Något jag inte tänkte på som väl kanske är lite märkligt och en aning spöklikt om man nu då inte förstår och känner att det finns mycket av andliga prylar som pågår även i en helt vanlig lägenhet. Har ju tidigare idag skrivit om att jag med envishet och fokuserat tänkande på att vara stilla och lugn fast det var turbulens inom en, och att det då även fanns tankar på att ge upp nykterheten och kanske ta mig iväg till bolaget och skaffa diverse alkohol. Precis när jag satt och skrev och skröt om att jag med min egen positiva metod av ren stilla envishet hade blåst alkoholdjävulen på konfekten. Då skramlade det till med en rejäl skräll inne i vardagsrummet.

Då gick jag in där och tittade mig omkring och kunde inte lokalisera eller se varifrån det plötsligt uppkomna skramlande ljudet hade kommit ifrån. Gick då in i sovrummet i tron att det kanske var en överbelamrad hylla med en massa gamla CD-skivor i en hög eller så som kanske hade åk ned på golvet med en rejäl duns. Men det var det inte. Så började nästan tro att man hade börjat att höra i syne, eller att ljudet kanske egentligen hade kommit från grannlägenheten. Men gick då in en extra sväng i vardagsrummet och tittade upp mot en tavla på väggen som föreställer den evige skaparens som Jesus Kristus. Där han står på ett berg med texten om att han är med oss alla in till tidens ände.

Tänk då såg jag plötsligt vad som hade inträffat. För en stor tavla föreställandes en blomvas i en fönsternisch som min mor fick av min mormor för längesen hade utan någon förklarlig anledning ramlat ned från väggen och även tagit med sig en mindre tavla föreställandes en gammal T-Ford och alltså låg på golvet bredvid en bokhylla man köpte på en auktion för många år sedan. Tänk det finns då tydligen demoner som inte vill att man ska vara alkoholfri verkar det som. Men med skaparens hjälp och egen envishet så blåser man då allt den fule alkoholdjävulen på konfekten.

Får väl nu hoppas att hin håle har lämnat lokalen så att säga och pysslar med nåt annat jävelskap liksom och kan låta bli mina tavlor. Detta fast man är så oförskämd att man har beslutat sig för att inte med vett och vilja i onödan sitta och supa ihjäl sig vilket han väl skulle ha skitkul åt. Men man har ju nu även bett till skaparen om beskydd från mörka krafters energi. Det att ena muttern på ett bakhjul på min nya begagnade cykel i källaren jämt lyckades att skruva upp sig fast man dragit åt den efter var gång man cyklat en liten sväng verkar då Herren ha fått stopp på.

Nej, nu är det nog hög tid att ta sig en god pizza och lite cola tror jag. Sallad och lite råa morötter har man redan festat på då det väl behövs lite vitaminer i naturlig form och inte bara kosttillskott. Tack för för att du tittade in en extra sväng här @Carisie med lite pepp för att få mig att fixa till det dagliga brödet själv. Tror nog att min gamla husliga mormor skulle ha hållit med dig på den punkten. För hon kunde då baka och laga riktig mat hon. Men själv så kör jag nog vidare med köpelimpan. Har faktiskt en hel oöppnad redo i brödburken. Så morgondagens fest på varm mjölkchoklad och några goda mackor med kanske räkost på är det då inget problem att fixa till.

Ha det gott!

Har nu sovit några timmar men vaknat och funderat en del och förstått att man har mycket att lära sig. Detta även om man känner skaparens närhet var stund och har haft lyckan och fått gåvan att slippa ut ur alkoholdimman och inte har ett skriande behov av att berusa sig med vin och annat själsdödande hela tiden för att bara i förlängningen först förgifta sin kropp och tanke med sådana onyttigheter som alkohol. Det är då mycket mänskligt tankegods man har skrivit för att rensa sina tankar en aning får man erkänna. Detta för att väl själen av nåd ska kunna komma till den plats där den enligt den högstes vilja hör hemma. Så man får då alltså inte tro sig vara förmer än vad man är. Nog är det som sagt en hel del att lära sig. För i skrivande stund finns känslan av att det är dags att i andlig känsla och tro läsa lite mer noga i den skrift som i tvåtusen år drygt har sagt vad som är det högsta och hur man ska gå tillväga för att kanske till sist kunna komma hela vägen fram. Skaparen Gud fader har genom sin son Jesus Kristus i ord och gärning visat vad som gäller för den som kanske siktar lite högre än att bara se till det helt jordiska och då kanske vill se lite mer än vad mänskliga ögon kan se. Nog är det då allt som sagt rätt så mycket att lära om en hel del, även om man väl kanske har hört och läst lite här och där. Men med ett nyktert sinne går det då bra mycket lättare att ta sig fram.

Ha det gott!

@Flarran Livet är en lära som pågår hela livet och det är det som också är spännande och också meningsfullt med livet, om man ser på livet så och intar det förhållningssättet. Att nyfiket undersöka sig själv och se vad som finns där inom dig. Att hitta sin värderade riktning, sina värderingar, sin andlighet, sin inre kompass i livet och gå mot dem. Det är det som gett mig en meningsfull tillvaro i livet och med livet.

Ha en fin dag kompis! Idag blir det varmt och sol🌞

God morgon! @vår2022, Visst är det väl så att man lär så länge man lever. Det är ju bra också att ha ett någorlunda klart och öppet sinne så att man inte bara helt går vilse på livets stig. När man bara tanklöst satt och drack alkohol för det mesta i tidigare år så var det då rätt mycket man missade när det väl gäller kompassriktning och att ha en målsättning eller värdering som inte bara andligt bär bort från ljuset och rätt in i mörkret så att säga. Sitter nu här i mitt kök och mornar till mig lite och dricker kolsyrat vatten och det blir man då inte förvirrad och knasig i skallen av i alla fall. Ska försöka att ta mig lite dagligt bröd i form av limpa och mjölkchoklad om en stund tror jag. Det är just nu lite dimmigt ute på gården än. Men nykter och alkoholfri det är man då. Vilket väl är lite av ett mindre mirakel sett så här i tidens backspegel och väl är något att vara rätt så tacksam för.

Ha det gott kompis!

@Flarran Ha, ha! Precis, lite kolsyrat vatten blir man inte förvirrad och knasig i skallen av i alla fall😁. Låter som en god frukost, dags för mig att ta min andra kopp kaffe.

Ha det!❤️

Såg just att man nu har varit helt nykter och alkoholfri medlem på detta forum i 10 månader och 2 veckor precis idag. Detta borde väl firas på nått sätt. Fortfarande känns det ändå lite stort när man passerar ett veckostreck. Men hade jag inte fått för mig att hälla ur de där ölburkarna förra hösten så hade man nog med största säkerhet inte suttit här och skrivit en massa tok som man väl ofta gör.

Det är nästan som att ett beroende har ändrat form och blivit till ett annat. Men har man inte mer än ett tangentbordsmissbruk så får man väl vara glad och tacksam. Tänker att de som inte orkar med allt tok man tänker och skriver för att hålla sig nykter, väl får blunda när dom läser liksom. Läser då själv dagligen en hel del intressanta inlägg, och känner att mycket är rätt givande och hjälpsamt.

Tror att man måste hålla tanken på nykterhet vid liv som ny-nykter då jag märkt att man ibland liksom tappar sugen på att vara så himla duktig. Men just nu så är det okej. Solen skiner också fint utanför mitt köksfönster och man borde väl försöka att gå utanför dörren idag. Kanske bara ta sig en liten cykeltur åt nåt håll för skojs skull utan att tänka så himla mycket.

Men det är lättare sagt än gjort som trött dystymiker. Men lite träning det mår man ju bara bra av och cykling ser jag väl mest som ett nöje vilket jag alltid har gjort. Det var kul att du @Carisie tittade in här en sväng. När du @vår2022 skrev om att du hade tagit dig en andra kopp kaffe. Då kom jag plötsligt på hur man kan fira det nya veckostrecket. Nykokat kaffe och en rejäl kopp med sånt får det så klart bli.

Ha det gott mina vänner!

Nu är det kväll igen, och inte mycket blev det gjort fast man väl trots vetskap om ens tröttsamma dystymi med nedstämdhet och orkeslöshet hade hoppats på att få lite extra energi så att man skulle komma utanför dörren då det var vackert väder idag. Men har då satt upp tavlorna på väggen som föll ned från väggen med en skräll här om dagen. Men det tog så mycket energi att leta efter spik och fixa till det hela så att jag sedan somnade till på eftermiddagen i ett par timmar.

Har nog tröttnat på det mesta nu, men nykter och alkoholfri det är jag och det kan då ingen ta ifrån en. Har även druckit en kopp med kaffe som jag hade tänkt att fira nya veckostreckets nykterhet med. Höstkänslan har nu kommit på riktigt tror jag. Man känner igen den tunga mörka känslan. Borde nog inte haft så höga förhoppningar på en bättre och ljusare tid då det ju är som man alltid mer eller mindre tidigt förstått att allt bara går mot det bittra slutet från den första stund man tar sitt först andetag.

Det känns som att jag nu kan det här och förstår då kristna faster som väl tyckte att det mesta bara var skit och väl mest längtade till en plats ovan där. Tror jag gör tidig kväll här idag och kanske så känns det lite bättre i morgon. Har nog skrivit mer än man borde, men då har man då testat även den metoden. Mörkret har sänkt sig utanför mitt fönster och nu är det dags att säga god natt känns det. Det är en ny dag och fredag i morgon, men vad dagen heter spelar då för mig inte så stor roll. Har skrivit så mycket tok att det räcker och blir över. Men om Herren vill så får man väl mer kraft och energi att kämpa vidare och dra upp persiennerna i morgon med, vad det nu ska tjäna till.

Ha det gott!

Höstdimma och fredag denna morgon är det. Nu har man på något sätt gått varvet runt känns det som i denna stund vid köksbordet. Mycket har man nyktert som alkoholfri hunnit fundera på sedan den förra hösten. Många ord om det mesta och tankar kring alkohol har man skrivit. Saknar inte det som varit, kanske mer har en känsla av att det väl borde ha varit lite mer äkta glädje i dagar som gått och inte så mycket jagande efter sånt som inte är mycket värt att ha. Det tjänar inget till att tänka på sånt som längtan efter sådant som väl kunnat vara. Berusning, vad gav den egentligen om inte bara en stunds dimmig förvirring och mycket tid bortkastad på egentligen ingenting alls. Sitter nu här vid mitt köksbord och skriver några helt spontana ord i stunden igen fast det väl är som man har hört nån gång, att tala är silver och att tiga är guld. Men att alltid tiga och spela oberörd är väl kanske inte alltid det bästa om man då låter orden och tankar leva sitt eget liv inom en och störa ens tanke och förmörka kanske ens känsla kan man ibland tänka. Visdom kommer väl med åren om man då inte bara fastnat i ett beteende som inte leder en framåt kan man väl filosofera och tänka en tidig fredagsmorgon som denna. Har just dragit upp persiennerna och ser att en ny dag har tagit sin början.

Ha det gott!

Så börjar då höstdimman lätta en aning utanför köksfönstret allt medan musiken i hörlurarna med Billy Idol till tonerna och orden i låten Dancing with myself snurrar på för att ge lite energi så man ska vakna till. Kanske skulle man ta sig en kopp med kaffe för inte behöver man då någon drink för att kunna tänka alltså. Det gör man då alldeles för mycket ändå som dystemiker, då man väl inte är världens bästa på att styra sina tankar helt i den riktning som väl är bäst alla gånger. Men nykter och alkoholfri det är man då även idag vilket man väl får vara rätt tacksam för. Minns hur jobbigt det var tidigare år inför helger att alltid vara jagad inifrån av alkoholdjävulen för att sedan vara tvungen att släpa på en massa flaskor och burkar med drivmedel för att liksom orka ta sig fram och gå runt. Tror nu att det så sakteliga går mot frukost och den ny-nyktra rutinen att ta sig en kopp med varm mjölkchoklad och ett par limpsmörgåsar med mjukost står väl nu närmast på att-göra-listan.

Ha en fin dag!

@Flarran God morgon! Kanske kan en cykeltur lätta lite på de snurriga och deppiga tankarna? Att röra om i kroppens signalsubstanser och hormoner med aktiv rörelse är verkligen hjälpsamt. Även om om lusten inte finns och det känns motigt så är den en bra medicin. Då kan man tänka på att man vet hur bra det kommer att kännas efteråt och hur nöjd man kommer att känna sig när man kommer hem igen.

Ha en fin fredag kompis!❤️🌞

@Flarran WUhuuuuuu....Billy Idol! En annan favvo svänga-på-höfterna är Dancing in the dark med The Boss och sen har jag min hoppa runt och fulsjunga-låt i Heroes med Bowie...asså vilken kärlek!!! Jag har ett inbyggt ljudsystem i hela våningen så nu jävlar ska jag skrämma livet ur mamman genom att dra igång en klatschig fredagslåt! Säger som @vår2022 Ta en liten tur på cykeln..du måste ju inte dra iväg 15 mil..bara en liten andas annan luft och röra på benen-sväng
🩵

Hejsan! @vår2022. Trevligt att du tittade in en sväng kompis. Här har väl humöret och tankarna åkt lite jojo upp och ned av sig själva och snurrat omkring som yra höns som så ofta ett tag. Detta tills jag gick och vilade en liten stund och nog somnade till ett par minuter. Kanske var det då bara fantasin som då liksom hann att snurra igång i en väldans fart i nån sekund.

Borde då kanske ha legat still och tillåtit mig att sova en timme eller två. För nu så är jag då mest bara trött, slut och helt energilös igen. Men samtidigt är det som du säger väl även rätt bra att röra om lite grann i kroppens naturliga kemikalier som väl åker omkring i blodomloppet liksom. Borde och känner tydligt att jag verkligen måste försöka att komma ut på en cykeltur i dagens fina väder. Men har just nu ingen ork alls.

Det är då rätt tur att man inte har nån alkohol i huset, för då hade man säkert tagit sig en jäkel av gammal vana och sedan farit iväg som en raket vilket man då vet. När jag går ut så måste jag alltså vara i någorlunda balans. För annars vet man ju hur lätt det är att plötsligt upptäcka att man på nåt mystiskt sätt lyckas befinna sig utanför bolaget med ett gäng klirrande buteljer och burkar i väskan så att säga. Sedan så är det då helt kört med nykterheten.

Mycket knepigt det här med den rätt märkliga konstruktion av det psykiska som man har att bemästra liksom. Får nog nu i bästa fall nöja mig med en stunds filosoferande på balkongen till att börja med. Då får man ju i alla fall lite solljus som väl inte är något att förakta liksom. Såg just att du också @Carisie röstar för en cykeltur, men får nog hejda mig en stund och samla i hop mig en timme först så får man väl se vad man hittar på liksom.

Ha det gott mina vänner!

@Flarran Jag har googlat lite på hur man kan behandla dystymi😁 och såg denna artikel i Läkartidningen https://lakartidningen.se/wp-content/uploads/OldPdfFiles/2001/23018.pdf

Det står att en svag elektrisk stimulering av vagusnerven kan bli ett behandlingsalternativ för kroniskt deprimerade som inte svarar på annan behandling. Allt fler resultat tyder på att elektrisk stimulering av vagus, en nerv i det parasympatiska nervsystemet som leder signaler mellan hjärnan och bröst och buk, har terapeutiska effekter på patienter som lider av kroniska depressioner.

Har du hört om detta? Läs artikeln, den är visserligen från 2001 men den är intressant och kanske har man kommit ännu längre fram i metoden. Nu ska jag ta mig en eftermiddagskopp kaffe. Ha det gott!❤️🌞

@Flarran Läs din tråd bakåt. När du gör bra saker - som att cykla och simma - så mår du bra. Det finns ett tydligt samband. Göra bra saker = må bra. Eller åtminstone må lite bättre.

Precis som att dåligt mående och negativa tankar kan skapa en nedåtgående spiral, så kan positiva tankar och göranden skapa en uppåtgående spiral.

Jag tycker fortfarande att du ska besöka läkare och berätta att du numer är nykter. Då kanske antidepp funkar bättre, hjälper dig att få näsan över vattenytan. Så att du blir stärkt att göra bra saker.

Kram 🐘

Det kunde man inte tro i morse. Men jag vilade och lyssnade sen på uppiggande Rock n Roll och hade mig och lyckades att samla ihop så pass mycket energi att jag till slut på kvällen lyckades att komma utanför dörren. Detta väl på ren envishet och det att jag verkligen till hundra procent var starkt motiverad till att cykla till en närbelägen badplats då det var så soligt och fint idag.

För efter artontiden nån gång hade jag packat min ryggsäck med kolsyrat vatten och ett par små trevliga pärondryck med sugrör. När klockan var drygt 18:30 så klev jag i vattnet. Det var hur varmt och skönt som helst, visserligen lite gulnade blad på buskarna på stranden men det var ju väntat och inget som avskräckte. På badbryggan fanns en termoteter i vattnet som visade att det var 20 grader varmt i vattnet. Helt perfekt enligt mig.

Då blev jag på gott humör och fick kraft och energi som från ingenstans. Jag simmade mellan ett par badbryggor och en hel del till, och plaskade runt och ibland dök som en fisk. Sammalagt blev det då nog en 300 meter som jag simmade. Jag stannade kvar där vid stranden ett bra tag och njöt av sensommaren som var helt perfekt. Stannade alltså och drack en av mina små medhavda pärondrycker i pappkartong och fotade till och med solnedgången med mobilen.

Sedan hade jag till och med energi kvar så att jag lyckades att ta mig till en matbutik och handla några askar med min favorit mjukost och lite chips och alkoholfri cider som jag gilla. Mer sallad i burk lite ostrkrokar och även tonfisk i burk blev det. Så nu har man då firat sommar en gång till i år helt nykter och alkoholfri. Tittade väl på en gammal pilsnersort man jämt köpte förr. Men nu fick det alltså som sagt bli alkoholfri cider och hade väl egentligen inget speciellt alkoholsug, kanske mest en svag tanke som bara försvann rätt så fort.

Det här @vår2022, när det gäller knepiga experiment med elektrisk stimulering av vagusnerven är inget som jag känner är nåt för mig just nu. Det är nog när jag få lite spontan ork bättre att jag gör som idag och spontant tränar med lite cykling som jag ju gillar. När det @Andrahalvlek gäller piller så vill jag helst försöka att låta hjärnan få återhämta sig med naturliga medel. Har då kosttillskott med D-vitamin med mera hemma nu som jag kasnke ska börja med har jag funderat på.

När det gäller det psykiatriska så har jag ju flera deldiagnoser så der är väl därför jag har bedömts som färdigbehandlad. Det fungerar ju inte så bra med en medicn som kanske speedar upp en och ger ångest och så. En del passar inte heller ihop med min blodtrycksmedicin. Till sist kan man ju hamna med en hel massa piller som kanke inte passar ihop helt och då mest ger biverkningar. Det känner jag ju till då jag ju har testat vad läkare inom psykiatrin väl hade att erbjuda och nu ju anses som färdigbehandlad. Får väl kanske framöver om jag orkar hålla på och diskutera mitt knepiga psykiska mående höra med min allmänläkare vad han kan ha för tankar liksom.

Hur som helst så blev det till sist en rätt bra dag denna fredag. Men imorgon så lär jag väl ha rejäl täningsvärk kan jag tro. Känns redan lite i ryggen och knäna. Men det är ju bara rätt så normalt efter ett sådant kraftprov som idag. Förresten @Carisie, det blev väl ingen cykeltävling direkt, mer lite i snigelfart till badet. Kommer även ihåg att jag för längesen köpte en LP på loppis med gruppen Queen där låten du nämnde fanns med. Det finns ju faktiskt en del låtar på temat cykling.

Ha det gott mina vänner!

Lördag är det och sovit några timmar har man gjort och nu sitter man rätt så allmänt mör med lite träningsvärk här i köket och dricker lite vatten. Vilket har blivit en rutin att börja dagen med sedan man städade undan den alkohol som man i form av öl hade kvar i huset några månader tillbaks i tiden. Ja, alltså på hösten det förra året.

Tänk att man igår lyckades att ta sig utanför dörren och genomförde ett träningspass med cykling och simning som man aldrig någonsin kunde trott skulle ha gått att genomföra om man inte av väl Herren fått en energikick som väl var lite av ett mirakel som man nu i minnet kan leva på rätt så länge. Det kändes helt underbart att för en kort stund i nån timme få känna sig som en normal människa.

Man kan ibland tro att det bara är att att ge upp kampen för nykterhet och allt. Sedan så glimrar det till och man får lite mer kraft och hopp att gå vidare fast man väl oftast känner sig rätt trött på det mesta för att vara helt ärlig. Men i denna stund är det då helt okej och det är man då tacksam för. Har nu dragit upp persiennerna här i köket och ser att att det är en grå dimma utanför mitt fönster. Men det är inget som man bryr sig om och låter få färga den fina känslan från igår alltså.

Ha en fin dag!

@Flarran God morgon! Jag har grottat lite mer i vad vagusnerven är för något då jag tycker att det är så intressant. Jag har inte tidigare känt till begreppet. Det är så mycket man kan göra för att stimulera vagusnerven och jag inser att det är det jag gör och som får mig att må bra. Detta har har hittat på nätet när jag sökt.

Vad är Vagusnerven och vad gör den?

Vagusnerven är kroppens största nerv och en signalväg mellan hjärnan och de inre organen. Vagusnerven aktiverar det parasympatiska nervsystemet och fungerar i princip som knappen du kan trycka på för att minska stress. Den har sitt ursprung i hjärnan och vandrar ner till de inre organen genom nacke, bröst, diafragma, hjärta och lungor. Likt en muskel kan du träna vagusnerven för att den ska bli starkare. Att ökad sin vaguston (aktiviteten hos vagusnerven) är ett av de mest användbara sättet att snabbt förbättra ditt totala välbefinnande . Generellt sätt gäller att ju högre vaguston du har, desto bättre kan kroppen reglera de interna system som håller dig frisk; som hjärt-kärlsystemet, blodsockerhalten och immunförsvaret. Du kan själv stimulera vagusnerven, och därmed påverka  din parasympatiska aktivering med andningsövningar, massage, intermittent fasta, ta omega-3-tillskott, kyla /värme termogenes, fysisk träning med mera. Uppträdanden som skratt, sex och sång stimulerar också vagusnerven och aktiverar därmed det parasympatiska nervsystemet.

Andas
Så lite som 1 minut av medveten djupandning några gånger per dag har visat sig ha en gynnsam effekt på hjärt-lungsystemet och förbättra den parasympatiska aktiveringen. En bra andningsövning för att öka vagustonen är följande:
-andas in och räkna till 5
-håll andan och räkna till 5
-andas ut och räkna till 5
– håll andan och räkna till 5
Denna typ av rytmisk andning stimulerar ditt parasympatiska nervsystem och sänker stressnivåerna samtidigt som du ökar din vaguston. 

Kallt
Akut kallt exponering kommer att stimulera vagusnerven. Aktiveringen av ditt sympatiska nervsystem minskar när kroppen anpassar sig till kyla, medan aktiveringen av ditt parasympatiska nervsystem ökar. Det sker också en fysiologisk förändring som ökar testosteron, tillväxthormon och metabolisk effektivitet.  Vill du börja med kall termogenes är det viktigt att anpassa kroppen till kalla temperaturer. Börja inte med att hoppa in i ett kallt badkar direkt. Börja istället med att doppa ditt ansikte i iskallt vatten. Sedan kan du om du vill öka exponering genom att ta kalla duschar i 30 sekunder och sedan långsamt öka tiden

Så att genom att bla andas enligt ovan, blaska ansiktet i kallt vatten, ta promenader, cykla, sjunga, fasta, ta Omega-3 tillskott så stimulerar man vagusnerven. Man behöver inte ta till med mer drastiska metoder som jag tidigare skrev om till dig för att stimulera vagusnerven.

Så får du till en vana att försöka komma ut på en daglig kort promenad eller cykla, blaska ansiktet i kallt vatten, sjunga när du lyssnar på din musik, göra dagliga andningsövningar och ta Omega-3 tillskott så stimuleras nerven😁. Eller i alla fall kanske något av detta.

Ha en fin lördag kompis! Nu ska jag gå och blaska ansiktet i kallt vatten och fylla på min andra kopp kaffe och avnjuta den i sängen😁

@vår2022 Coolt! Sång och andningsövningar praktiserar jag. Och nu förstår jag varför vinterbad har blivit så populärt! Det är dock inget jag är så sugen på att testa, då vill jag gå direkt från en bastu ut och bada i så fall. Men duscha kallt vore förvisso lätt att testa 🤔

Kram 🐘