Var iväg på middag igår, det dracks en del men jag var nykter. Tänkte inte alltför mycket på det utan kunde ha kul ändå. Körde dit för att ha något att skylla på om det skulle komma upp. Kändes bra, nu ska jag ut och springa.

@nykteristen24 Perfekt upplägg! 👍
Bilkörning o träning! Då blir det accepterat att inte dricka och vi slipper diskussion eller förhandling med oss själva! Bra jobbat! 💪

@nykteristen24 Härligt ju! Bra jobbat! Själv på dag 6 och fixade en tillställning utan att ta det första glaset - sååå nöjd! En utmaning kvar - dags för helgens andra tillställning ikväll - och jag ska inte dricka alkohol då!

@Kirskål bra jobbat! Tror det är viktigt att som du verkligen ha inställningen klar för sig innan man går dit och vara förberedd på ev ”tjat”. Ännu en söndags morgon jag får chansen att vakna nykter idag :)

Var på fest igår, kändes rätt avslappnat iallafall till en början, sen när klockan närmade sig midnatt så började fyllan bli rätt hög i lokalen och då började jag känna mig rätt obekväm och kände att det var dags att röra mig hemåt.

Tänkte att det skulle bli bättre och bättre såhär några månader in i nykterheten. Senaste veckorna har jag gått runt med en konstant oro, inre stress i kroppen. Inget direkt sug på alkohol men fortfarande tankar om sorg över att inte kunna dricka som alla andra. Känsla av att jag kommer missa livet. Känner mig nästan deprimerad. Är väl fler saker än alkoholen som påverkar mitt mående såklart. Hade hoppats på att må bättre och bättre nu när jag håller mig nykter men har fått motsatt effekt. Som tur är har jag inte någon lust att dricka, tvärtom, vet att skulle jag dricka i det här läget så skulle det bli outhärdligt. Det är ju en tröst iallafall, det hade kunnat vara värre. Tog hjälp av min läkare, började med antidepressiva för några dagar sedan, nu är ångesten på rekordhöjder, var förberedd på det såklart såhär första perioden men inte mindre jobbigt för det i stunden.

Det positiva är att jag hållt mig nykter, varit på fest, utomlands på semester och middagar. Är fortsatt nykter vilket känns mitt i allt så otroligt bra. För ett halvår sen hade jag druckit 8 öl för att fly ångesten.

Tror jag är på dag 123 idag, snart 4 månader. Ska in och läsa och skriva mer här på forumet igen. Behöver nog den mentala avlastningen just nu och för att hitta energi. När man läser härinne ser man ju flertalet exempel på folk som är nyktra och mår bra, behöver försöka hitta inspiration i det. Tror mycket med min alkoholromantik har att göra med att mitt självförtroende och självkänsla har fått sig en törn från mitt drickande. Ska försöka hitta den igen. Igår var en tuff dag rent mentalt, idag nu när jag vaknar känns lite bättre men har fortfarande den där obehagliga känslan i kroppen. Inga tankar på att ta återfall iallafall, hade inte klarat av att dricka i mitt mående som jag är i just nu. Klarar inte av att dricka i mitt vanliga mående heller, missförstå mig rätt haha.

Dagen idag har varit bättre än igår, tog mig ut på en löprunda imorse, den gick sådär men tänker att allt är bättre än inget. Ångesten har lugnat ner sig lite. Fick beskedet om att jag har fått ett nytt jobb idag, har länge drömt om det och jobbat hårt för att få det. Kommer såklart med nya utmaningar och en del press. Har ofta svårt för att nöja mig med vart jag är, märkt att jag ofta känner stress över att prestera och hela tiden nå nya mål. Inte så bra på att nöja mig med vart jag är och hur långt jag kommit. Ska bli bättre på att låta saker ta sin tid och hitta lyckan i nuet.

Har en ganska jobbig dag idag. Ska på begravning imorgon. Upplever att mina anhöriga passar på mig just nu lite som första veckorna efter att jag hade blivit nykter. Dem bryr sig vilket är fint men ändå jobbigt. Inte haft några större tankar på alkoholen, känns som att det vore det sämsta sättet att hantera mitt mående på. Blir dag 124 idag, alltid något att vara glad/stolt över :)

@nykteristen24 Det sägs att vi behöver lära om oss när vi blir nyktra, dvs allt det vi gjort tidigare (ofta med hjälp av a) behöver hjärnan lära sig att ”nu ska vi uppleva detta nyktra!”.

Jag kan tänka mig att gå på en begravning är något man inte gör så ofta – jag kommer ihåg sist jag var på en begravning, bakfull och ledsen och sen åkte jag hem och söp lite till.

Jag brukar tänka väldigt mycket på att första tiden är en inlärningsperiod och under den tiden kommer a-djävulen hoppa fram och påminna om hur det varit tidigare. Ibland får jag lägga allt på is och bestämma att ”jag testar nykter en gång och ser hur det känns efter det”.

Hittills har det funkat bra och alltid känns det bättre när det rasslar in en dag till på nykterhetskontot.

Lycka till imorgon och grattis till alla dina dagar och ditt nya liv ❤️

@B.Å jo så är det nog. Är bara så jobbigt just nu att våga att göra saker nykter om du förstår vad jag menar. Egentligen är ju det jag som också varit på middagar, fester och evenemang men blir så naket när man är där nykter kan jag tycka. Svårt att släppa spändheten och lite rädd för att tappa masken kanske. Har tyckt det gått bra på dem tillställningarna jag varit på men har nog varit lite påfrestande att se andra dricka, hur mycket av konversationen som handlar om vinet som dricks etc. Blir lite lätt utanför i känslan iallafall.

@nykteristen24 förstår hur du menar. Att vara nykter i alla sammanhang är nytt och läskigt och det blir mycket känslor att ta tag i. Det kommer bli bättre.

Kram 🤗