@Andrahalvlek ”Du gamla du fria!” 🎶🇸🇪
Spännande med valpen!! 🐶 Förstår att det måste vara svårt att inte tänka på det hela tiden… Bra att du verkar ha en välplanerad dag och vecka framför dig! 😀🎂☀️

Toppen, toppen, toppen har dagen varit 🥰 Uppträdet gick kanon, sällskapet var de allra närmaste och käraste, och maten var god. Mycket sol och värme, jag och yngsta dottern avslutade firandet med ett dopp i en sjö som redan uppnått 22 grader.

En toppendag som sagt. Mina batterier är laddade inför tre dagars jobb - nu kör vi! Men först sova riktigt gott och läkande.

Kram 🐘

Idag gäller det. Idag ska jag göra arbetsuppgifter som jag inte har gjort på 1,5 år. Senast jag gjorde dem var jul/nyår 2021-2022. En månad senare blev jag sjukskriven för utmattningsdepression. För tredje gången. Ett halvår senare började jag jobba på deltid, dock utan att vara ansvarig chef. Den 12/2 bytte jag arbetsuppgifter på jobbet, och då valde jag bort chefskapet helt. Den 12/3 började jag jobba heltid igen efter min sjukskrivning. Och idag är jag vikarierande ansvarig chef, vilket jag också ska vara tre veckor i sommar.

Det ska gå bra. Jag kan jobbet, och jag gick bredvid två dagar förra veckan. Kunskapen sitter, erfarenheten också. Jag är inställd på att det blir en lång arbetsdag, och det är okej. En enda dag är det okej, för att min kollega ska kunna vara ledig.

Kram 🐘

@Himmelellerhelvette Tack för omtanken ❤️ Det har gått över förväntan bra idag faktiskt. Endast två timmars övertid. Det är jag nöjd med, det är bannemej inte lätt att kastas rakt in i produktionen en fredag inför helgen. I normala fall jobbar man framåt under hela veckan, planerar och tänker framåt. Nu var det som att kastas in i en torktumlare.

Men jag tog det lugnt och metodiskt, en sak i taget. Och jag kände mig inte stressad en enda gång. Lite extra trött mellan kl 18 och 19 bara. Fredagar är tröttsamma oavsett, så två timmar övertid är inte hållbart i längden. Men tre veckor i sommar fixar jag.

Nu sova gott och ladda batterierna inför köruppträdandet imorgon!

Kram 🐘

Nu är vi på plats! Vi blir cirka 200 körmedlemmar totalt. På området finns MÅNGA tusen. Det här uppträdet har vi tränat inför hela våren. Nu är det dags. Nu väljer jag att njuta av varje minut. Senare ikväll får jag hantera känslan-efter-anspänning.

Kram 🐘

Precis när vi skulle börja sjunga fick jag ett mess: ”Tråkigt nog måste jag meddela att tiken fick endast en hanvalp och den var för klen för att klara sig.”

Så sångglädjen kom av sig kan man säga. All glädje kom av sig. Jag sjöng med förstås men allt fick liksom ett grått filter över sig. Känner mig helt tom inombords. Nu vill jag bara hem.

Min äldsta dotter hade rätt när hon sa ”inget är klart innan du har betalat”.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Åh nej! Som jag känner med dig just nu❤️. Så himla tråkigt besked. Förstår att du känner dig helt tom och ledsen. Som du längtat och planerat för ankomsten. Ja, inget är klart innan det är underskrivet eller betalat, men hoppet ska man ändå alltid ha kvar ändå. Utan hopp ingen glädje. Massor av kramar, det kommer fler tåg. men just nu är det sorgen över förlusten som behöver sin plats. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Åh så tråkigt att höra. Nu får du ta lite tid att samla ihop alla känslor så hittar du ny kraft snart, så är det ju. Men man får tillåta sig att sörja, vara besviken. Stoppar man undan den sortens känslor kommer de tillbaka som spöken eller huvudvärk. Tänker på dig! Kram 🌱

@Geggan Båda tikarna var parade men den ena ”gick tom” som det heter. Båda ska paras i augusti igen, med beräknad leverans kring jul. Jag vet inte ärligt talat om jag kan eller vill vänta till jul. Om det ens blir något då.

Det värsta är att det känns som om det inte är meningen att jag ska ha en storpudelvalp. Först fick jag återbud på en valp, och nu detta 😢

Kram 🐘

@Andrahalvlek Jag tror det är meningen att du ska ha en storpudelvalp, det var bara otur att det blev som det blev. Tänk vilken bra matte du kommer att vara, så mycket som du önskar och längtar efter en valp❤️.

@Andrahalvlek sååå tråkigt att höra om hunden som inte blev. Du som planerat hela din sommar efter detta.... Finns det möjlighet att utöka sökområdet? Tänker att någon valp i hela Sverige borde det väl finnas? Eller är inte storpudel så vanliga kanske? Håller tummarna för dig!

Kram!

Det är snabba ryck på den här tanten. Med viss hjälp (Tack @Torn ❤️) hittade jag en aprikos (ljusbrun) storpudelvalp. 15 mil bort, så direkt efter frukost och positivt besked från uppfödaren körde jag dit. Valpen var så liten ❤️ Att en sådan liten plutt ska bli en 25-kiloshund, det är nästan magi.

Jag hörde nog bara hälften av vad uppfödaren sa, hon visade mig stamtavlor hit och dit och godkänt intyg från Jordbruksverket och Länsstyrelsen och Skatteverket och gud vet vad. Jag bara höll den lille sötnöten i famnen och njöt av valplukten. Han pep en stund men sen lugnade han sig och gosade in sig i min halsgrop. Hon frågade om jag ville köpa honom. Jaaaa! ”Kan du hämta honom nu på torsdag kl 18?” Jaaaaa!

Vilken tur att jag sen tidigare har fått beviljat semester tor-fre kommande vecka. På vägen hem åkte jag inom Biltema och köpte en hundbur till bilen och kompostgaller för jag ska bygga en valphage i hallen. In på Jysk och köpa en madrass, för jag lär få sova på golvet bredvid hunden i början. Sen jag kom hem har jag redan hunnit beställa en cykelvagn som han kan åka i redan nu, för jag kan ju inte ens gå och handla utan att hunden måste följa med.

En valp ska bara promenera 5 min/månad de är gamla. Så vid två månader max 10 min/dag. Just nu är han så liten att någon promenad inte är att tala om ens. Jag har en fin skuggig gräsmatta på baksidan, där får vi hålla till i sommar under kissepauserna.

Min tanke är att jag hämtar hem honom torsdag kväll och sen har vi tre hela dagar att vänja oss lite vid varandra. Sen ska jag jobba ytterligare några veckor, men en sådan liten plutt ska sova 22 timmar/dygn, så jag får väl jobba i sjok helt enkelt. Jag sitter ju på hemmakontoret och mitt arbete kan göras i princip när som helst kl 6-22. Jag ska nog fan få ihop mina jobbtimmar mellan kissepauserna. Återstår att se hur väl jag kan koncentrera mig på jobbet 🤣

Och när jag går på min åtta veckor långa semester den 18/8 är valpen fyra månader och vi kan ha betydligt roligare ihop. Så tänkte jag. Så går det till när man studsar mellan upp som en sol, ner som en pannkaka och upp igen. Tur att jag bor själv, få hade nog orkat med mina ibland snabba ryck. Men jag har processat detta eftersträvansvärda samboliv med en ny hund i snart fem år, ända sen jag tvingades avliva min älskade pudelpojke. Jag har inte fått ihop det praktiskt tidigare. Nu har jag fått ihop de viktigaste pusselbitarna med hemifrånarbete och långsemester - nu får resten lösa sig på ren intuition känner jag.

Jag tänker att jag inte ska berätta för min yngsta dotter än. Jag vill ha hem valpen först, att vi ska få vänja oss lite vid varandra. Nästa onsdag, när jag ska hem till dottern och äta som brukligt, så tar jag med valpen så att hon får träffa den. Så får det bli. Nu ska jag bara lyckas hålla flabben.

Och vet ni en detalj som verkligen kändes klockren? Den lilla valpen heter Emil. Det är min yngsta dotters absoluta favoritkaraktär. Det är dessutom ett namn som hon utan problem kan uttala. Hon kommer att älska att han heter just Emil ❤️ Då slapp jag fundera över namn mer. Valpens mamma heter Whiskey, det hade inte känts lika klockrent!

Kram 🐘

@Andrahalvlek Så roligt! Grattis till valpen!🐕❤️. Ja, ibland svänger det 360 grader i ett nafs! De växer så det knakar, min valp som snart är 7 månader är nu större än hans bror på 5 år. Det är mellanstora hundar och 5-åringen är något mindre i växten för sin ras. Det är verkligen givande att få bonda med sin hund, den tilliten och kärleken är stark. Man blir liksom ett med sina hundar. Det som också är roligt är att se vilken personlighet den har. Alla mina hundar har haft olika personlighet och som gör dem så unika.

Förstå att du knappt kan bärga dig men snart är det torsdag!😁💕🐕

@vår2022 Vilken känslomässigt jobbig och intensiv vecka det har varit! Två uppträdanden, vikarierat en dag för min kollega, en död valp och sen inom ett dygn bestämma sig för en annan valp - som jag blir sambo med redan på torsdag! Kastade mig iväg till Biltema och köpte hundbur till bilen och kompostgaller till valphage. Vidare till jysk och köpa madrass, eftersom jag får sova på golvet ihop med valpen i början. Hem och beställa en cykelvagn och hundmat. Jag kan ju inte ens gå och handla utan att ha med honom, men i cykelvagnen sover han nog gott. Bebisen ❤️ Pust.

Kram 🐘