@Natalia Jag har mejlat AH ang detta. Verkar som deras verifikationscertifikat har gått ut... Man kan gå in om man vill ändå.
Tror inte att det är någon fara, men inte säker på det. Hursomhelst mejlat ang certifikatet...

Hej! Det har som sagts blivit. något fel på vårt certifikat. Det är inte något fel i övrigt och Alkoholhjälpen ska vara säker att använda ändå. Jag har kontaktat tekniker och hoppas vi kan få hjälp med det snart.

/magnus
alkoholhjälpen

Då har du trätt in på 2/4 @Påvägmothälsa!
Bra gjort och det är kul att höra att du bortsett från huvudvärk och lite trötthet i veckan verkar må bra.
Kom just hem från min lunchpicknick men åkte faktiskt mest hem för jag råkade spilla ut hela goda kaffekoppen där borta redan vid ankomst så jag är hemma och gör nytt! Funderar på hur jag vill spendera dagen men känner mig ganska nöjd med det lilla, har inget överdrivet socialt behov idag och vädret är gynnsamt för att bara avnjutas utomhus.

Ha en skön dag i trädgården @Påvägmothälsa!

@Natalia Hoppas att det blev en fin och ganska kravfri dag igår. Jag beskar buskar i trädgården, mycket tillfredställelse av liten insats ;-) Dag 9 idag. Mår bra, sover oroligt men det gör min partner också i värmen. Ingen huvudvärk idag. Strax iväg till helgjobb. Kaffet smakar utmärkt.
Önskar sköna söndag vid kaffebordet.

Hello @Påvägmothälsa @prinsessa!

Orolig sömn har varit en central del för mig i abstinensfaser och har präglat alla mina tidigare avslut ganska hårt. Mardrömmar och uppvaknanden ibland i panikattack. Men det har hänt väldigt mycket både obehagligt, skräckslaget och intensivt i mitt liv och extra intensivt präglas mina drömmar av det när jag är i abstinens och kroppen extra påstressad. Det brukar passera när abstinensfasen lägger sig.

Rent enhetsmässigt är jag inte jättenöjd med veckan mer än att det varit förre kvällar med enheter än här innan. Lägger mitt fokus frammåt och mot hur jag planerat göra med det hela inför kommande vecka.

Idag är det skönasöndag och främst fokuserar jag på att skapa en ny bra dag. Det regnar och blir en lugn dag för mig. Det ska klarna upp lite senare och då blir det en skön promenad.

Nu skapar vi en skön söndag!
Kram

@Natalia hej på dig och alla andra. Vill bara tipsa om något som fungerar för mig - att ha ett antal enheter/vecka att förbruka för att vara måttlig. För mig är det 6 enheter som jag lägger fredag och lördag. Vill man ta ett glas mitt i veckan så har man bara 5 kvar. Se det som en budget. Jag är så nöjd när jag hamnat under eller klarat min nivå per vecka, det ger mig energi!

Vi kämpar alla här i forumet och alla har sina metoder - men ändå samma mål om att hitta en hälsosam inställning till A, eller avstå helt.

Hoppas ni alla har en fin dag med mycket energi därute! 🤗

@M-2023 tycker det är bra gjort av dig att lyckas hålla din budget! 6 enheter är 1 flaska vin och jag tror risken för mig dock är att jag dricker upp hela flaskan om jag väl har den hemma. Det vore förstås bättre om jag som du kunde fördela den flaskan på två tillfällen istället. Tror inte jag fixar det riktigt. Det skulle kunna gå men jag ser mest att min vilja till nåt till glas nog mest skulle göra det ansträngande att låta bli. Det händer att jag tar ett par glas och är nöjd där men då häller jag alltid ut resten. Folk tycker jag är knäpp som häller ut kvarvarande mängd men jag vet att jag måste göra det. Annars kommer den kvarvarande mängden trigga min vilja även kvällen efter bara för att den står där och då är risken att 3 glas inte räcker den gången. Är lite för beroende för att klara den disciplinen fullt ut.
Men det är beundransvärt och jag blir alltid glad för alla som klarar måttlig mängd enheter. Har många måttliga vänner och blir lika fascinerad varje gång jag ser dem dricka ett eller två glas. För mig blir det mest en kraftansträngning och de ggr jag dricker endast nåt enstaka glas ångrar jag istället att jag drack dem alls. Då mår jag bättre utan. Blir mest trött och lustlös av nåt enstaka glas. Inte i början kanske men när de börjar gå ut kroppen mitt på kvällen blir jag bara mosig. Hatten av för er som klarar måttliga glas enheter ❤🙂

Har varit en regnig och slö dag hos mig. Av självförvållat skäl och bristande resultat av mig egen målsättning för lördagen har energin inte varit på top. Har ägnat dagen åt serier och mys med kissarna.

Nu har det vädret klarnat och jag har begett mig till min mysiga lilla strand. Köpte med en cola för att försöka dra upp energin ett par snäpp. Det har ju varit så oerhört fint väder så pass länge nu att det här med brunch i naturen på picknickfilten blivit hunnit bli ett etablerat mönster. Känns klart skevt för mig de fåtal dagar det regnat och jag fått rucka på eller flytta fram det. Ända sen i våras har jag vaknat, tagit första kopparna kaffe hemma och åkt iväg redan på morgonen. Det har varit ett så skönt sätt att starta dagen. Men idag blir det ett skönt sätt att avsluta dagen. Nog för att jag mår bra och har en inre ro i övrigt med men i de här vistelserna vid vattnet och vid träden finner jag jag en fullkomlig ro.

Ha en fin kväll 💕

Rise and Shine!
En ny fin vecka och nya möjligheter 🙂

Kissarna väcker mig alltid tidigt men jag har sovit gott. Jag vaknar tidigare än mina pensionerade föräldrar. Är inne på morgonens andra kopp kaffe och upprättar dagens todo-lista. Jag älskar att ha morgonstund! Särskilt när den inte behöver präglas av nån enhetsånger.

Utöver att beta av dagens göromål står träning och den obligatoriska stunden i naturen på tur.

På morgonenen är det aldrig svårt att lova mig själv en enhetsfri dag. Det är isf frammåt kvällen besvär med den impulsen kan slå på. Men idag varken vill eller kan jag tillåta att lägga på bromsklossar. Behöver min energi intakt för morgondagen.

Önskar en fin dag!

@Natalia God morgon godmorgon till dig och alla härinne. Nu är det snart dags att gå till arbetet för mig. Morgonen har varit tyst och ensam, min partner arbetar inatt . Jag gillar nästan dessa mornar allra bäst, med lugn och ro att reflektera över dagen.
Natalia, önskar dig en riktigt fin dag med starka tankar och bra struktur :-)
Idag är det dag 10 av mina fyra planerade veckor. Det går bra och jag kan inte låta bli att tänka att jag nog haft lite mera energi än jag brukar. Vi har arbetat och ändå orkat vara sociala och göra aktiviteter. Jag ser till att spendera tid härinne varje dag, det är ett väldigt fint stöd. Nej, nu är det dags att packa ihop och sätta sig på cykeln.

Godmorgon sköna måndag!
Visst är det skönt med lugna mornar med gott kaffe?! Dricker alltid kaffe tillsammans med morgontv, min mysstund!
Härligt påvägmothälsa! Du gör det jättebra!
Natalia: Ja, det är alltid lätt på morgonen, men vi behöver vår energi så jag tycker vi tar en enhetsfri måndag tillsammans med påvägmothälsa! :-)

@Påvägmothälsa jag tycker det är kanonbra av dig. Jag vet att 10 dagar helt utan skulle vara en bedrift för mig med 🙂

Just ätit frukost ihop med änderna vid vattnet. En bra start på dagen.
@prinsessa, ja vi följer med @Påvägmothälsa på en enhetsfri måndag så även tisdagsmorgon kan få vara så behaglig som den här sköna morgonen!

@Natalia Det hände mig med men jag kunde klicka mig igenom det, som om att det var något jag själv var tvungen att godkänna 🤷🏾‍♀️ Jag kunde iaf fortsätta på mobilen efter ett tag..

@Natalia Det hände mig med men jag kunde klicka mig igenom det, som om att det var något jag själv var tvungen att godkänna 🤷🏾‍♀️ Jag kunde iaf fortsätta på mobilen efter ett tag..

@prinsessa jag förstår vad du menar med relativt bra. Och det beror ju på vad man själv jämför det med och ställer det i proportion till. Vet att du tidigare haft ett dagligt drickande och startat flera trådar här innan din senaste tråd. Jag får förmoda att just där och då skulle du ha svarat att nä, det här går inte bra, det går inte bra alls.

Att du sen starten av den senaste tråden ändå känner att det går relativt bra tycker jag således är positivt och faktiskt stort. Det tyder på att du kommit ifrån det dagliga drickandet och fortsätter jobba frammåt. Det är viktigt att se sina framsteg även om det kanske för dig precis som för mig inte går spikrakt och helt som vi egentligen vill.

Kaffestugan har fått endel kritik för att vi inte diskuterar strategi och reflektioner. Kan bara tala för mig själv när jag säger att jag är en ständigt reflekterande person med mycket kunskaper och erfarenheter inom området ovälmående och missbruk. Men jag har andra rum att ventilera det vid när jag brhöver. Har inte riktigt känt att just Forumet är rätt ventil för just mig även om jag uppskattar att ha ett sammanhang här ❤
Det också kännas lite fel att ge råd till andra medan jag själv inte helt lever som jag lär. Har du nån bra ventil för arbetet med det här @prinsessa?

Kram

@Natalia Tack så mycket för dina tankar. Jo, det går verkligen framåt, dricker inte varje dag längre och mycket är det tack vare kaffestugan. Kan ni andra så kan väl jag också :-) Känner fin gemenskap här. Spikrakt är det inte, men det går framåt och inte bakåt iallafall.

Jag har egentligen ingen strategi utan mer att "spela upp hela filmen", "tänka på hur gott kaffet smakar i morgon bitti", "jag tar detta beslut idag, inte att jag inte ska dricka framöver, en dag i taget".

Kram