Funderar över en sak som jag ofta känner när jag kikar in här i kaffestugan. Har nog nämnt det förrut och det är också en av de anledningarna till att jag oftast inte vill skriva ord och tankar som är centrerade till vin (för min del). Kan nämligen ofta känna att när jag kikar in över morgonkaffet i all ro och läser nåt om alkohol eller själv skriver nåt om att avstå enheter, så väcker det ändå tankar om alkohol hos mig. Om jag kikar in och skriver nåt om att jag ska avstå vin eller annat som centreras till alkohol, bidrar det ofta till att trigga min vilja till vin lite. Om jag kikar in på morgonen och skriver att jag ska avstå ikväll så är vin egentligen det sista jag tänker på då jag kliver upp och dricker morgonkaffe. Där sitter jag tryggt i ro och med en glädje inför dagen. Men orden och tankarna om att avstå kan bli till ett " eller? Kan jag verkligen lova det idag? Hmmm... Vore det kanske inte trevligt med vin ikväll ändå? Jag kan vara duktig imorgon igen".
Ni kanske inte upplever samma sak när ni kikar in men ni förstår säkert vad jag menar.

Därför skriver jag hellre om andra saker. Och det kan säkert upplevas att inte passa in på ett forum för alkohol. Jag skriver om naturvistelse, katterna, träning, långa arbetspass eller vad som. Det är bland allt det här sidotramset jag mår bra och de berikar mina dagar positivt.

Eftersom jag ständigt reflekterar över vad som funkar för mig och inte så känner jag att jag behöver prova att begränsa mina incheckningar i kaffestugan. Och det är även så att jag har andra personliga kanalen att bolla mina mer ingående tankar med i realtid när jag behöver. Men det känns lite tråkigt. För det har ändå blivit en daglig rutin att kika in här. Ett litet extra sammanhang i vardagen men jag ska prova att inte kika in fullt så ofta och se vad det gör med mina tankar och beslut ❤

Jag kikar in den här morgonen med @Milady 🙂 men mest för att det fortfarande är en rutin. Ska försöka ändra den morgonrutinen frammåt. Och det är väl så att det som är hjälpsamt för andra inte nödvändigtvis behöver vara hjälpsamt för mig eller för dig. Nåt som är hjälpsamt för mig och hela mitt mående över lag är åandra sidan att sitta med morgonkaffet i ro och fundera på den nya dagen och vad jag ska göra av den. De tankarna inkluderar aldrig alkohol.

Nu har jag flera långpass i rad på jobbet framför mig innan en dags ledighet och sen nåt till långpass innan ett par dagar ledigt. Det är en lite tyngre period i schemat. Helt ok men det lite tråkiga är att det inte lämnar nån som helst tid över till annat än att fokusera på att komma hem och sova så jag har tillräcklig energi till nästa pass.

Önskar en skön söndag ❤

@Natalia God morgon! Jag tittar också in över morgonkaffet. Det är fantastiskt vad skönt det är att lägga sig tidigt och vakna utsövd av sig själv. Jag vill också säga att jag tyckte din text var klok och tänkvärd, precis som Milady. Vi kommer ju hit med olika behov och använder oss av forumet på olika sätt. Jag använder definitivt forumet för att hålla mig själv engagerad och trovärdig. När jag inte är här tenderar jag att göra dåliga val. Det motiverar mig att var här, och känna mig mindre ensam om mina problem. Detta sagt så är det ju faktiskt så att du startade denna tråd, så jag vill att du skall trivas i den ❤️

Det här blir en svår rutin att bryta. Om jag nu måste bryta den. Det blir ju lite av ett sällskap att checka in också 🙂 Det kanske får vara ok om jag kikar in och fortsätter fokusera på annat än alkohol?
Märkte ganska fort även den här gången att det här med att presentera dagar offentligt inte är gynnsamt för mitt mindset. Sådana räknare får nog fortsätta ticka i min tidräknare på mobilen i bakgrunden. Jag fokuserar ju heller inte på antal dagar sen jag avslutade mitt tablettmissbruk men valde att starta en dagräknare för det då att jag visste att återhämtningen skulle ta väldigt lång tid. Dagarna som sådana indikerade väl inte så mycket men alla 3-månaders perioder gav upphov till stegvisa förändringar i återhämtningen de första 1,5 åren. Att det nu är 940 dagar sen är inte viktigt längre. Den fasen i mitt liv är förbi och återhämtat nu. Att jag ser den dagräknaren är för att jag räknar dagar utan alkohol i samma enkla app.

Har haft en bra dag på jobbet. Slutade halvsent idag före 21. Följande dagar blir lite senare. Känns skönt att ha lite mer tid att varva ner efter jobbet än de ännu senare passen.

Den här tiden på dygnet triggar det inte igång nåt hos mig när jag skriver att jag inte dricker vin ikväll.

Hoppas ni mår så bra ni nu kan och jag önskar oss alla en god sömn.

Kram 💕

Godmorgon!

Vad ljust det börjar bli ute. Vaknade till blå himmel imorse och det känns fint!
Sitter ute med andra kaffekoppen och en massa fågelkvitter 🙂

Har ett par långpass framför och funderar på hur jag ska använda det fina vädret som ett upplyftande inslag för både mig och andra i en del av arbetsdagen. Arbeter är ganska flexibelt på så vis om nu inga katastrofer sker som kräver platsbundenhet. Men dagen är lång.

Fick hyfsad sömn och känner mig ganska utvilad inför dagen.
Humör gott och nu ska jag skapa en ny bra dag 🥰

@Natalia Godmorgon! Det börjar bli blått där vi är också, hoppas på sol i skidspåret idag ! Jag åkte 12 kilometer igår, och det gick i min egen takt, jag är ganska stolt över mig själv Över en månad med ganska mycket stillasittande och tröstätande gör katastrofala saker med min ork och kropp....Hoppas att du får vara i solen både innan och under dagen Natalia. Måste också säga att 940 dagar är en underbar siffra ! Önskar alla vid kaffebordet en fin måndag och start på veckan ❤️

Godmorgon i kaffestugan! Kaffet upphällt och jag ska skapa en bra dag! Jobbar hemifrån idag, ganska så skönt, så nu ska jag ta mig en morgonpromenad innan det är dags för lite arbete i lugn takt.

Önskar er alla en fin dag och hoppas att ni har fått sova i natt.

Godmorgon @Påvägmothälsa @prinsessa!

Den här morgonen är jag inte jätteglad över ännu en schemaändring i det rullande schemat. Jag lämnar den tanken där och stormar iväg och skapar en ny bra dag nudå!

Kram

@Natalia @prinsessa Något som jag har tänkt mycket på det senaste är det en alltid äger och kan påverka är den egna inställningen. Det är viktigt och kraftfullt. Sista hotellfrukosten är intagen. Packning pågår. Detta skall bli en bra dag !

Godmorgon från köksbordet innan jobbet. Kaffet smakar gott det är ljust ute. Dags att gå till jobbet igen efter ledigheten och det känns helt okej. Sömnen var svårflirtad igår men det var nog bara " jobbnerver". Hoppas att du slipper schemaändringar Natalia, och att du kanske får ännu en dag hemifrån prinsessa. Nu skapar vi oss en bra dag !

@Påvägmothälsa Godmorgon! Och godmorgon Natalia!
Kaffet smakar gott här med. Tittar på morgontv och ser att björnarna har kommit ut ur sitt ide på Skansen. Vårtecken! Blir jobb hemifrån på fm, men sen iväg. Ska på middag i kväll, men jag tar bilen, och då kan man ju inte inta enheter, toppenbra!

Önskar er en finfin onsdag!

Ikväll har jag haft en jättekonflikt med att avstå impulsen att köpa en flaska bubbel. Är ledig idag. Det slutade iaf med att jag accepterade att låta bli och för att inte fara iväg nu innan bolaget snart stänger passade jag på att ta min sömnmedicin. Jag blandar aldrig den med vin så nu känner jag mig tack och lov helt säker 🙏 jäkla trassel det är med de här impulserna eller suget i kroppen ibland!

Hoppas ni mår bra.
Ska kika på lite serier och hänga med kissarna här. Är glad att jag lät bli för jag behöver verkligen sömn och återhämtning den lediga dagen.

Kram 💕

@Natalia Bra kämpat!
Jag har varit lite inaktiv härifrån, men vill med stolthet skriva att jag inte druckit en droppe sen förra onsdagen :) Och det känns väldigt väldigt bra. Livet börjar verkligen komma tillbaka steg för steg nu.

@Natalia @prinsessa Godmorgon på er! Mår okej efter lite för kort sömn, vi var på teater igår. Natalia, så stark du är som segrade för dig själv! Hoppas att du sov gott sen. Hoppas att du hade en trevlig kväll med vänner prinsessa! Idag har jag en del att göra. Jag arrangerar en sedan länge planerad undervisning, skriver på en text med deadline om en vecka och skall föreläsa imorgon. Allt kommer att gå bra, bara jag inte stressar upp mig. Önskar en härlig torsdag !

Godmorgon i stugan!

Kikar in i rutin.
Ska strax fara iväg. Den här morgonen känner jag mig inte synkroniserad med det rullande schemat. Det är en tung period i schemat. Känner att jag är lite negativ här över kaffekoppen. Det är för att jag inte hinner återhämta mig men efter två pass till lugnar det sig en liten period.

Nu får vi skapa en ny bra dag.
Kram