också (omedvetet förstås) vara så att man använder de andra svårigheterna som möjliggörare. Man "måste" få lite avkoppling, tröst, bedövning.
Man tänker, "jag orkar inte avstå just nu. Ska göra det sen."
Men som vi vet ökar ju alkohol bara oron, stressen och ångesten.
Jag vet att du skrev att du ville dricka måttligt. Och det har nog flera haft som plan. Men att vilja betyder ju inte att alla kan klara det. Och de som klarar det verkar snarare komma dit via lång nykterhet.
För varje enstaka öl eller glas vin så vaknar ju alkoholbegäret igen. Du måste förhandla med beroendehjärnan om och om igen. Vecka ut och vecka in. Verkar så fruktansvärt jobbigt att börja om hela tiden.
Skillnaden om du fimpar alkoholen är att begäret avtar, tystnar. Kampen avtar efter ett tag. Det blir mer lugn och ro.
Under fliken Alkoholfrihet har jag nu sett flera komma som varit i mycket dåligt skick. Ungefär som jag för snart 90 dagar sedan. De har ångest, mår dåligt, sover dåligt, mår dåligt på alla sätt och vis. Men bara efter 1-2 veckors alkoholfrihet märks stor skillnad. Läs exempelvis Daemons tråd från början eller Dempans.
Det händer något och det går sedan snabbt åt det bättre hållet.
Flera mår på kort tid riktigt bra och det är så tydligt att livet kommer tillbaka!
Det känns för mig som du också hamnat i en ond cirkel som du inte kommer ur. Om jag var du skulle jag absolut prova att vara helt nykter tre månader. För att låta kropp och hjärna vila upp sig. Se om det blir skillnad och kanske ta ett nytt beslut beroende på hur du mår då. Det blir säkert några jobbiga dagar i början, men jag lovar att det är värt det!
I all välmening. Kram :)

Bakslag igår 😢 Hade lite folk över igår kväll på mat, och massor med vin 😡 Känns idag får jag medge, men jag kan gott ha det när jag är så urbota dum att vräka i mej, blev säkert 1 liter på hela kvällen.
Idag har jag en hel del att stå i som kräver bilkörning som gott är, så det blir skönt att slippa ifrån lockelsen. Ha en fin helg, ni som läser.

Längesedan jag skrev i min tråd, går lite upp och ner, tänker mycket på alkohol. Har fått några återfall där jag mer eller mindre på autopilot har druckit i källaren, senast igår. Var så urlakad av en hård arbetsdag mentalt, ryggen värkte och jag hade en del runt omkring mej. Var vägen om bolaget för att köpa en flaska fint vin till en som fyller år, men det slank med en flaska Whisky också, kan vara bra att ha hemma övertala alkoholdjävulen mej.
Väl hemma så for korken av och jag tog en klunk. Sen en folköl som blev 2 samt ytterligare 3 klunkar ur flaskan. Så onödigt och dumt. Men idag, fredag har jag lovat att hämta en kompis i natt, så det blir tack och lov inget idag 🙏
Jag kämpar på 💪

@Källarmannen Jag ser att du och jag började här ungefär samtidigt.
Så vi har följts åt. Det är så bra att du kämpar på! Men det jag funderar på är att det ”råkar” bli så att du dricker. Korken flyger av, du har mkt omkring dig osv… Jag förstår att det bara är ditt sätt att beskriva det, men samtidigt så verkar det inte vara något bra sätt att angripa problemet…
Det känns inte som du har någon plan vilket jag tror man verkligen behöver.
Ett bra sätt är att göra ett tre månaders uppehåll så suget (det du har så svårt med) försvinner.
Jag undrar om du övervägt det?
Jag vet att du känner till att det är en rekommendation, (säkert grundad i väl beprövad erfarenhet.)
Jag började så och jag lovar att det gjorde saken hundra gånger lättare…
Du började också prata med någon via jobbet, fick du någon hjälp där?
Jag tror hursomhelst att för att kunna bli fri från alkohol eller dricka måttligt så måste man ha en väldigt bestämd plan. Och man måste se klart på sin plan: funkar detta eller funkar det inte?
Du kämpar mot en stark och listig fiende; alkohol👿.
Då måste du också skaffa verktyg och vapen i form av tankar och planer som klarar av att föra dig närmare målet.
Bara du kan göra det. ❤️👍