@Lonely Men alltså alla sätt är bra utom de dåliga. Trial and error. Kan du inte prova en annan gemenskap? Eller har du inte kapitulerat? Jag hörde någon som refererade till Gud som en högre makt annan än dennes egen. Någon som förenade guds krafter med sina egna för att bli nykter. Nån annan använde Glad Utan Droger. Historierna är många i "En beroendepodd". Lyssna - du kanske hittar något knep för att komma förbi den spärren?
🩵

@Lonely Man Så länge du själv inte vill så blir det en hård nöt att knäcka. Oavsett vad så är sinnesrobönen spot on.

Ingen annan än du kan ändra ditt liv.
🩵

Är nu inne på dag 10 som nykter. Den här gången skall bli den sista har jag lovat mig..aldrig mer alkohol för jag klarar det inte. Det blir värre..
Jag har skrivit förut att 2022 höll jag mig nykter i nästan 8 månader..237 dagar och mådde hur bra som helst, men något gick snett och jag började igen.
Sedan var det nästintill omöjligt att komma igen. Nykter 1-2 månader sedan igång igen. Återfall efter återfall och jag har velat. I våras fick jag nog och drack enbart vin ett par gånger i veckan. Fungerade ett tag. Under en utlandsresa i slutet av maj drack jag vodka och då var det kört. Sedan har det fortsatt konstant. Har ändå fungerat att jobba bortsett från att jag sjukskrev mig ett par gånger. Jag visste att jag hade problem men fortsatte ändå.
Har nu tagit ett volontär uppdrag, är det enda som kan få mig att sluta.
För att bli nykter måste man ändra om sina vanor.
Denna gång går jag inte tillbaka till AA utan använder mig av Im sober appen, denna sida och Lifering en digital grupp.

Ta hand om er alla

@Dina Tror åxå att det är viktigt att inte stanna kvar i för mycket ältande utan att fokusera framåt och titta på & göra de saker som fungerar bra.Läsa och skriva här och ta rygg på andra är också bra.Att våga prova olika strategier samt bygga upp sin nya livsstil lite i taget så att det inte blir ett övermäktigt projekt.

@Lonely Man Hej!Jag har åxå samma problem som dig.Kan hålla mig nykter långa perioder för att sen trilla dit på A och det blir övermäktigt att ta sig ur.När jag sen bestämmer mig mår jag så uselt till kropp & själ.Har mycket ångest & hamnar i ältande med mycket skuld och skam.För snart 25 dagar sen fick jag nog.Kände att aldrig mer vill jag uppleva dett igen.Jag tar rygg på andra här inne & använder åxå appen I an sober & gör uppgifterna där.Jag använder åxå boken smart recovery som är ett bra hjälpmedel för att bygga upp en ny livsstil.Denna gång skyndar jag långsammare & lägger till & provar nya strategier /saker i ett lugnare tempo.Mycka till.Nu fixar vi detta och kom ihåg det viktigaste först:Inte ta det först glaset!

Dag 11
Skall snart ned till second hand butiken där jag har mitt volontärupodrag.
Känns bra att ha något att göra på helgen.
Hade en viss tomhetskänsla igår men vet att den kommer att minska med tiden.
Kunde bara inte fortsätta så. Har inte kunnat acceptera mitt beroende men måste det.🥰