@Onkel F Tänker på de Instagraminlägg som snurrar. Ben Affleck säger i ett att det går inte att forcera fram alkoholfrihet. Man slutar när man gått igenom tillräckligt med svårigheter.

Det låter ju som du närmar dig en gräns. En röd linje där nog är nog. Är man inne på en box så närmar sig nog den linjen. Misär att behöva genomlida denna bakfylla om och om igen.

Är det något du känner som faktiskt skulle kunna hjälpa dig här & nu?

Inne på dag 3 utan A. Dagtid känns det helt ok, framåt eftermiddagen och kvällen kommer suget! Sent möte igår kväll och mot slutet satt jag som på nålar. Det började närma sig stängningsdags på bolaget, och jag tänkte att om folk slutar pladdra NU så hinner jag. Som tur var slutade inte mötet förrän det var för sent. Det gäller att hålla sig sysselsatt och bara härda ut.

Ikväll blir det AA för första gången på länge, så dagen kommer att bli nykter. Lite orolig inför helgen, men det fungerar om man tar en dag i taget.

@Onkel F Heja dig! Vi står här längs med den nyktra vägen och ropar och hejar på dig allt vad vi orkar! 🥳🥳🥳🥳 Fortsätt skriv, håll oss uppdaterade - oavsett hur det går och hur du mår. Använd oss som bollplank, sätt ord på vad du tänker och känner - det måste ut! Ut med trollen i ljuset så spricker de.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Det är naturligtvis skönt med några lediga dagar, men samtidigt känns det lite läskigt. Vad skall jag göra med all ledig tid utan min "tröstlåda"? Jag måste lära mig att planera in aktiviteter när jag är ledig.
Det känns bra att börja gå på AA- möten igen, för mig markerar det ett slags vändpunkt. Det är också skönt att kunna prata IRL med människor som vet hur det är att ha ett beroende. Bara värme och omtanke, inga fördömanden (precis som här).
Det är möte imorgon förmiddag igen. Skitbra! 👍mötet tar upp större delen av den tid bolaget har öppet. Listigt planerat. Efter ett möte brukar jag ha ett mindset som är utan tankar på alkohol. Hoppas det blir så imorgon också.

Glad Påsk! 🐣

@Onkel F Modigt att gå på möte imorgon. Så fortsätter vi den nyktra påskresan. Tänker på det du skrev att ditt mindset blir annorlunda efter möte och det ju det som är meningen så gå dit imorgon. Du är absolut inte ensam om att tvivla på varför andra klarar nykterhet och inte du. Själv är jag riktigt tvivlande men måste tro på att jag kommer klara det. Önskar dig en fin påsk 🐣

@Onkel F Jag har varit dålig på att gå på möten för jag har inte haft energi.Inte orkat med stegarbetet. Då blir mina behandlare oroliga för mitt beteende för så kan ett återfall komma. Så jag var på ett NA-möte i veckan och man ångrar aldrig ett möte. Så jag tänker att du kommer få påfyllning imorgon som ger dig energi till att stanna på rätt sida. Och skriv här…tycker om att läsa dina inlägg.

Kram🤗🌺🥰

Det är lite upp och ner med måendet när man försöker sluta med A. Igår kväll kändes hela kroppen orolig och var småskakig. Tyckte verkligen synd om mig själv som inte hade något att dricka. Hade bolaget varit öppet hade jag förmodligen gett efter. I morse gick jag upp strax innan klockan 6, pigg och utsövd. Solen skiner och jag är på bra humör. Hoppas känslan håller i sig och att dagen har något trevligt att bjuda på!
Nu är det in i duschen som gäller så att jag hinner åka och handla lite mat innan dagens AA-möte.

Ha det bäst! 🤗🌞

@Onkel F Idag tar och inleder nykter fortsättning av denna påsken! Hoppas mötet idag bli bra, håll fast i den inriktningen så kommer påsken bli bra! Styrkekramar till oss båda.

Det blev ett jävligt trist möte idag. En av dem som ser sig själva som en av "Di Gamle" visade sig från sin absolut sämsta sida. Hen gör gärna långa utläggningar om vad hen gjort och varit med om som aktiv alkoholist, men när jag delade om hur det varit för mig under mitt återfall drog hen sig inte för att, i dolda ordalag, skymfa mig. Riktigt jävla trist, faktiskt!
Den man som i en gång i tiden grundade min grupp medverkar inte längre pga stämningen i gruppen. Jag har inte förstått varför tidigare, men jag inser att det finns självutnämnda "profeter" som anser att deras väg är den enda rätta.

Det finns inget i AA:s tankesätt eller litteratur som stödjer detta. Tvärtom är "Di Gamle" bara tjänare utan makt att bestämma över någon annan, de skall bara fungera som vägledare.

Varför reagerar jag så starkt på hens beteende? Förmodligen beroende på någon brist i mitt ego.
Sinnesrobönen i all ära, men det finns också en harmbön:

Gud, detta är en sjuk människa, på vilket sätt kan jag hjälpa hen? Gud, hjälp mig att inte bli arg. Ske din vilja!

@Onkel F Så otroligt oproffsigt 🤬 Var det ingen som sa åt honom att lägga av? Det hade jag gjort! Det är så tydligt när vi blir nyktra, och slutar släppa på den konstanta skammen, att vi inte tar skit längre. Någon med fler månader/år i ryggan borde stått upp för dig 😢

Finns det andra grupper? I storstäder finns en del att välja på, och det kan kanske ta lite tid att hitta hem.

Gladpåskkram 🐘

@Andrahalvlek Japp, det finns andra grupper. Men det finns också många jag tycker mycket om i den här gruppen. Jag föredrar att verka för att gruppen skall överleva i stället för att några betongarslen ska få den att tyna bort.

@Onkel F Självutnämnda profeter är bland det värsta som finns. Sådant beteende hade iaf gjort mig vansinnig. Tolkar iaf att dagen blivit nykter som planerat. Har börjat läsa i din senaste tråd, inte riktigt i mål ännu men reflekterar över att du liksom jag har återfallit många gånger trots att vi verkligen inte vill dricka. Funderar mycket över detta för egen del -för jag är ju trots allt nykter när jag bestämmer mig för att ta första glaset. Denna drog är inte att leka med, 👺är lömsk, listig och vidrig i största allmänhet. 🐣🥰

@Onkel F Det låter toppen att du vill verka för de goda krafterna i gruppen! Det gagnar alla. Nästa gång är du lite förberedd och kan ge besserwissern en knäpp på näsan. Samtidigt ska vi inte spela på idioternas planhalva. De kan hållas där själva, tills ingen ens vill passa bollen till dem. Men vi kan, och ska, ändå tydligt berätta för idioter att ”hit men inte längre, här går min gräns”.

Kram 🐘