@smillans har läst din tråd. Tack för att du delar med dig av din resa. Har försökt så många gånger att sluta dricka massa vin, har inte gått så bra hittills.
Men nu ska jag göra ännu ett försök, ska lyckas denna gången. Har sökt och ska få lite hjälp av öppenvården, pinsamt men nödvändigt har jag insett.
Ser fram emot att inte känna suget efter alkohol, borde kunna gå bra trots massa år med mängder av vin på helger och ledigheter.
Tack igen🤗

Tack @Amanda L för pepp o stöd !
Idag känner jag mej stark!!! Ska komma ihåg den här känslan på fredag kväll!
Då kommer min första stora utmaning… men nu har jag bestämt NOLL alkohol kommande helg!!!
Tittar in här fredag em för hjälp o stöd! 🙏🙏💗🩷

8 månader nykter idag🌟
SOM jag tvivlade på min förmåga då för åtta månader sen när jag vaknade på morgonen. Mådde som en sjuk örn, ångest som inte var av denna värld, jag ville bara dö. Som så många mornar. Låg i sängen halva dagen, orkade inte ens dra upp persiennerna. Varför det liksom. Fanns ju inget för mig där ute. Jag var förlorad och förbrukad. Men nånstans långt därinne i mig var det nåt som sa: du måste sluta nu. Det här måste ta ett slut.
Men inte hade jag anat att jag skulle sitta här idag 8 månader senare, en måndag kl 16:30 och sörpla kaffe. Som en normal människa?! Att vakna nykter på morgonen slår verkligen allt. Fasen vilken go känsla det är. Vara klar o knopp och kropp. Alert med huvudet på skaft.
Jag har det här forumet att tacka (och mig själv), jag har läst så mycket här och fått så mycket kraft och energi av allas berättelser. Tack till er❤️
Full fart framåt.

Happy monday till alla kämpar!🌸

Tack fina @Smillans för dina inlägg och kommentarer! Betyder så mycket med din pepp och uppmuntran! Så inspirerande att läsa din historia ’
Vännerna här är så värdefulla! Tack att du fortfarande är här och skriver! 🙏❤️

@Smillans wow! Vilken beslutsamhet och vilken resa du har gjort! Så bra jobbat 🤗 Får jag fråga dig hur det känns nu? Har du något sug efter alkohol eller har dina nya vanor blivit självklara för dig?

@Smillans Grattis till 8 nyktra månader! Och tack för att du är en positiv förebild för det gäng med nykomlingar som nyss har tagit sina stapplande steg. Vi gamlingar får lämna över stafettpinnen till nya stjärnor efterhand ⭐️

Kram 🐘

Tack alla för fina kommentarer och hejarop❤️❤️❤️
@Fjärilen81 jag vill svara på din fråga. Nej jag känner inget sug av alkohol. Det är ju klart att det är olika för alla men jag hade tidigt bestämt mig till 100% att sluta helt med alkoholen och det kanske har hjälpt att jag varit så bestämd. Jag kan ibland få en förnimmelse el vad man ska kalla det, ex det var väldigt fint väder häromdan och då kom en ”bild” av ett glas rosé i solen. Men det är väldigt lätt att bara: haha tok, var kom du ifrån? Och slå bort tanken. Det låter kanske lätt när jag skriver så men jag jobbar ganska mycket med mina tankar och hur förhålla mig till dom med hjälp av Mindler (tips!)

Mindler möte igår och vi gjorde en liten tillbakablick om mina mål jag satte upp för ca 1,5 månader sen och det redan hänt så mycket positivt. Det trodde jag aldrig att det skulle kunna ändras så fort. Flera saker som jag redan påbörjat och kommit långt med. Det var riktigt kul att se. Fö kallar jag min person på mindler för min hjärtas fröjd och eviga längtan 😂
Stämmer ju väldigt bra!

Torsdag idag och full fart mot helgen.
Kram till er alla🌱

@Smillans , haha, min hjärtas fröjd och eviga längtan !
Tror du att du hade klarat nykterheten utan psykologhjälp?
Grattis för dina 8 månader, så imponerad!
Det har du gjort bra ! 🌟🌟🌟

@Smillans
Grattis, herregud vad tiden går!
Det är så roligt att läsa om hur nöjd du är med ditt beslut och hur fint livet kan vara utan alkohol. Många är ju rädda för att missa den där ” guldkanten” fast de egentligen bara mår dåligt. Men du visar att det är precis tvärtom.
Någon frågade här om du klarat dig utan psykologstöd. Jag gissar att det är väldigt olika vad man behöver. Själv har det räckt med AH och en del böcker, andra kanske behöver medicin eller AA…Det viktigaste är att att be om hjälp och skaffa sig den hjälp man behöver, tror jag.
God fortsättning!❤️🙏🏻

@Majaella @Amanda L @Himmelellerhelvette tack fina ni för peppiga kommentarer❤️
Jag hade varit nykter i ca 5 månader innan jag sökte hjälp av Mindler. Det var för att få hjälp med mina orostankar. Många såna problem blir ju kvar även vid nykterhet så jag sökte hjälp för att lära mig att hantera mina tankar. Jag kan verkligen rekommendera Mindler🌸

Vecka 36. Påskveckan🌱🐣🐥 Jag har kommit in i högsäsong på jobbet och det märks. Tur jag är alkoholfri och kan möta den på ett annat sätt än tidigare. Jag märker att jag inte stressar upp lika fort, inte blir uppgiven och bara vill glömma allt med alkohol. Jag betar av saker lugnare, och det jag inte hinner får jag ta imorgon.
Mitt stickprojekt går bra, har bara repat upp tre gånger men nu är det inte långt kvar. Har redan beställt material till nytt stickprojekt. Så kul och avkopplande. Min man tycker om ljudet av stickor som ”klapprar” haha.
Jag märker av en förändring av mina besök här inne, det blir inte så ofta som tidigare. Känns som att jag inte vet riktigt vad jag ska skriva. Vet inte om jag tycker det är bra el dåligt. Dålig på att kommentera hos er andra är jag också. Det kanske är så här det blir efter ett tag, man går vidare?
Hursomhelst har jag det här forumet att tacka för allt! Fina underbara människor som delat/delar med sig. Alla trådar jag plöjt igenom, växt och blivit starkare av.
Ovärderligt💕

Önskar er en fortsatt fin måndag!