@Andrahalvlek Skönt att det snart är slut på långpassen och snart långledigt. Bra också med kexstoppet som lätt blir en kalorifälla. Som det var för mig när jag åt jordnötter, först en liten mängd som växte till en skål. Fick ett sådant begär och ”tyckte” att det var rätt nyttigt. Det är i själva verket en hel måltid! Nu är det två torkade fikon istället😁. Fint att ha fått hem lillprinsen.

Ha det gott!🇲🇰

Nej fy, detta låter jobbigt och fattar mer än väl att kroppen villhöver en massa kompensation. Det man allerstädes kan vara glad och tacksam över är att vinet är ute ur bilden. Sovmorgon, vila och återhämtning låter angeläget nu. Önskar dig allt det, med betoning på sovmorgon. Hjärnan behöver tid att samla ihop sig efter såna där mastodontpass.
Jag arbetade natt som undersköterska under några år när mina barn var små och det inte fanns dagisplatser (hette det då) i vår kommun (hette det kanske inte då)
Jag jobbade halvtid tror jag, två nätter i veckan, hade en sexmånadersbebis hemma och störtade hem för att amma tidigt på morgonen. Ofta tog jag extrapass för vi hade väldigt väldigt dåligt med pengar. Ofta blev det fem nätter på raken, tid-lördag, sen på två nätter tis-torsdag igen.
Jag var så trött så jag knappt kunde stå, hade ju ett barn hemma som fyllde ett. Sov när han sov middag. Sov när maken kom hem och lagade middag. Sov där nån satte ner mig helt enkelt.
Då var jag 24-25 och orkade allt. Nu, nej det är en omöjlighet, även om det visst kan hända att jag jobbar över.
Vi måste spara våra krafter så de räcker till det viktiga i livet, stor kram din kämpe! 🥰

Tack för er omtanke ❤️ Nu är jag återförenad med lillprinsen, och bara det gav mig enorm energi. En hunds glädje när man återses slår fan typ allt på glädjeskalan ❤️

Jobbkvällen gick bra. Idag ansträngde jag mig inte mer än nödvändigt. Gjorde det jag skulle, inte mer än så. Att alltid vilja prestera topnotch är en åkomma jag lider av från och till. Eftersom jag ramlar in på kvällsskiftet var 12:e vecka känner jag mig fortfarande ny på jobbet. Men den här sex-veckorscykeln har gått dubbelt så bra som den förra, heja mig!

En jobbdag till, sen lååångledig. Och jag har redan lagt in om ledighet en vecka i oktober, en helg i början av december, plus jul-och nyårsveckorna.

Kram 🐘

Leeeeeedig 🤩 Onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag. På lördag reser vi till smålandsskogarna eftersom min äldsta dotter fyller 27 år. Hela konkarongen. Yngsta dottern, hunden, min mamma, barnens pappa, båda ex-svärisarna. Och två rullatorer. Tack och lov två bilar. Vi åker över dagen, gamlingarna vill inte sova över.

Och innan dess blir det vila, vila, vila, hundpromenader, hundträning, egen styrketräning, shoppingrunda och kvällsmys med yngsta dottern både ons och fredag. Hon ska sova hos mig fredag till söndag, nu när vi inte ska sover över i skogen.

Oj, det blev mycket i några få meningar. Men viktigast först: Vila. Och vila för mig är att göra allt annat än aktivera skallen.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Leeeeedig klingar så skönt 🤗 Själv lämnar jag Småland och en veckas ledighet idag. Åter till stan för en månads sista dödsryck på jobbet innan nya jobbet börjar ☺️

Hoppas du får en fin ledighet!
🩵

@Carisie Det tar mig 2,5 timme att köra till dottern nu jämfört med 3,5-4 tim när hon bodde i Gbg i fem år. Så resan till Smålandsskogarna kan man utan problem göra över en dag. Hon bor i Emil i Lönneberga-land, som att bo i en sagobok 🤩

Kram 🐘

@Andrahalvlek Härligt med ledigheten för din del! Det är dig så väl förunnat🤩. Vet inte om jag orkat ditt arbetsschema under dina kvällsskift. Ställer ju allt på ända om man också lider av sömnproblem vilket de flesta vuxna verkar göra på ett eller annat sätt. Hoppas du får riktigt bra och vilsamma lediga dagar och fin resa på lördag 🥰❤️

@Ny dag Min sömn är tack och lov stabil sen ett år tillbaka, efter den senaste sjukskrivningen. Nu har jag några dagar på mig att flytta min läggtid från 00.30 till 21.30. Jag går upp senast 08.00 så det borde funka. Igår gick jag och la mig 23.30, idag 23 och imorgon 22. Sen ringer klockan 07 på lördag då vi ska resa till Smålandsskogarna. Efter en intensiv helg har jag nog inga problem att lägga mig 21.30 på söndag.

Sen brukar det ta en halvtimme att somna. Jag har en speciell räkning/andningsrutin som verkligen har underlättat insomnandet. Förut hade jag ljudbok som insomningshjälp, men det funkade inte att ha en röst babblande rakt ut i sovrummet när Emil flyttade hem till mig, det skulle störa honom för mycket. Jag skulle kunna ha hörlurar, men räknandet/andningen funkar bra. Jag varvar ner snabbt med hjälp av den, och inga tankar får plats i skallen samtidigt.

Däremot blir skallen väldigt trött av att jobba så fokuserat tio timmar per dag flera dagar i rad. Tre dagar är max känner jag, så framöver ska jag planera ledigheterna bättre. Jag jobbar hemifrån så jag slipper resorna, och att folk pratar omkring mig. Det underlättar.

Kram 🐘

Idag har jag värk - träningsvärk! Jag har hoppat på ett online-program med en app på paddan som jag ställer på en byrå i hallen. Sen fram med träningsmatta och kettlebells i storlek 4 kg och 8 kg. Funkar svinbra.

Svetten rann på mig 😅 Och igår orkade jag inte ens fullfölja alla åtta övningar (plus uppvärmning). Det var mycket knäböj, vilket är otroligt bra för mina knän eftersom musklerna runt knäna behöver stärkas så att inte brosket blir belastat. ”Ass in grass” fixade jag förstås inte (man står bredbent, knäböjer med en kettlebell i famnen och siktar med rumpan ned mot gräset), men allt man övar på blir man bättre på!

Jag är ju en gympatjej i hjärtat, jag gillar verkligen klassisk gympa. Kombon med kettlebell blir perfekt, som jag dessutom har hemma i 4, 8, 16 kg. (16 kg är överkurs!) Bra musik och gött prat. Ledaren har en träningskompis med sig på videon och de tjötar lite under tiden, det gillar jag. Då blir gruppkänslan så bra den kan bli trots att det är hemmaträning.

Det svåraste är att hitta disciplinen att faktiskt göra det. Sannolikt måste jag stapla den vanan ovanpå en annan vana för att det ska bli gjort i längden. Varannan dag känns lagom. Imorgon ska jag köra avsnitt 1 igen. Jag måste ju inte göra alla 12 pass på fyra veckor. Jag kan hålla på hela hösten, eller i flera år. Jag har ju betalat för passen, sen kan jag nyttja dem när jag vill.

Jag vill inte åka iväg och träna. På sikt ska jag ju börja åka till jobbet och anlita en hundrastare dagtid. Då vill jag inte åka ifrån lillprinsen när jag är ledig. Igår under passet hoppade och skuttade han som sjutton, trodde vi skulle leka, men då kopplade jag honom i hallen så att han endast kunde sitta bredvid och titta på sin tokiga matte. Han vänjer sig snart.

Gårdagen var lugn. Hundmys och dottermys 🥰 Den här dagen blir lika lugn, i eftermiddag ska vi åka till ex-svärisarna på besök och även bada i sjön. Vi har typ aldrig tidigare upplevt en varmare september månad. Jag minns 1997. Då var det högsommar när vi åkte in till BB den 5/9. Sen föddes äldsta dottern 13 timmar senare, strax efter midnatt, den 6/9.

När vi åkte hem från BB tre dagar senare var det förhöst. Hög, svalkig luft, lite lägre sol, krispigt friskt och alldeles ljuvligt. Barnvagnspromenaderna den hösten var underbara och jag minns känslan som euforisk. Amningshormonerna gjorde mig supercool, inga hinder var för stora för att med tiden ta sig över. (Det tog 3 månader innan jag fick henne att somna för natten innan midnatt.) Att bli mamma första gången var en enorm omställning, med jag omfamnade verkligen den nya rollen med enorm glädje. (Det är bara fina, vackra minnen som man kommer ihåg.)

Sen dess älskar jag förhösten, den tiden är nog bannemej den bästa på hela året. Lugnet efter sommarens kaos. Man är trött på att bada, sola och grilla. Nu vill man få ordning på rutinerna vad det gäller jobb och träning, man får köpa nya höstkläder och laga matlådor. Cocoona, tända ljus och titta på tv. Jag har precis börjat abonnera på Max, jag saknar programmen på Kanal 5. Det här ska bli en riktigt bra höst, det känner jag på mig! (Började äta D-vitamin den 1/9, för säkerhets skull. Hjälper mot årstidsbunden depression.)

Kram 🐘

@Andrahalvlek heja! Låter verkligen som att du går all in. Jag har köpt gympakort, seniorgympa, bra musik. Varit en gång. Vi kämpar på. Började faktiskt i seniorgruppen på detta ställe innan jag ens fyllt femtio. Tretti år sedan! Nu hugger vi i! 😘

@Andrahalvlek Träning är rena rama medicinen, kör på ! ( 16 kg wow 🤪 )Själv likadan,gym ,träna hemma, gillar att vraka och välja på Youtube mellan alla program. Shysst med gratis pass.Vill också säga
Grattis till 4 år 10 mån👌⭐️🎉 imponerande ⭐️

@Geggan Som vanligt. All in. Sån är jag. Eller som min äldsta dotter säger: ”Det händer alltid grejer med dig, du hittar på saker hela tiden”. Ja, jag trivs med det! Och träningsvärk är nice 🤩

Kram 🐘

Idag gjorde jag mitt andra pass Styrka 2.0. Noterar antal pass i min papperskalender, och min målsättning är 3 pass/vecka. De dagar jag bestämt är tisdag, fredag, söndag. Det ska ske innan eller efter dagens långpromenad med lillprinsen, som sker förmiddag innan kvällsskiftet och lediga dagar, och kvällstid direkt efter jobbet när jag jobbar dagtid. Tidsbestämt och staplat ovanpå en annan vana, vilket ökar sannolikheten att det blir gjort.

Fast det var på håret att jag kunde förmå mig idag. Träningsvärken var överjävlig. Jag kan knappt sätta mig på toaletten eller böja mig för att ta upp hundbajs. Fy fan. Samtidigt vet jag att bästa sättet att lindra träningsvärk är att träna ännu mer. Så det gjorde jag. Och jag hoppas och tror att det verkligen kommer göra nytta. Att det lönar sig för en snart 55-årig tant att komma igång med styrketräning. Att de ska få mig piggare, gladare och att jag ska orka ha en aktiv livsstil.

Träningsvärk är ju något jag har haft mycket i mina dar, jag har varit aktiv med både gympaklasser och styrketräning större delen av mitt vuxna liv sen tonåren. Jag har inte utövat någon sport men jag har gillat gruppträning framför allt. Mycket step-up har det blivit tex.

De senaste åren har jag haft mycket värk i kroppen, men träningsvärk känns annorlunda. Jag fick verkligen tänka efter nu i veckan. ”Öh, vad ont jag har, varför?” Aha, träningsvärk. Gött, då växer musklerna.

Det var som när jag hade separerat från barnens pappa, efter 24 års förhållande. Efter några år träffade jag en man, som jag sedan var ihop med i 1,5 år. Jag tyckte själv att jag var så fladdrig och pirrig inombords, fick inget vettigt gjort på jobbet, kunde knappt sova, hela jag liksom fylldes av… Ja, vad fan kände jag egentligen? Tills jag kom på att jag var kär, jag hade glömt hur känslan av förälskelse kändes. Men när känslan kom tillbaka så kände jag igen den. Lite så är det med träningsvärken nu!

Kram 🐘

@Andrahalvlek Bra jobbat!💪 styrketräning är verkligen superbra och stärker kroppen. Jag kör också styrka två gånger i veckan och sedan löpning tre pass. Jag märker hur mycket starkare jag blivit i kroppen och att mina knän pallar löpningen. Har opererat ena knät två gånger men det funkar än så länge. Vi vill ju vara starka när vi är pensionärer och kunna ta hundpromenader😁.

Ha en fin fredag!🌞❤️

@vår2022 Tack för pepp! Springa har jag också gjort back the days. Otroligt effektiv träning, på alla sätt, även om man måste träna styrka också för att inte bara slita på musklerna. Jag tror inte att jag kan springa igen, men den som lever får se. Att promenera obehindrat med hunden är en fullt tillräckligt bra målbild 🥰

Kram 🐘