Har funderat rätt mycket i dag på varför ingen säger något när man dricker för mycket. Jag har kännt ganska länge som om jag håller på att drukna och att alla står på stranden och tittar.
När vi pratat i dag så är det omtanke om mig som gör att ingen sagt något och jag tror dom, för jag vet att dom verkligen bryr sig.
Vet inte riktigt hur jag skall klara mig utan att dricka när jag vill fly från mig själv eller livet, men jag vet att jag verkligen vill vara nykter.
Fick en dikt i dag av en riktig god vän, tänker dela den med er så här Kent Anderssons

Steget

Jag måste ge mig själv en dag, då min tanke strövar fritt,
en dag då jag tar mitt första steg och vet att det steget är mitt.
Jag vill vakna upp i ett eget rum och resa mig upp, och stå på golvet
en stund och fråga mig själv åt vilket håll jag ska gå.

Ett steg i sänder!
Sedan ett steg till!
Det blir härligt att se vad som händer
när man går åt det håll man själv vill!

Jag måste få fråga mig själv vem jag är
och varför jag gör det jag gör.
Jag kan inte leva med dörren stängd om mitt liv står därutanför.
Och ropar man på mig från alla håll så svarar jag: -Vänta en stund!
Idag vill jag följa min egen röst. Idag är ingens hund!

Ett steg i sänder!
Och sedan ett till!
Det blir härligt att se vad som händer
när man går åt det håll man själv vill!

Nynykter

Ytterligare en sak på nykterhetens pluskonto: Att slippa köerna på Systembolaget. Jag gick förbi Systemet i fredags och bara gottade mig åt att gå förbi. Långhelger är suparhelger i det här landet. Vad ledsamt det är egentligen!
Jag har firat två månader. Om en månad börjar jag räkna kvartal.
Kram från Nynykter

kalla

Nu har det snart gått 17 veckor och jag måste säga att jag är en helt annan människa i dag än vad jag var den 1 januari. Att få lära känna alla er underbara människor på detta forum har varit en hjälp som aldrig går att betala tillbaka.
I dag känns det som jag håller på att gå in i nästa fas, var ute och lunkade runt i spåret i morse och kände mig lycklig.
Men jag skall aldrig låta mig själv glömma vem jag är och hur jag kom hit och med det skall jag gå vidare på min lilla stig.
Så kramar, styrka och en massa stolthet från en lycklig Kalla

sån lycka :-)
Jag dristar mig med att fylla på med AA's 12 löften om vad som händer när vi slutar dricka. Eftersom jag inte är religiös bortser jag från 12e punkten men det är ju upp till var och en.

AA:s Tolv Löften

1) Vi kommer att känna en ny frihet och en ny lycka.
2) Vi vill inte beklaga det förflutna eller önska att helt stänga dörren om det.
3) Vi ska förstå ordet Sinnesro.
4) Vi ska få känna frid.
5) Det gör detsamma hur djupt vi sjunkit, vi ska få uppleva hur vår erfarenhet kan vara andra
till hjälp.
6) Den där känslan av att inte vara till någon nytta och att tycka synd om sig själv kommer att
försvinna.
7) Vi kommer att bli mindre egoistiska och istället intressera oss för andra.
8) Sökandet efter egna förmåner kommer att försvinna.
9) Hela vår inställning till och synen på livet kommer att förändras.
10) Rädslan för människor och ekonomisk osäkerhet kommer att lämna oss.
11) Vi kommer att intuitivt veta, hur vi ska handla i situationer, som förut brukar göra oss osäkra.
12) Vi ska plötsligt inse att Gud gör för oss, vad vi inte kan göra för oss själva.

kalla

klart att ni skall följa med på resten av resa, en av mina nya laster är ju att hänga på denna sidan :-)
Och Adde jag skall försöka hålla mig till punkterna och vill Gud vara med på ett hörn kan hon väl få vara det :-)

kalla

Denna helgen har varit jätte bra, sol, vår och trevliga vänner. Jag tror Nynykters tips om att stoppa alkospöket i en låda har funkat:-), för den har varit tyst men den lurpassar väl någonstans j där jag minst anar men jag är beredd.

Denna gången har jag varit väldigt ärlig om att jag inte dricker till de närmaste, vilket underlättar väldigt mycket för mig. Frågan kom upp om jag ville ha alkoholfritt vin igår, men jag höll mig till läsk för jag tycker nog inte om vin igentligen och det verkar rätt fjantigt att låtsas att jag dricker.

Så nu knallar jag ett steg till och växer lite till, Kramar, styrka och stolthet till er alla Kalla

små stegen är så värdefulla och sköna att ta. Inte mycket grus i skon där :-)

Nynykter

Jag har också kommit på att jag nog inte gillar vin EGENTLIGEN. Ujuj, vad många år av självbedrägeri med god mat som krävde ett gott vin. Skitsnack! Det var berusningen jag var ute efter. Det daltas väldigt mycket med alkoholen. Sååååå många spaltmeter och avsmakningar av diverse alkoholhaltiga drycker. Fast de flesta är nog mer intresserade av procenten än av smaken. Eller har någon hört talas om sportdrycksprovning eller godaste blandsaften, va, va???
Öl tycker jag däremot fortfarande om. Dock har jag blivit en måttlighetsdrickare. När jag häromdagen unnade mig en flaska alkoholfri öl till maten fick jag faktiskt hälla ut halva flaskan - för att jag var mätt! :-) Hur ofta tror ni det hände på den tiden det var starköl i flaskan? Nä just det, aldrig! Att jag blev mätt hindrade mig inte från att dra i mig ytterligare några starköl.
Kram från Nynykter

Maria42

Är det ngt som jag druckit så är det vin, en riktig vintant var jag. Maken har undrat om jag vill ha alkoholfritt vin till helgen eftersom jag är så förtjust i vin. Men fy, har inte alls lust att dricka det, det är inget gott med vinsmaken, dricker mkt hellre ngn god Ramlösa och jag dricker i vinglas på helgen. Jag ville bara ha berusningen.
Blev full i skratt igår, såg en bekant (tjej) som dricker på tok för mkt och för ofta, hon har samma beteende som jag hade, blir alltid för full. Hursomhelst, hon satt på en uteservering med ett glas champagne, detta var vid 5-tiden. Det ser ju lite finare ut och inte så alkoaktigt att dricka det, hon var garanterat dyngrak innan kvällen var slut. Exakt sådär har jag också gjort, försökt med fina viner för då är man inte alkoholist, i slutet av kvällen drack man vad som helst.
Hoppas ni haft en skön Valborg, jag har haft det lugnt, nyktert och mkt sol.
Kram på er!

kalla

Gott att höra att du haft det bra Maria, samma här sol, trevligt och nyktert. Visst är det kul det här med vinet, man har ju pimplat i sig en och annan liter och nu säger vi att vi inte tycker om det :-)
Hur många gånger har man inte köpt dyrt vin eller sprit för att det verkar bättre, men har alltid slutat på samma sätt "skit full".
Men måste säga att jag faktiskt njuter av mitt nyktra jag, visst kommer det stunder som kan vara besvärligare men det gjorde det även när jag slutade röka för några år sedan. Då hade man också sina deppar och det händer även nu att en kort sekund blir jag röksugen men det försvinner lika snabbt. Det måste väl vara betingat beteende, belöningen som man vill åt.
Jag har lovat mig själv att inte glömma känslan som fanns den 1 januari när jag gick in på denna sidan, ibland när jag blir för kaxig skall jag ta fram den och känna på den.
Men just nu njuter jag av våren, livet och förändringen/Kramar, styrka och stolhet Kalla

Dompa

Det smakar faktiskt inget vidare. Lite härsket liksom. Men, men i medicinskt syfte kanske? Glad att ni tjejer hoppar den medicineringen nu. Själv har jag köpt mitt första ciggpaket på säkert tio år. Inget stolt ögonblick...men inte heller en whisky. /R

kalla

Spendera 80 % av din tid till att fokusera på morgondagens möjligheter istället för gårdagens problem.Försöker du köra in i framtiden med blicken fäst i backspegeln kommer du att krocka

kalla

Inte mycket att skriva om allt rullar på och jag mår kanon. Men förra året höll jag upp i några månader och sen åkte jag dit så in i norden. Denna gången försöker förbereda mig genom att läsa mycket, senast var det Cecilia Svenssons bok "Det är hur enkelt som helst, det är bara att förändra hela sitt liv. Alkoholism är en lurig sjukdom och alkospöket kan dyka upp där man minst anar, så jag fortsätter att förbereda mig i huvudet på nästa attack. För den gången skall jag vinna och spöket skall få en kamp den sent glömmer :-) Så kramar, styrka och massa stolthet till er alla,Kalla

Annelie 60

så den här gången måste du gå segrande ur striden. Och jag sitter på första parkett och hejar på allt vad jag kan. Heja, heja!

Dompa

Ännu en bok åker upp på min "att läsa" lista. FB-citatet var också bra. Liksom du kalla känner jag att jag måste förbereda mycket. Nu när sommaren kommer, man har varit vit ett tag. Börjar kanske inbilla att man kan dricka lite normalt. Nu är jag inte där än...men visst kommer jag att framför allt VILJA tro det. Men vi kämpar på...får hjälpas åt...förbereda oss. Du har det; styrka och stolthet! /R

kalla

Just så är det för mig nu, alkospöket har bytt taktik och säger att nu är du botad och kan börja leva som vanligt. Och det skrämmer mig riktigt för visst skulle det kanske funka några helger, men sakta och helt säkert skulle dras ner i det svarta hålet.
Så jag har laddat upp med en massa läskiga minnesbilder i huvudet som jag skall skjuta alkospöket med när den visar mysiga grillkvällar. För denna gången har jag facit, vet att det kan bara sluta med kattastrof så nu tar jag ett steg till på den här stigen framme är jag inte på länge men dit skall jag."I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday."Kramar Kalla

Annelie 60

Jag kommer att sakna de där glasen med svalt vitt vin ute på altanen de där härligt ljumma sommarkvällarna när skuggorna börjar bli längre och man sitter och njuter av allt som blommar och doftar. Jag har tänkt en del på det, kommer jag att kunna njuta av bara ett par glas, det är ju så mysigt, och sen inget mer? Nä, lika bra att inse, det funkar inte så jag får också börja ladda. Vi får hjälpas åt att skjuta fanskapet i sank, tillsammans fixar vi det!

Kram!