Hej alla!
Nyinflyttad idag från "att förändra sitt drickande". Helnykter sedan 1 jan i år, och så kommer det förbli!
Har valt att behålla mitt trådnamn "Det är aldrig försent". Det står för att utveckling i och av livet aldrig tar slut, man blir aldrig "klar". Men det är aldrig försent att hitta nytt, både inom och utom sig!
Ser fram emot att lära känna er härinne, som dem ni är i denna del av forumet!

Lördag, bästa dagen. Sol o vindstilla. Sovmorgon. Strax iväg o träffa en gammal o nära vän. Prata om allt, fika, promenera i vädret. Fylla på med glädje, trygghet, energi!

Att leva det liv man vill leva, skapa det livet. Så viktigt. Och för mig handlar det om något inre. Vara en hel människa. Lagad med kinstugi❣️

Jag känner nu när datumet för makens flytt finns, att jag så länge varit i anspänning. Snart kan jag andas igen.

Var hos familjerådgivaren här i veckan. Hon hjälper mig verkligen. Lyfter fram mina blinda fläckar. Riktigt jobbigt. Tvingar mig att växa, våga. Det var detta min man inte klarade när vi gick ihop. Det blev för jobbigt att lyfta på stenarna. Men jag vill ju göra det. Vill utvecklas. Skapa ett sant liv.

Så fint att läsa Sattva och det är modigt det du gör. Att lyfta på stenarna. Rannsaka sig själv. Gå vidare. Läser alltid dina intressanta inlägg. Det är så modigt mycket av det du skriver. Berätta om ledsenheten om när man inte mår bra och när man tror att man ska få positiv feedback och får kritik.
Det är sorgligt med din man, men det låter som att du är tillfreds. Och jag är helt säker på att du går vidare och framåt.

@Sisyfos Tack Sisyfos! Ja, har man en gång slagit in på vägen att liksom lyfta på slöjorna är den vägen som känns som den enda rätta.
Såg i din tråd att det snurrar lite fort i ditt liv. Jag vet att du reder ut det🤗

Imorgon kommer min dotter hem efter drygt 3 månader på resande fot på andra sidan jordklotet! Vi har haft tät, nära o fin kontakt under dessa månader. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta vår resa, utvecklas o läka tillsammans.
Beslutet att maken o jag blir särbos var helt rätt. Han behöver också detta tror jag. Hitta sin egen grund, på sin hemmaplan. Han känns lugn. Allt kommer bli bra!

Träffade min syster igår. Vi är nära i ålder, jag är 18 månader äldre. Vi har haft våra duster, men jag är så tacksam över min stora syskonskara. Vi är så olika alla fyra, men ändå så lika. Det är lite lika relation som till mina två närmsta vänner. Vi hamnar snabbt i det viktiga o utvecklande mär vi ses.

Träffade även min mamma igår. Min syster är orolig o tycker hon har blivit vimsig o snurrig. Jag upplevde henne inte så. Men jag träffar henne inte till vardags som min syster gör. Ja, hon upprepar sig. Men det gör nog många äldre. Och hon vill gärna berätta om sitt liv. Och sina föräldrars liv. Jag tror det är viktigt o naturligt. Knyta ihop säcken. Föra arvet vidare. Och min mamma, som alltid varit väldigt säker på sin sak o som jag tyckt, saknat ödmjukhet, uttryckte igår insikter om värdet av att släppa oförrätter för att själv få inre ro. Det gjorde mig varm i hjärtat.

@Sattva Så fina insikter. Värdet av att släppa oförrätter för att få egen inre ro. Så himla sant dessutom. Och jag tror att det är viktigt att man får prata om dåtiden, för att just knyta ihop säcken. Jag önskar att jag hade frågat min mormor och morfar mer om deras uppväxt och deras föräldrar. Kan ingenting om dem. Försöker att inte göra samma misstag med min mamma.

Kram 🐘

@Sattva Så härligt att din dotter kommer hem! Det måste kännas skönt för henne att kärleken t barnen går först❤️Och gott om du och maken kan gå vidare och finna lugn och ro i det nya livet🙏🏻

Tänker på det här med syskon. Vi var fyra stycken fr början och jag sladdis men nu är det min yngste (70 år) bror och jag kvar. Våra har varit döda i 15 resp 13 år. Jag vill nog ha mer kontakt m min bror än han med mig. För mig är han länken till släkten…han har så mycket att berätta. Vår uppväxt ser så olika ut. Jag vill prata om våra föräldrar, syskon och släkten. Jag förstår din mamma. Vet inte hur gammal din mamma är….men det spelar ingen roll egentligen…behovet av inre ro är så viktigt🙏🏻

Allt gott till dig! Kram🥰