@Delfinen80 Jag tycker inte du ska tänka så långt fram. Ta en dag i taget. Romantiseringen kring alkoholen är inte alls ovanlig. Det är beroendedelen av din hjärna som känner sig hotad. Låt den känna sig hotad, den kommer bli tystare med tiden. Som om du svälter ut den. Nu har du vardagarna framför dig då brukar den vara lugnare. Stanna i lugnet.

Kram❤️

@erivan Tack snälla ❤️ Jag har på väldigt många sätt också haft den bästa helgen på länge 🙏 Det är så otroligt skönt att få veta att man inte är ensam om de här tankarna ❤️ Ja vi hjälper varandra 💪

@Himmelellerhelvette Tack 🙏! Det är så skönt att få en konkreta förklaringar , det är beroendedelen som känner sig hotad -ja klart det är det 🙏😀! Så himla klokt formulerat .
Tack snälla du 🙏❤️

@Delfinen80 Jag minns också den där skammen och paranojan dagen efter när man knappt vågade gå ut. Usch!
Så skönt att slippa. Och även om jag också haft kul med alkohol ibland, så förändras det med tiden. När du väl inte kan kontrollera den längre är det inte kul längre. Oftast tvärtom. Jag tror det är bra att inse att precis som med alla droger, tippar det över kanten och blir något annat. Bara romantiken är kvar.
Men med tiden hittar man sätt att ha roligt, och bara roligt, fast man är nykter. Tilloch med dansa! 🥳🥳🥳

@Amanda L Ja du har så rätt . Det är ju bara en massa romantiskt svammel , för majoriteten av tillfällena och särskilt under detta senaste år så har jag inte haft ett dugg kul nästan nån gång . Så bra att bli påmind ! Tack 🙏❤️

@Delfinen80 jag läste ditt första inlägg precis och som jag känner igen mig i allt du skriver. Jag ser fram emot att följa dig, lära mig av dig och motiveras av dig.
Tack för att du skriver här.

Känner mig låg idag och den primära känslan är skam. Känns ungefär som efter en typisk helg med alkohol -intag och komma till jobbet antingen med farhågan ; såg nån mig ute på stan i helgen och om jag inte varit ute ; tänk om de visste vilken bedrövlig människa jag egentligen är 😔 Nu har jag ju inte druckit på två hela helger och ändå är känslorna där. Kändes dock bra att komma tillbaka i jobbet och få skingra tankarna lite grann med kollegor . Svårt att jobba bort de där känslorna av skam, vet inte hur länge farhågorna av de (två ) gånger jag varit ute i vimlet onykter i sommar ska finnas kvar . Trots att jag nu sen 11 dagar (?) inte druckit alkohol så finns de där , högst påtagliga . Känns idag som att jag har en ny oro inför varje ny person , som är jobbrelaterad , jag ska möta och så kan jag andas ut lite när jag märker att de inte ser igenom mig eller värsta farhågan ; ”hade du kul den där kvällen vi möttes ?” och jag ska stå som ett fån och inte minnas att vi setts /pratas . Eller än värre (i mina farhågor ) ”du var VÄLDIGT onykter /full när vi sågs”🙈 Såhär håller tankarna på och vimlar runt . Försöker ha tillit till min resa och process , att det gått så kort tid och att de här känslorna säkert fyller sitt syfte. Det gör de på sitt sätt! Jag vill jobba upp ett längre och längre avstånd till alkoholen för att slippa ha sån här oro och såna farhågor ! Men det känns tungt nu då jag mår dåligt .

När jag ser lite logiskt på det hela så är en förklaring till mitt mående idag att jag fått för lite sömn två nätter i rad och därutöver känner mig lite halvt förkyld 😷. Har beslutat att ta hem lite jobb på eftermiddagen och därmed kunna ta det lite lugnt .

Ha en fortsatt fin dag alla ❤️

Ja och så har jag pms också , vilket aldrig får mig att bli irriterad /arg utan snarare låg , deppig - som om jag ser livet i grått och inga färger . Vill bara dra mig undan och vara ifred . Så ser mina pms-mönster ut . Ja ni fattar, det är alltså inte så mycket uppåt hos den här idag 🙈😅

@Delfinen80 Ut och spring. Fysisk aktivitet hjälper. Kuta mellan lyktstolpar - kuta två, gå en. Avsluta först när du känner dig lojt nöjd i kroppen. Efter duschen mår du mycket bättre.

Kram 🐘

Tack för ditt svar 🙏❤️ med risk för att låta som en gnällspik; jag känner mig förkyld och matt i kroppen så det hindrar mig från att kuta (eller storstäda )🥴 . Annars hade jag lytt ditt råd omedelbart 💪❤️

@Delfinen80 Vad bra att du kan jobba hemifrån och ta det lite lugnt. Tänker att du ser orsaker till att du känner dig låg, förkylning, matt i kroppen och dessutom pms. Inte konstigt att du är låg. Du skulle kunna försöka att bara acceptera situationen, ok, jag mår inte bra, är låg och pms, då är det bäst att ta det lugnt. Låta det bara vara som det är just nu. Det blir bättre framöver. Du är i alla fall nykter!😁 superbra!

Nu vet jag inte så mycket om situationerna när du var onykter i vimlet, men ofta tänker vi att andra tänker så mycket om oss. Egentligen har alla fullt upp med sig själva och tänker, precis som vi mest på sig själva. Typ, vem bryr sig😂Man inbillar sig att folk omkring tänker massa saker om en, men det är bara tankar, inget annat. Alla har gjort bort sig och shit happens för alla. Om det nu är så att det går år massor av energi till detta, så kan du gå fram till en person och säga att, du vill bara säga att du blev lite onykter och att det känns lite pinsamt, men du vill ändå få det sagt. Men förmodligen är det mest bara tankar i ditt huvud, men om, då kan det vara skönt att få det sagt och kanske be om ursäkt om det behövs.

Krya på dig och shit happens! Ingen har ju dött i alla fall😁❤️

@vår2022 Tack snälla ❤️ Det kändes faktiskt bättre att ha fått skriva av sig och än bättre när jag gick in och läste respons dessutom 🙏❤️

Du har helt rätt om de här tankarna när jag varit ute i vimlet (vilket ju inte hör till vanligheterna , jag har ju främst senaste året suttit hemma ) ; det är mest i min hjärna ! Det är det här med de paranoida tankarna och att jag liksom skrämmer upp mig själv än mer . Så jag har ingen jag kan gå fram till och förklara mig inför . Skulle min värsta farhåga inträffa får jag väl isåfall bara stå för att jag minns inte , att jag hade druckit för mycket . Ska sägas att jag aldrig varit med om det här , enbart varit rädd för det hundratals tusentals gånger . Jo förresten jag har såna erfarenheter men det är långt tillbaka i tiden , när jag var i tonåren .

Tack för din pepp ❤️

@Delfinen80 Precis! Skulle det, mot all förmodan, vara så att någon skulle säga något, då är det bara att säga, ja det blev lite mycket den gången och jag minns inte så noga. Stå rak i ryggen och bara säga det. Shit happens för alla!

Jag tror att din rädsla för detta kommer att blekna när du är nykter. Man kan absolut göra bort sig men inte då på fyllan😁. En annan sak man kan tänka på är att man inte kan påverka det förgångna, men vi kan påverka hur vi vill ha det eller göra framåt❤️

@Delfinen80 En middag hos grannen var sista gången jag drack. vaknade upp och mindes absolut ingenting efter första glaset. Mer än att jag hämtat en BiB då vinet tog slut....
Smög sedan omkring i ett par veckor, innan jag tog mod till mig och bad om ursäkt för att jag blev berusad. Det var på vår2022:s förslag.
Min granne verkade inte ha märkt nåt. Såg närmast förvånad ut. Tydligen kunde jag prata och skoja utan att ens minnas det.
I varje fall så har jag och grannen ett väldigt bra förhållande fortfarande. Hon vet att jag slutat dricka.
Men antagligen inte att droppen var just den kvällen. Vill aldrig mera dit...

@Delfinen80 vad tråkigt att du inte mår bra och är låg. Med förkylning, pms ikroppen o dessutom för lite sömn kan jag tänka mig att det blir så. Men apropå det där med skam tror jag mest det är i våra egna huvuden, inte många som varken sett eller bryr sig. Och nu vet inte jag vad det var för tillställningar men oftast när man har varit ute nånstans så är ju andra också påverkade, så dom tänker inte på det. Och skulle nån säga nåt så skratta bara bort det o säg att ja det blev lite mycket så är det glömt sen. Försök se positivt(jävligt lätt o säga för en som inte är låg) på det, att du varit nykter i 2 veckor och att du tagit tag i dina problem. Hoppas du kan sova bättre och att förkylningen försvinner så mår du säkert bättre. Du är jätteduktig, glöm inte det. ❤️