@Påvägmothälsa Åh.. jag förstår precis. Har haft det liknande i mitt liv. Nuvarande "barn" var ju alla nästan myndiga när vi träffades så 🤷🏼‍♀️ det blev vad det blev = allt från superbra till bra liksom. Jag kan däremot tycka att min man blir lite "mjäkig" med ett av dem. Men det är inte min sak.

Hoppas veckan och dess inledande tankar kan sätta ribban för resten av sommaren 🙏🏼 Själv ska jag strax bege mig till mitt blivande fd jobb. Lite av en klump i magen. 🪨

Hoppas du får en fin dag 🩵

@Carisie Oj så spännande, du fick jobbet du sökte alltså. Grattis! Förstår att det kan kännas lite konstigt. Ja det där med bonusbarn, oj vad det har kostat. Nu börjar jag kunna skörda lite av allt jag investerat av känslor och tid. Men det är lite, och sällan.

Jag jobbar och jobbar och börjar komma in i mina rutiner. Igår var vi på middag ute med familjen, jag hade tillåtit det i min alkoholbudget och höll den. Idag höll jag nollan igen. Ganska nöjd med mig själv.

Fredagen kom och var efterlängtad. Köpte alkoholfritt bubbel på vägen hem och avnjöt till körsbären från vårt träd. Hittills denna vecka har det blivit alkohol en gång. Det är en stor förbättring jämfört med tidigare.

Söndag. Utvärdering av första veckan. Jag har druckit alkohol vid två tillfällen: onsdag och lördag. Båda gångerna drack jag motsvarande tre glas vin. Den ena gången var ute på restaurang, och den andra var igår och hemma. Vi bjöd goda vänner på middag och valde att servera alkohol. Min partner och jag planerade tillsammans. Två tillfällen är väldigt mycket bättre än under semestern med konsumtion i princip varje dag. Det är inte särskilt svårt att stå emot när jag har en bra plan. Nu är det tre veckor kvar, och jag kommer att fortsätta med samma plan och upplägg. Idag är jag ledig och hemma, och det blir ingen alkohol.

Onsdag. Jobbvecka som började med ett spontanbesök på vår favoritrestaurang. Drack 2,5 glas: inte planerat. Igår åkte vi och badade efter jobbet, det blev en alkoholfri dag som planerat. Idag har vi middagsgäster igen, och jag har inte bestämt mig för hur jag skall göra. På plussidan är att jag har börjat mota slentriandrickandet. På minussidan är att jag inte har hållit min intention att inte dricka alkohol på veckorna. Arbetet fortsätter.

@Påvägmothälsa Hej! Det var ett tag sedan jag var och hälsade på i din tråd. Jag har sett att du kämpat och att du börjat komma ur ”gropen” du hamnade i. Bra jobbat! Ibland blir man lite blind inför sig själv och börjar ”tillåta” sig undantag trots att intentionen varit en annan. Tänker på din intention att inte dricka på vardagar, som nu slirat lite. Du skriver att på plussidan är att du börjat mota slentriandrickandet och på minussidan att du inte hållit din intention att inte dricka på vardagar. Ditt dilemma är nu om du ska dricka ikväll eller inte, du har inte bestämt dig.

Det jag ser är lite motsägelsefullt. Intentionen att inte dricka på vardagar och slentriandrickandet, är samma sak och går hand i hand. Jag tänker också att du kan behöva ett starkare verktyg än intention. Det handlar mer om en avsikt till en handling och hopp om att det ska resultera i det du önskar. Det finns stort utrymme till velande och oftast vinner alkoholen. Gällande alkohol så behöver du ha ett tydligt ställningstagande och beslut om att du inte ska dricka, tex på vardagar, oavsett vad, för att det inte ska bli en slentrian. Då slipper du vela och låta tankarna på om du ska dricka eller inte och det tar massor av tid och energi. När man bestämt sig och tagit ett resolut beslut, så blir det lättare att hålla sig till att inte dricka. Det ger styrka, kraft och mod till att våga ta ”jobbiga” beslut och man slipper ånger och ågren dagen efter. Man hjälper även sig själv till att slippa misslyckas med sina intentioner.

Hoppas mitt inlägg ger dig något och jag vet att du kan tycka att jag är lite jobbig med mina råd, men även att du uppskattar dem😁. Ta beslut och håll dig strikt till planen/beslutet, det kommer du att må bra av. Sköt om dig!❤️

@Påvägmothälsa Hej 👋🏼 Steppar 🥿 in i din tråd här och läser vad du skriver och funderar: skulle det hjälpa dig om du satte nollan redan på morgonen? Jag tänker att på morgonen är man ju oftast inte sugen. Jag är sån också att jag håller det jag lovat/bestämt. Så det spelar ingen roll vad som händer om jag redan satt nollan 0️⃣ Har haft några prövningar runt det men ändå inte varit nära att backa på mitt beslut. Sommaren har definitivt bjudit på några fler glas på det stora hela, jämfört med våren och fram till midsommar, men långt under budget. Jag hoppas du kan hitta ditt sätt att inte förhandla med dig själv 🙏🏼
🩵

@Carisie @vår2022 Svar i all hast, skriver lite mera i lugn och ro senare. Fint att se er här och TACK för råd. Jag kommer mer och mer på banan och blir allt starkare i mina val. Skriver mera snart. Idag är och blir en dag utan alkohol. Kram!