Har funderat rätt mycket i dag på varför ingen säger något när man dricker för mycket. Jag har kännt ganska länge som om jag håller på att drukna och att alla står på stranden och tittar.
När vi pratat i dag så är det omtanke om mig som gör att ingen sagt något och jag tror dom, för jag vet att dom verkligen bryr sig.
Vet inte riktigt hur jag skall klara mig utan att dricka när jag vill fly från mig själv eller livet, men jag vet att jag verkligen vill vara nykter.
Fick en dikt i dag av en riktig god vän, tänker dela den med er så här Kent Anderssons

Steget

Jag måste ge mig själv en dag, då min tanke strövar fritt,
en dag då jag tar mitt första steg och vet att det steget är mitt.
Jag vill vakna upp i ett eget rum och resa mig upp, och stå på golvet
en stund och fråga mig själv åt vilket håll jag ska gå.

Ett steg i sänder!
Sedan ett steg till!
Det blir härligt att se vad som händer
när man går åt det håll man själv vill!

Jag måste få fråga mig själv vem jag är
och varför jag gör det jag gör.
Jag kan inte leva med dörren stängd om mitt liv står därutanför.
Och ropar man på mig från alla håll så svarar jag: -Vänta en stund!
Idag vill jag följa min egen röst. Idag är ingens hund!

Ett steg i sänder!
Och sedan ett till!
Det blir härligt att se vad som händer
när man går åt det håll man själv vill!

Annelie 60

Skrev först din men ändrade till våra för det är ju precis så för mig med. Vi har ju så länge filtrerat känslorna genom alkoholfiltret och nu när de kommer i ett svep så är det inte konstigt om det blir lite kaos där inne. Självklart måste det lugna ner sig när hjärnan vant sig, hur skulle jag annars orka. Nej, vi måste intala oss att det blir lättare och lättare.

Men tänk så stark du du är som lät det stanna vid en tanke på ett glas eller tio (ha ha, känner jag igen)och inte gjorde slag i saken. Det ska du vara stolt över.

Nu går jag också ut i trädgården och låter solen läka mig.

är erkänt sämre på att hantera stress i nykterheten. Så är det för mig och för de allra flesta andra som är rena alkoholister. Finns en skillnad hos narkomaner som aldrig verkar slippa sin uppskruvade hastighet och som fixar en stress som för mig är helt oöverstiglig. Jag känner flera drogfria narkomaner som är framgångsrika företagsledare, en typ av jobb som jag hade innan jag blev nykter och som jag definitivt inte klarar idag.

Det finns ju en anledning till AA's deviser :

Ta det lugnt
Gör det enkelt
En sak i sänder
Det viktigaste först
Lev och låt leva

Det finns en 6e också som jag inte riktigt förlikar med mig med eftersom jag inte är religiös men det är ju mitt val att ta det som är bra för mig.

Däremot skulle jag vilja ha ett jobb, utan stress (!), där jag kan få använda min erfarenhet från min bransch som jag varit trogen hela livet för att hjälpa, skola in, unga i arbetslivet. Jag börjar gå mot slutet på mitt arbetsliv och det är svårt att få tag i arbetsvilliga ungdomar i branschen, trots all arbetslöshet, så min dröm är ju att få överlämna min erfarenhet till en ny generation, få dem att känna sig duktiga så de stannar och för jobbet vidare.

Och den möjligheten ökar ju rätt dramatiskt om jag lever ett nyktert liv :-))

Lev din dröm var det nån smart som sa..................!!

Stigsdotter

och till att ha stått emot a-djävulen. Det är nog som Annelie skriver att hjärnan inte är van att hantera känslorna "på egen hand". Det tar ett tag men så småningom skall det ha reparerat sig därinne!

kalla

I går kväll såg jag att katten var på taket, men jag tänkte att har han kommit dit så kommer han väl ner igen. Men i morse satt han där igen och nu lät han ynklig, så det vara bara att hämta stegen och klättra upp på taket, då är katt skrället bort. Åker och handlar kommer hem, nu sitter han på taket igen och jamar, Klättrar upp på stegen igen´, kommer upp och katten är putsväck. Kommer in och då går kattskrället in genom köksdörren med ett elakt flin, så antingen har jag en katt med humor eller också är han elak :D Men vår är det och jag känner mig helt ok efter alla knasiga tankar i natt, får veta mer om jobb erbjudandet i morgon kan nog bli spännande.

Dompa

...kalla. Du kommer inte att bli tanten som får hjärtklappning för allt. Du kommer att bli kvinnan som fixar det mesta. Lycka till med jobberbjudandet. Ska du ta det? Kram/R

kalla

Vet inte hur jag skall göra med jobbet, blir att fundera under helgen. Har varit inne på att detta året skulle jag inte göra några stora förändringar utan bara se till att hålla mig nykter. Känns som allt är så skört, är så rädd att man skall trilla dit igen.
Kanske är jag en fegis eller så kanske jag för första gången sätter mitt eget mående först och prioriterar mycket annat än jobbet.

Många tankar i Kallas huvud idag :-) Kramar,styrka och stolthet

kalla

Vet inte hur jag skall göra med jobbet, blir att fundera under helgen. Har varit inne på att detta året skulle jag inte göra några stora förändringar utan bara se till att hålla mig nykter. Känns som allt är så skört, är så rädd att man skall trilla dit igen.
Kanske är jag en fegis eller så kanske jag för första gången sätter mitt eget mående först och prioriterar mycket annat än jobbet.

Många tankar i Kallas huvud idag :-) Kramar,styrka och stolthet

Stigsdotter

...är kanske just vad du behöver? Något son ger dig självkänsla och frihet, du är bra! Jag tror på dig! Kramar från mig

Annelie 60

Det låter klokt att jobba med dig själv och ditt mående, stora förändringar kan vara omvälvande och stressande= lätt att trilla dit igen. Men det kan också vara så att ett nytt jobb får dig att växa och då kommer du samtidigt att må bättre.

Jag tror du känner dig själv bäst och att du innerst inne vet vad du bör göra. Vad du än bestämmer dig för så önskar jag dig lycka till med ditt välbefinnande.

Kram!

kalla

Jag kanske håller på att ömsa skinn, för en förändring i mitt tanke sätt håller på att ske. Jag har bestämmt mig för att tacka nej till jobbet, det passar in dåligt just nu och jag vill inte chansa denna gången.
Så jag går till plan A igen, slåss mot rösten i skallen som varje helg vill ha vin (nu skall väl skrället tjata ända till 1 maj). Lära mig hantera livet dvs stress, ilska, glad och allt annat utan att rösten skriker nu blir det vin.
Kanske ta mig iväg och prata med någon KBTare om massa skit man släpar på, för lätt att sluta dricka är det, men jävligt svårt att inte börja igen.
Så kramar från Kalla med hundra tankar :-)

vad jag hoppades att du skulle ta det beslutet Kalla :-))

Stora beslut i början av nykteheten innan man hittar sin rätta identitet kan stjälpa allt. 4 år in i nykterheten trodde jag att jag skulle kunna återgå till ett liknande jobb med massor av järn i elden som jag haft tidigare men det höll på att gå åt helvete helt. Idag ser jag att jag drevs av penninghunger och bortsåg helt från mitt egna välbefinnade.

Ta hand om dig och fortsätt med en dag i taget och kom ihåg att du är den viktigaste som finns !

Dompa

Belsut är bra! Det är när vi tvekar och försöker besluta oss som det är jobbigt. Ditt beslut kanske du kommer att ångra eller så blir du nöjd. Hur som helst är det över nu och du kan gå vidare med att lägga din energi mot att kämpa mot tjatskrället som tjattrar. Hon är hos mig med...viskar tokigheter i mitt öra...Vi fixar det, jag genom "inspärrning", du genom styrka. När det gäller jobberbjudanden kommer det att komma många fler. Kram/R

kalla

Jo det känns faktiskt riktigt bra och som skriver Adde 1 dag taget och skynda långsamt. Rösten i huvudet gav ju järnet inför långledigheten.Försökte lura den till om den höll käft så skulle jag handla på tisdag och då är det ju stängt så vi får väl se om den kan gå på det. Min morfar sa alltid när jag tjatade om något att jag skulle få det när det blev 2 torsdagar i samma vecka :-)får väl pröva det på rösten istället.
Hoppas att ni alla har det bra där ute// Kramar Kalla

Maria42

Precis som Adde säger så är vi känsliga så här i början av nykterheten. En dag i taget, och vi måste ta hand om oss själva. Jobbigt med vinrösten, jag har sluppit den nu i helgen. Men den kom när vi åkte till fjällen, på vägen upp så föreslog jag för maken att jag skulle dricka lite vin när vi var där. -Är du inte riktigt klok? Var hans svar, så jag droppade det och sen gick det bra utan vin, hade det jättehärligt. Men varför kommer ens tanken? Jag ville ju inte egentligen dricka.
Kram på dig Kalla!

Kalla, Maria, Dompa, Stigsdotter, Adde, Berra, viktoria, vana, Pianoparet och Pia ...och alla som jag inte kom ihåg namnet på just nu i ögonblicket.

Forumfamiljen som jag för många inre samtal med förändras, några är stabilt kvar, några är sporadiska och några kommer till. För ett år sen såg min forumfamilj annorlunda ut, det är som i livet att generationena avlöser varandra. Jag funderar ibland över dem som "försvann" - hur blev det?

Forumet känns stabilt och fullt av kraft och energi just nu, stämningen här varierar och jag är glad att jag stannat kvar genom några svackor. "Vi reser oss igen" också vi tillsammans:)

Ha en härlig dag alla, vi kan väl ha en liten sångstund i miljon-program-parken och sjunga våren till!

/mt - som (i tanken) sitter på holkpinnen och kvittrar

kalla

Håller helt med MT, vi är som en hel släktträff i vårsolen. Denna vecka går 10 poäng till Marias man för kommentaren "Är du inte riktigt klok", heja dig Maria och din man som stod upp för dig.

Vi knallar vidare på våran krokiga lilla stig//Kramar och styrka till er alla

ÄnnuEnVindåre

Kalla när du skrev ordet alkospöket, i förra veckan, var det ett helt nytt ord för mig. Jag fick direkt en bild av detta alkospöke. Han sitter på din axel och ser ut som en väldigt hålögd uggla med en urtvättad burka. Och han tjafsar och tjafsar och tjafsar, bla bla bla. Orkar knappt höra sig själv men forsätter ändå. Så jag har tänkt att du får göra i ordning en liten sängplats i en kontorslåda och sedan handgripligen lägga honom i lådan på fredagseftermiddagarna och säga "hejdå alkospöket, vi ses på måndag".

Inte direkt kvalitetssäkrad KBT :) men kanske värt att prova, det ska jag göra

kram
VD

Lilja-12

Hålögd uggla i urtvättad burka!!Dvs alkospöket!!

Å fy fasen va bra och vad jag skrattade!!

Precis så ska man tänka!! Den Dj...n!! SKa FASEN inte vinna över MIN personlighet!!

Men det kan vara ett hemskt tjat! I timmar!!! "Men en liten flaska är väl inte farligt och tänk så många gånger du HAR kunnat dricka och bla bla bla"

Nu kör vi vidare i Nykterhetens tecken!
Liljakram

kalla

Nu har jag ett ansikte på alkospöket :D Och ner i lådan skall den tjatige jäkeln, men nu har han gömt sig, återkommer på måndag morgon.
Hoppas att ni alla har en underbar vårhelg// Kramar från lugn Kalla som njuter i solen