Hej @ISE och @Cinamon och alla andra i tråden! Jag lånar din tråd en liten stund för att informera om att jag redigerade bort en länk. Även om det inte stod några priser på webbplatsen, bedömde jag att det bedrivs försäljning via länken.

Du har det tufft just nu, @ISE, men du ger inte upp och lär dig från varje erfarenhet. Det är fint att läsa att din motivation är stark och att det finns sådant som hjälper dig att komma upp på banan igen även när du snubblar!

@Me Jag minns dig och tycker att det är fantastiskt att du klarat dig så bra till slut. Många kramar till dig och jag hoppas att du når hela vägen fram den här gången. Det känns så.
Och så fint att du kan stötta ISE samtidigt. Lycka till med allt! :)

@ Amanda, minns dig också ❤️ jag hejar så det gör ont i hjärtat på dig och ISE. Jag har snart varit nykter i tre veckor… var så illa, höll på dricka bort livet… men den här gången har jag bestämt mig. Ingen skada som inte går reparera är skedd. Jag har kvar mina barn, mitt jobb, familj och vänner… körkort… hälsan (hoppas jag). Det går!!! Det är inte kört. Jag kämpar verkligen, men om jag klarar det så lovar jag alla i det här forumet att det finns en utväg. Man måste bara lösa gåtan, och svaret ser nog olika ut för oss alla. Jag hade så mycket problem på slutet, drack utan problem två flaskor per dag. Ibland tre… nu snackar vi sju dagar i veckan.. men nu är jag på väg, nytt liv! Det är så härligt vakna på morgonen utan ångest, inte behöva fundera på vad fasen hände igår.

@Me Fortsätt att kämpa nu! Det värmer mitt hjärta att höra. Så ofantligt mycket.

Jag är på dag 47 nu och kampen är till stor del över, satsar på 2 månader. Kommer lite små tankar emellanåt men det är på en sådan liten nivå att det är faktiskt lätt att ignorera och framförallt så är det allt mer sällan, det är nog nu så att det redan är mer undantag en regel att tankarna på A dyker upp. Regel är att jag inte längre känner något sug. Otroligt skönt, vaknar på morgonen och är frisk! Känner mig pigg och glad. Orkar göra saker. Har så mycket energi igen, känns nästan som man var ungdom igen. Det är så värt det, nykterheten.

Jag drack också, men mer en flaska om dagen, eller 3-7 dagar i veckan. Nu pratar vi 10 år. Minst. Det där är jag hemskt gärna utan.

@ISE Hur är det idag? Din väg är inte spikrak vilket inte min väg heller var därför vill jag uppmuntra dig till att stanna kvar…skriva.
En dag kommer du stanna kvar på den nyktra vägen…så skriv och berätta❤️❤️❤️

@Varafrisk Blir så glad att du bryr dig om mig. Ibland orkar jag inte skriva, men jag läser och tar till mig. Jag snubblade i söndags, blev 3,5or,och det känns på något sätt så desperat och patetiskt. Men sedan dess inte en droppe.Det är bra, för att vara jag, som druckit dagligen de sista åren. Dessutom bara två dagar med alkohol i år. Man får vara tacksam för det lilla. Den här veckan har dessutom varit tung,med begravning för en nära som tagit sitt eget liv. På något sätt gör det mig mer motiverad att se till mitt eget liv. Jag har dessutom tränat varje kväll, vilket jag alltid gjort tidigare. Orken tryter, men det ger ändå energi och en känsla av tillfredsställelse. Nu blir det helg,vilket är svårt, men jag ska kämpa. Tack till er som bryr er. Jag vet inte alltid vad jag ska skriva, men läser och tänker.
Kram

@ISE Du är ju fantastisk! Vilka framsteg du gör! Du kanske inte ser det själv? Det hörs även i vad du skrivet att du är närmare att ge upp alkoholen än vad du har varit tidigare. Du går inte i försvar lika mycket. Jag känner igen det där med 3,5or🙈 Visst har jag druckit dessa öl!! Snabbt också! För att komma åt ruset! Efteråt känns det så himla onödigt men efter det hade du inte druckit. Strongt! Du skrev ngn gång att du är högutbildad. Här på forumet spelar det ingen roll vad vi har för utbildning så det ställs inga krav på vad man skriver så länge man är nykter och inte är elak mot ngn. Fast jag förstår varför du skrev att du är högutbildad för du ställer högre krav på dig själv men utbildning är ju ingen vaccination mot alkoholism. Håll ut..heja heja dig💪🏻

Ha en fin lördag❣️Kram🤗

@Me Du har så rätt! Det är så skönt att vakna nykter varenda morgon, utan ångest . Och dessutom komma ihåg vem man träffat, vad man sa och vara säker på att man inte skrivit något dumt på Facebook...!
Sen finns det en massa andra fördelar också. Jag behöver inte vara orolig inför en fest eller tillställning. Jag vet att jag kommer att vara nykter. Jag vet att jag kommer att ha trevligt om det är en trevlig tillställning. Jag vet att jag inte kommer att göra bort mig. Jag vet att jag kommer att vakna nykter och nöjd. Bara det!
Jag har dessutom börjat träna mer och återkommande, känner mig ö.h.t. starkare, lugnare och gladare.
Som du förstår tänker jag aldrig mer dricka. Inte värt risken och inget jag behöver.
Önskar bara jag slutat tidigare.
Jag hoppas att du också kommer dit. Det var besvärligast i början för mig, kanske 3-4 månader innan kroppen och hjärnan återhämtat sig. Då kunde jag bli oresonligt arg, plötsligt eller deppad någon dag då och då. Men processen går hela tiden vidare. Det som var svårt i förrförrgår är lätt idag. Det jag tänkte på då finns många gånger inte kvar ens.
Så håll ut. Var trygg i att allt blir bättre, hela tiden tar du steg mot ett bättre liv. Friare och lugnare.
Jag håller också tummarna för dig! :) :)
Och sover som en stock...

@ISE Skriv en rad oavsett hur det går. Tänker på dig och jag upplever att du har det lika svårt som jag… Är på dag 3 och mår pyton med ångesten över att ja gå än en gång tog ett återfall. Vi kan hjälpas åt🥰, någon på forumet skrev om att växeldra varandra…