Godmorgon i kaffestugan! Idag blir det jobb på fältet, ska snart iväg, en snabb kaffe bara. När jag vet att jag ska iväg på jobb och inte jobba hemifrån så blir det en krockkudde. Inte sovit så mycket, men i vart fall är jag inte trött på grund av enheter, så det är bra åtminstone. Kaffet får pigga upp mig!

Önskar er en fin tisdag!

Hallå i stugan

Verkar som vi alla är i behov av sömn och återhämtning just nu. Min sena kväll blev inte utan enheter igår och det är förstås aldrig positivt för återhämtning. Men så blev det. Jag har åter besvär med att jag tänker mig ett lite längre uppehåll och precis som alla andra gånger jag tänkt så triggar det mig att passa på. Det är inte bra. Det skapar en vilja till vin trots att jag egentligen inte har ett sug. Och just nu är det knappt så jag vill skriva att jag ska låta bli enheter ikväll utan att jag är rädd att det ska väcka en triggade tanke.

Önskar en fin dag och så hoppas vi på god sömn sen inatt.

Kram ❤

Hejsan i Kaffestugan!
Tänkte bara titta in och säg hej till dig Natalia. Jag har aldrig blivit en kaffedrickare. Inte mycket till tedrickare heller faktiskt, fast det händer ibland och då tar jag gärna rostat bröd med smör på. Minns när jag var liten och vi inte hade någon brödrost och att morsan brukade värma brödskivorna direkt på största spisplattan och det funkade det med. Min mor sade att hon som ung varit en tedrickare och först började med vanligt svart kokkaffe utan socker då hon träffade min far liksom.

När jag var en grabb på kanske tre- fyra år, då gillade jag kaffe med socker och mjölk i faktiskt. Men så en dag fick min mor höra av en granne att man inte skulle ge kaffe till små barn i onödan. Sen så fick jag inget kaffe på flera år. Men en dag så fick jag frågan om jag ville ha en kopp, men då var jag inte intresserad längre och sen blev det aldrig att jag började dricka kaffe vilket väl kanske ändå var bra då det ju är en massa koffein i liksom som väl verkar lite stressande på mig.

Det bästa på morgonen om man vill komma igång är att öppna fönstret och ta några djupa andetag har jag nyligen så här som ny-nykter faktiskt kommit på. Men jag gillar att ta mig en kopp med varm choklad på morgonen till limpmackor vilket jag har gjort tidigare idag. Kommer ihåg att min mor berättade om när hon var ung och bekant med en äldre finare dam och morsan ville bjuda på kaffe en gång. Då tackade damen ifråga nej, men hon tog gärna en kopp med silverte. Min mor visste inte alls vad hon menade, men det var visst bara kokt varmt vatten, så alla har väl sina rutiner.

Nog kan jag ta en kopp kaffe om det bjuds men då tar jag gärna någon pepparkaka till. Men det är rätt sällan som jag dricker kaffe som sagt. Det var nog en sex år sen nu. När ja arbetade på kontor så var det mycket kaffedrickande inom personalen, men jag hade löst det hela genom att ha en flaska med vanlig svartvinbärssaft stående i deras kyl, då kunde man ju ändå sitta med vid kaffebordet. Det var lite lustigt faktisk då det visade sig att fler gillade saft och gärna ville få en liten skvätt då och då. Tror själv att jag nu tar mig lite alkoholfri äppelcider faktiskt.
Ha det gott kompis!

Hallåj @Flarran! Det finns mycket god dryck som inte är kaffe. Jag vet inte men kaffe har blivit en vana för mig. Går ständigt runt med en kopp. Dricker ehentligen inte så stora mängder kaffe men nån klunk här och där. Lite mer på morgnarna dock för det får mig att kvickna till lite snabbare. Jag är en sån som liksom måste ha nån sorts vätska brevid mig hela tiden. Gillar råsaft, vitaminshottar och vatten. Eller innocent äppeljuice är grymt god. Alkoholfria alternativ som ska efterlikna alkohol har jag däremot inget för. Det är ju i ärlighetens namn alkoholen jag isf är ute efter. Men det kan ju klart vara gott att göra nån alkoholfri drink. Och på tal om drycker skulle jag faktiskt behöva åka och köpa lite ny råsaft nu.

Hoppas din äppelcider smakar 🥰

Kikar in igen...
Den här dagen känns skev på nåt sätt. Tror det kan bero på att det blivit intensivt att ha vännen boendes här en period och nu då han sovit hemma några dagar igen blev det tomt. Eftersom jag jobbar hela helgen har jag min helg nu och jag får mig inte för nånting alls. Då jag inte är helt kry har jag fortfarande träningsuppehåll. Nä jag vet inte, det känns som det inte är nån ordning alls. Jag skulle behöva städa lite men har ingen lust. Ja ni vet.
Har inget alkoholsug men har ändå svårt att lova mig själv att låta bli. Tänkte åka och handla lite smått men är nästan oroad över att jag åker till bolaget bara för att det känns tomt och upp och ner. Inaktiva dagar är inte bra för mig. Ofta räcker det med att lämna hemmet en stund. Ta en promenad eller åka och handla eller nåt och så ansamlas lite ny positiv energi igen. Det måste bli lite ordning på det här torpet igen ✊️

God afton. Sitter hemma ensam, min partner arbetar. Jag arbetar lite också, ett ärende jag fick i knät under dagen och som måste bearbetas lite till idag. Det tar tid och jag är lite irriterad för att jag behöver göra detta nu, men snart skall jag ha landat. Då har kvällen gått och det är dags att varva ned, tänkte kanske titta lite på en serie eller göra något annat jag tycker om. Har en bra bok också så det kan bli en kopp te och bok. Önskar oss alla en god natts sömn sen. Extra välkommen till vår nya trådkompis Flarran. Hoppas att du känner dig lite mer vän med dig själv snart Natalia. Sånt brukar ju gå över. Hoppas att din dag också blev bra prinsessa. Själv ångrar jag inte att jag inte drack några enheter idag.

Godmorgon i beckmörkret. Jag lyckades somna, men efter att ha tagit en sömntablett. Skall ta mig lite tidigare till jobbet, det skall bli intressant att se hur mitt beslut från igår tas emot. Det kan bli kritik. Vi får se. Frukosten smakar gott, liksom kaffet, och snart är jag redo att möta nya utmaningar. Önskar er en fin dag 🙂

@Påvägmothälsa Lycka till idag med ärendet på jobbet! Kommer gå galant!

Hoppas att alla i kaffestugan får en fin onsdag! Jag dricker gott kaffe innan jobbet framför morgontv. Mysigt! Och snart är det vår :-)

God morgon på Er kaffevänner 🥰 Var ett tag sedan jag var inne och skrev något, så nu var det dags kände jag 😁 Känner mej nöjd, då jag för första gången på flera år nu, då jag idag går in på min 4,e enhetsfria dag 💪 Har ju alltid blivit i alla fall ett par folköl minst varje dag. Men helt plötsligt så har ”gubben” kommit till insikt. Känns så gott 🙏 Visst kan det vid 16-17 tiden komma lite sug, men det går fort över som gott är. Har köpt ett gäng 0% öl som jag kan unna mej på kvällen. Funkar toppen! Ha en fin onsdag och så strävar vi på mot ett sundare liv. Kram på Er.

Morsning i kaffestugan!
Sitter inte och dricker kaffe som väl inte riktigt är min grej liksom. Har idag valt att börja dagen med lite vanligt gott kallt kranvatten som i det närmaste kostar ingenting men ändå är så livsviktigt. Här blir det då inga enheter innehållandes alkohol kan jag säga, och är nu när jag nyktert skriver detta lite förvånad, men tacksam över att jag inte ens har något alkoholsug i denna stund.
Ha en fin dag mina vänner!

God morgon på er @prinsessa, @Natalia, @Påvägmothälsa, @Källarmannen, @Flarran.
Hoppas ni har en fin dag med eller utan kaffe. Busväder och snöblandat regn. Längtar efter sommaren! Att få gå upp tidigt och sitta barfota på altanen i morgonrock och dricka kaffe. Titta ut över landskapet, kolla på rådjur och fåglar och lyssna till kvittret... <3 Vintern har nästan inget gott eller intressant med sig, i mitt tycke. Jo att kolla på bra serier / filmer är ju trevligt. Skönt att kunna jobba hemifrån och slippa pendla en timme i varje riktning, det spar på krafter och bränsle. De dagar man måste åka till jobbet orkar man ingenting när man kommer hem. Hemmajobb kräver enhets-diciplin har jag märkt. Viktigt att hålla sin budget och sina bestämda tidsregler. På jobbet skulle jag aldrig ens tänka tanken på någon enda enhet, inte i bilen på vägen hem heller. Men så fort man hängt av sig ytterkläder och kommit i mysbyxorna, så kommer suget. Så att jobba hemma nästan alltid kräver kontroll. Har fortfarande inte haft någon enhetsfri dag, men jag skriver upp allt och håller min budget, så det är väl ändå ett steg i rätt riktning.
Ta hand om er!

@Solana Delar din inställning till vintern. Bara problem, mörker, höga energipriser, halka och olyckor. Jobbar också hemifrån men har aldrig tagit något på arbetstid så där har det fungerat fint. Men då man slipper restiden, och mysbyxorna redan är på, så har man ju varit lite väl snabb många gånger. Men som jag skrev, dag 4 idag utan någon alkohol och jag mår toppen 🙏

Hej! @Solana, håller helt med dig, här längtas det också efter sommar och sol. Blir alltid extra mörk i sinnet när det är dåligt med dagsljus. Många har tjatat på mig om att börja promenera mera. Men tycker det är roligare att cykla. Har därför som ett litet projekt att lyckas få på ett bångstyrigt cykeldäck på framhjulet till min gamla hoj. Har som flerårig storkonsument av onyttiga enheter med alkohol om man så säger ännu inte riktigt de krafter som krävs. Men har lite smått med armstärkare börjat att försöka att väcka upp mina otränade muskler som väl mest använts till att öppna pilsnerburkar och skruva av kapsyler på vinflaskor en längre tid innan jag blev medlem på detta eminenta forum. För som alkoholfri sedan tre månader tillbaka så har jag förstått att det finns lite bättre saker att göra än att bara lyfta glas och burkar. Dricker rätt sällan kaffe men gärna någon god alkoholfri äppelcider typ Herrljunga eller nån cola ibland. Men om en stund får det nog bli lite mjölk i stället då jag funderar på att värma en fiskgratäng.
Ha en fin kväll!

@Källarmannen
Härligt med nyktra dagar, bra gjort! Önskar dig styrka att fortsätta nykter nu när du tagit dig igenomde första dagarna. Kanske bra med en plan för vad du ska unna dig till helgen, som inte är alkohol?

Har morgonmys med kissarna och kan ligga kvar här en stund till innan jag ska iväg. Dom är så gosiga 🥰

Men vad bra @Källarmannen! Och skönt att höra att du mår bra 🙂
Jag måste hålla borta från enheter i helgen. Du kanske vill göra mig sällskap?

Önskar er en Godmorgon!

Godmorgon i kaffestugan!
Låter så mysigt med kissarna Natalia!
Dricker gott kaffe, börjar lite senare idag så jag hinner med en promenad här på morgonen innan jag ska iväg. Alltid en bra start på dagen!

@Påvägmothälsa Hoppas du fick vila och att idag blir en bättre dag<3.
@Flarran, @Källarmannen Så starkt av er!
Igår halverade jag min budget, vilket känns väldigt bra och jag känner mig utvilad. Planen är att hålla halv budget under veckorna. För mig känns det som ett vettigt sätt att trappa ner. Jag vet att planen var att ha några helt enhetsfria dagar / vecka, men jag är tydligen inte riktigt där än...Lite svårt då min partner har det väldigt stressigt på jobbet nu, och inte vill diskutera ämnet "just nu". Och det är fine, han behöver komma till insikt själv. Tänker att om jag kan visa att det går att vara måttlig, så kanske han följer efter. Min enhetskalender ligger framme på köksbänken hela tiden och jag vet att han kollar varenda streck jag gör. Vet inte om han räknar sina enheter i huvudet, men det är läskigt att se hur många det blir på en dag för honom, när man själv håller nere konsumtionen. Det sägs att det ska vara antingen morot eller piska för att förändra beteende. För min del handlar det om rädsla för att bli sjuk. Min bästa kollega fick alkoholdemens året efter att han gick i pension, och sitter idag på ett hem, utan att fatta något av sin omgivning.
Detta blev visst långt :-) Önskar er i Kaffestugan en härlig fredag!