@Andrahalvlek Ett stort grattis från mig också!!❣️🌸🤗🍃
Ja den där sista tiden innan nykterhet minns jag också med fasa. Jag hade inte fysiska symtom som du beskriver, men lika obehagliga mentala. Fy farao, dit vill vi inte igen nånsin!!

@Andrahalvlek Stort varmt innerligt Grattis till dina fyra år🥳🌺Så stort och så mäktigt💪🏻Ja, du har sannerligen varit ett stort stöd och förebild för många. Jag är väl den som har läst och lyssnat men inte riktigt tagit till mig men så har ju våra vägar sett olika ut. Det måste ju få finnas flera vägar t nykterheten inte desto mindre tycker jag att du är otrolig.

Kram🌺

@Andrahalvlek Hipp hipp hurra för 4 år idag!🥳🌟🎉. Så fint att du fortfarande är kvar på forumet och med alla dina erfarenheter och din kunskap är du ett så värdefullt stöd❤️. Njut nu i dagarna tre av dina 4 nyktra år och fira ordentligt! Kram❤️

Jag lyssnade på en podd där Bodil Jönsson var gäst. Hon är föreläsare och författare och har skrivit böcker om upplevelse av tid bland annat.

Hon sa en sak som fastnade hos mig: ”Vi kommer alla att dö som karikatyrer av oss själva eftersom alla säregenskaper förstärks när vi blir äldre.”

Just det har jag märkt när jag studerat andra, som först mina morföräldrar och nu även min egen mamma och ex-svärisarna. Deras små icke fördelaktiga egenskaper blir liksom etter värre med åren.

Min mamma, som alltid varit lite egoistisk blir ännu mer egoistisk, om än på ett omedvetet sätt. Min ex-svärfar likaså, det är bara hans bekymmer som gäller. Ex-svärmor har alltid varit motvalls, men är det nu ännu värre osv.

Sen började jag fundera över mina egna säregenskaper som ska bli värre med åren. Hmm, kom inte på en enda. Jo, jag brukar alltid handla och tillaga för mycket mat till kalas. Jag brukar alltid planera noga så att jag håller tiden. Jag är lite för snabb i olika typer av beslutsprocesser. Men allt det känns ju som rimliga egenskaper, lätta att stå ut med.

Men vilka dåliga egenskaper/tendenser har jag? Tjurig? Envis? Lättretlig? Jag har fan ingen aning. Är det för att jag lever mitt i det som jag inte kan se det? Givetvis har jag dåliga egenskaper som kommer prägla min ålderdom. Jag får fråga min äldsta dotter, för jag vill veta. Mest för att se om jag medvetet kan motverka det.

Kram 🐘

Lite på samma tema var tvättstugan upptagen idag. Mannen som hade tiden före mig trodde att hans tid började kl 15 när den i själva verket slutade kl 15. Då började min tid. Och han hade precis fyllt två tvättmaskiner och satt igång dem.

Ni som följt mig ett tag vet hur jävla förbannad jag kan bli över tvättstugan och idioter som inte sköter sina tvättider. Skogstokig kan jag bli.

Han bad tusen gånger om ursäkt och jag hörde mig själv säga: ”Det gör inget, jag kommer tillbaka om en timme.” Och sen gick jag hem med mina kassar igen, lugn och fin.

Vad mina tidigare utbrott har berott på är svårt att säga, men jag vill tro att den sida jag visade upp idag är mitt riktiga jag.

Kram 🐘

Ett tillfälligt avbrott pga mkt skakig telefon gör att mitt GRATTIS kommer sent men inte desto mindre! Tack och hurra för dig du smarta, kloka och goda fina forumkompis och vän. 🌷🌺🪷💐🌾🍀☘️🍃🎋🌿🌴😍🥰❤️🙏🤗

@Andrahalvlek Måste nästan skratta, det där lät så roligt😂. Många äldre jag känner har blivit mildare med åren, en del inte. Jag tänker att det mycket beror på om man jobbat med sig själv, lärt känna sig själv, fått självkännedom om sina tillkortakommanden och jobbat med förändring av detta. Jag tänkte att jag själv tex har varit mycket mer kritisk till saker, haft en mer negativ inställning till saker än jag har idag. Men det är bra att få höra av andra hur man uppfattas så att man hinner göra förändringar innan man dör. Men vem vet😁.

Ha det gott!❤️

@vår2022 Ja, jag tänkte lite så att jag vill höra redan nu vad dottern snappat upp. Givetvis har jag saker som hon retar sig på. Hon är en sanningssägare, så finns det något specifikt får jag veta det. Glömsk är jag, men det är svårt att göra något åt.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Ja, det där med dåliga egenskaper/tendenser är ju bra att känns till för nog har vi dem var och en lite till mans😉
På behandlingen kallas de för karaktärsdefekter…i steg fyra går man igenom dem…och det tog sin lilla tid…fast jag har övat ganska länge på att hitta dem likt förbannat kan de vara kvar🙈

Kram🌺

Vad fint det där med tvättstugan! Och visst känns det skönare i själen att ha bemött en medmänniskas misstag med överseende istället för med ilska? Och jag tror vänlighet sprider sig. Kanske speglar tvättstugemannen ditt beteende och är vänlig mot någon annan imorgon?

@Kennie Ja, det kändes som en wow-upplevelse. Han var nyinflyttad och pratade dålig svenska. Våra regler i tvättstugan är inte enkla att lära sig på studs. Så min reaktion var helt adekvat, men samtidigt var det så skönt att jag bet inte ens ihop. Jag ryckte mer på axlarna, vad sjutton är en enda timme av mitt liv liksom? Och jag gjorde nog hans liv lite lättare den dagen.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Ja, vissa karaktärsdefekter var riktigt smärtsamma och somliga rent pinsamma. Det var inte desto mindre viktigt att gå igenom dem för att förhoppningsvis kunna gå vidare. För de flesta brukar de fjärde steget var ett sv de svåraste stegen.

Bra framsteg att inte bli skogstokig i tvättstugan👍🏻 Det hjälper ju egentligen inte så mycket men att hantera det lugnt kan öppna upp en förståelse och bli ett bra möte!

Kram🌺