@Andrahalvlek Ibland känner jag mig som en tonåring som läser om sina idoler när jag går in och läser om er som varit nyktra länge 😅 Det är vansinnigt tur att det här forumet finns och att det kan göra en så stor insats för folks hälsa och mående. Helt otroligt när jag tänker på det.
Önskar dig en fortsatt fin söndag ❤️

@Andrahalvlek hurra för dig🌟 Det här forumet är så bra på så många sätt. Och den gemenskapen som finns här är verkligen ovärderlig. Här har jag skrivit sånt som jag aldrig berättat för någon annan. Tack för dina inlägg och allltid stöttande kommentarer ❤️

@Smillans Och tack för att du lyssnar på oss gamlingar, vilket inte alltid är självklart. Ibland kan god råd upplevas närgånget och klyschigt. Men våra goda råd kommer alltid med en stor dos kärlek och omtanke, och det finns en anledning till att klyschor blir just klyschor med tiden.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Grattis till 1456dagar🥳 Du är verkligen en förebild! Tusen tack för att du var med mig hela tiden när jag stapplade mig fram på vingliga ben! Jag ser dig och vår2022 som mina nykterhetsföräldrar❤️Ni vägledde och var där för mig hela tiden och det var en enorm trygghet! 🙏

@Himmelellerhelvette Åh, tack för jättefina ord ❤️ Du känns lite som en lillasyster för mig. Lite bångstyrig i början, men efterhand förstod du att vi ville dig väl och då lyssnade du på oss med både hjärta och hjärna. @Torn är som min bror och jag vet att han har betytt väldigt mycket för dig. Han var din ögonöppnare. Han är inte så aktiv här på forumet längre, men vi har nästan daglig chattkontakt utanför forumet. Han och några till har blivit mina vänner på riktigt, utan anonymitetens skugga. Så kan det gå om man vill. Sociala medier behöver inte alls vara ytligt - allt blir vad man gör det till. Jag väljer gemenskap på alla sätt som det erbjuds.

Kram 🐘

@Himmelellerhelvette Fint att kunna vara en förebild i nykterhet😁. Liksom gamlingarna före mig som @Andrahalvlek, @Torn, @Se klart mfl som inte är så aktiva, nu var för mig. De kändes så trygga och stabila i sina liv och hade funnit en mening och glädje när de blivit nyktra. Att deras liv blivit så mycket bättre när de valde ett liv utan alkohol. Dit ville jag också! Jag var lite tveksam till om det verkligen stämde, men de övertygade mig helt om att det var så och jag trodde dem. De hade rätt! Nu är du en förebild och kan vara med att stötta och visa vägen för de som söker efter ett liv utanför alkoholens destruktiva och förgörande kraft, genom att dela med dig av din resa mot nykterheten🌟❤️

@Andrahalvlek Åh så fint skrivet❣️Bångstyrig, haha ja det är så konstigt sättet jag tänkte på innan😁 Ja Torn betyder mycket för mig, han lyckades verkligen öppna ögonen på mig❤️Hälsa honom så gott! Härligt att ni funnit varann irl❤️Kram

@vår2022 Det är verkligen häftigt att vi är som generationer av nykterhet❤️ Och hur det lyckas att övertyga om att det går på ett så lockande sätt att man bara måste testa om man verkligen kan få det där som dom säger att man kan få i mående och livskvalitet❤️

Vet ni, idag har jag varit nykter i 4 år! 🥳🥳🥳 Tjoho, fy fan vad jag är bra! Tänker strutta runt mentalt som en mallgroda hela helgen tror jag. Ska träffa min äldsta dotter i helgen och jag vet att hon är så glad och stolt över mig att det nästan blir ombytta roller - det är ju jag som brukar vara så stolt så jag nästan spricker över henne ❤️

Hur var det då sista tiden? Jag minns att jag försökte mig på restriktioner de sista åren. Istället för att köpa vinboxar köpte jag enliterstetra med billigt rödvin. När en liter var uppdrucken fick jag hia mig till nästa dag. När jag väl köpte vinboxar kunde jag mot slutet dricka upp nästan en hel box på en fredagkväll. Endast två glas återstod typ. Då var jag riktigt onykter, så onykter att jag inte kom ihåg hur jag hamnade i sängen. Vidriga minnesluckor.

Jag minns att jag varje morgon kastade mig på mobilen. Vem hade jag blivit ovän med? Jag är normalt en klok, trevlig person som kan umgås med alla, men den sista tiden som onykter var jag väldigt grälsjuk. På en återträff med högstadiet i min barndomsstad blev jag så kaxig och provokativ att jag började bråka med en person som var rejält stenad av något knark. Den gången höll jag på att åka på stryk rejält. Det var i princip ren tur att jag i mitt vanliga liv inte hade speciellt många tillfällen att söka mig ut på krogen och bli ovän med folk, jag blev ovän med folk online istället.

Jag minns att toleransen hade ökat enormt den sista tiden jag drack, ett tydligt varningstecken! Jag minns också att jag tänkte att i nästa fas tål man knappt någonting. Min pappa som var alkis blev nästan onykter bara genom att ta några munnar vin mot slutet. Hans lever fungerade inte längre som den skulle. Jag minns att jag tänkte att den fasen, då man inte tål någonting längre i princip, inte var en fas jag själv ville uppleva.

Jag minns att jag kräktes massor mot slutet, både på fyllan och dagen efter. Det var som min kropp skrek åt mig: ”Du förgiftar mig!” Några gånger hann jag knappt ut i badrummet, jag kaskadkräktes rödvin i hela badkaret. Den stanken efteråt, urk. Jag minns att jag på min 50-årsfest här hemma, som min äldsta dotter ordnade som en överraskning åt mig, inte minns hur jag kom i säng ens. Vad hade jag sagt? Gjort?

Jag var beredd på en utskällning av dottern när jag vaknade upp nästa morgon. Och upptäckte där och då att jag ovetandes hade kräkts i sängen under natten. What!? Jag öppnade fönstret, slängde alla sängkläder ovanpå spyan och försökte hålla god min när min dotter kom in i mitt sovrum på morgonen, kröp ner i sängen bredvid mig och småpratade om festen. ”Hmm, det luktar konstigt?” sa hon. ”Det är nog något utanför som luktar” svarade jag och hänvisade till det öppna fönstret.

Den skammen, jag rodnar bara jag skriver om det. Jag höll andan, kände ren panik inför att hon skulle upptäcka spyan i sängen. Sen gick hon upp från sängen och sa ”det blir frukost om en stund” och jag kunde andas ut. För den gången.

Men den spyan blev början till slutet. Drygt tre månader efter den 50-årsfesten slutade jag dricka helt, och jag har inte ens varit i närheten av ett återfall sen dess. Den 9/2 år 2020, ungefär då coronahysterin inleddes, så inledde jag samtidigt andra halvlek i mitt liv. En MYCKET bättre halvlek på många sätt.

Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Stort grattis till 4 år i frihet! 🤩 Fy sjutton vad vidrigt med dessa spyor.🤮 Jag förstår att du verkligen fick nog av att bälga i dig det där röda giftet efter den upplevelsen.

🤗

@Andra halvlek Ett mycket stort grattis ❤️🎂 Vet att du sagt att detta är din andra födelsedag så tänkte det passade fint med en tårta ☺️ Alla dessa spyor känner jag väl igen. Ändå var man på det igen.
Önskar dig en härlig fredag 🌸

@Andrahalvlek 🥳🥳🥳🥳 Megastort Grattis på fyraårsdagen!!! Din beskrivning över hur din sista tid i alkoträsket var ingen rolig läsning. Har själv inte kommit dit men om jag inte stoppar så är det min framtid och det tänker jag inte uppleva så tack för du så öppet beskriver hur vidrig 🤢 alkoholen till slut är. Och AH, tack för att du fortsätter stötta oss här på forumet. Du har hjälpt mig massor (även om jag inte är riktigt framme än så har processen faktiskt gått framåt om jag tänker tillbaka på de senaste två åren. Återfallen är för vissa en del av processen, det viktigaste där är att aldrig ge upp enligt min läkare). Du är fantastisk 🤩 och jag hoppas du är en riktig mallgroda idag och alla andra dagar för du har gjort ngt enastående och är enastående!!! Kramar 🥰 ❤️

Stort grattis till fyra år som nykter @Andrahalvlek! Det är verkligen något att vara mallig och stolt över. Och tack för allt du har bidragit med och fortsätter att bidra med här på Alkoholhjälpen, det är så värdefullt!