@Påvägmothälsa Vad skönt att du fått en minisemester med skidåkning och återhämtning samt att du börjar landa mer. Det är bra att när du fattat ett beslut att inte dricka kan hålla dig till det. Tänker att det är viktigt att du ändå har en plan som du ska hålla dig till. Att bara minska ned kan ge utrymme för att ”go with the flow” om det inte finns en plan för när du ska dricka och inte. När det är känslorna som styr och man mår bra är det lättare att försöka hålla budget, men utmaningen är när man inte mår så bra och man dricker på känslorna, då kör man bara på. Jag har varit där så många gånger. Det gjorde mig utmattad och jag orkade inte göra eller hålla mig till någon plan så för mig blev det ”go with the flow” varje dag till slut. Det var mitt beroende och mina känslor som styrde mitt drickande. Hoppas du kan hitta en fungerande plan så att du kan må bra.

Sköt om dig!❤️

Söndag morgon, och våren är på tillfällig paus under att nytt snötäcke.
Det har varit en bra vecka efter vår ledighet, och en produktiv vecka på jobbet. Jag är mera i balans och gör bättre val. Alkoholintaget fortsätter att minska, och jag håller min maxbudget per tillfälle. Det är svårt att inte vara besviken på mig själv för mitt jättestora bakslag, jag har tappat tid, energi och hälsa, och jag borde veta bättre. Försöker vara positiv och titta framåt. Lika mycket som jag kan göra dåliga val så kan jag göra bra val. Det vill jag fortsätta med.
@vår2022 - så fint att se dig här igen. Ja - nästa gång jag får en motgång har jag bättre strategier, och gör bättre val för mig själv. Det är jag värd. Grunden för det lägger jag nu, genom att vårda mig själv och bygga upp mina goda strukturer igen. Igår var en dag utan alkohol, sömnen håller på att bli bättre och jag börjar kunna sova utan sömntabletter. Glad söndag!

Så var det en helgmorgon igen, och den 1 april. Det återstår att se om jag blir lurad idag 😋 Livet är fortsatt stabilare, men jag dricker alkohol för ofta,även om det inte är så mycket. Dessutom rör jag mig mer, men väger fortfarande alldeles för mycket. Nu när det övriga runt omkring lugnat sig vill jag adressera dessa två bitar. Jag drack ingenting igår, och nu gör jag fortsatt uppehåll till fredag, minst. Skall ta extra draghjälp av att det är den första i månaden, tycker om sådana dagar 😊

@Påvägmothälsa Skönt att det känns stabilare nu. Nu börjar våren närma sig och det är härligt med ljuset, vårfåglarnas sång och växter som kryper upp ur jorden. Varför inte börja med en helt nykter månad i dag, det är en bra dag att börja på att vårstäda lite i hjärnan😁.

Ha en fin annandag påsk!🐣❤️

@vår2022 Mm vårstäda hjärnan. Kanske inte så dumt. Jag har inte börjat med en alkoholfri månad, men lägger flera alkoholfria dagar till varandra. Tidigare har det varit bra för mig att luta mig mot min ganska starka beslutsamhet. Nu är jag lite svagare, efter den dåliga starten på året, efter att ha segat mig tillbaka och stått på mig på min arbetsplats, efter att ha fått flera roliga uppdrag och utmaningar men inte riktigt haft tillräckligt med energi. Tar mig tillbaka från missade deadlines sakta sakta. Tillbaka till att vara i fas. Starkare. Att inte dricka är en del av det. Jag kämpar, vet vart jag vill, men vägen är inte rak. Ett steg i taget.

Hej @Påvägmothälsa, hur har du det? Är inte inne på forumet så ofta men såg att jag inte sett nåt av dig på ett tag. Jag har nattvaka här och passade på att kika in. Hoppas du mår bra ❤

Söndag 19 maj. Längesen jag var inne här. "Skyller" mina dåliga val på en tuff start på året. Det är ju inte en ursäkt, men kanske en förklaring. Måste ta mig tillbaka, på min väg mot hälsa. Jag vet ju att jag kan. Idag vaknade jag utan att ha druckit alkohol igår. Sovit gott. Det känns bra. En dag i taget. Gott så.