Jag flyttar över min tråd hit istället eftersom de tre veckorna passerat och kommer att passera då blir ju liksom rubriken lite missvisande

🩵

240414

21 dagar. Med 18 alkoholfria dagar och tre dryckesdagar nedsparade i kalendern - vilket toppenverktyg! Jag blir pepp på att se mina framsteg och känner mig inte superoroad i nuläget - men man ska ju aldrig jinxa 🤞🏼 saker och ting. Jag har både varit hemma i ensamhet och i sällskap, varit hos svärföräldrarna & varit på AW (med Sodavatten och citronskiva i glaset) och har inte varit sugen en enda gång. Nu är det inte sug som varit mitt problem - men ändå.

Har gjort de första tre veckorna i programmet och nu kommer vecka fyra.

Hoppas alla har haft ett skönt veckoslut 🙌🏼

🩵

240424

God morgon världen 🌍
Idag är dagen. Den första dagen sedan jag gick med här som jag kommer att ställas inför frestelse och elddop 🔥 eller helt enkelt ett tillfälle då det skulle kunna spåra ur. Det är ett exempel jag skrivit ner i mitt program som ett tillfälle det kan vara svårt att hålla min budget. Idag är det fotbollsderby 😅 Jag har fjärilar i magen och kan inte somna om 🦋

Inte helt oväntat är jag inte ett dugg sugen på samling på nån pub före matchen. Vilket ju är positivt 😅 att jag inte vill dricka det första jag gör på morgonen alltså. Låg precis när jag skrev det här, över min espresso, och fick en minnesflash över hur vi direkt efter slutsignal och avtackning av spelarna (ifall vi vann) sprang direkt till en speciell pub och segerölade eller gravölade. Resultatet spelade liksom ingen roll - det skulle ölas och shottas.

En annan reflektion är tider på dygnet. Så kallade riskmatcher spelades kl 13 = puben vid 10-tiden vilket är för tidigt för frukost (för mig) vilket ledde till att jag frukosterade på några öl & jäger. Mindes väldigt lite av matchen, ett par mini-jäger slank ner, sprang mot puben efter matchen. Vaknade oftast bakfull och fick kolla resultatet av matchen på mobilen🤪.

Jag tror det var bra att jag skrev det här nu för så vill jag inte ha det. OM jag ens dricker något idag så blir det inom budget. Återkommer med alla resultat ikväll

🩵

Checkar in på mig själv - inom budget och måste erkänna att jag inte känner någon effekt av etylen alls 🧐😵‍💫😅 Lika gott så. Kommer dock att bli sur Som en ättiksgurka om jag känner nån effekt imorgon 😳😂

🩵

240422
Idag är det "imorgon" 😅
Ingen bieffekt idag vilket känns skönt bara lite trött men det var en lååååång dag igår. Vaknade strax efter kl 06 & kunde inte somna om - fotboll-hem & äta middag och kolla på film. Tror inte jag somnade förrän framåt kl 01 😵‍💫

Så kan det vara. Nu ska jag hämta mina nya sneakers jag köpt & sen ska jag fixa lite på hemmaplan

🩵

240423
Hej på mig 👋🏼
Checkar in såhär på tisdagen. Preppat lite middagsmat här och har bla gjort grönpepparsås- så skulle det vara konjak i 😂 Såklart jag har konjak i tänkte jag. Drog ihop såsen och ställde tillbaka flaskan i spritskåpet och skickade ett meddelande till gubben och frågade om jag skulle räkna in såsen i budgeten eller avstå såsen ☺️ (allt på skämt såklart). Så.. nu när jag skriver så reflekterar jag över att jag inte ens övervägde/tänkte tanken på att ta mer än 2 msk till såsen. Å andra sidan är det inte så jag gjort innan heller. Så ingen trigger där. Ingen trigger i spritskåpet? Nix! Bara nöjd & glad en ledig dag. Imorgon jobb igen

🩵

240424
Hej på mig och kanske nån till ☺️😅🤷🏼‍♀️
Idag måste jag checka in med en "rolig" ruta ✅
Jag kom ut från tuben 🚇 och det var fullt solsken och varmt utmed husväggarna. På ett hörn på väg hem ligger en liten pub med en uteservering och där satt folk utan ytterkläder men med sina drycker. Jag log & tittade och njöt av solen..tyckte det såg härligt ut att sitta där i solen ☀️. När jag passerat med typ 100m så vände jag mig om.. sen kunde jag inte låta bli att småskratta - och vände kosan hemåt. Jag skrattade för att jag blev så glad att det var solen och värmen som lockade mig och inte drycken ☺️🙏🏼. Uteservering i sol är med på listan över mina risksituationer. Känner mig stark och tacksam över livet. Gläds i stunden åt stunden eftersom inget är säkert eller hugget i sten. Jag förväntar mig svåra stunder och svåra beslut - men jag tänker inte måla fan på väggen heller utan tar en dag i taget. Måste jag ta en timme i taget så kommer jag att göra det också 🙏🏼

🩵

Checkar in på mig själv efter avklarad vecka 4 här på sidan. Är nöjd med vad jag presterat och att jag varit alkoholfri alla de dagar jag föresatt mig & att jag hållit budget (men i de flesta fall under budget) de dagar jag visste att jag skulle dricka alkohol. ☺️

Igår var det tjejfest och det resulterade i att jag drack flera halva [standard] glas med massor av is. Plus bubbelvatten mellan vilket resulterade i att jag brände 3E av 4. Så jag är mer än nöjd. Dessutom hade jag roligt 🤩 jätteroligt. Jag tycker själv att jag är både roligare och för mig bättre nykter .. jag kände ingen berusning av alkoholen utan mer av livet - plus att jag vaknade pigg och glad nu på morgonen.

Ha en härlig söndag alla

🩵

Måndag - check ✅
Jag var supertrött i morse så det blev sovmorgon & cappuccino i sängen. Sen hann jag plantera lite och så några frön samt äta frukost med ena foten i badrummet typ.. var verkligen INTE sugen på att åka till jobbet med 21 grader utanför fönstret. ☀️ Det hade varit "roligare" att skura trägolvet på balkongen och ställa iordning den för sommar 🌿🌱🪴🎋- det blir ju som ett extra rum på sommaren och man kan ha dörren öppen dygnet runt och lyssna på fåglar & sånt 🤩

Egentligen borde jag nog bo i hus så jag kunde gå & påta i trädgården & plantera & sånt. Stå på huvudet i komposten osv.

Just det. Status. 0 glas 0 sug. Har inte tänkt på alkohol - vare sig idag eller igår. Känns bedrägligt lugnt - kan det bero på den långa kyliga våren?

🩵

@Carisie Heja dig!
Blir inspirerad av att du lyckas hålla din ”budget” och att du upptäckte att det var solen och värmen som lockade, inte alkoholen på serveringen! Hur ser din alkoholplan ut?

@Tallstubbe God morgon. Hoppas du hade en skön valborg ☺️
Ja jag är faktiskt lite förvånad själv över hur lite sig jag haft och hur lätthanterligt det varit - hittills. Jag tänker inte sänka garden.

Min budget är 4E/vecka och max två dagar i veckan. Jag har bara maxat budgeten en gång. Har känt mig nöjd efter 1-3 glas.

Den övergripande planen är så lite som möjligt till midsommar och att inte slentriandricka. Det är därför jag satt max två dagar - så det inte blir 4 dagar på raken bara för att jag "tillåter 4E/v".

Hur tänker du?
🩵

1:a maj 🌱☀️
Välkommen solen och äntligen lite värme.
Vaknade av ungdomsbråk utanför kl 5.40 och lyckades aldrig somna om. Låg och scrollade på telefonen och morgonshoppade kryddor från underbara Borgeby Gård 🤎 Jag älskar matlagning och tillbehör. De har ett fantastiskt sellerisalt som jag inte kan/vill vara utan till mina virgin Bloody Mary 😅.

Sen gick jag upp och plockade ur diskmaskinen och landade i soffan med min frukost och fötterna i ett hett fotbad och kikar in här. Gjorde just en summering av april och såg att jag faktiskt bara haft ett enda sug som översteg 5 på skalan 😅 Det var på landet med svärisarna. Medan alla andra började ta eftermiddagöl/drinkar i solen efter trädgårdsarbete så tog jag en promenad, lekte med hunden, gick iväg med kompost och hängde runt med bubbelvatten i handen. Slutligen duckade jag suget och gick och tog en dusch (lång) före middagen. Då hade jag duckat färdigt och suget var nere på 1 lagom till förrätten och jag kunde med ro i sinnet smutta på andra bubblor än de från soda streamern. Jag höll mig till samma dryck resten av kvällen och tänkte inte så mycket på vad de andra drack. Jag hade inte heller vita knogar eller nån önskan att dricka fortare eller mer. Supernöjd! 😇

Summan då?
10E under april 🤔 Det låter så mycket tycker jag. Men i jämförelse vad jag har kunnat peta i mig på en månad (utan att flippa ur alltså) jag gissar runt 8E/helg 32E... men då är det nog snarare mer. Med nån öl i veckorna eller två till maten. Man kan säga att jag känner positiva effekter av upprensningen. Klarare blick och lyster i hyn på ett annat sätt 🦋.

Nu ska jag ta hand om resterna här och bege mig ut på promenad i det underbara vädret ☀️

Nu gör vi maj bättre
🩵

@Carisie
Det låter vettigt. Jag tänkte först ha en helvit månad och sedan pröva max 2 dagar vecka och 4 enheter. Men jag har ju sug så vet inte om jag klarar det, i så fall får jag ta ett nytt beslut. Idag fick jag ett starkt sug. Jag var trött efter en intensiv dag och lite frustrerad. Men började planera mina sommarrabatten och kom ur det. Skönt!

@Tallstubbe Jag var nykter 6v innan jag jag hittade hit och efter att jag hittade hit så blev det 2v till så det blev väl typ 2 månader ☺️ Men jag har fortfarande inte haft något jättesug. Jag kanske jinxar det här nu - men jag har liksom ställt in mig på att jag inte dricker 🤔. Utan att när jag gjort det vid festliga tillfällen så är det som tårta på nåns födelsedagskalas. Man äter ju inte tårta 7 dagar i veckan? Eller det kanske folk gör- men inte den här kroppen 😅.

Har du gjort självhjälpsdelen? Delen om sug är intressant. Min alkoholterapeut säger att ett sug är som värst i 2-10 min och generellt klingar av sen. Hunger & törst kan också uppfattas som sug så jag ser över mitt vattenintag framför allt. Det viktigaste är väl att vi inte agerar på suget? Eller hur? Jag jobbar på min "själsliga hygien" också (snott uttrycket av Robert Bohman) varje morgon går jag igenom de kommande 24h - och varje kväll stämmer jag av dem och är 100% ärlig med mig själv. Jag lyssnade på en beroendepodd och där pratar Markus Enochsson (han är beroendeteraprut) om missbruk med konsensus att vi missbrukar av två anledningar- för att få tiden att gå och för att ha roligt. Så om vi inte sysselsätter oss och gör saker vi tycker är roligt så är det risk att återfalla. Det här var verkligen den mikroskopiska versionen. Rekommenderas.

Nu har vi ett bra maj tycker jag
🩵

Alltså nu har jag varit nykter hela maj månad - bara en sån sak 😅 Det har alltid blivit en hutt 1/5 men det blev det inte. Inget idag. Inget imorgon. En dag i taget.

Går faktiskt och lägger mig med huvudvärk idag. Vansinnigt tempo på jobbet. Vi utökade personaltätheten med 150% bara för att det hade varit helt ohållbart annars. Det känns ändå skönt.

På hemvägen skulle jag promenera in till min fotvårdare & köpa en produkt - så var det stängt 😣 Får gå dit imorgon istället. Slog en lov förbi affären & råkade köpa glass 🍦 Gott. Sen var det tvätt & renbäddning av säng. Lite middag & serie och nu nyduschad mellan rena lakan. Nykter. Tacksam 🙏🏼

Kort check-i taxin på väg hem 🚕
Blev visst 15.5h på jobbet - avslutade med kaos 5 min innan nattpersonalen kom. Så då unnar jag mig en taxi hem ... spik nykter och önskar jag hade ett badkar att lägga mig i med min värkande gamla kropp. Men det får bli en dusch.. mascaran sitter vid nyckelbenen 🐼.

Nu ledig i tre dagar och imorgon "barnkalas" för 21- och 25åringen.

Over and out
🩵

@Tallstubbe Hej 👋🏼
Tack. Det har varit en skön dag och nu sitter familjen samlad i soffan & tittar på Star Wars.

Trerätters middag med spår av Italien typ 😋 Caprese till förrätt, lasagne och avslutade med Affogato. Två små glas italienskt bubbel till det och typ 1,5L soda streamat vatten - husets bubbel liksom 😂

Har känt mig trött och har ont i kroppen efter igår så jag blir nog inte långrandig uppe. Imorgon ska det regna här tyvärr - annars hade jag ägnat mig åt utomhusaktiviteter plus att vi skulle fixa till cyklarna så det går att cykla till jobbet igen.

Hoppas du haft en skön dag och även får en resterande fin helg
🩵

God söndag på er ☺️
Veckan har gått i måttlighetens tecken - väldigt måttligt till och med. Solen och värmen har en god inverkan på mig och jag har landat i att det inte påverkat mig/triggat mig att dricka. Jag tror fortfarande att det beror på att min inställning är att jag inte dricker utan reflektion. Jag tänkte först skriva vid minsta sug - men det blir inte en rättvis beskrivning eftersom jag inte haft nåt sug den här veckan heller. Det är därför jag skrev som jag gjorde.

För ett år sen skulle jag lätt kunnat bestämma träff med maken på en uteservering efter jobbet vid solsken & värme. Eller initierat att ta ett glas med en kollega efter jobbet vare sig jag slutar 16 eller 21. Alla dessa glas som tillåtits ingå i en normal vardag. Ett glas som ofta blivit två vid jobb och 4 eller fler vid ledighet dagen efter. Just de glasen är noll den här veckan också. Jag säger inte att de inte kommer att återuppstå men jag säger att de får rätta in sig efter min budget - vilken den än må vara. Det är trots allt jag som är kapten över den här skutan i alla fall ⛵️.

Igår var det barnkalas för de vuxna barnen och då serverades öl & vin & drinkar. Jag höll mig till 2 små glas Prosecco vilket gör att jag på sin höjd nådde halva min budget - det var vääääldigt små glas ☺️. Jag vaknade tyvärr med huvudvärk och tänker att det iaf inte är alkoholrelaterat.

Nu är det fotboll också och även om jag har budget kvar för veckan så tänker jag inte dricka öl - för att jag helt enkelt inte är sugen. Det är verkligen inga vita knogar här inte.

Nu kör vi in i nästa vecka
🩵

Hej på mej & den nya veckan 👋🏼☺️
SÅ skönt med ledig måndag. Vet inte riktigt vad som hände idag men jag var som ett stort svart hål i rymden... jag har varit hungrig på precis allt! Jag har ätit hela dagen (nåja) och ja då fick det väl vara så idag. Ingen aning vad det kom ifrån. Har inte haft nåt sug på alkohol som jag dövat med mat. Har inte varit uttråkad eller orolig eller något annat. Jag verkligen rannsakar mig själv vid kvällsinventering för att fånga upp mig själv. Ätandet ingick inte i mina planer för dagen - det gjorde inte alkohol heller men den gick jag inte på heller. Tvärtom så plockade jag undan lite och gick ner & slängde pant och hittade lite framplockade flaskor som inte blivit undanplockade och inte heller då frestades jag. Mycket märkligt.

Egentligen hade jag tänkt att göra självhjälpsprogrammet för vecka 6 men jag sköt det lite på framtiden av den enkla anledningen att jag känner att rubriken inte speglar ett problem - jag har redan gjort upp en plan och följer den. Jag kanske gör den senare i veckan..annars senare om jag märker att jag börjar avvika från rutiner eller vandra i tanken.

Robert Bohman som jag lyssnat på i En beroendepodd säger ju att ett återfall inte bara kommer som en blixt från himlen utan oftast har man "planerat" för det. Så jag har tentaklerna ute.

Hoppas alla får sova gott🩵

God morgon världen 🌏
Idag ser min alkoholkalender lite roligare ut än den gjort innan. Jag känner mig stolt över att jag har så många alkoholfria dagar och att jag inte maxat min budget mer än en gång. Jag har heller aldrig överskridit den - eller haft vita knogar 🤍

Alkoholkalender
Alkoholfri sedan 3 dagar (2024-05-04)
Registrerade dagar:
34 alkoholfria
6 dryckesdagar
Totalt antal glas: 15
Medel antal glas/dryckesdag: 2.50
Största antal glas/dryckesdag: 4

Jag har inte druckit alla helger (eller i veckorna) heller. Det känns bra och tryggt. Nu rullar vi vidare in i den här helt alkoholfria veckan.
🩵

Satte nollan 0️⃣ för dagen och checkar in på mig själv ✅

Helt kort ... eftersom jag är helt slut i kropp & knopp. Vill bara komma hem & sova. Man skulle kunna uttrycka det såhär- det är de här dagarna vi måste minnas när jobbet består av att döda tid. Självklart finns det aldrig det perfekta flowet 😂 Aldrig nöjd ☺️😉

Nä.. men hur som. Inget sug & ingen alkohol i helgen för det är dagjobb som väntar. Eller det skulle inte blivit alkohol ändå. Ska till frissan på fredag och det är en jätte-AW då men om jag går dit (tveksamt) så blir det alkoholfritt för mig ☺️

Hoppas allsångsfrälsta en fi dag
🩵

@Carisie Grattis till ditt resultat. Det är inspirerande att läsa dina tankar och hur du hanterar att vara måttlig. Känner igen det Bohman sade om att återfall ofta planeras även om man kan vara bra på att ljuga/dölja det inför dig själv. Just nu är jag mycket nöjd över att ha 20 alkoholfria dagar och längtar inte att dricka a. Vi ska ha släktingar på besök i helgen som ska sova här ett par nätter. Idag var vi och handlade mat och vin. Jag köpte alkoholfritt bubbel till mig. De är inga stordrickare och det känns bra att hålla min nolla. Imorgon blir det lite varmare, jag är ledig och ska gödsla mina rabatter och odlingslådor. Mina barnbarn kommer på besök på pannkakslunch. Ser fram emot det. Hoppas du får en fin dag!

@Tallstubbe Vad glad jag blir ☺️ Tack snälla du!
Asså Bohman - han är inte dum han! Har du lyssnat på "en beroendepodd"?

20 dagar 👏🏼 grymt jobbat!!!! ...och så skönt med sällskap som inte är stordrickare. Inte som när jag är på landet med svärisarna? Alltså de dricker alltid så mycket - tills de somnar sent på kvällen. Jag & maken har en pågående diskussion (eller han lyssnar på mig) om hur jag vill lägga upp budgeten på semestern men inget är hugget i sten än.

Odling! Så avundsjuk jag är! Min odling har kommit av sig lite pga sjuk i 6v under våren hör 😩

Hoppar du får en härlig helg ska tänka på dig när jag rotar runt i regionens tjänst 👩🏼‍⚕️

🩵

God kväll & strax god natt 💤
Checkar in på mig själv denna nyktra torsdag som jag spenderat med jobb. Fast med student så det var extra roligt att jobba. Mycket pyssel & sånt. Kul att tänka efter varför jag gör si eller så. Räkna på vätskebalans & annat skoj 😅

En nolla 0️⃣ även idag - lägger mig nykter i mina bolster och lyssnar på "En beroendepodd" avsnitt 168 med Hanna Hellqvist som ju är nykter alkoholist sedan många år - eller lever i tillfrisknande om ni så önskar. Önskar dock att nån kunde intervjua programledaren Rebecka Åhlund, som skrev boken "jag som var så rolig att dricka vin med", skulle vara intressant tror jag.

Sov gott var ni än är & vad ni än gör
🩵