Här bland alla inlägg känner jag igen mej. Så mycket att det gör ont i hela mej.. Hur mycket ska alkoholen få kosta? I mitt fall blir det snart hela mitt liv med mannen jag älskar som nu tyr sej till en annnan. Hur kan man hamna där? Så mycket kontrollbehov och svartsjuka från mej när jag varit påverkad som under så många år sakta, sakta fått honom att hitta nya vägar. Såklart. Vem står ut med en full fru som rotar i datorn och mobilen för att hon tror att hon är på nåt sjukligt smart spår.. Otaliga är dom morgnar jag vaknat med en ångest utan like, otaliga gånger har jag klarat mej. Någon skriver om det där att "städa upp" efter sej dagen efter.. Om jag känner igen det. Först ångesten, sen lättnaden att man lyckades dölja sitt rotande trots en praktfylla, sen städandet.. Överdrivet glad och hurtig. Med ett huvud som bankar och kanske efter att man tvingat upp en spya.. När han så då gick hemifrån i höstas ställdes allt på sin spets. Efter 32 år, vi var bara fjortisar när vår saga började.. Men då händer det nåt konstigt. Jag dricker "lagom". Finns inget mer att bevisa, bara sorg.. MEN, jag dricker. Vinet lugnar oron över var han är, med vem, blir det skillsmässa till slut osv... Det är högst troligt att det blir så men jag har ett förödande hopp kvar..
Samtidigt har jag tagit tag i så mycket saker, går en utbildning för att se varifrån mitt beteende kommer. Tagit tag i gamla vänner. Jobbet går åt rätt håll. Livet är fint. Förutom sorgen som behöver sina glas vin. Och mer om det är middag nånstans.
Jag är riktigt rädd att det här blir min nya "lagom kompis". Jag har aldrig varit ensam förr. Någonsin.
Hur bryter man?

Dompa

Om han nu vill komma "hem" , se till att det verkligen är på bådas villkor. Att vela skadar ju både dig och den nya - som jag förstår om du har har noll sympati för just nu- , jag blir också arg. Leka med folks känslor... Men förstår ju att han ÄR förvirrad. Vem vill mista.E?

Kalla har som vanligt rätt, tillåt dig själv att bli arg!
Du är inte hans snuttefilt...som han alltid kan återvända till/lukta på. Antingen skriver han under...eller börjar på att bygga/laga upp en ny relation med dig.

Tröttkram/R

kalla

Skönt att höra att det blir lite ilska, nu tar vi ett steg till mot målet där vi tar tillbaka kontrollen över våra liv. Skriv av dig din ilska och sorg för till slut finns det inget kvar att skriva och då vänder det.
Så nu tar vi ett steg till på vägen//Kramar, styrka ,ilska och stolthet Kalla

lessenfrun

ja, det fanns visst lite ilska därinne. Idag vet jag inte riktigt hur många som fått ta skit..
Får be om ursäkt sen. Det är jag bra på..

Provar nåt örtté här nu istället för det rosa.. Funkar sådär. Känns lite- lamt. Stillar inte suget märkbart. Men jag kör stenhårt på att inte "råka" cykla förbi systemet. Hoppas inte jag cyklar fel på hela veckan.

Projekt dra ner från 25 till 15 cigg påbörjat.
Hur ska detta sluta ;)

Dompa

Ilska är skitbra. Helldre arg än ledsen. Hur går det med pappren? Tänker på dig och hoppas att du har kontroll över cykeln så ni hamnar rätt. Kramar/R

kalla

Hoppas du cyklar rätt för nu är du på helt rätt väg, så nu trampar vi vidare på resan//Kram Kalla

Nynykter

Hej Lessenfrun!
Jag har läst i din tråd. Det är skönt att du verkar ha omtänksamma vänner omkring dig.
Får intrycket att du tar på dig mycket skuld för skilsmässan just nu. Att du är inne i ett förhandlande om-bara-stadium... I själva verket är ju relationer väldigt komplicerade och när man börjar nysta i dem är det inte så solklart längre vem som är stark eller svag, vem som lämnar eller bli lämnad. Jag skulle vilja tipsa om en självhjälpsbok som hjälpte mig mycket i min egen skilsmässa. Den beskriver olika stadier som man måste igenom. Vreden är förstås ett av dem :-)
Jag brukar annars ha svårt för hurtiga typiskt amerikanska självhjälpsböcker, men den här tog jag faktiskt till mig.

När ett förhållande tar slut : hur man utnyttjar krisens möjligheter för att bygga upp en ny tillvaro / Bruce Fisher ; översättning: Barbro Ahlström ISBN 91-37-10830-1
Ny, utök. och omarb. uppl.
Stockholm : Forum, 1996
Svenska 335, [1] s.

Stigsdotter

Ta inte på dig för stor del av skulden! Precis som Nynykter far efter så är det aldrig ens fel att två träter. Aldrig. Såklart är allt skitjobbigt en tid men allt blir bättre. Och, som sagt, ilska är bra. Kanske skall du prata med mannen om pappren? Få fram allt på bordet, återta initiativet? Så behöver inte han gå omkring och känna att det är han som bestämmer! Bara en tanke...

Skickar många varma styrkekramar!!

P.S. måste bara få undra vad det är för damer Dompa har träffat som går igång på strumpor i sandaler???! Det är nästan i stil med tubsockor i finskor och det går man VERKLIGEN inte igång på (nå inte jag i alla fall)! Hoppas att det är min eftermiddagströtthet som hindrar mig från att se ironin i denna din rad ;-)

Nynykter

Var det inte tvärtom att tubsockor i sandaler var big no-no..?
Dompa verkar i alla fall vara en man med stil. Han har FÖRBJUDIT Foppatofflor i sitt hem. Det hedrar honom.
Nynykter

Dompa

Elaka kvinnor finns det gott om...haha. Jag har inte träffat kvinnor som går igång på strumpor i sandaler men jag drar slutsatsen att de finns. Varför skulle annars så många män gå klädda i ovannämda fotbeklädnader? För att de själva tycker att det är snyggt? Äger faktiskt ett trepack tubsockor...var antagligen aprak när jag köpte dom ;-). Nåja, dom är iaf. helsvarta...inte vita med ränder på. Nej, jag är nog en man med stil...eller rättare sagt...jag är nog lite snobbig när det kommer till kläder. Jag förstår inte varför man ska ha fula kläder när snygga värmer lika bra?

På tal om kläder...såg trots allt några minuter av "Outsiders", det går ju precis innan Strawberrys favvo "Desperate housewifes". Det var riktigt otäckt...känns som jag aldrig mer vill se en naken kvinna. Huga.

Hoppas du får en inte allt för ledsen dag och att du cyklar åt rätt håll. Kram på dig lessenfrun

lessenfrun

Har varit på "release" party hos en gammal klasskompis som gett ut bok.
Kul.
Men orken? Var är den?
Tar slut på en sekund och vill bara hem..
Social i en timme, sen- slut.
Då kan man stanna och dricka en massa, eller cykla hemåt. Jag "provdrack", blev tom och drog hem.

Trist mello på Tv och fördjävligt fint ute.
Bara tomt överallt just nu.
Men, "this to shall pass..."

Kram på er!

Dompa

Gladfrun bor där längst inne. Tillsammans med humor - och ironifrun. De måste bara få komma ut i sin egen takt. Party när man inte känner sig party är pest...men det är ändå bra att du tvingar ut dig på de där sakerna. En timme här och där. Dessutom verkar du ha gott om vänner omkring dig...ngt som inte förvånar mig ett skit. Roliga människa. Försök cykla rätt idag med. Sänder dig en riktig tröstkram! /R

lessenfrun

Några timmar till med god vän...
Till Bryggan i sommarvärme.
Två stora glas vitt. Suger lite nu men jag har ju aldrig nåt hemma nuförtiden.
Ger mej själv bra betyg :)

Han är en fin vän som ser saker klarare än jag. Inser att det inte spelar nån roll hur vackert allt är, hur dofterna påminner.
Jag måste släppa taget nu.

Kom hem till en altan med fina artonåringar som chillade, lyssnade på Plura.
Kanske jag dragit vinstlotten ändå som har allt det?

Dom drog nu och äntligen får jag röka sista ciggen ifred på trappen..
Väldigt nedstämd, men också tillfreds.

Dompa

Det får du här med! Att aldrig ha ngt hemma. Det du håller på med nu är ju socialt drickande...det icke alkisar klarar. Kanske fixar även du den nivån, så länge du inte dricker i din ensamhet.

Fina barn är iaf. ingen nitlott. Du har nog dragit rätt. Tillfreds på trappen med en cigg...låter som ett helt ok alternativ till aprak framför telefonen eller datorn, görandes tokigheter. Eller ensam gråtandes i soffan med bara flaskan som tröst.

Jag tror på dig, fortsätt bara framåt, små små myrsteg i rätt riktning. Träffa fina vänner, krama katt och barn. En dag sitter du där och storler utan att du själv förstår var just den känslan kom ifrån. Morgonkramar/R

Tvåbarnspappan

Chatt på alkoholhjälpen är något jag tror vore ett bra hjälpmedel. Jag tänkte att det går fint att nytja msn messenger

Skapa ett nytt mailkonto. Försök att få till din mailadress så den påminner om ditt namn på Alkoholhjälpen
Även i fältet för ditt riktiga namn använder du ditt alkoholhjälpen-namn.

När ni skaffat ert nya mailkonto skriv in det i de olika trådarna och logga in på messenger lägg till dina "nya"vänner...så har vi snart en chatt
Anonymiteten kommer ju fortfarande finnas kvar. Vilket är väldigt Viktigt

Tvåbarnspappan mail = tpappan@hotmail.se

Kopiera och fyll på och dela med hela texten på era trådar om det känns rätt för dig
Tror det kan vara ett bra kompliment till att skriva här

Kramar TP

lessenfrun

Blev utskälld av mannen idag för att jag ifrågasatte hans beteende.
Sen skrev han och bad om ursäkt.
En massa tårar i onödan och jag tycker det här är jobbigt nu.
En fylla? Nä så fan heller.
Det gråter man inte mindre av.

Har fått en liten kompis som hälsar på nästan varje kväll, en tam räv!
Lite otippat. Kisse får se upp :)

Tvåbarnspappan

Det är alltid tungt när de blir bråk, speciellt när man känner sig tillräckligt skör redan innan.

De flesta bråk är ju oftast så onödiga. Handlar väldigt mycket om sin inre trygghet. Jag har aldrig haft lätt att ta kritik taggarna utåt direktoch gärna något elakt tillbaka....Men jag har blivit så mycket lugnare med åren....och JAG tänker efter mångs gånger innan jag säger nått....känner att jag har tjänat otroligt mycket på det.
Måste väl ändå kännas skönt att han bad om ursäkt? Det tog 18 år för mitt ex att säga just de orden.

Rävar är så fina, kul med en ny granne :-)

KRAMAR \TP

Dompa

Med en ny liten kompis!

Trist med mannen...att han skällde ut. Hur går det för han själv? Pappren? Var väl bra att skrev och bad om ursäkt iaf.

Själv väntar jag mig ingen ursäkt från J, men det vore fint om ongarna kunde få en.

Vi var många som grät igår. Men vi var nyktra, för som du påpekade...en fylla gråter man inte mindre av. En Godmorgonkram! Cykla rätt...

lessenfrun

Nu- till och med cykelhjälm, så det inte går riktigt fel..

Räven är galet tam. Jag gillar djur.
Kommer snart dela säng med han.
(dom äter inte konstiga saker alls va?;))

Snoken som simmade i sjön i söndags däremot- No like. At all.

No vino heller på flera (fyra) dar :)