En bra första dag på veckan. 🙏
Idag någonslags lugn inombords, och så har jag träffat en person som står mig nära. Ingen "jagad" känsla idag eller känsla av "beredskapsläge", skönt.

Dagens fundering är om jag skulle börja skriva dagbok. Bra att skriva av sig tänker jag och att kunna gå tillbaka och kanske se eventuella mönster. T ex hur har dagarna sett ut kring en bra dag, eller som det emellanåt känns mindre dålig dag? ... hm, vore kanske något. 😊
Sådant som man kanske missat men ser i och med det skrivna. 🌹 Kanske en bra idé för även andra?

Sköt om er,
och lyssna "inåt". 🌹

Verkligen "upp och ner" - tillvaro.
Kom att tänka på det förflutna, ord och skedda saker, minnesbilder som kom tillbaka. Känns att allt hänt nyligen fastän det är länge sedan.
Sakta med säkert höjdes inre mol av frustration, sorg, ilska, maktlöshet. Försökte mota tillbaka allt med tankar som att "du kan inte förändra någon annan ... ", " .. du kan inte leva någon annans liv" , " ... du har dig själv, vårda det ömt" och sinnesrobönen ". Ett mantra av alla positiva tankar jag försöker med. Men just idag går det inte så bra med den inre balansen. Vet ju att det kommer bättre dagar. Något att vara lättad över.

Kämpa på där ute. KRAM !!

Bättre dag. 🙏 🌺
Har planerat hur organisera mina blomster, kul att planera.
Var så fint väder så att jag tog kvällsfika vid ett litet vattendrag i närheten. Bryggde kaffe, satte i termos, packade ner en bok och drog iväg. 🤗

En kompis frågade om jag skulle komma med till ett ställe där jag vet att det förekommer alkohol, ingen lust.
Tidigare har jag fått som dåligt samvete för att säga nej. Men varför egentligen? 🤔
Känns som att sådana tillfällen blir färre, alltså att umgås med människor på ställen där alkohol är så att säga en given del ... . Jag orkar inte med berusade människor och inte med själva miljön. Det är stopp.
Kram.
🌹

Glorifiering - "hör till" ... 😳
Något jag möttes av idag på jobbet var en förfrågan att ses med jobbet i helgen på picnic, med "plockmat" och bubbel.
För det "hör ju till med bubbel, det är ju sommar ..." ,"hitta ett bra ställe och njuta, yei!" , "alla gör ju så!" 🤯. Eh, nej.

Blev för en stund så illa till mods av denna glorifiering, då jag sett så trasiga sidor av alkoholen. Vill inte. Blir matt. 😔
Men - vad skulle de veta.
På detta forum finns en förståelse.
Tack! 🙏🌹🙏

Känns annars som denna dag blir bra trots en stunds tillbakagång.

Ha en bra dag. 🌞 🌹

Hej.
Är det inte det ena så är det något annat. 😳
Har funderat på beslut i några saker för att börja leva mitt eget. Bland annat byta jobb, köpa lantställe? ...

En del av mig undrar dock om jag kan fatta beslut om saker för att vårda mig själv, att köra på för mycket, för att jag kan och att det kan bli för snabba beslut. Att ha för bråttom framåt till ett annat "liv".
I stället för att låta det ta den tid det tar. Vad är "lagom"? Hm.

Emellanåt blir jag så trött på mig själv för att hjärnan går på högvarv gällande allt möjligt.
Har samtidigt idag känt ett inre lugn idag. Märkliga berg - och dalbanor i tankarna. 🤔

Ha en bra kväll,
och helg!
Kram 💜

@Tröttiz

Låter alldeles underbart med lantställe.
Ja, det är jättesvårt att veta ibland om man går för snabbt fram eller inte.
Det kanske är bra att ta reda på mer, hur mkt jobb är det med ett lantställe, vilken typ skulle du vilja ha osv osv. Tillslut så känner man om viljan växer eller om man inser att kanske inte.
Kramar

@Tröttiz Gissa om jag känner igen mig! Så många tankar som snurrar i mitt huvud. Som tur är så är jag en sådan som oftast tänker igenom och tittar noga på konsekvenser när det gäller stora beslut och åtaganden. I det lilla kan det vara tvärtom, men då blir ju inte konsekvenserna så stora. Jag kan bara skicka tillbaka den där oversizekostymen som såg så cool ut på den unga modellen när jag beställde den klockan 2 på natten 😆😜 Däremot har jag inte hämtat hem någon övergiven katt eller hund till min lilla etta, så där funkar konsekvenstänket.
Känner också igen berg- och dalbanan. Igår en fin dag nästan helt utan ångest. Idag vill jag knappt gå ur sängen och hela kroppen gör ont 😵 Vi får väl kämpa på och försöka ta reda på vad vi verkligen vill. Till slut.
Kramar

1 får, 1 får, 1 får ... 😵‍💫
Hej. 💜
Denna natt är det tydligen svårt få tag på sömnen. 🤯 Vet inte vad det är riktigt, tänker inte på något speciellt men får dessvärre ingen ro.
Eller fullt normalt att falla dit?
Men, hur länge ska det ta liksom tills det blir stabilt? Så mycket antingen eller, väldigt bra känsla, bra dagar eller kass ...
Förflutna som omedvetet spökar eller något annat i nuläget ogripbart.
Skönt att inte ha helgen bokad utan kan ta saker och ting som det kommer.
Sköt om er.
🌹🌹🌹