Hej! Mitt nick är efter en mousserande dryck. Djävla illa valt, då jag själv mest kan liknas vi en avslagen mellis. Jag är halvny här. Har hukat under en stark kvinna vid namn lillablå på anhörigsidan. Men nu tror jag mig vara redo. Jag måste vara det. Min historia är på inga sätt unik. Ni kommer dessvärre ändå få ta del av den. Just nu behöver jag bara lite teknisk support och sen följer booooooring./R

Lelas

Lycka till imorgon och framöver, Dompa!

Vi är här när du behöver oss.

Och vet du, jag hoppas faktiskt att du inte hör av dig under månaden du är borta. Och jag hoppas att du blir kvar där längre än den där månaden. Allt för att du skall få ut så mycket som möjligt ur behandlingen nu när du har vågat ta steget. Du är värd att lyckas med det här! :-)

Kramar i massor - vi hörs!
/H.

PS. Fast, alltså... jag blir jätteglad för ett livstecken från dig här, så tveka inte att skriva om du vill. Ja, du fattar. :-)

PiL

Lycka till Dompa! Men förstår inte varför behandlingen innebär att du (som jag tolkar det) per automatik ska ligga lågt på forumet, är inte detta ett lysande komplement tänker jag? Här har du dina tilltufsade polare ;-) som garanterat stöttar dig även om behandlingen (mot förmodan) skulle vara jobbigare än förväntat.

Nåväl, lycka till oavsett hur upplägget ser ut.

camibi

Vet att du inte "får" maila så mkt! Men när du kan ,kan du inte bara berätta lite hur det går för dig? Tänker mkt på dig o hoppas att det går bra!

Många varma kramar C

Dompa

Först av allt vill jag tacka för alla välgångsönskningar, ni är skitbra. Mina tilltufsade polare ;-)!!!
Nu ska jag skriva om rehab och det blir inte vackert; En del av mina värsta farhågor har slagit in. Var ju här och kollade innan jag checkade in, allt lät bra. Men i dagens samhälle är även rehab Big Buisness och hjärntvätt... All personal är inte usel, en del tror verkligen på vad de gör, men det känns som "hemmet" bara vill casha in sin slant. GUD bor här, trots löfte om motsatsen, jag är ju allergisk mot GUD och jag och soccan gjorde det mycket klart att GUD och jag inte kan dela boning. Nu gör vi det likförbannat. Börjar misstänka att det är en quickfix med Gud i missbrukarkretsar. Ersätt ett missbruk med ett annat slags beroende. Kanske därför så många rehabiliterade verkar så självgoda? Självgod är inte en dödssynd. Nu vill jag inte vända bort ngn stackare som liksom jag har väntat på rehab. Men jag vill vara ärlig och skriva om min upplevelse. Nu, när jag har fått en timme med mobilen och redan har ringt mina ongar. Som förresten var helt korta och ointresserade, vilket jag tar som ett sundhetstecken. De går vidare med sina liv. Bra!!! Så rehab? Förutom GUD så är det många långa gruppsamtal. Samtal som faktiskt ger ganska mycket tills samtalsledaren måste avrunda och blanda in...ja, ni vet vem... Många övningar typ; Om denna situation händer och du inte vill dricka, vad gör du då? Konstigt. Mitt problem är inte att jag inte vill dricka. Jag kan stå på hustaken och skrika ut det. Mitt problem är att jag VILL dricka. Jag har fått några kompisar. Haha. Känns som jag är en 10-åring på internat och skriver hem. Men jag har fått några vänner och det behövs. Efter dagens övningar och samtal har vi nämligen bara TV:n att återgå till. Datorer och telefoner är inte "tillåtna" för vår egen skull. Mer än en timme mellan 17-18 och det är väl på gott och ont. Lite skönt att vara oanträffbar mer samtidigt lite mysko. Som PiL skrev: tex. detta forum är väl ett utmärkt komplement? Nu har det bara gått fyra dagar. På det hela är jag nöjd. Men den vuxna anvarsfyllda karln som bor någonstans längst inne i fylle-Dompa börjar misstänka att detta är en Rip-off av samhällets resurser? Känns inte hundra. Och inte för att jag inte får dricka. Nu kommer jag säkert att även här på forum bombarderas av hur jag "tar hoppet" från folk, eller lägger deras "enda verktyg" i kaustiksoda... Men detta är MIN bild, och jag kommer att stanna kvar, ge det tid, har liksom inget att förlora. Sköt om er där ute. Hör av mig nästa gång ongarna "dissar". dR

Lelas

Härligt att höra av dig, Dompa! Heja dig!

Och du.... lägg inte så mycket energi på Gud-grejen. Kanske lättare sagt än gjort, men ändå. :-)

Kram kram!
/H.

PiL

Gött å höra från dig mannen!

Instämmer med Lelas, lägg inte energi på Gud-grejen om det går att undvika. Försök i annat fall omformulera "Guden" till något mer applicerbart i din värld.

All missbruksvård (och psykiatrisk dito) borde ligga på kommunal eller statlig nivå enligt min syn på saken, dels för att det vore en enorm vinst för samhället rent ekonomiskt, men lika mycket för att städa undan oseriösa aktörer som täljer guld på utsatta gruppers bekostnad. Kvalitétssäkringen är fullständigt obefintlig på sina håll. Tyvärr är framförhållning inte på modet i kommunerna, de ekonomiska insatser som krävs på kort sikt för att starta upp verksamheter ger röda siffror i årsbudgeten. Att de sedan innebär stora vinster på sikt i form av minskade institutionskostnader för kommunerna har man inte tid att vänta på, det är enbart årets siffror som är av intresse.

Ibland förenklar jag och generaliserar något, men i grova drag är det så det fungerar. (Uppfattar jag det som.)

Oavsett vilket, håll oss uppdaterade i den mån du kan. Ha det gott.

Magnolia

Du och jag "känner" inte varandra här på forumet, men jag har läst en hel del av dina inlägg, som alla varit givande att läsa. Jag delar verkligen din avsky mot att "dela boning" med Gud och förstår verkligen inte heller varför han (eller "hen" som det är modernt att säga...) alltid ska blandas in i dessa sammanhang - för att inte tala om hur denna religiositet alltid måste "smygas" in. Ta AA t ex. På deras hemsida står det att de är icke-konfessionella, men punkt tre i deras tolvstegsprogram lyder ju: "Vi beslöt att lägga vår vilja och vårt liv i händerna på Gud, såsom vi själva uppfattade Honom." Ok, de bekänner sig inte till EN specifik tro - men religiösa är de ju!

lessenfrun

En sak som gläder mej emormt är att det finns humor i oss små själar.. massor med humor och självinsikt. Det kommer man långt med!
Härligt med ditt inlägg Dompa, du är så modig!

Stigsdotter

Finns det vilja att skämta så finns det hopp. Och Gud, ja, det kan ju vara vad som helst. Det där med AA är ju inte en motsättning i och med just "såsom vi själva uppfattade Honom" - det kan ju lika vara en tro på en makt som är högre än en själv, men inte nödvändigtvis en gud. Läste en undersökning någon gång där många svenskar hade sagt sig tro på "något" men inte på gud just. Man kan kalla det ödet, karma, qi eller vad som helst men jag tänker att om man åtminstone kan intala sig själv att man är en liten prick i en större helhet så kanske man kommer långt. En fjärt i rymden lixom. Ja, nä, inte så obetydlig då, eller kanske, ja. Äsch, nu snurrar jag in mig.

Viktigt i alla fall Dompa, tänk på dig själv och försök tänka goda tankar. Fastna inte i något slags irritation över gudssvamlet och om du gör det, säg ifrån. Ni hade ju faktiskt tagit upp det innan och någon betalar ju för detta, då skall du också få det du trodde ingick i priset (eller snarare inte ingick ;-)

Ha det gott!

lillablå

Härligt med ett livstecken!!
Var på ett al-anon i veckan, där vi delade om det tredje steget, som precis handlar om att lägga vårt liv i händerna på gud.. Någon sa att de valde att se gud som universum, och det tilltalade mig mycket, precis som att välja att se gud som kärleken och det goda... Eller all den kärlek och värme som finns här!!!
Änyhow. Görgott att höra ifrån dig, ta hand om dig, och ta till dig det du vill, skit i resten!!!
Kramar!!!

mr_pianoman

Tror det är naturligt att vara lite på sin vakt och taggarna utåt i början. För mig tog det ca 2 veckor innan jag hade landat på hemmet. Jag sov så fort jag fick chansen. Dom andra var oroliga för mig eftersom jag var tyst och drog mig undan. Man undrar vart man har hamnat, hur det ska bli och man nästan drunknar i alla tankar och funderingar. Men det blir bättre!

Skit i det där med Gud just nu. Att förstå sig på honom/henne är inte prio ett. Koncentrera dig på orden runtomkring.

Nynykter

...brev från kolonin när jag läste Dompas rapport

Hejsan morsan, hejsan stabben!
Här e brev från älsklingsgrabben.
Vi har kul på kolonien,
vi bor tjugoåtta gangstergrabbar i en
stor barack med massa sängar.
Kan ni skicka mera pengar?
För det vore en god gärning,
jag har spelat bort varenda dugg på tärning.

Vi känner för övrigt inte heller varandra. Jag är rätt ny här och nykter sen elva dagar. Håller med om att det finns mycket humor här. Dumpas beskrivning var riktigt rolig, men det förvånar mig väldigt att man inte respekterar dem som inte vill blanda in någon GUD. Låter helskumt. Jag trodde att den där typen av behandlingar byggde på medicinsk vetenskap, men nähä, tydligen inte.

Hoppas din vistelse får avsedd effekt, Dompa! Kanske kommer du att vara nykter resten av livet bara för att slippa bli sambo med GUD igen.?

Kämpa på alla ni härliga människor!

kalla

Håll ut, vi behöver inte alltid vara rebeller :D Skall bli så kul att följa dig igenom detta och känn dig stolt över att du gör det, super kramar från Kalla

bellis

Jag har följt dej här på forumet sen du kom in här, mycket för att du skriver så målande är så ärlig ja rent ut en pärla till man. Det framgår i allt du skriver så jag håller mina tummar för dej nu och jag VET att du klarar det!!!!!!!!!
Själv har jag varit nykter i 1½ år och det har inte alltid varit eller är lätt, men jag har beslutat mej och jag har Alkojävulen i ett stadigt nacksving.
Har läst din kamp angående Gud i tolvstegsbehandlingen, har upplevt samma som du dvs den religiösa tonen ligger väldigt långt från det som känns naturligt för mej.

Har besökt några få AA möten under min nyktra tid och hakat upp mej på denna andlighet vid varje tillfälle. Nu har jag tagit ett snack med mej själv och beslutat mej för att ..........nu jäklar går du på ett AAmöte i veckan punt slut! Det ska in i kalendern och får inte ruckas på har jag/ över- kuckun bestämt.

Gudsbegreppet tänker jag hantera på följande sätt: min "gud" betraktar jag som motsatsen till Alkojävulen dvs nån som vill mej gott. Var och en får ha sin gud och min ska bli godheten som hjälper mej i kampen att hålla alla ronder ut. Dvs nacksvinget är kopplat nu och det ska jag påminna Alkojäveln om minst en gång i veckan på AA. Kan de va nått för dej kanske? Häng med i samma brottningsklubb vetja.

Stort lycka till Dompa- hedersman du klarar det här!!!!!!!!

bellis

ÄnnuEnVindåre

Skönt att höra att du kan hålla modet och beslutsamheten uppe trots att allt inte är som du hade blivit lovad.

Kram VD

Dompa

Här på hemmet finns en verkstad. Här lär vi oss att göra antingen sneda fula hyllor som vi kan hänga...ja, var fan kan vi hänga dem? Eller så kan vi tillverka fågelholkar. Jag valde holkarna. Men idag på förmiddagspromenaden såg jag att alla träd i grannskapet hade fågelholkar. Här har fåglarna det bra:) men jag undrar. Dels har jag aldrig sett en fågel bo i en fågelholk? Och jag undrar över de andra fågelholkstillverkarna? Vad var deras historia? Haha. Min 10-åriga tjej brukar säga att jag är FÖR känslig, börjar inse att det kan vara så. När jag läste kallas superkram så fastnade jag på super...ja, tack gärna det. Tror inte det var vad kalla syftade på? Just nu är jag så djävla less på detta. Men jag ska hänga kvar. Ikväll blir det melodifestival med läsk och chips. Jag gillar ju varken läsk eller chips? Har läst bellis inslag om brottning; Du om någon är väl en hedersman. Men brottning? Jag har alltid sett det som lite smyghomosex? Inget fel i det, men jag vill inte. Jag är dock redo att pröva allt, så i mina ögon är alkoholdjävulen en kvinna härefter. En vacker lockande kvinna som jag ska brotta ner!!! Sorry tjejer, jag älskar ju kvinnor, mina bästa vänner är kvinnor. Är ingen riktig karlakarl. Men i denna kamp är alla djävla tricks legitima. Så nu tar jag henne. Otäckan!!! Lite flummigt blev det. Nu rycker de telefon ifrån mig. Tack kompisar. Ha en skön lördagskväll och Tack!!! /R

Dompa

Här på hemmet finns en verkstad. Här lär vi oss att göra antingen sneda fula hyllor som vi kan hänga...ja, var fan kan vi hänga dem? Eller så kan vi tillverka fågelholkar. Jag valde holkarna. Men idag på förmiddagspromenaden såg jag att alla träd i grannskapet hade fågelholkar. Här har fåglarna det bra:) men jag undrar. Dels har jag aldrig sett en fågel bo i en fågelholk? Och jag undrar över de andra fågelholkstillverkarna? Vad var deras historia? Haha. Min 10-åriga tjej brukar säga att jag är FÖR känslig, börjar inse att det kan vara så. När jag läste kallas superkram så fastnade jag på super...ja, tack gärna det. Tror inte det var vad kalla syftade på? Just nu är jag så djävla less på detta. Men jag ska hänga kvar. Ikväll blir det melodifestival med läsk och chips. Jag gillar ju varken läsk eller chips? Har läst bellis inslag om brottning; Du om någon är väl en hedersman. Men brottning? Jag har alltid sett det som lite smyghomosex? Inget fel i det, men jag vill inte. Jag är dock redo att pröva allt, så i mina ögon är alkoholdjävulen en kvinna härefter. En vacker lockande kvinna som jag ska brotta ner!!! Sorry tjejer, jag älskar ju kvinnor, mina bästa vänner är kvinnor. Är ingen riktig karlakarl. Men i denna kamp är alla djävla tricks legitima. Så nu tar jag henne. Otäckan!!! Lite flummigt blev det. Nu rycker de telefon ifrån mig. Tack kompisar. Ha en skön lördagskväll och Tack!!! /R